• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tetanoz aşısını kaçıncı haftada yaptırdınız?

korsanmartxix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2008
417
12
118
Giresun
Bugün sağlık ocağında kontrolüm vardı.ebe çağırırken tetanoz aşısı yapılacak dedi ama gittiğimde 6.ayda yapalım dedi.şu an 21+6 haftalığım.aşıyı 22+6da yapcak .geç mi kalıyorum?nette 20 ve 24.haftalarda yapılır diyo.siz aşı yaptırdınız mı?yaptırdıysaız kaçıncı haftada?bi de aşının kolda çok ağrı yaptığı,ateşi yükselttiği söyleniyor.sizde bu tür etkileri oldu mu?

Bugün sağlık ocağında kontrolüm vardı.ebe çağırırken tetanoz aşısı yapılacak dedi ama gittiğimde 6.ayda yapalım dedi.şu an 21+6 haftalığım.aşıyı 22+6da yapcak .geç mi kalıyorum?nette 20 ve 24.haftalarda yapılır diyo.siz aşı yaptırdınız mı?yaptırdıysaız kaçıncı haftada?bi de aşının kolda çok ağrı yaptığı,ateşi yükselttiği söyleniyor.sizde bu tür etkileri oldu mu?

Tam 25 haftalık oldum.Henüz sağlık ocağına da gitmedim aşı da yaptırmadım.Ben de 20. haftadan sonra yapılıyor diye biliyorum.
En kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum.

benim de 2 gün önce yapıldı.şimdi 20.haftamın içindeyim işte.bir ay sonraya gün verdi bir tane daha yapılacak.sonra artık doğumdan sonra yapılıyor.akşam olunca kolumda hafif bir ağrı oldu da ateşim olmadı.bugün de biraz var.

Merhaba arkadaşlar ben aşımı 18 şubat günü oldum. 22 haftaya girerken oldum aşımı ilk anda hiçbir sıkıntım yoktu.sonra kolum ağrıdı ama benim biraz kol ağrım uzun zaman aldı 3 gün sürdü vurarken çok güseldi ama ağrı sonra oldu

ben 18. haftada gittim erken dediler 2 hafta sonraya çağırdılar.

20+2 de yapılmış oldu yani. 2. dozluk olucakmış ona da 4 hafta sonraya gel dediler bakalım

biz 20. haftasını dolduranlara ilk dozu, 4 hafta sonrasında da ikinci dozu uyguluyoruz. 20. haftadan önce pek önerilmiyo. ayrıca çok ilerleyen haftalarda zaten uygulanmaz. ben hamilelikten önce başlamıştım 4. dozu denk geldi sadece hamileliğime. tamhamileliğimin 22. haftasındaydı tek doz uygulandı onun için.

bende 22+4 gunlukken yaptırdım.yapılırken acı yok ama aksamına mıde bulantısı atesım cıktı.ve ıkı gundurde kolum sıstı kızarıklık ve kasıntı var:((dıger asımıda bır ay sonraya gun verdı.

21 Haftalıkken ilk dozu yapıldı, 1 Marta da gün verdi 2. doz için , 2. sini 27 haftalıkken olmuş olacağım. Çok az bir ağrı hissettim kolumda o da geçti diğer gün. İnşAllah 2. si de ağrı yapmaz...

ilk dozu 19. haftamda yaptırdım.. ebeye sorduğumda 16. haftadan sonra yaptırılırmış genelde 21, hafta vuruyorlarmış..

Gebeliğimde 21. haftamdayım tetanoz aşısını kontrollerimi yapan özel hastane sağlık ocağında yaptır dedi bulunduğum yerde sadece devlet hastanesi var gittim hamileyim tetanoz olucam diyorum acile gönderiyor aile hekimine gitmem gerekmiyormu diyorum ha evet diyor bu zamanda sağlık konusunda bilinçli olacaksın bugün daha iyi anladım ha bir de hemşire geç kalmişsın dozları nasıl yetiştrecez dedi sitede okuduğum kadarıyla herkes hemen hemen bu haflarada yaptırmış ,bilinçli olmak şart :)

Back
X