• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiktok rusları da taşmış gerçekten.

Esinin sonunda seni sasirttigina sevindim.
Bu neyi degistirir bilmiyorum ama anlattigin pasifligi beni bile sıkıyordu.
En azından adamda ışık varmış.

Ben en baştan beri evliligini bitirmeye.uygun şartların bir an önce olsun diye dua eden taraftaydım.
Hala öyleyim.
Ama bitince sen ne olacaksın onu merak ediyorum..
Mutlu olacak misin? Bunca zamandır eşinin yanlışlarının yada yetersizliklerinin arkasına mi saklandın? Yoksa gerçekten bu adam ruhunu mu emdi?

Her ikisi de turuncu. Ben onun yanlışlarının arkasına saklandım. O da benim ruhumu emdi. Her ikisi de oldu anlayacağın.

Günaydın dediğini yapabildin mi :) umarım ilk adımı atabilmişsindir. Sigarayı bırakmak güzel ve büyük bir adım.

Sabah kalktım mutfağa gittim. Eşim de yat uyu çocuk gece işedi yatağa uyuyamadın dedi ve geri yattım. Zaten onun derdi ona kahvaltı hazırlamam değil. Sürekli eleştirdiğim ve memnuniyetsiz olduğum için, aslında sen de bir şey yapmıyorsun demek.

Sana yapılması gereken de buydu.
Önceki mesajımda daha normal karşılamıştım durumunu çünkü bende zaman zaman böyle oluyorum diye hayatı fazla sorgulamaktan falan demiştim ama diğer konularına baktım biraz okudum falan.
Evet çok zor süreçler yaşamışsın ama benimde annemden yaram var, bende zor günler geçirdim ama asla kendimi bu kadar dibe çekmedim.
Her konunda kendimi yalnız hissediyorum,öldüm,bittim,hayatım bitti vs yazarak kendini sen hazırlamışsın bu hissizliğe.
Ve evet kibirlisin.
Hatalarını kabul edıyorsun ama düzeltmek için hiç çaban yok çünkü kaale almıyorsun önerileri...
Eşinin yaptıkları yanlıştır belki ama sende doğru değilsin.
Hiç bu kadar uzun yazmazdım ama sana kızıyorum ,sana da yazık etrafındaki insanlara da yazık gerçekten.

Sorun şu ki ben depresyona meyilliyim. Eşim de dünyanın en negatif, en ruh emici insanı. Dolayısıyla zaten depresyona meyilli bir insan olarak iyice dibe batıyorum sayesinde. Ben de çevremdeki insanların hislerini, hallerini emiyorum. Bana çarpıp geri dönmüyor. Aşırı etkileniyorum. Hal böyleyken kısır döngü devam ediyor işte.

Idrakcim esiniz sizden daha mi fazla kazaniyor? Siz sanirim anaokulu ogretmenisiniz degil mi? Su an rolleri degistirseniz, siz ise donseniz esiniz de bir sureligine evde dursa geliriniz dusecek mi? Oglak burcu oldugunuzu okudum oglaklar calisma hayatini sever. Esinizin soyledikleri feminist damarimi kabartti biraz. Yani daha da kiskirtmak istemem tabi ama ben gunde 14 saat calisiyorum ve kahvalti dahil butun ogunlerimi kendim hazirliyorum. Bunun icin kocaya ihtiyacim yok kocam olsa ve evde cocuga baksa uyuyan adami uyandirmam.

Simdi nairobi'deyim ve burada kenyali bir arkadasim var. Amerikada hukuk okurken 5 sene boyunca bir Turk kiziyla cikmis. New York'ta bir suru Turk arkadasi olmus kenyali avukat yakisikli zengin de bir bey. :p Bana dedi ki Turk kadinlari baya guclu ve acik fikirli. Ancak erkekleri biraz kendilerine bakmaktan aciz ve ana kuzusu buluyorum. Ingilizce agzin bal yesin diyemedigim icin "yes maybe" dedim.

Yani gercekten daha fazla kiskirtmak istemem ama yani bence haksiz biraz. Insan kendine kahvalti hazirlayabilir
Hicbir is, benim Afrikada gunde 14 saat tecavuze ugrayan multecilerle gorusme yapmam ve gunesin altinda multecilere tup gaz dagitmam dahil, hiperaktif bir bebeyle uyanik gecirdiginiz saatler ve Kaka temizlemek kadar zor olamaz bence sanmiyorum.

O yuzden Ben sizin ise donmenizin size iyi gelecegine inaniyorum. Ama esinizin cocuga bakmasi sartiyla. Bunu teklif etme ortaminiz varsa super olur bence. Bu mesaji esinize okutursaniz cok sevinirim. :)))

Kamuda değil özel sektörde çalıştım ben. Dolayısıyla evet eşim benden daha çok kazanıyor. O seçenek olursa gelirimiz epey düşer.

Eşimin derdinin benim ona kahvaltı hazırlamam olduğunu sanmıyorum. Zira 5 yıllık evlilikte hafta sonu hariç hiç kahvaltı hazırlamadım ya da dur eşimi yolcu edeyim demedim. O da bunu beklemedi. Keza sunumlu cicili bicili gıdalar da hazırlamadım. Yine beklemedi. Genelde kalksam bile yat çocuk seni yordu uyu dedi geçmişte.

Ancak şimdi zannediyorum ki "hep ben suçluyum ben ben eksiğim. Kendisi zerre çaba göstermiyor ama benden bekliyor" düşüncesi ile bunları yapmamı istedi. Zira konuşmanın başlangıcında ben "günlük harcamanı kıs madem öyle" dedim ve akabinde konu evde kahvaltı yapmaya geldi.

Madem birbirimize güleryüz ilgi gösteremiyoruz o zaman çabamız eşit olsun demek istedi.

Eşim dünyanın en negatif en somurtkan en ruh emici insanıdır. Beni aşırı yoruyor bu yönü. Ancak bu kez en azından kendini savunmaması ve suçlamaması için değindiği noktaları ortadan kaldıracağım. Hala negatif ve ruh emici olursa tabiri caizse dünyayı dar etmeyi planlıyorum.

İdrak’cım tüm duygu durumun, bezginliklerin, seksten soğuman, dokununca irite olman, bıkkınlığın normal noooormal normal. Ben kocam azıcık hastalansa veyahut kediye ilaç içirmekte zorlansam ellerimi başıma alıp tarlası yanmış köylü gibi dertleniyorum ki senin büyütmeye çalıştığın özel durumda bir çocuğun var. Kolay mı? Geçmiş konularına baktım hep yetişememe, becerememe korkusu, ruhen ve bedenen tükenme üstüne.

Sen kendin sağlıklı değilken, bu denli tükenmişken üzgünüm ne sağlıklı bir eş olabilirsin ne de çocuğuna sağlıklı bir annelik yapabilirsin. (Analığına lafım yok yanlış anlama) Bence çok önce terapiye başlamalıydın, bilmiyorum belki atlamışımdır destek alıyorsundur eğer öyleyse kusura bakma.

Eşinle olan duruma gelince boşan diyecek kadar bir vehamet göremediğim gibi eşini de buradan bakınca elinden geleni yapmaya çalışıyor gibi görüyorum.

Bir süre önce konu açmıştın hani buradaki kızlar gaz vermişti eşine farklı davrandın hatta güzel bir gece de yaşadınız. Mesela o durum değişebiliyor olmanızın, aslında evliliğin tamamen bitmediğinin bir göstergesiydi bence.

Ailelerle durumunuz ne bilmiyorum ama sana biri omuz verse, yardım etse biraz nefes alsan iyi olmaz mı?

Destek alıyorum ama pek faydasını da göremiyorum açıkcası. Aileler :) kendilerine hayırları yok bana mı destek olacaklar yahu.

Evet oğlumun zorluğu bizi sarsan en büyük etken ancak biz de fazla dayanıksızmışız demek ki. İlk hamlede yıkıldığımıza göre.

Depresyondasın kuzum. Bunu anlamak için psikolog olmaya bile gerek yok...
Daha ne kadar terapi almadan ve dünyayı kendine zulmederek yaşamayı planlıyorsun?
Gidişat nereye?
Kalk bir silkelen. Kendine gel. Bu ne bohem.
Kendin için birşeyler yap. Lütfen.

Şimdi konu sahibesi sabah 6da kalkıp kocişine kahvaltı hazırladı mı acabaa🤔

Sabah kalkıp kocişime kahvaltı hazırlamadım, istemedi. Gece uyuyamadın yat dinlen dedi efem. Ancak hazırlasaydım da kendimi ezik, kocasına köle olmuş biri olarak hissetmezdm. Evlilik böyle bir şey çünkü. O dışarıda çalışıyor ve yoruluyor ise ben evdeyken ona kahvaltı hazırlayabilirim. Çünkü dilersem o gittikten sonra tekrar uyuyabilirim. En nihayetinde evdeyim. Şayet çalışsaydım ve belli bir mesai içinde yoruluyor olsaydım ona işleri ortak yapalım derdim. Ki çalıştığım dönemde böyle oluyordu. Mevzu kocişe kahvaltı hazırlamak da değil. Artan masraflar dolayısıyla tasarruf etmeye çalışmak. Ya da adam sadece işe giderken ona güle güle dememi istiyor olabilir ki bunu istediğini de belirtti. Bu da bana garip gelmiyor..

Depresyondasın kuzum. Bunu anlamak için psikolog olmaya bile gerek yok...
Daha ne kadar terapi almadan ve dünyayı kendine zulmederek yaşamayı planlıyorsun?
Gidişat nereye?
Kalk bir silkelen. Kendine gel. Bu ne bohem.
Kendin için birşeyler yap. Lütfen.

Destek aldım birkaç seans. Daha var yeni randevuya. Bana pek fayda etmiyor yahu. Mekanik bir sıfatla ezberlenmiş cümleleri sıralamasının bir faydası olmuyor.

Çok mutsuzsun büyük ihtimalle. Ama neden hala devam ediyor o zaman bu evlilik. Ki senin için eziyetse neden seks yapıyorsun. Yapma... sanmıyorum ki seksi kocaya görev gören tuhaflardan olasın. Insan bu dünyaya ikinci defa gelmiyor. Bir gün bile ziyan etmeye gelmez.

Yok görev gibi düşünmüyorum. Niyeyse hayır diyemedim, diyemiyorum pek. Kırılır diye mi düşünüyorum bilmiyorum ki. Reddilmek, karşılık alamamak kötü hissettirir diye düşünüyorum o anda. Aşırı mutsuzum evet.

Yok görev gibi düşünmüyorum. Niyeyse hayır diyemedim, diyemiyorum pek. Kırılır diye mi düşünüyorum bilmiyorum ki. Reddilmek, karşılık alamamak kötü hissettirir diye düşünüyorum o anda. Aşırı mutsuzum evet.
Ama böyle de Sen kendini kötü hissediyorsun.

Her ikisi de turuncu. Ben onun yanlışlarının arkasına saklandım. O da benim ruhumu emdi. Her ikisi de oldu anlayacağın.

Zor. Senin yaşadıkların, güvenememek, hayal kırıklığı, zor çocuk, birbirine uzak iki insan, maddi kısıtlılık..
Eşinin de öyle.
Böyle sıkıcı müzikli sürekli sahnelerin uzun uzun olduğu iki insanın bir odaya sıkışıp kaldığı film gibi.
Rol değiştir. Biraz da kendin olma. Baska biri baska bir sey ol.
O da doğaçlama yapar belki o da kendi olmaz başka rollerde başka şans ararsınız.
Böyle sıkışıp kalmaktan iyidir.
Gençsin, artık vaktinde vardır. Kendine bir şey yap. Herkes sosyal medyadan yürüdü, sen de yürü. git blog ac, yazı yaz, youtuber ol. Faaliyet falan yap onlari cek.
Evet sana göre değil, evet saçma, evet gelecek görmüyorsun ve kendinle dalga geçmek gibi ama yap.
Cünkü esin haklı. Aynı şeyleri tekrar tekrar yaşayıp farklı sonuç almayacaksınız.
Kendini oyalayacak şeyler bulunca belki daha mutlu olursun.

Bu ruh hali hiç hayra alamet değil
Çocuğum için diyorsun da bu ruh hali en çok ona zarar
Hani pembe dünyada yaşayan pembe gelin olun demiyorum onun durumu daha kötü ama sizde iyi değilsiniz söylediğiniz gibi
Bulun bir çare kendinize

Destek aldım birkaç seans. Daha var yeni randevuya. Bana pek fayda etmiyor yahu. Mekanik bir sıfatla ezberlenmiş cümleleri sıralamasının bir faydası olmuyor.
Bak inan arkadaşların dürtüklemesi ile kalktım konuna geldim. Burada bile sevenlerin o kadar çok ki..
Kendi değerinin farkına var herşeyden önce.
Psikolog, psikiyatr işi de değil aslında.
Sağ elinle sol elini tutup kendi kendini ayağa kaldıracaksın.
Hele ki evlat sahibi biri olarak 2 kere zıplamalısın düştüğün yerden. Seçim meselesi değil zorunluluk meselesi.
İsyanı ve negatifi çıkar hayatından.
Negatif olan insanlarsa onları da çıkar..

Kamuda değil özel sektörde çalıştım ben. Dolayısıyla evet eşim benden daha çok kazanıyor. O seçenek olursa gelirimiz epey düşer.

Eşimin derdinin benim ona kahvaltı hazırlamam olduğunu sanmıyorum. Zira 5 yıllık evlilikte hafta sonu hariç hiç kahvaltı hazırlamadım ya da dur eşimi yolcu edeyim demedim. O da bunu beklemedi. Keza sunumlu cicili bicili gıdalar da hazırlamadım. Yine beklemedi. Genelde kalksam bile yat çocuk seni yordu uyu dedi geçmişte.

Ancak şimdi zannediyorum ki "hep ben suçluyum ben ben eksiğim. Kendisi zerre çaba göstermiyor ama benden bekliyor" düşüncesi ile bunları yapmamı istedi. Zira konuşmanın başlangıcında ben "günlük harcamanı kıs madem öyle" dedim ve akabinde konu evde kahvaltı yapmaya geldi.

Madem birbirimize güleryüz ilgi gösteremiyoruz o zaman çabamız eşit olsun demek istedi.

Eşim dünyanın en negatif en somurtkan en ruh emici insanıdır. Beni aşırı yoruyor bu yönü. Ancak bu kez en azından kendini savunmaması ve suçlamaması için değindiği noktaları ortadan kaldıracağım. Hala negatif ve ruh emici olursa tabiri caizse dünyayı dar etmeyi planlıyorum.
Kahvaltı değil derdi sensin . Senin ilgin, özenin, değerli hissettirmen, sevgin vs. Bak eşin sana bir konuda dert yanıyor sen ona günlük harcamanı kıs diyorsun, konuşalım neler yapabiliriz değil dikkatini çekerim.
Hiç eleştiriye gelemediğini düşünüyorum. Ortak noktada buluşmaya çalışsan, empati yapmaya çalışsan keşke .
Ve keşke bende iyi yazabilsem öyle çok şey söylemek isterdim ki ama anlatamıyorum konuyu dağıtıyorum .
Herneyse eşin tabii ki her konuda haklı değil ama biraz empati, özen , ona sevdiğini hissettirmen o kadar çok değişiklik doğurabilir ki. Bazen sadece dinleyebilsen, sadece paylaşsan karısı olarak , ama laf sokmadan, can acıtmadan, savunmaya geçmeden,suçlamadan. Siz ortak paydadasınız unutmadan...
Bence ikinizde birbirinizden vazgeçmiş değilsiniz, eşiniz hala sizi seviyor, dilerim toparlarsınız , çünkü gerçekten iyi bir çift olduğunuzu düşünüyorum .
Amacım kırmak değil o nedenle kırıcı olduysam özür dilerim .

Ben farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum olaya belki biraz size dinginlik verir. Öncelikle eşinizi babama çok benzettim. Somurtkan ve ruh zedeleyen biri olmaları yönünden. Eşinizi 10 yıldır tanıyorsunuz ben babamla 23 yıl olacak aynı evdeyim hatta onunum. Değişmiyorlar. Beni paslayalım annemle 25 yıldır evliler, değişen tek şey yaşları öyle diyor, annem.

Biz 3 kardeşiz. En büyükleriyim benden birkaç yaş küçük erkek kardeşim ve daha küçük bir kız kardeşimiz var. Annem çok zorluk çekerek bu günlere gelmiş. Çoğunlukla babam yüzünden. Biz şimdi annemin yanında oluyoruz. Maddi özgürlüğümüz henüz yok ama duygusal açıdan annemi beslemeye çalışıyoruz. Mesela bu yaz annem ve iki kardeşimle tatile gittik, babamsız. Çok da eğlendik. O olsaydı daha mı iyi olurdu bilmiyorum. Neyse uzatmak istemiyorum. Şu an eşinizle durumunuz ne olursa olsun boşanın ya da devam edin oğlunuzla çok mutlu olacaksınız ilerde. Bunu düşünerek yaşayın, en azından.

Ps; ben de oğlak burcuyum diyebileceğim tek şey karamsarlık konusunda dünya birincisiyiz.

Back