TheBeyin'in Ygs Topiği

kızlar ben farkettim ya gece mükemmel ötesi ders çalışıyorum. İlk gece 3 deneyimimi dün yaşamış oldum. akşam yemeğinden sonra ısrarla 2 kup kahveden sonra 3 buçuğa kadar cin gibi ders çalıştım, çok verimli oldu bu sefer, geçmiş konulardan test çözdüm tekrar ettim pazar dersanede deneme var onun içinde iyi oldu fakat coğrafyada iklim bilgisini nedense defalarca okuyup çalıştım yinede çok içime sinmedi.. Belki gece sözel kısımdaki algım düşüyor olabilir .. üçgende ve doğruda açıdan 72 soru çözdüm bugun okulda üstüne bi 20 eklemişimdir daha saymadım. Birde yapamadığım bir iki soru var onuda burada paylaşsam umarım bakarsınız.
Ve eklemek istediğim son birşey daha tarihle hiç anlaşamıyoruz ne olacak bilmiyorum (

canım cevap seksen beş mi çıkıyo ? çözdüm ama doğruysa anlatayım..

canım cevap seksen beş mi çıkıyo ? çözdüm ama doğruysa anlatayım..

hayır bebeğim şıklarda 85 bile yok ama hak veririm sana karalanmış test sayfası birde dandik bir görüntü kalitesiyle bakılınca elinin altındaki gibi çözülmüyor.. Ben daha çözemedim valla hocaya sormayıda hep unutuyorum

ah tarih napıcam ben seninlee (((((((

Son düzenleme:
pelin ben tam bir geometri özürlüsüyüm bende sana sorabilirmiyim çalıştığım zamanlar matematiğin falan nasıl kuzum

tabiki de canim elimden geldigince yardimci olmaya calisirim, ben severim cok, hatta geometri ve matematik dersi veriyorum bugun bi ogrencim geldi gitti :) biyoloji mezunu ne alaka diceksin ama seviyorum cok :) matematik de fena degil yani :)

Son düzenleme:
tabiki de canim elimden geldigince yardimci olmaya calisirim, ben severim cok, hatta geometri dersi veriyorum bugun bi ogrencim geldi gitti :) biyoloji mezunu ne alaka diceksin ama seviyorum cok :)

ne alaka olurmu tatlım ne güzel ya bende tarih coğrafya türkçe falan seviyorum işte matematikte yaparım çat pat ama geometri sıfır

ya canim hissizin tarihe karsi.. yorumda cok zorluyor beni ama hirs yaptim bu gun mesela 57 sorudan 2 yanlisim cikti ama benim hedefim ygsde fullemek; sadece tarihide degilturkce ve cografyadada unku hedefim cok iddali ama ben kararliyim.. insallah hallederim zamanla yapamadiklarimi canm ya of

simdi basit esitsizlik ve 1. der. denklem cozuyorum; belki bu gecede uyumam..

Merhabalar arkadaslar..
En yavas ilerleyeniniz benim sanirim cografyadan harita bilgisi bitti cok sukur cok calismam gerek cokkk

Eki Görüntüle 826907
kızlar bakarsanız sevinirim bu iki soruya

-Ilk yapman gereken D noktasindan C noktasina bir dogru cizmek
-Cizdigin dogrudan yola cikarak orada olusan DEC ucgeninin once ikizkenar ucgen, daha sonrasindan acilara bagli olarak eskenar ucgen oldugunu goreceksin, su an DEC ucgeninin her bir acisi 60 derece oldu.
(Hemen esit kenarlara bir harf ver. Buradan DE=EC=BC=DC oldugunu goreceksin.)

-DBC Uucgenine bakacak olursan, DC kenari ile BC kenarinin (DEC ucgeninin eskanar olmasindan kaynakli) birbirine esit oldugunu goruceksin. Boylelikle DBC ucgenine ikizkenar ucgen diyebilirsin.

-DBC ucgeni ikizkenar olduguna gore B ve D acilari birbirine esit ve 85 derecedir. DBC ucgenindeki C acisi 10 derece olmustur.

-Simdi gelelim ABC ucgenine, A acisi =alfa, B acisi= 85, C acisi da 70 derece olduguna gore, alfa=25' tir :)

Insallah aciklayici olmustur

çok açıklayıcı oldu saol canım. İnanmıyorum ya yapmadığım tek şey o çektiğim çizgiyede eşitlik koymak.Onu yapsam soru çıkıyomuş.
Diğer soruyada baktınmı canım?

çok açıklayıcı oldu saol canım. İnanmıyorum ya yapmadığım tek şey o çektiğim çizgiyede eşitlik koymak.Onu yapsam soru çıkıyomuş.
Diğer soruyada baktınmı canım?

dun geometri ozel dersinden cikmistim beynim yogundu cok, ona bakmadim daha sakin kafayla bakiyim birazdan canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…