- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
“Umuyorum ki bu diriliş uzun sürsün ama benim ruh halim sürekli dalgalandığı için uzun vadede stabil kalmam pek mümkün olmuyor. Ya çok kötü, ya çok umutlu oluyorum.” bu cümleyi kurupta bipolar teşhisi konulmayan az kişi gördüm. Yazdıklarınızlada çok örtüşüyor. Bu konuyla ilgilendiniz mi ?
İlgilendim tabi ilgilenmez miyim :) bir ara acaba keşfedilmemiş asperger sendromlu olabilir miyim diye bile düşündüm. Hali hazırda geçmişte duygu durum bozukluğu teşhisim var lakin bipolar değilim. Dönemsel olarak duygu durumda ani iniş çıkışlar oluyor lakin kalıcı değil. Ataklar mani derecesinde olmuyor. Depresif hal de bipolar teşhisi almış kişiler kadar ağır geçmiyor. Bipolar değilim ancak duygu durum bozukluğu zaman zaman görülüyor.
Mesela şu an enerjim ve üretkenliğim yüksek lakin bir hafta sonra tuvalete gitmek bile zulüm gelebiliyor. Strese karşı dayanaklı değilim ve bu da duygu durumumu bozuyor. Aynı zamanda kontrol seven bir model olduğum için beklenmedik gelişmeler, planlanmamış değişimler ruh halimde ani çöküşe ya da yükselmeye sebep olabiliyor.
Esasında kendimi oldukça iyi tanıyorum. Hangi durumda ne tepki vereceğimi biliyorum. Ancak dediğim gibi bipolar değilim. Belli bir teşhisim yok. Duruma ve zamana göre çeşitli teşhisler aldım tedavi oldum. Şu an eskisi kadar olmasa da minnak bir anksiyete sorunum var. Ki bu durumu kabullendim iyileştirmeye çalışıyorum. Durum budur :)
Son düzenleme: