Teyzem her zaman sivri, kibirli, rahatsız edici bir enerjiye sahip biriydi. Evlendikten sonra çok daha beter biri oldu.
Eşini ve eşiyle durumunu hızlıca özetleyecek olursam;
Evli patronuyla yaklaşık 8 yıl kadar önce ilişki yaşamaya başlamış. Herif klişe yalanlardan birini söylemiş; eşimle kağıt üstünde evliyiz gibi gibi. 1 yıl önce boşanıp, teyzemle evlendi.
Bu herif 2 kere karısını dövmekten hastanelik etmiş. Dün annemle akşam konuşurken öğrendim. İşin en acınası kısmı da teyzemin bunu kadının hak ettiğini söylemiş olması.
Durun daha bitmedi. Daha da midemi bulandıran kısmı geliyor. Bu adamla, karısı oğullarına sünnet düğünü yaptıkları gün teyzemde utanmadan gitmiş, altınını takıp, oynamış bildiğiniz.
İlişkileri süresince teyzeme, 'Karımı arayacaksın aramızda bir şey olmadığını söyleyeceksin' demiş. Teyzem de hala gururlu kadın ayaklarında. O istemeseydi asla onunla olmazdım tırıvırıları çekiyor.
Adam da adam olsa. Dünyada görebileceğiniz en kaba insan. Bize gelir açık yatağa girer (??), alır kumandayı eline son ses televizyonu açar. Votka içe içe araba kullandığını gördü bu gözler. Üst kat komşumuz çok gürültü yapıyordu, adamı uyarsın diye numarasını vermiştik. Öğrendik ki adamla goygoy yapmaya başlamış. 2 gün önce ameliyat olmuştum, hastane onlara yakın diye onlarda kalıyordum. Herif eve geldiğinde, mutfaktan bir şeyler getirmemi istemişti.
Her neyse bu onların hayatını beni ilgilendirmez. Beni bizzat ilgilendiren kısmına geliyorum.
Geçen sene evimizi boyatmıştık, boyacılar da bu adamın boyacılarıydı. Ama öyle kötü bir iş yaptılar ki, ekstra fiyat da çektiler. Durumu teyzeme aktardığımda benim evimi çok güzel yaptılar. Murat'a saygısızlık etmeyin (eniştem) dedi. Bende sen hasta mısın, konunun onunla ne ilgisi var, adamlar kötü iş yapmışlarla başlayıp onun kıt beyinli hali sonucu birkaç hakaret savurdum ortaya. O da beni silin hayatınızdan dedi. Birkaç ay sonra geldi tıpış tıpış özür diledi.
Yine benzer bir durum yaşandı.
Teyzem yıllarca anneanneme kötü davranmış. Anneannem kalp krizi geçirdiğinde bile adam bunu telefondan engellemiş mi, bu olayı barışmak için nasıl kullanırım derdindeydi.
Dayımla anneannem bir yaşıyorlar. Dayıma haber vermeden ev tutmuşlar sözde teyzemle eniştem. Ama ev 1 oda 1 salon, 4 kişi nasıl yaşasın burada? Hem de dayımın işine 1,30-2 saat uzaklıkta.
Dayım o eve taşınamayacağını söylediğinde Murat'a ayıp olacak şimdi demiş teyzem.
Anneannemi öylesine alıyormuş gibi alıp, o eve yerleştirdi. Halbuki kadın dayımla yaşamaktan çok mutluydu.
Yaşlı kadın. Ne kadar ömrü kaldı bilinmez. Son zamanlarını da mutsuz bir şekilde geçirsin istemiyoruz.
Hanımlar delireceğim yahu. Nerden tutsan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça. Ne yapabiliriz?
Teşekkürler bu uzun uzun yazdıklarımı okuduğunuz için.