• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzemler beni bunalıma soktu artık !!!

Ozgee_34

FİNANCE MANAGER
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2013
4.859
997
178
Merhaba Kızlar,

Biri 31 diğeri ise 36 yaşında olan 2 bekar teyzem var.
Çocukluğumdan beri kardeşim ve ben onların evine asla gitmek istemezdik, çünkü oradan her döndüğümüzde annem ya bize kızadı yada başkaları ile kıyaslayıp dururdu. Çocukken en basiti bak falancanın çocuğunun dersleri nasıl iyi sizin her türü imkanınız olduğu hade onların çocukları seninkilerde daha çalışkan vs vs şimdi bu ve bunun gibi çok ufacık görünen sorunlar küçükken kardeşim ve benim inanılmaz psikolojimi bozardı.

Büyüdük bu durum hala değişmedi.Ailece bi karar alırız, annem teyzeme söyledikten 5 dk sonra fikri değişir.
Yeri geliyor evimize alacağımız şeylere bile karışıyorlar.En basiti bi kaç ay önce koltuk takımı aldık, anneme ikimiz aynı şeyi beğendik ama anneme onu alma bu daha güzel uf ne zevksizsiniz vs diye diye vazgeçirdi. Annemin sanki aklı fikri yok ya herşeyde onların ddikleri oluyor.Sanki biz 4 kişilik değilde 6 kişilik bir aiLeyiz.Babamdan çok sözleri geçiyor.

Herkesi eleştiren dedikoducu tiplerin tekiler.Meraklılar.Atıyorum bi akrabanın facebook resmine abartısız yarım saat bakıp inceliyorlar.''Hıı halıları güzelmiş .. Hıı Perdeleri değişik .. Hıı görüyormusun şu kokmuşu evlenince adam olmuş, babasının evinde nasıldı vs '' gibi çirkin şeyler söyleyen tipler.
İnsanları küçük görürler, geçen çalıştığı kuruma dedemin arkadaşı ve eşi gelmiş. Ayy bi küçümseyerek anlatıyor ki anlatamam.Diğer teyzeme, anlatıyor ayy bi geldiler yanağımı öptler hemen sildim çok utandım köylü gibi giymişler şimdi herkes bizim modern olduğumuzu biliyor şimdi diyecekler ki ıyy bunların çevresine bak, çok utandım falan diyor. Şoka girdim ya bunlar benim teyzem olamaz.Annem çok mütevazidir, dedi ki geldiğiniz yeri unutmayın kızlar dedi ikiside sustular.

Ya bunun gibi anlatacağım yüzbinlerce olay var.Bu akşam olan şey beni cinnetin eşiğine getirdi. Saatlerce ağladım zırladım bıktım artık bunlardan uzağa gitmek istiyorum ya hayatıma müdehale ediyorlar.
Haftasonu erkek arkadaşım ailemle tanışmaya gelecek, annem ve babam cok hevesli hazırlıklar yapıyorlar vs herşey cok güzel giderken teyzemin bizim son 1 haftadır aramadığını farkettik.Annem aradı ve bi trip bi trip görseniz şok olursunuz.Annem artık sormak zorunda kaldı bi problem mi var diye.O başladı saydırmaya, Özge daha 22 yaşında cok kücük erkek arkadaşı ile nasıl tanışırsınız ben onay vermiyorum.Millet dedikodunuzu yapar vs diyip yalan yanlış şeyler söylemeye başladılar sözde arkamdan konuşan akrabalarımız varmış sırf sevgilim var diye.Bi ton şey saydı anneme ben şoka girdim tabi sesini duyuyorum bide yalan atıyor ben Özgeye anlatmaya caıştım ama ağzıma her zaman ki gibi lafı tıktı diyor.Yemin ederim ki aramızda böyle bir konuşma dahi geçmedi, annemin yanında olduğumu bilmiyordu sallayıp durdu. Neyse annem telefonu kapattı bana ne dese iyi ''Doğru söylüyorlar'' dedi.
Yemin ediyorum saatlerdir sinirimden ağlıyorum.Çok yoruldum hayatıma ettikleri müdehaleden. Annemin bu tavrıda beni çileden çıkarıyor.
Babam işten gelince ağladığımı anladı hemen odama götürdü.Bana karşı cok ilgilidir annem babam benim en büyük şansım .. Hemen sordu falan bende anlattım cok sinirlendi, sen korkma mantıklı bir kızsın sadece bizim bilgimiz dahilinde bir ilişki yaşayacaksın bu cok güzel birşey. Annen konusuna gelince de yıllardır değişmedi bu saatten sonrada değişmez dedi. Bi kaç ay önce bana demişlerdi ki ay sen çok zevksizsin evlenince gelinliğini ve eşyalarını biz seçelim dediler ay sorunlular resmen ya. Offff !!!

Şimdi kızlar biz evliliğe böyle adım adım giderken nasıl bir tavır takınmalıyım. Lütfen bana yardımcı olun. Ya bankada ne kadarparamız olduğunu bile biliyorlar ya cok tipi tip insanlar bunlar !:14::14::14:

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer konunu yeni okudum. Beni ilgilendirmez ama ben de bir haftalık ilişkide ailelerin devreye girmesini mantıklı bulmuyorum. Benim annem ikinci yılımızda ayaküstü tanıştı onun dışında benim sayemde her şeyi öğreniyo. Tabii bu senin hayatın, senin ailen. Bu kısımda kimseye laf düşmez. Tanışmaları bi'yöne iyi olur tanırlar, güvenirler ama bir hafta ne bileyim işte çok erken sanki...

Konunun özüne gelecek olursak olay annende bitiyo. Kardeş de olsa çekirdek ailenin dışında birisi sonuçta. Sınırları silmiş gitmiş haliyle millet de kendinde hak görüyo. Teyze anne yarısıdır ancak anne-baba karar vermişken bu denli müdahale de yanlış. Fikrini söyleyebilir tabii senin mutluluğunu istiyosa...

Ayyy ozge benim teyzem de boyle inanamadim su an:) kendisi 60 yasinda ama tripcan yani huy bu saatten sonra degismiyo, herseyin en iyisini o bilir o yapar dunyanin merkezidir daha cook diyecek laf var da kisa kesiyorum, soz aksamimda hic olmicak biseye alindi kiskancligindan nisan hazirliginda napiyosunuz demedi bir ay sonra nisana misafir gibi geldi gitti sacma sacma hareketler biz de bu sefer ustune dusmedik ne halin varsa gor dedik sana da tavsiyem yuzlerine soylemen benim isime karismayin ben bilirim ne yapacagimi de baban da anliyormus seni ne guzel biraz ugrasicaksin ama kendi bildigini okursan zamanla mudahele edemez olurlar sen bu surede sinirlerine hakim ol canim

Arkanda o baba varken hiç endişelenme.
Yat kalk dua et.
Teyzenlere gelince biliyorum zor ama tıka kulaklarını.

LG-P710 Tapatalk

aslına bakarsan iş annende bitiyor..annen çok etki altında kalıyor,bence annenle bi güzel konuşmalısın..anennin tavrı çok önemli..teyzelerin tipik evelenememiş evde kalan ona buna saldıran kızlara benzıyor anlaşılan:1::1: evlenselerde kendi eşleriyle uğraşsalar...:9:

Bu sahislarin koca bulamamalari cok normal, erkek olsaydim kacardim boyle insanlardan, baya seviyesizce davranislar, nasil oluyor da annen her zaman onlara hak veriyor anlamadim, hani tamam kardesleri ama insan bir dusunur yahu, sen de kendini onlar icin hic uzme, cidden kendini uzme ben de uzuldum sana ve sinirlendim acikcasi teyzelerine, baska mesgale bulamadiklari icin size sarmislar, bu arda ayni sehirde mi oturuyorsunuz teyzelerinizle? Cidden akraba olunca bu zorluk daha bir zor oluyor. İliskini kessen kesemiyorsun iste, canim bence bunu annenle guzelce bir konus bu konuyu fakat cok tatli bir dille soyle ki annen art niyet aramasin. Sonra olmadi teyzelerinle konus diyecegim ama bu cok tehlikeli olur o yuzden yapma bunu, anladigim kadariyla direk yanlis anlayacak tipler. Onlarla yeterince muhatab olmamaya calis tatlim sen

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bu sahislarin koca bulamamalari cok normal, erkek olsaydim kacardim boyle insanlardan, baya seviyesizce davranislar, nasil oluyor da annen her zaman onlara hak veriyor anlamadim, hani tamam kardesleri ama insan bir dusunur yahu, sen de kendini onlar icin hic uzme, cidden kendini uzme ben de uzuldum sana ve sinirlendim acikcasi teyzelerine, baska mesgale bulamadiklari icin size sarmislar, bu arda ayni sehirde mi oturuyorsunuz teyzelerinizle? Cidden akraba olunca bu zorluk daha bir zor oluyor. İliskini kessen kesemiyorsun iste, canim bence bunu annenle guzelce bir konus bu konuyu fakat cok tatli bir dille soyle ki annen art niyet aramasin. Sonra olmadi teyzelerinle konus diyecegim ama bu cok tehlikeli olur o yuzden yapma bunu, anladigim kadariyla direk yanlis anlayacak tipler. Onlarla yeterince muhatab olmamaya calis tatlim sen

Sağol canım inan ki çok yoruldum, bugün ki olanlardan sonrada yeter artık dedim saatlerce ağladım.
Zaten herşeye alınan tipler, en ufak birşey söylesen 2 hafta küs kalırlar, haksız olan onlar bile olsa artık kendin özür dilemek zorunda kalırsın yani.
Zavalı dedeminde ömrünü yediler ya, yaşlı başlı adama zırt pırt küsüp duruyorlar. Yok yemeği yerden ağzını şapurdatıyormuş ona sinirleniyorlar vs
Kendi yaşlılıkları nasıl olacak bilmiyorum valla.
Ayrıca sitelerimiz birbirine 5 dk uzaklıkta maalesef ki çok yakınlar :43:

Ayyy ozge benim teyzem de boyle inanamadim su an:) kendisi 60 yasinda ama tripcan yani huy bu saatten sonra degismiyo, herseyin en iyisini o bilir o yapar dunyanin merkezidir daha cook diyecek laf var da kisa kesiyorum, soz aksamimda hic olmicak biseye alindi kiskancligindan nisan hazirliginda napiyosunuz demedi bir ay sonra nisana misafir gibi geldi gitti sacma sacma hareketler biz de bu sefer ustune dusmedik ne halin varsa gor dedik sana da tavsiyem yuzlerine soylemen benim isime karismayin ben bilirim ne yapacagimi de baban da anliyormus seni ne guzel biraz ugrasicaksin ama kendi bildigini okursan zamanla mudahele edemez olurlar sen bu surede sinirlerine hakim ol canim

Oy kuzum valla 60 yaşına kadar bunları çekemem sanırım sinir stresten ölmüş olurum.
Onlara dirensem hemen saygısız falan diyip annemi dolduruyorlar. Birşeyde yapamıyorum. :50:

Gercekten baya yakinlarmis, Allah kolaylik versin boyle kaptisli insanlarla ugrasmak cidden zor, mesela size küstüklerinde hic barismasaniz ne olur? En fazla ne yapabilirler? Ben normalde bu gibi durumlarda hic dayanamam ne hali varsa gorsun deyip cekip giderim boyle kisilerden hayir gelmez diyip barismam bir daha, tabi akraba olunca farkli oluyordur bu durum. Yasli adama da cidden yazik dusundukce kotu oluyorum.

aslına bakarsan iş annende bitiyor..annen çok etki altında kalıyor,bence annenle bi güzel konuşmalısın..anennin tavrı çok önemli..teyzelerin tipik evelenememiş evde kalan ona buna saldıran kızlara benzıyor anlaşılan:1::1: evlenselerde kendi eşleriyle uğraşsalar...:9:

Annem diyor ki kızım cok çevren var teyzenlere birini bulsana diyor, bende anne bu kötülüğü kimseye yapamam diyince hemen alınıyor annem :1:
Bu arada annemle o olaydan sonra konuştum cok duygusalım hemen ağlarım zaten yine öyle oldu annem baya üzüldü ama akşam akşam ikiizinde siniri bozuldu ağlama kızım falan dedi bende dedim ki anne bak bu tanışma mevzusunda da yine onların dediğini yapacaksın dedim, neden benim kendi aklım fikrim yokmu diyor sanki hiç onların dediği şeyleri yapmamış gibi :1:

Gercekten baya yakinlarmis, Allah kolaylik versin boyle kaptisli insanlarla ugrasmak cidden zor, mesela size küstüklerinde hic barismasaniz ne olur? En fazla ne yapabilirler? Ben normalde bu gibi durumlarda hic dayanamam ne hali varsa gorsun deyip cekip giderim boyle kisilerden hayir gelmez diyip barismam bir daha, tabi akraba olunca farkli oluyordur bu durum. Yasli adama da cidden yazik dusundukce kotu oluyorum.

Eğer özür dilemesem annemle aram kötü olur maalesef. Evet biraz garipler ama onlar senin teyzelerin diyip duruyor.
Ama inan ki çok şeytanlar canım, hayatları dedikodu olmuş. Bide durumun iyiyse onlarda sana karşı iyiler ama kötüyse eğer tanımazlar bile seni.
Böyle insanlar.

Annem diyor ki kızım cok çevren var teyzenlere birini bulsana diyor, bende anne bu kötülüğü kimseye yapamam diyince hemen alınıyor annem :1:
Bu arada annemle o olaydan sonra konuştum cok duygusalım hemen ağlarım zaten yine öyle oldu annem baya üzüldü ama akşam akşam ikiizinde siniri bozuldu ağlama kızım falan dedi bende dedim ki anne bak bu tanışma mevzusunda da yine onların dediğini yapacaksın dedim, neden benim kendi aklım fikrim yokmu diyor sanki hiç onların dediği şeyleri yapmamış gibi :1:

sana akıl veriyorum annenle konuş diyede benım annemde aynı aslında..çok etki altında kalıyor..konusuyorum bak anne böyle böyle diyorum,dogru dıyorsun kızım haklısın dıyor ama nato kafa nato mermer yıne bırılerının etkısı altında kalıyor:1::1: seviyorum ben bu kadını:37::37:

sana akıl veriyorum annenle konuş diyede benım annemde aynı aslında..çok etki altında kalıyor..konusuyorum bak anne böyle böyle diyorum,dogru dıyorsun kızım haklısın dıyor ama nato kafa nato mermer yıne bırılerının etkısı altında kalıyor:1::1: seviyorum ben bu kadını:37::37:

Tatlım söz konusu ben ve geleceğimse buna asla tahammülüm yok. Elbette teyzelerim sonuçta beni korumak icin fikirlerini söylerler ama bunar teyze değil ya Türk Filmlerinde evde kalmış camda cekirdek citleyip milletin dedikosunu yapan tipler vardır ya aynen öyleler :50:
İkimizde anne konusunda aynı dertten muzdaribiz. Babam konusunda hic böyle problemler yaşamam harika bi insan.Annemde ben ve kardeşime karşı cok iyi bi annedir ama teyzemlerin kuklası gibi adeta :14:
Bi ara anneme babamı kötülüyorlardı, hatta annem tartışmıştı bi süre konuşmamışlardı. Yuva bile yıkar bunlar.

Tatlım söz konusu ben ve geleceğimse buna asla tahammülüm yok. Elbette teyzelerim sonuçta beni korumak icin fikirlerini söylerler ama bunar teyze değil ya Türk Filmlerinde evde kalmış camda cekirdek citleyip milletin dedikosunu yapan tipler vardır ya aynen öyleler :50:
İkimizde anne konusunda aynı dertten muzdaribiz. Babam konusunda hic böyle problemler yaşamam harika bi insan.Annemde ben ve kardeşime karşı cok iyi bi annedir ama teyzemlerin kuklası gibi adeta :14:
Bi ara anneme babamı kötülüyorlardı, hatta annem tartışmıştı bi süre konuşmamışlardı. Yuva bile yıkar bunlar.

muhattab olmamaya çalış canım..buna asla izin verme,arkanda dağ gibi baban var..
bi tane dizi vardı bilmem hatırlarmısın? sanırım adı evdeki yabancıydı..berna laçin-tardu flordun oynuyordu,orada komşu iki kardeş vardı : seniha ve mediha:9::9::9: aklıma onlar geldi,evlenememişler evde kalmışlar..:33:

muhattab olmamaya çalış canım..buna asla izin verme,arkanda dağ gibi baban var..
bi tane dizi vardı bilmem hatırlarmısın? sanırım adı evdeki yabancıydı..berna laçin-tardu flordun oynuyordu,orada komşu iki kardeş vardı : seniha ve mediha:9::9::9: aklıma onlar geldi,evlenememişler evde kalmışlar..:33:

Aahhaha hatırladım canım :9: Bencede cukk diye oturdu onlara süper benzetme :1:

teyzeler falan değil de bir hafta tanışma için çok erken değil mi ?

teyzeler falan değil de bir hafta tanışma için çok erken değil mi ?

Yani biz sonucta hemen evlenelim demiyoruz sadece ilişkimizi ailelerimizin bilgisi dahilinde yaşayaLım istiyoruz. Bu durumu babamda olumlu karşıladı en azından görmüş oluruz icimiz rahat eder falan dedi. Zamanlada bi adım daha atıp nişan falan yaparız nasipse.

Yani biz sonucta hemen evlenelim demiyoruz sadece ilişkimizi ailelerimizin bilgisi dahilinde yaşayaLım istiyoruz. Bu durumu babamda olumlu karşıladı en azından görmüş oluruz icimiz rahat eder falan dedi. Zamanlada bi adım daha atıp nişan falan yaparız nasipse.

hım o da var da ne bileyim ben bir haftada adamı sevgili olarak bile göremem babamın karşısına çıkarmak daha büyük bi olay. şu da var olmadı diyelim bitti demek daha zorlayıcı olur tabi bu benim için böle. inşallah mutlu olurusnuz

hım o da var da ne bileyim ben bir haftada adamı sevgili olarak bile göremem babamın karşısına çıkarmak daha büyük bi olay. şu da var olmadı diyelim bitti demek daha zorlayıcı olur tabi bu benim için böle. inşallah mutlu olurusnuz

Sağolun teşekkür ederim. Tabi ki nişandan sonra mazallah ayrılmak cok daha zor benim icinde bu böyle. Tabiki biraz daha tanımalıyız birbirimizi bakalım artık rabbim hayırlısını nasip eder inşallah.

Aileniz raziysa 3.şahısların karışması anlamsız kafanıza bakmayın bence tribünü atsın dursun teyzeniz . Afedersiniz sizin teyzelerinize söylemiyorum ama bazı kadınlar kendilerince evlenemediklerini evde kaldıklarını dusunduklerinde başkalarının mutluluklarını kiskanirlar . Teyzeniz de bu kategoride mi tanımadığım için bilemiyorum siz daha iyi bilirsiniz

Back