How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

TheBeyin'in Ygs Topiği

arkadaslar benide araniza alir misiniz??? imam hatipten mezun olali 6 sene oluyor... bu sene hazirlaniyorum ilkk defaa :9:
Hedefim Ilahiyat (ingilizce).. gonul Marmara Universitesini ister ama bakalim artik :)
biten konular Tarih: Tarih Bilimine Giris
Felsefe: Felsefeye Giris (Felsefeyle Tanisma
henuz bu kadar :18:
Tesekkurler.. Iyi calismalar Allah zihin acikligi versin hepimize :)

Alırız tabi ekliyorum listeye :61:

Canlarım ben de bir çalışma programı hazırladım.
Sadece YGS için bir program yaptım.
Hazırladığım bu çalışma programını 31.12.2013'e kadar uygulayacağım canlarım. 3 ayda YGS konularımın çoğu bitmiş olur.
1 Ocak'tan itibaren de LYS konularının da dahil olacağı bir program hazırlayıp onunla devam edeceğim.
Ekliyorum belki siz de fikir sahibi olursunuz.
Hem olmuş mu olmamış söylerseniz sevinirim.:6:

Eki Görüntüle 812961

İyi gibi gözüküyo canım bi dene bakalım nasıl olacak :)

arkadaslar benide araniza alir misiniz??? imam hatipten mezun olali 6 sene oluyor... bu sene hazirlaniyorum ilkk defaa :9:
Hedefim Ilahiyat (ingilizce).. gonul Marmara Universitesini ister ama bakalim artik :)
biten konular Tarih: Tarih Bilimine Giris
Felsefe: Felsefeye Giris (Felsefeyle Tanisma
henuz bu kadar :18:
Tesekkurler.. Iyi calismalar Allah zihin acikligi versin hepimize :)

Tarih bilimine girişle birlikte ilk çağ uyg. bitirince söyle öyle ekleyeyeim tabloda birlikte bulunuyolar çünkü bunu hatırlat bitirince :61:

:9: canm hayırlı olsun topıgın hayırlı olsuna bı soruyla geldın sıze bı bakın bakalım bı yerde bıseyı kaçırıyorum , bazen ınsan 2 ıle 2 yı toplayamazya ole oldum

Soru: 3 basamaklı abc sayısı bir tamsayının karesidir. abc sayısının yüzler basamağı 5 azaltılır ve onlar basamağı 2 artırılırsa yine bir tam sayının karesi olmaktadır.
Buna göre a+b+c toplamı kaçtır ?
Çözüm :
abc=x kare olsun
abc nın yüzler basamağı 500 azaltılsın,onlar basamagıda 20 artırılsın
abc-500+ 20 = y kare olsun
abc-480= y kare
x kare-y kare= 480
(x-y)(x+y)=480

:9: canm hayırlı olsun topıgın hayırlı olsuna bı soruyla geldın sıze bı bakın bakalım bı yerde bıseyı kaçırıyorum , bazen ınsan 2 ıle 2 yı toplayamazya ole oldum

Soru: 3 basamaklı abc sayısı bir tamsayının karesidir. abc sayısının yüzler basamağı 5 azaltılır ve onlar basamağı 2 artırılırsa yine bir tam sayının karesi olmaktadır.
Çözüm :
abc=x kare olsun
abc-480= y kare
x kare-y kare= 480
(x-y)(x+y)=480
Canım çözünce yazacağım buraya :61:

Çözüm :
abc=x kare olsun
abc-480= y kare
x kare-y kare= 480
(x-y)(x+y)=480
Selam.akışta gördüm de.
Buradan devam edersek.
Sketch Toy: Draw sketches and share replays with friends!
çarpanlarına ayırdık.ilk yazdıklarımı eledik çünkü x 3 basamaklı bir değer çıkar.o xaman x-kare abc olamaz.
aşağılara gittikçe işime yarayabilecek çarpanlar bulmaya başladım.
12-40 ikilisinden x ve y yi bulduğumda x=26 y=14 çıktı.
x=26 ise karesi 676 olur
480 çıkarınca 196 kalır.
bu da gerçekten y=14 ün karesi.
a+b+c=6+7+6=19 olur.

(x-y)(x+y)=10*48 ikilisi de şartları sağlıyordu aslında.
x=29 y=19 ve x-kare=841 y-kare=361 de doğru cevap olabilirdi.
Ama şıklara ikisini birden koymazlar.

Selam.akışta gördüm de.
Buradan devam edersek.
Sketch Toy: Draw sketches and share replays with friends!
çarpanlarına ayırdık.ilk yazdıklarımı eledik çünkü x 3 basamaklı bir değer çıkar.o xaman x-kare abc olamaz.
aşağılara gittikçe işime yarayabilecek çarpanlar bulmaya başladım.
12-40 ikilisinden x ve y yi bulduğumda x=26 y=14 çıktı.
x=26 ise karesi 676 olur
480 çıkarınca 196 kalır.
bu da gerçekten y=14 ün karesi.
a+b+c=6+7+6=19 olur.

(x-y)(x+y)=10*48 ikilisi de şartları sağlıyordu aslında.
x=29 y=19 ve x-kare=841 y-kare=361 de doğru cevap olabilirdi.
Ama şıklara ikisini birden koymazlar.
tskler cnm kendımden utandım sımdı sorunun sonuna gelmısım yerıne koyma yapmadığım ıcın bulamadım dedıgın gıbı sıklarda 13 yok 19 var

ya o kadar konu anlatimi dinliyorum cozumlu sorulari izliyorum ama kafami veremedigimden mi ne sorularda surekli takiliyorum!!
Halbuki matematikle aram iyidir.. uffff ne yapicam bilmiyorum.. biraz ara verip sonra tekrar mi donsem yoksa israrla sorularin uzerine mi gitmeliyimm??

tskler cnm kendımden utandım sımdı sorunun sonuna gelmısım yerıne koyma yapmadığım ıcın bulamadım dedıgın gıbı sıklarda 13 yok 19 var

Öss(ygs,lys,sbs) bir "kendinden utanma" yımışmasıdır..Yıl boyuncadaha çoook utanırsın cnm :)

ya o kadar konu anlatimi dinliyorum cozumlu sorulari izliyorum ama kafami veremedigimden mi ne sorularda surekli takiliyorum!!
Halbuki matematikle aram iyidir.. uffff ne yapicam bilmiyorum.. biraz ara verip sonra tekrar mi donsem yoksa israrla sorularin uzerine mi gitmeliyimm??

üstüne gitmelisin .. bırakma sakın

Sayılar ve doğruda açı bitti kızlar :61:
Bu arada fizik kimya biyolojiyi özel ders şeklinde alıcam dershanede onlar birebir diğer dersler sınıfça olacak :61:

Kızlar derslerim güzel başladı güzel gidiyor bu haftaki denemede sınıfta birinci olmuşum geçen hafta üçüncüydüm puanım istediğim kadar değil ama biliyorum ki zaman geçtikçe artacak :61:
Bu arada zirve yayınlarının konu anlatım kitaplarını kullanıyoruz soru bankası olarak dershanemin soru bankalarını kullnaıyoruz matematik için ek kaynak önerdi hoca onları alacağım başlangıç için kartezyen yeşil ve güvender ygs mat soru bankası önerdi bu ara gidip alıcam bunları.
Yarın fizik kimya biyolojiden ilk özel dersim var artık başlasın istiyorum zaten :61:

Son düzenleme:
Kızlar derslerim güzel başladı güzel gidiyor bu haftaki denemede sınıfta birinci olmuşum geçen hafta üçüncüydüm puanım istediğim kadar değil ama biliyorum ki zaman geçtikçe artacak :61:
Bu arada zirve yayınlarının konu anlatım kitaplarını kullanıyoruz soru bankası olarak dershanemin soru bankalarını kullnaıyoruz matematik için ek kaynak önerdi hoca onları alacağım başlangıç için kartezyen yeşil ve güvender ygs mat soru bankası önerdi bu ara gidip alıcam bunları.
Yarın fizik kimya biyolojiden ilk özel dersim var artık başlasın istiyorum zaten :61:

Canım çok sevindim.:16:
Tebrik ederim seni.:nazar::71:
Merak etme zamanla çok daha iyi olacak.
Ben de artık tam anlamıyla başladım.
Tabi zorlanıyorum,dikkatim çabuk dağılıyor ama yapacak bir şey yok.

Back