• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

That Sugar belgeselini izle ve benimle ŞEKER ORUCUNA Başla!!

cranial

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
6.028
4.889
373
Filmi izlerseniz ne kadar doğru bir hayata adim atmak üzere oldugumuzu anlayacaksınız :)

KURALLAR

-TAZE VE KURU MEYVELER SERBEST

-HER TÜRLÜ PAKETLİ GIDA:CİPS, BUSKİVİ, ÇİKOLATA YASAK

-HER TÜRLÜ GAZLI İÇECEK YASAK:MEYVE SUYU, KOLA,GAZOZ (MADEN SUYU ICILEBILIR)

-HER TÜRLÜ SERBETLİ VE SÜTLÜ TATLI YASAK

-KEK ,KURABIYE,PASTA,REÇEL,BAL YASAK

ILK HEDEF 21 GÜN. HADI BAKALIM :)

GUNCELLEME: ILK HEDEF 21 GÜN BASARIYLA TAMAMLANDI :nazar::nazar:

SIRADAKI HEDEF:34 GÜN BASARIYLA TAMAMLANDI :nazar::nazar::halay:

REKOR: 52 GÜN :nazar::nazar:

SIRADAKI HEDEF:90 GÜN :))
BAŞLANGIÇ:30 OCAK 2017

Son düzenleme:
Günaydın canım, yeni topic açmışsın hayırlı olsun :nazar:. Ben şeker orucuna devam ediyorum. Sen artık burada olacaksan, burada yazarım ben de. Diğer konudaki listeyi akşam buraya yapıştıralım, öyle devam edelim, ne dersin ?:KK19:

Günaydın canım, yeni topic açmışsın hayırlı olsun :nazar:. Ben şeker orucuna devam ediyorum. Sen artık burada olacaksan, burada yazarım ben de. Diğer konudaki listeyi akşam buraya yapıştıralım, öyle devam edelim, ne dersin ?:KK19:
harika olur canim hosgeldin :)

bir türlü motive olamiyordum ama belgeseli izleyince yeter artik dedim bu sefer olacak :)

Arkadaşlar kendi yolcugulumdan bahsetmem gerekirse:

Daha önce nisan ayında tam 33 gün şeker orucu yaptim rekorum budur.Sonra hep yapmaya calistim ama 4. 5. günlerde pes ettim çünkü yeterince motive olamiyordum.

Bu 33 günde neler mi oldu?

Kendimi hic olmadigim kadar hafiflemis hissettim.Belim inceldi.Takintilarimdan kurtuldum.Cafeye gittigimde bir maden suyu ya da bir Türk kahvesi icmenin verdigi hafifligi ve huzuru yaşadım. Giydigim düşük belli pantolonda bile simitlerim yanlarım cikmadi.Harika bir 33 gündü.

Arkadaşlar en azindan 21 gün bu güzellikleri deneyimlemenizi istiyorum.Özelikle fazlaliklarindan sikayetci hanımlar.

Ilk günler zorlanabilirsiniz ama ben yaninizda olacagim.Sonra cok mutlu olacaginiza garanti verebilirim:)

begum75 begum75 sen de seker orucumuza katılsana canim :)
çok güzel söylüyosunda yapabileceğimi düşünmüyorum,sonuçta sadece şekerli gıdalar değil makarna,pilav,börek,kek de yenmiyo demi?tamam bunları aşırı bağımlısı değilim ama arada denk geliyo tadımlıkta olsa yiyiorum bide işyerinde çıkan yemeklerde bazen öyle oluyoki makarna,patates yoğurt denk geliyo onlarda yenmiycek demi??işte böyle olunca işim çok zorlaşıyo :KK43:

yazarken kendimi bağımlı gibi hissettim:KK70:

çok güzel söylüyosunda yapabileceğimi düşünmüyorum,sonuçta sadece şekerli gıdalar değil makarna,pilav,börek,kek de yenmiyo demi?tamam bunları aşırı bağımlısı değilim ama arada denk geliyo tadımlıkta olsa yiyiorum bide işyerinde çıkan yemeklerde bazen öyle oluyoki makarna,patates yoğurt denk geliyo onlarda yenmiycek demi??işte böyle olunca işim çok zorlaşıyo :KK43:

yazarken kendimi bağımlı gibi hissettim:KK70:
canım benim başta yasak olanlar paketli gidalar,sütlü ve serbetli tatlilar,meyve sulari gazli icecekler.Makarna ekmek pilavda da seker var evet ama hepsini birden kesersek uyum saglayamayiz zor olur.tatlilarla başlamak en iyisi

canım benim başta yasak olanlar paketli gidalar,sütlü ve serbetli tatlilar,meyve sulari gazli icecekler.Makarna ekmek pilavda da seker var evet ama hepsini birden kesersek uyum saglayamayiz zor olur.tatlilarla başlamak en iyisi
hımm tamam o zaman bizim yaptığımız çocuk orucu derler ya o hesap gibi bişey :KK70:
o zaman yapabildiğim kadar katılayım,yediklerimi buraya yedim diye yazarım olur mu?

hımm tamam o zaman bizim yaptığımız çocuk orucu derler ya o hesap gibi bişey :KK70:
o zaman yapabildiğim kadar katılayım,yediklerimi buraya yedim diye yazarım olur mu?
tabi olur canim elimizden geldigince sekerden uzak durmaya calisalimm.abur cuburlardan aldigimiz sekere vucudumuzun ihtiyaci yok onun yerine meyveler kuru meyveleri de yiyebiliriz hem de vücuda faydali.bismillah de basla inan bana ilk baslar zor sonrasi rahat olacak :)

tabi olur canim elimizden geldigince sekerden uzak durmaya calisalimm.abur cuburlardan aldigimiz sekere vucudumuzun ihtiyaci yok onun yerine meyveler kuru meyveleri de yiyebiliriz hem de vücuda faydali.bismillah de basla inan bana ilk baslar zor sonrasi rahat olacak :)

uzun zamandır,bisküvi,gofret,asitli içecek gibi şeylere elimi sürmedim,bu aralar kurabiye yapmıştım günde 1 tane ondan dadandım ama bugün bitirdik uzun sürede yapmam artık zaten içinde koca bir paket margarin var :KK12::63:arada kek yapıyorum işte evdekiler seviyo :KK43:

ama günlük yediğim sabit şekerlerde ekmek, azda olsa makarna,bulgur,pilav:KK43:arada da çikolata

bugün mesela yediklerim sabah 2 tane kepekli galeta,öğlen bezelyeli patates, bide 2 küçük çikolata:KK43:yerken değilde yazarken ne çok geliyo insana:KK43:

uzun zamandır,bisküvi,gofret,asitli içecek gibi şeylere elimi sürmedim,bu aralar kurabiye yapmıştım günde 1 tane ondan dadandım ama bugün bitirdik uzun sürede yapmam artık zaten içinde koca bir paket margarin var :KK12::63:arada kek yapıyorum işte evdekiler seviyo :KK43:

ama günlük yediğim sabit şekerlerde ekmek, azda olsa makarna,bulgur,pilav:KK43:arada da çikolata

bugün mesela yediklerim sabah 2 tane kepekli galeta,öğlen bezelyeli patates, bide 2 küçük çikolata:KK43:yerken değilde yazarken ne çok geliyo insana:KK43:
canım sen kilo veriyodun sanirim en son kactan kaca düştün?

bizi yaglandiranlar yedigimiz sekermis aslinda.bak kendini şöyle şartla sadece 21 gun diye.Yediklerin cok fazla degil emin ol o iki küçük cikolatanin yoklugunu bile hissetmeyeceksin bir zaman sonra.Bence haziran icin hayatimizin en fit fizigine kavusmayi h3defleyelim.Bu da bazi seylerden fedakarlik etmekle olur.Ayrica kesinlikle that sugar filmini izlemeni oneriyorum.Seker sadece bağımlılık ve sıkıntıdan yedigimiz bir sey.Birakinca zihin berraklasiyor,cilt parliyor agiz tadın degisiyor.Lutfen azmet ve yarin basla ben yanindayim

Back