Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
cok uzuldum canim ya cok gecmis olsun alaha sukurki hemen farkettiniz ve ins eskisinden daha kaliteli ve iyi olur spermleriniz ve en kisa surede anne olursun canim
teşekkür ederim ebrucum allah en kısa zamnda hepimize güzel ,akıllı çocuklar verir inşallah.
biz hastalığı erken teşhis ettik.hatta bize semen dedi.yani tümörün en hafifiymiş.belki o yüzden demişlerdir korunmayın diye.biz ameliyattan sonra test yaptırmadık inanırmısın korkuyoruz sonuçtan .şimdilik keçi boynuzu kürü deniyoruz.hatta geçen eşime evicap ve klomen adında iki tane hap aldırdık.ama radyoterapi görüyor diye korktum içirmekten.bu arada 14 seans eşimin seanslarıda.
sence içse bir zararı olur mu?
bugün doktora gittik benim hormon testleri için.doktor herşeynormal dedi.2-3 aya erteledi bira bekleyin dedi.valla inanırmısın ona sormaya korktum.çünkü doktorlar ilaç tedavisi yanlısı deği.yani artmaz diyorlar.10milyondan 60 milyona çıkana duydumben.bakalım artık.ben yinede besleyecem eşimi incir keçi boynuzu hatta pekmezi de içiyor.bunların yannında polen bal karışımı aldımaktardan özel bir karışım.morfoloji içinde çörek otu bal tarçın karışımı yiyor.Allahtan eşim sigara kullanmıyor.kolalı içecekleride azalttı.
bu arada ebrucum radyoterapiden korkmana gerek yok.kemoterapi için diyorlar sperm dondurmayı.tek testisiyle sperm üretebiliyor.hatta doktor dediki senle ben şuan atnıyız.benimde seninde şuan yakalanma oranımız aynı dedi.varikosel falan değilki teki alındı.tabi bizimki çok ileri aşamaolmadığı için diğerine zarar vermemiş.inşallah sizinki de öyledir.
ebrucum geçmiş olsun canım..
artık geçmiş olmasına sevindim..
inş bir daha sıkıntı yaşamazsınız..
Allah sağlıklı hayırlı evlat versin inş.. opuyorumnanaktan
valla ebrucum ben sana günaydın diyemiyorum.genelde 2 ye doğru kalkıyorum.iyi akşamlar desem yeri var:)saolsun kayınvalidemde yemek yiyoruz.ben bir çeşit yapıyorum o da bir çeşit yapıyor.ortayı buluyoruz.
bu arada ben kayseriliyim.eşim trabzonlu ama doğduğundan beri samsunda yaşamışlar.geçen sene evlendik.muştan samsuna çıktı tayinim.1 sene hiç doktora gitmedik.çocuk istiyorduk ama bir sene geçsin dediler.keşke gitseydik önceden dediğim zamanlar oldu ama eğer erken gitsek eşimin testis kenseri olduğunu öğrenemezdik belkide.çünkü çocuk isteği ile ittiğimizde eşim bana şişlik var dedi.aslında doktora derken öğrendim.bu sayede erken teşhiş oldu.belki söylemeyecekti.hoş ben önceden anladım ama erkeklerin anotomik yapısını bilmiyorsun ki:)nedir bu şişlik desen yalan söylese anlamazsın.
kayınbabam çok iyi.onda sorun yok.hatta şişermiş kendiliğinden inermiş.çok ketum bir insan gizlice aldırmışsada kimsenin haberi yoktur.
doğru yaşım erken ama dediğin iş güç yüzünden bir çok insan çocuk yapmaya zaman ayıramıyor.ben hele bir tane yapayım ikinciyi sonra düşünürüz diyenlerdenim.ama ne yazıkki ilki de olmadı.şimdi arka arka iki tane olsa razıyım.
geçenlerde halamın kızıevlendi.temmuz ağustos gibi.şimdi hamile 3 haftalık.maşallah ilk gecede oldu galiba:)annem söyleyince imrendim.aslında ben çocuğu her zaman istemiyorum.biraz uyku düşkünüyümde:)ne zaman hamile görsem,ne zaman el ele tutuşan anne görsem hani bakımlı anne kendisi gibi güzel kızı olanları,ne zaman çocuk kıyafeti görsem o zaman istiyorum.
benim eşim Allah tan sigara kullanmıyor.sonraki hafta oruç tutmayacak.aslında herkese hırçın ama bana gelince çok iyi.ne desem yapıyor.şanslıyım bu yönden.nazar değmesin aman:)zorla yediriyorum çocuğa.biz keçi boynuzuna başlayalı 2 ayı geçti.bazen atladık ama olsun.en az 3 ay olacakmış.zaten eşim tadı berbat diyor.inşallah artırır canım.aktardan özel bal polen karışımı var fiyatı 20 tlküçük bir şişe.ondanda yiyor bazen.arada keçiboynuu pekmezinide yediriyorum.aslında en faydalısı kürüymüş.çünkü oksijenle temas etmemesi gerekiyormuş.diğerleri yapılırken özelliğini kaybediyormuş.ama kürde ağzı kapalı yapıyorsun ve vitamini suya çıkıyor.tabiki bunların yanında ceviz,fındık eksik etmiyoruz.aslında havuç kürünede başlayım diyorum ama ikisi bir arada ters tepki yapıyor dediler.3 ay keçiboynuzu 3 ay havuç kürü yapcam.havucunda tam mevsimi geliyor zaten.ama sürekli yoğurtlu havuç yapıyorum.
kendimde incir kürü yapıyorum.doğurganlığı artırıyormuş.bakalım canım ya kısmet ne yaparsak yapalımherşey Allah tan.sonuçta tek sperm yeterli.sende çörek otu tarçın bal karışımı yap kendine.sonuçta çörekotu her derde devaymış.kendine iyi bak.dualarını eksiketme.
ılk olarak geçmiş olsun demek istiyorum ınşaallah Rabbim şu mübarek günde bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip eder. Bizde de eşimin inmemiş (tek yönlü) testis sorunu var (sayımızda 255.000) Doktor bir an önce ameliyat olun ilerde tümöre çevirebilir demişti ama eşim pek yanaşmıyor (üstelik eşim bir doktor). Eşim yaklaşık 15 yıl sigara içmiş (3 yıldır içmiyor), çok merak ediyorum sigara mı sayımızı bu denli düşürdü yoksa testislerinin birinin inmemiş olması mı? 1.5 yıldır bebğimizi bekliyoruz ama normal yola bırakırsak kavuşmamız zor sanırım .
merhaba mehtapcım..öncelikle geçmiş olsun ve teşekkürler canım....Allah senin de dualarını kabul etsin ve kucağın bebişinle dolsun...sağlıklı, sıhhatli, hayırlı, bahtı açık bir evlat versin...
inmemiş testis, tümörün oluşmasına sebep olan genetik faktörlerden sonra ikinci sırada yer alıyor diye biliyorum. ayrıca enfeksiyonlar, kabakulak hastalığı, dışarıdan alınan darbeler de tümöre neden olabiliyor...sayınızın düşük olmasının sebebi bu olabilir...sigara hakikaten yasaklanması gereken bir madde...kanseri %100 tetikliyor, sperm sayısını anormal derecede düşürüyor...bırakmakla akılllıca davranmış...
eşinin dr olup da ameliyata yaklaşmaması kabul edilir gibi gelmiyor...onlar bu gibi durumları daha ciddiyetle ele almalı..ayrıca ameliyat olmazsa nelerle karşılaşacağının senden benden daha da bilincinde...sana bunu yaşatmaya hakkı yok diye düşünüyorum...bir taraftan bebek olmuyor diye üzülüyorsun, diğer taraftan ya eşin kanser olursa diye endişeleniyorsun...eğer ağır bir dille yazdıysam çok çok özür dilerim...ama ne yap yap eşini ikna et...google da inmemiş testis tümör yaz ve çıkan sonuçları eşine okut, izlet...
belki de henüz kabullenememiştir ve sindirmeye çalışıyordur...seni üzmemek adına da oralı değilmiş gibi davranıyor olabilir..erkekler bizim gibi duygularını dışa vuramıyor...bence internetten biraz bilgi aldıktan sonra eşinle sakin sakin konuş canım...duygularını, düşüncelerini seninle paylaşsın...tümör hızla gelişir ne yazık ki..üstelik seminom ve non seminom diye de ikiye ayırılır...seminom iyi huylu old için diğeri gibi agresif bir büyüme olmaz..tedaviye geç başlanırsa lenf yoluyla diğer organlara sıçrama tehlikesi oluyor kanserde...zaten radyoterapi de bu sebeple oluyor...
hem eşinin ameliyatı testisi indirmek olacak, testisin alınması olmayacak ki...benim eşimin sol testisinin tamamı alındı, keza Sena'nın eşinin de öyle...Allah korusun ilerlemiş olsa belki ikisi de komple alınacaktı...tedbir senden takdir Allah'tan canım...bizim gibi örnekleri göster ve iş işten geçmeden tedavi olsun...
bence normal yolla mı aşılamayla mı diye düşünmeden önce eşinin bu ciddi sorununu çözün canım...eşinin değeri gerçekten düşük..krugere göre sperm testi yaptırdınız mı, diğer değerleri nasıl...
sakın kür vs denemeyin..testis kanseri sperm üreten hücrelerdeki anormal çoğalma olarak nitelendiriliyor...bu tarz kürler ters tepebilir...öncelikle eşinin tedavisi...
Allah şifa versin canım...umarım eşin seni anlayışla dinleyecek ve bir an evvel tedavi olacak....sakın bu yazdıklarımdan da gözün korkmasın...ben olabilecekleri yazdım, kesin olacak diye birşey yok :1hug: a.s.
İlk olarak geçmiş olsun demek istiyorum İnşaallah Rabbim şu mübarek günde bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip eder. Bizde de eşimin inmemiş (tek yönlü) testis sorunu var (sayımızda 255.000) Doktor bir an önce ameliyat olun ilerde tümöre çevirebilir demişti ama eşim pek yanaşmıyor (üstelik eşim bir doktor). Eşim yaklaşık 15 yıl sigara içmiş (3 yıldır içmiyor), çok merak ediyorum sigara mı sayımızı bu denli düşürdü yoksa testislerinin birinin inmemiş olması mı? 1.5 yıldır bebğimizi bekliyoruz ama normal yola bırakırsak kavuşmamız zor sanırım .
senaaaaa...Allah iyiliğini versin oh ne güzel yaa 2 ye kadar yat sonra ne kolay geçer saatler ...ben niyeyse 8 de fırlıyorum yataktan ((...kayınvalidenle muhabbetin bol olsun, güzel olsun...benim kayınvalidem şeker hastası old. için oruç tutmuyor...eşim de tutmuyor malum düzenli beslenmesi gerekiyor...bir ben varım Allah kabul ederse...benim eşim de trabzonlu...daha doğrusu baba Trabzonlu anne İst....eşim de İst da doğmuş....
bu arada eşin anladığım kadarıyla oruç tutmuş...bunu dr una sordunuz mu canım...mideyi boş bırakmaması, sağlıklı beslenmesi gerekiyor...radyoterapi sırasında eşimin sindirim sistemi etkilendi, zaten normalde de sorunluydu, iyice ayyuka çıktı...ama ben bol sebze yediriyorum ve dr da ilaç verdi...bu sorunu da atlatıyoruz inş...
hadi inş sen de hamiş kalırsın da halanın kızının (kızına diyesim geldi :)) çocuğuna arkadaş getirirsin ...
çörek otu bal ve tarçını ben bir ara kullandım...aslında muayenelere de gittiğimde faydasının olduğunu da gördüm...benim rahim duvarım ince idi...o bile kalınlaşmıştı ...ancak ilerleyen dönemlerde başımın ortasında şartel atar gibi çıt çıt sesleri gelmeye başlayınca bıraktım...ne de olsa hormonları tetikliyoruz, yanlış birşey yapmaktan korktum, öylece kaldı....dr lar süt ve süt ürünlerini bol tüketin diyor...süt içmeye başlayacağım...o da benim için işkencedir hani laelaelaelaelae