- 12 Temmuz 2006
- 56.158
- 215.890
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
İdrak, daha önce eşinle ilgili açtığın konularda da yazışmıştık, ablacım sizin evlilik bitmiş, tabiri caizse ölmüş de mezara koymuşsunuz bile, her tartışmanızda elinizde kürek, bir sen bir eşin toprak atıp gömmeye başladınız, boşanırsanız ki bugün olmazsa yarın o da olur gibi geliyor bana, boşanma ilamıyla mezar taşını da dikmiş olacaksınız.Valla benim ruhum küflü peynir oldu kaşardan da geçtim artık. Hiçbir şeye üzülmüyorum, etkilenmiyorum bir garip oldum iyice. Ve evet kendini değersiz hissediyormuş. Hiç de üzülmüyorum, kendisinin katkısı çok büyük bu duruma gelmeme.
Senin kendini tükenmiş, depresyonda ve mutsuz hissetmen evliliğinden kaynaklı, oğluna tahammülünün azalması bile bu sebepten çünkü kendini en duygusuz insan olarak nitelendiren bir kadın bile eşinden sevgi, ilgi bekliyor, beklediğini bulamayınca da derin bir mutsuzluğun içinde sıkışıp hayattan zevk alamaz hale geliyor, sevilme isteği insanın doğasında var, yeri geliyor herhangi bir konuda motivasyonu bile o sevilme duygusu sağlıyor, aynı şey eşin içinde geçerli, o da sevildiğini hissetmediğinden sana istediğin sevgiyi veremiyor ama senden farkı senin çabalayan taraf olman, sen sevilmek isterken çabalamaktan da yoruldun, eşin emek sarf etmeden, çabalamadan, fedakarlık yapmadan sevilsin istiyor, kusura bakma ama ben eşini taaa en başından beri bencil buluyorum, bencilliğini seni suçlayarak kamufle etmeye çalışıyor, belki de bu da seni iyice çileden çıkarıp ona karşı ruhsuzlaştırıyor, ki eminim o sana her dokunmak istediğinde, onunla aynı evde yaşamak zorunda kaldığın için kendine her kızışında geçmişten bugüne yaptığı tüm sorumsuzluklar film şeridi gibi gözünün önünden geçiyordur.
Bana istediğim sevgiyi vermiyorsun, değersiz hissetmeme neden oluyorsun bahanelerine sığınıp aldatırsa hiç şaşırmayacağım, bu aldatma fiziksel bir eyleme dönüşür mü bilemem ama aldatırsa buna üzülmeyeceksin bence, zira kafanda eşinde evliliğinde bitmiş durumda ama beni endişelendiren şey maddiyat yüzünden bu şekilde devam etmek zorunda kaldığın için kendine duyduğun öfkenin, aldatmasıyla birlikte daha büyük bir öfkeye dönüşmesi, insan başkalarına duyduğu öfkeyi bir şekilde içinden atıyor, lakin kendine duyduğun öfke işte o insanın ruhunu tüketiyor, zaten insan hayatta bir tek kendiyle olan savaşı kaybediyor, herşey bir yana kendini tüketmemen için ne yapıp edip bir uzman yardımı alman şart gülüm.