• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tesettürlü Tesettürsüz Farketmez Haydi Gelinler Buyrun Sohbete...

günaydıııııııın:dance::teytey:
sabahın yedisinde kalktım giyindim kahvaltımı yaptım çıktım dışarı servisi bekledim bekledim gelmedi çünkü bugün okul tatilmiş ay ne sevindimkaydirigubbakcemile3

Günaydın arkadaşlar, herkesin kandili mübarek olsun...
Ebru'cum sorun nedir? Anlat açılırsın..
Bu arada sabah sabah okuduğum güzel bir yazıyı paylaşmak istiyorum sizinle, hepimizi ilgilendiriyor...

Desinler diye diye…
Uslu çocuk desinler diye her zaman bir şeker alırdım şekerlikten, öncesinde annemin gözlerinin içine bakıp onay mesajını aldıktan sonra. Temiz çocuk desinler diye her zaman beyaz giydirirdi annem. Saçlarımı da sımsıkı toplar en beyazından kurdele takardı. Kendisine iyi anne, bana da örnek öğrenci desinler diye. Örnek gösterilirdim gösterilmesine ama çocukluk hayatım boyunca şımarık demesinler diye kim bilir ne çok şeyi içimde ukde bıraka bıraka yapmamışımdır. Bu tabi ki bir şikayet değil bir saptama yalnızca.

Bugün insan olarak hep bir şeyleri refere alıyoruz ve bazı şeylere gereğinden fazla önem verdiğimiz için de birçok şeyi bozuyoruz, kaçırıyoruz. Acı çekip, acı çektiriyoruz. Kendimiz olamıyoruz çoğu kere. Otantik var oluşumuzu gerçekleştiremiyor, fiziksel görünümü muntazam ama psikolojik yapılanması bir hayli bozulmuş varlıklara dönüşüyoruz.

Anneler çocuklarının adına onların yetiştiremediği ödevleri yapıyor çocuk düşük not almasın diye. Evde misafir öncesi terör estiriyor bir başkası, ne kadar düzenli becerikli desinler diye.

Ne kadar uyumlu giyiniyorsun desinler diye ömrünün büyük kısmını mağazalarda renkleri birbirine uydurmaya çalışıyor bir diğeri… Ömrü mutfakta “en ince dolmaları saran” olmak için geçiyor bir başkasının…
ıstediği bölümü seçemiyor, seçtirilmiyor bir diğeri… Doktor desinler, mühendis desinler diye… Doktor oluyor ama mutlu olamıyor mesela. Ne kendine, ne hastasına hayrı dokunmuyor sonra da… Ama diğerleri memnun oluyorlar ve oğlum doktor oldu diyebiliyorlar. Mahalleli de durumdan payını alıyor…

Derse girdi desinler diye derse girmek, dinliyor görünmek için dinliyormuş gibi rol kesmek… Diploma aldı diye her türlü meşru olmayan yolla diploma sahibi olmaya çalışmak, yoklamada var görünmek için yerine imza attırmak…

“Çeyizi ne çoktu” desinler diye göz nurunu, gençliğini, kanaviçeler, danteller arasında harcıyor bir diğeri… Sonrasında belki de hiç kullanmayacağı düzinelerce havlu ve çetik yapıyor, desinler diye… Annesi, babasından gizli gizli tencere-tabak taşıyor eve, “kızının çeyizi ne güzeldi” desinler diye… Birçok yalan karışıyor, bazen gözyaşı… Ama olsun mahalleli memnun…

Bir adam kendine kılıbık demesinler diye kahveye alışıyor. Bir genç kendisine “çocuk” demesinler diye ilk sigarasını yakıyor. Bir genç kız “erkek arkadaşı yok” demesinler diye gelen ilk teklife evet diyebiliyor. Bir kadın dul demesinler diye her gün dayak yediği adama katlanabiliyor. Enayi demesinler diye bir başkası diğerini aldatabiliyor…

“Düğünü ne şaşaalıydı” desinler diye bir yığın borcun altına girip beş yıl sürünenler, “evi var” desinler diye bankalardan kredi alanlar, sonrada icralık olanlar,“gelinliği son modeldi” desinler diye öncelikli ihtiyaçlardan kısıp bir defa giyilecek gelinliğe para saçanlar… Daha neler neler…

Evlenemedi evde kaldı demesinler diye evlenmek, ucuza gitti demesinler diye bir ömür zengin koca veya güzel kadın beklemek… Ne yaparsanız yapın sonuçta insanlar bir şey diyecekler..

Eminim ki her birimiz bu örneklerden en az birine kendimizi yakın hissetmişizdir. Peki, bu neden böyle? ınsanın ömrü aman demesinler ya da desinler arsında mekik dokuyarak geçip gidiyor? ınsan neden diğerlerinin ne düşündüğünü bu kadar çok önemsiyor ve kendine rağmen böyle davranabiliyor…

Sosyal etkilenme ve etkileme, insanın bir özelliği olarak fıtratında var. Ama her şeyde olduğu gibi, denge kaçtığında, tek hedef toplumsal beklentiler olduğunda amaçlar ve araçlar birbirine karışıyor. ınsan tek başına olamayan bir varlık. Kendi hayatına şahitler arıyor. Beğenilmek onaylanmak istiyor. ışte tam da bu noktada, toplumun onayı kendi beklentisine uygun olan koşullu bir onay olduğu için çoğu kere kişi kendi için iyi olanı seçmek yerine toplumsal beklentiye uygun olanı seçebiliyor.

Kendi içinde uyumu yakalayamadığı için de bir süre sonra mutsuzluk ve hayal kırıklıkları doğmaya başlıyor. Çünkü “başkası iyi desin” diye yapmak, yapılan şeyi bizim için iyi yapmaya yetmiyor. Kendi gerçekliğinden hareket etmeden, sırf “desinler” diye yapmak işin mahiyetini de bozuyor. Kişiler memnun olamıyorlar.

ışin doğrusu, sosyal bir geçeklik içinde yaşadığımızı bilerek ama kendi gerçekliğimizden hareketle hayatımıza bir yön vermek. Referans noktasını toplumsal yapının belirlemesiyle değil, ilahi olanın ölçüleriyle belirleyerek karar vermek… Yoksa insanlar bugün bunu der, yarın bir başkasını.

Desinler diye diye yaşamanın faturası ağır. ınsan kendisine verilmiş olan özgürlüğün kıymetini bilmeli ve desinler diye değil doğru olduğunu düşündüğü için yapmalı her ne yapıyorsa vesselam…

günaydın canlarımopuyorumnanaktan
herkesin kandili mübarek olsun..

EBRUU hayırdır kayınvaliden gelicekti onlamı ilgili yoksa sorun canımakannehir

cimcime yazıyı okudum çok güzel paylaşım için sağol... valla ben artık takmıyorum kim ne derse desin bugün var yarın yokum belkide...BEN KENDıME KENDıM ıÇıN LAZIMIM kimseye dinleyememzemuszemus

Hayatımıza hep birileri yön veriyor zaten kaç kişi aman ne derler demeden bi iş yapıyor yada kaç kişi etrafa kulak tıkayıp istediği gibi yaşıyor çok güzel bir yazı canım paylaştıgın için teşekkürler...

dun kayınvalidem gelicek demiştim gün içerisinde gelmiş bana bi gün öncesinden kalıcam cok özledim cocugu demişti annemde hergün bize gelip gittiği için bütün düzeni bozuldu kadının haklı olarak birazda kayınvalidem bakarsa dinlenirim die düşünüyordu akşam ben gidiyorum dedi e hani kalcaktın yok ben öle bişe demedim dedi hepimiz kaldık öylece ben onlara götürürsem bakarmış ben her sabah annem burnumun dibinde oldugu halde götüremiyorum yakın olsa neyse nasıl götüriyim geliyim işe gidiyim canmı dayanır buna bu duruma o kadar sinirlerim bozuluyorki oturdum ağladım gece bir sürü Allahım kimseyi kimseye muhtac etmesin kimseye gerek kalmasada keşke cocuguma ben baksam ortada kalmıs gibi yavrum o kadar zoruma gidiyorki bu durum anlatamam kızlar su anda bile gözlerim doluyor eşimde çok üzüldü yanında götürsen işe olmazmı diyor off offff bi gün patlıycam ama ne zaman bilmiyorummmafoldumben

Hayatımıza hep birileri yön veriyor zaten kaç kişi aman ne derler demeden bi iş yapıyor yada kaç kişi etrafa kulak tıkayıp istediği gibi yaşıyor çok güzel bir yazı canım paylaştıgın için teşekkürler...

dun kayınvalidem gelicek demiştim gün içerisinde gelmiş bana bi gün öncesinden kalıcam cok özledim cocugu demişti annemde hergün bize gelip gittiği için bütün düzeni bozuldu kadının haklı olarak birazda kayınvalidem bakarsa dinlenirim die düşünüyordu akşam ben gidiyorum dedi e hani kalcaktın yok ben öle bişe demedim dedi hepimiz kaldık öylece ben onlara götürürsem bakarmış ben her sabah annem burnumun dibinde oldugu halde götüremiyorum yakın olsa neyse nasıl götüriyim geliyim işe gidiyim canmı dayanır buna bu duruma o kadar sinirlerim bozuluyorki oturdum ağladım gece bir sürü Allahım kimseyi kimseye muhtac etmesin kimseye gerek kalmasada keşke cocuguma ben baksam ortada kalmıs gibi yavrum o kadar zoruma gidiyorki bu durum anlatamam kızlar su anda bile gözlerim doluyor eşimde çok üzüldü yanında götürsen işe olmazmı diyor off offff bi gün patlıycam ama ne zaman bilmiyorummmafoldumben

canmm üzülme nolurr :(((
anne çalışınca işte böyle oluyo ya bebek kalıo arada
sen üzülme olur muu annen seve seve bakar bu meleğe:1hug:

annem bakıyor Allah bir değil bin kere razı olsun ondan ama zaten bırakıyorum onun için üzgünüm çok hassas oldugum bi konuda böyle söylenen en ufak sey canımı yakıyor canım bneim hiç bişeden haberi yok o kadar muhtaçki bakıma kim sahip çıkarsa kim bakarsa artık su an yasadıgım duyguyu anlatmaya imkan yok üzülmemek için çabalıyorum ama olmuyor canım annelik gerçekten cok farklı bişey
kusura bakmayın sabah sabah sizinde canınızı sıkmak istemezdimmafoldumben

ebrum yhaa kolaymı hergün ufacık bebeği taşı o evden o eve.. kayınvaliden gelse 1 hafta o 1 hafta annen baksa bu şekilde bi düzen kursalar.. yaa senin kızınsa onunda torunu... valla annem torunlarını bizden çok seviyorr.. nasıl bir babaanne buu...

annem bakıyor Allah bir değil bin kere razı olsun ondan ama zaten bırakıyorum onun için üzgünüm çok hassas oldugum bi konuda böyle söylenen en ufak sey canımı yakıyor canım bneim hiç bişeden haberi yok o kadar muhtaçki bakıma kim sahip çıkarsa kim bakarsa artık su an yasadıgım duyguyu anlatmaya imkan yok üzülmemek için çabalıyorum ama olmuyor canım annelik gerçekten cok farklı bişey
kusura bakmayın sabah sabah sizinde canınızı sıkmak istemezdimmafoldumben

canmm sen meleğinden bahsederek hiç birimizin canını sıkmazsın ki o dünyanın en tatlı varlıklarından Rabbim sana ve eşine bağışlasın..
Yiğenime çok benzio gördükçe içim gidiyo zaten
Annenden Allah razı olsn canmm
en kötü ihtimal işi bırakırsınn meleğinle baş başa kalırsınızz:emir_bebek:

bizde öyle düşünyorduk 1 hafta annem 1 hafta kayınvalidem ama malesef yanasmıyor walla içim öyle doluki çok şey söylemek geliyor içimden bazen herşeyi bırakıp oturup çocuguma bakıyım diyorum ama oda olmuyor ne yazıkki bir süre daha sabredicem bu duruma sonra kreşe vermeyi düşünüyorum zaten en azından kimseye minnetim olmaz boshayallersmile

bizde öyle düşünyorduk 1 hafta annem 1 hafta kayınvalidem ama malesef yanasmıyor walla içim öyle doluki çok şey söylemek geliyor içimden bazen herşeyi bırakıp oturup çocuguma bakıyım diyorum ama oda olmuyor ne yazıkki bir süre daha sabredicem bu duruma sonra kreşe vermeyi düşünüyorum zaten en azından kimseye minnetim olmaz boshayallersmile

kreş de mantıklı canmm
bahsettiğim yiğenime de babannesi bakıo ama söylene söylene çok isteyerek bakıo ama gece gündüz annesine vermek istemio kendi çocuğu zannediyo kuzenm de sabırla biraz daha büyümesini beklio kreşe vermek için :1hug:

birde çok özledim deyip sevmeye geliyormuş ey allahım... sen senin kıza dil çıkarmayı öğret babaanne geldiğinde çıkarsın dursunsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

kreş de mantıklı canmm
bahsettiğim yiğenime de babannesi bakıo ama söylene söylene çok isteyerek bakıo ama gece gündüz annesine vermek istemio kendi çocuğu zannediyo kuzenm de sabırla biraz daha büyümesini beklio kreşe vermek için :1hug:

allahım inşallah imkanlar el verirde en azından okul çağına kadar ben bakabilirim yavrumaboshayallersmile yada allah merhamet sahibi insanlarla karşılaştırırda gözüm arkada kalmaz bıraktığım zamanlarda..

birde çok özledim deyip sevmeye geliyormuş ey allahım... sen senin kıza dil çıkarmayı öğret babaanne geldiğinde çıkarsın dursunsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

ay ewet ya burnumda tütüyor cok özledim diyor gelip ısırıp sevip gidiyo şimdi birileri kk ya üyedir gelir görür diye cok bişe diyemiyorum neyseeeeee az büyüsün neler öğreticem ben onaaklinialirimsmile

kimi vermek istemez kimi bakmak istemez diyorumya Allah kimseyi kimseye muhtaç bırakmasın çok zor bi durum

Back