- 4 Nisan 2017
- 5.037
- 6.530
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
farkettim , bir de öyle cevaplar var ki şaşırdım kaldım. İnsan buraya derdini anlatıyor bazen bir çözüm bekliyor bazen de kendisini iyi hissetmesini sağlayacak iki iç cümle. Ama buraya derdini açınca resmen derdine bir dert daha ekliyorsun.Yaşlı bir kadının son günlerini mutsuz yaşaması dert değil bazılarına göre.
Beni alıntıladığınız için yazıyorum, naçizane fikrimi söylemem gerekirse yorumlara verdiğiniz tepkiler yüzünden olabilir bu durum, mesela bu konuyu anlatırken verdiğiniz detaylar konu bütünüyle alakasız, birbiriyle bağlantısı yok, asıl sorun anneannenizin mutsuzluğu ama konuyla alakasız detaylar vermişsiniz, insanlarda oradan oraya atlayan ayrıntılar arasında bağlantı kuramamış, ayrıca evet sağolsun bazı arkadaşlar baştan çıkış yapıp kırıcı olabiliyor fakat siz kırıcı yorumlara aynı tonda cevap vermek yerine şikayet et butonuna bassanız, bildirdiğiniz yorumlar incelenir, site kurallarına uygun değilse zaten banlanır ama banlanacak kadar bir durum yoksa da biz gelip şöyle bir görünüyoruz yapmayın diye, arada işe yaramasa da, sükunet sağlandığı oluyor.Gereksiz yere tepki çeken bir sahisim forumda anlamadigim bir şekilde.
Ben çıkarcı değilim. Asla olmam. Keşke bir şeyler yazmadan önce konuyu okusaydiniz.Böyle bir adamın evinde kalmak ve böyle bir adamı evinize almak?? Valla ailede hepiniz çıkarcısınız k.bakmayın,
Üst komşuyu siz dururken neden eniştenize numarasını veriyorsunuz hiç anlamıyorum, ama dur dur işiniz düşünce enişteniz teyzeniz oluyor işiniz bitince başkası oluyor ben sadece bunu anladım, yapacak bişey yok!
Anneannem demans. Bakalım bugün dayım konuşacak. Umarım çözülür.farkettim , bir de öyle cevaplar var ki şaşırdım kaldım. İnsan buraya derdini anlatıyor bazen bir çözüm bekliyor bazen de kendisini iyi hissetmesini sağlayacak iki iç cümle. Ama buraya derdini açınca resmen derdine bir dert daha ekliyorsun.
Bence ananen söylesin dayının yanına geçmek istediğini veya dayın bir yolunu bulsun alsın o kadını evden. O kadın üzülür öyle eniştenin yanında, huzuru kaçar
Off içim şişti.:) :) Yatak her daim açıksa demek
Yaşlı bir kadının son günlerini mutsuz yaşaması dert değil bazılarına göre.
Teyzemden kaynaklanıyor asıl sorun.Amaç yaşlı teyze için çözüm önerileri ise konuyu evlerden ırak teyzem diye acmamaliydin.Teyzeden girdik enisteden çıktık asıl sorun ananeymis ama konuyu oraya sen çekmiş oldun.
Ameliyat olduğum zaman kendi istedigim ild kalmadım. Annem baskı yaptı. Onun da haklı nedenleri vardı. O gün tamponlarım çıkmıştı ve kanamam oldu. Kendi evimiz hastaneye uzak ve en önemli sebep annem gece vardiyasina gidecekti. Evde yalnız kalacaktım. O da bunu istemedi.Teyzeniz ve enişteniz kötü bir örnek olmuşlar ama anlamlandıramadığım yerler var:
Toplumsal ahlak kurallarına uymayan davranışlar sergilediğini söylediğiniz insanın evinde hastalık dahi olsa kalınmaz. Siz gidip o evde kalmışsınız. Size mutfaktan birşey getirmenizi söylemiş. Bunda ne var ki?
Boya badana işi için tavsiye alınıp eniştenizi aracı kılmışsınız. Neden?
Dayınızla kalan bir annane var. Teyze ve enişte niye ev tutuyor? Hadi tuttu dayınız annaneniz ile birlikte teyze ve enişte de mi bu evde kalacak anlamadım. Dayınızın da yaşayacağı evi niye teyze tutuyor?
Ananenizin günlerini güzel geçirmesi için nasıl bir beklentiniz var? Teyze ve enişte boşanmayacak sonuçta. Bu kadar kötü insanlar ise teyzeniz annaneden uzak olsun görüşmesin bakımını diğer aile bireyleri üstlensin teyzenin faydadan çok zararı olur.
Doğru. Ben olsam bunu yaparım.anneanneyi alın siz istediğiş yere yerleştirin? kapısında kilit mi var?
Doğru. Ben olsam bunu yaparım.
Annem de ben de düzensiz saatlerde çalışıyoruz. Mesela 3 gün bu hafta sabah ise gideceğim akşam çıkacağım, diğer 3 gün ise gece 3te evde olacağım. Hakeza annemde o şekilde. Yani bu imkansız.Anneanneyi siz yanınıza alın dayın madem gelmeyecek bir tek onun annesi değil ki. Dayı birlikte yaşıyormuş, teyze de kendince iyilik yapmak istedi ayrı ev açtı çocuklar kendilerince bişeyler yapıyorlar sizin anneniz bu durumun neresinde?
Off millete laf anlatmaktan içim şişti.e ben yapmayacağım, tabi ki siz yapacaksınız. konunun amacını anlamadım.