• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tesettürlü Tesettürsüz Farketmez Haydi Gelinler Buyrun Sohbete...

allahım inşallah imkanlar el verirde en azından okul çağına kadar ben bakabilirim yavrumaboshayallersmile yada allah merhamet sahibi insanlarla karşılaştırırda gözüm arkada kalmaz bıraktığım zamanlarda..

amiinn canmm
benm annem seve seve bakar ama evlerimizin mesafesi 2 saat o yüzden zoor kaynanam yakın sayılır ama kendi kızının çocuğuna bakıo ona bile söyleniyo benimkine hiç bakmaz herhal :)))
o yüzden bi kaç sene daha çalışcam sonra evimin hanımı bebeğimin annesi olcam inş kaydirigubbakcemile5

allahım inşallah imkanlar el verirde en azından okul çağına kadar ben bakabilirim yavrumaboshayallersmile yada allah merhamet sahibi insanlarla karşılaştırırda gözüm arkada kalmaz bıraktığım zamanlarda..

canım insanın annesinden merhametli başka kim olabilir benimde annem bakıyor bişe demiyorda ama hani bi deseki yarında işim var ona bile alınıyor insan benmi çok hassım bilmiyorum yoksa anne olmak mı beni böyle yaptı başkalarıda benim gibimidir bilemiyorum ama eşimde alınıyor sadece ben olsam diyicem bende sorun var yok yok bizde sorun yok herkes aynı şeyleri hisseder en merhametlisiylede karsılassan imkanın varsa oturup kendin bakıcaksın boshayallersmile

ha bide az önce cicimenin yazdıgı yazıya misal olcak biraz çocuk olmadan öncede durmadan laf sokuyodu yapsanıza anneme bile söylüyodu seni dinlerler söylede beklemesinler töbe yarabbim net ortamı olmasa neler diycemkaydirigubbakcemile3 o istedi diye yaptık yaniohaoldumsmile

ebru onun canı çocuk sevmek istemiş sizi bulmuş yaptırmışzemuszemus niye gaza geldiniz kız yapmıyoz deseydiniz:umursamaz:

aman sanki o dedi diye yaptım ben istemeseydim o istediği kadar söylesin ama yani yaparsam yaparım kime ne ya uyuz olurum bu duruma basıam geliyo hep ya ıyh ayy kim okursa okusunm gidip boğasım geliyoooaklinialirimsmile

bugun resim ekliycektim walla moral felan kalmadı makinamıda almadan geldim boshayallersmile

ayy benm annemde diyo kızım yap diye yok diom
kaynanam da sınır koymuş olursa bitane olcakmış :)))
dedim siz meraklanmayın kaç tane olacağına da ben karar veririmm ne zaman olacağına da :))))

oldu canım onaneymiş ya alla alla walla bunların hepisini alıcan doldurcan bi kazana aklinialirimsmile

ya bişey sorcam üye adımızı nasıl değişiyoruz walla böyle ad soyad deşifre oluyorum olmuyor kazenemi rica etmem lazım bilen varmı bilmiyorumkismile

ebrucum kazene söyle o değiştiriyor canım...
Çocuk konusunda bişey diyemicem ama çalışan annelerin ve annesi çalışan çocukların durumu zor yaa..
Ben çalışmayı düşünmüyorum ama inşallah zor durumda kalmayız...

ebrucum kazene söyle o değiştiriyor canım...
Çocuk konusunda bişey diyemicem ama çalışan annelerin ve annesi çalışan çocukların durumu zor yaa..
Ben çalışmayı düşünmüyorum ama inşallah zor durumda kalmayız...

inş canmm
bizden habersiz gelmezse bebiş bende 2 3 sene daha çalışcam sonra evde oturcam hehee

selen_ay banada el atıver bi gerci tum burc fallarına bizim uyumsuz olduğumuzu soyluyolar ama:umursamaz:
ben kova sevgilim yengec

oy oy
vallahi canım açık söylemek gerekirse ben yengeçleri hiiiç sevemiyorum, alınmayın yengeç hanımlar vallahi ama durum böyle, yengeç erkek ya da bayan onları da hemen bilirim, sevemiyorum ya

yalnız ilişkiyi değerlendirirken sadece tek bir burca bakıpta yorum yapılamaz canım
senin yükselenin, ay burcun ve sevgilinin de yükseleni ay burcu önemli

sadece güneş burçlarına bakarak, sen daha yüzeyselsin ve özgür, elbette sevgilin daha hissiyatlı, herşeyi derinlemesine inceleyen sezgicidir. ayrıca yengeçler normalde çekimserdir ama sırf bunu kapatabilmek için emir vermeyi, herşeyde üstün görünmeyi sever,ama az baskıda hemen kabuğuna çekilir ve orda güvende olduğunu hissedene kadar çıkmaz

burda ilişkiyi idare edebilecek kişi de sensin, huyuna suyuna gidersen güzel olur inş

kızlar bu arada pek yazamıyorum
okuyorum ama hem iş hemde kolumun biri askıda fazla hareket ettirmem yasak tek kolla ancak bu kadar oluyor

hepimizin kandili mübarek olsun

saol cimcimecim öyle bi başlık varmıs zaten editöre mesaj attım

selenaycım yengeçleri neden sevmiyorsun canım ii bir burç değilmiki kızımda yengeç burcu şimdilik çok iyi ama büyüynce ne olur bilmiyorum yengeç tanıdıklarım var pek bi zaralarını görmedim benbilmiyorumkismile

ebru ve carpersy abla valla kayınvalidelerden gözümüzü korkuttunuzkaydirigubbakcemile3
biri kaç çocuk yapacağınıza karışıyor biri kendi torununa bakmıyor Allah Allah ne garip insanlar var
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın herkesi

ebru ve carpersy abla valla kayınvalidelerden gözümüzü korkuttunuzkaydirigubbakcemile3
biri kaç çocuk yapacağınıza karışıyor biri kendi torununa bakmıyor Allah Allah ne garip insanlar var

korkmasın canım herkes aynı olacak die birşey yok ama geneli öyle gerçi adı kaynana olunca geline ağzıyla kuş tutsada yaranamazkaydirigubbakcemile3

biricikim seninde kandilin mübarek olsun canım

aminn canmm aman lafta karışır sadece :))) ama korkma ya özünde iyiyiz biz ama karışmak istiyo sadecee

Biz büyük ihtimal iki taraftanda farklı şehirlerde olucaz, yine karışırlarmıki acaba??
Gerçi bizimkilerde şimdiden bazı sorunlar baş gösterdim ama...

Kutlu Doğum ve Mevlid Kandili
Hayatın gayesi, yaratılışın mânâsı silinmiş, yok olmuştu. Herşey mânâsız başıboşluk ve hüzün örtülerine bürünmüştü.

Ruhlar birşey bekliyor, bir nurun zulmet perdesini yırtmasını içten içe hissediyordu.

O vahşet devrinde kâinat ufkundan bir güneş doğdu. Bu güneş âhirzaman Peygamberi Hz. Muhammmed Aleyhissalâtü Vesselam idi. Tarihin seyrini, hayatın akışını değiştiren bu eşsiz olay, dünyayı yerinden sarsan değişimlerin en büyüğü idi.

ışte insanlığın akıl ve kalbinde düğümlenen "Necisin, nereden geliyorsun, nereye gidiyorsun?" sorularını, düğümlerini çözüp kâinatın Sahibini ilân ve ispat edecek bir zatın teşrifi sadece insanların ruh ve kalbinde değil, diğer varlıklarda, hattâ cansız eşyada bile yansımasını bulacaktı.

Doğudan batıya bütün âlemin nurlara büründüğü, ılâhi değişimin tecelli ettiği o gece neler oldu neler?

Yahudi ileri gelenleri ve âlimleri kitaplarında daha önce rastladıkları işaret ve müjdelerin açığa çıktığını gördüler. Kimsenin haberi olmadan en önce onlar bu müjdeyi verdiler.

O gece Yahudi âlimleri semâya bakıp "Bu yıldızın doğduğu gece Ahmed doğmuştur" dediler.(1)

Bîr Yahudi ıleri geleni Mekke'de Peygamberimizin doğduğu gece, içlerinde Hişam ve Velid bin Muğire, Utbe bin Rabia gibi Kureyş ileri gelenlerinin bulunduğu bir toplantıda,
- "Bu gece sizlerden birinin çocuğu oldu mu?" diye sordu.
- "Bilmiyoruz" diye cevap verdiler.
Yahudi, "Vallahi sizin bu ihmalinizden iğreniyorum!
"Bakın, ey Kureyş topluluğu, size ne söylüyorum, iyi dinleyin. Bu gece, bu ümmetin en son peygamberi Ahmed doğdu. Eğer yanlışım varsa, Filistin'in kudsiyetini inkâr etmiş olayım. Evet, onun iki küreği arasında kırmızımtırak, üzerinde tüyler bulunan bir ben var" dedi.

Toplantıda bulunanlar Yahudinin sözünden hayrete düştüler ve dağıldılar. Her birisi evlerine döndüğünde bu durumu ev halkına anlattılar. "Bu gece Abdülmuttalib'in oğlu Abdullah'ın bir oğlu doğdu. Adını Muhammed koydular." haberini aldılar.

Ertesi gün Yahudiye vardılar:
"Bahsettiğin çocuğun bizim aramızda dünyaya geldiğini duydun mu?" dediler.
Yahudi "Onun doğumu benim size haber verdiğimden önce midir, sonra mıdır?" dedi.
Onlar, "Öncedir ve ismi Ahmed'dir" dediler. Yahudi, "Beni ona götürün" dedi.
Yahudi ile beraber kalkıp Hz. Âmine'nin evine gittiler, içeri girdiler.
Pegamberimizi Yahudinin yanına çıkardılar. Yahudi Peygamberimizin sırtındaki beni görünce, üzerine baygınlık geldi, fenalaştı. Kendine gelip ayıldığı sırada,

"Ne oldu sana, yazıklar olsun" dediler.

Yahudi, "Artık ısrailoğullarndan peygamberlik gitti. Ellerinden kitap da gitti. Artık Yahudi âlimlerinin kıymet ve itibarları da kalmadı. Araplar peygamberleriyle kurtuluşa ereceklerdir.

"Ey Kureyş topluluğu, ferahladınız mı? Vallahi size, doğudan batıya kadar ulaşacak bir güç, kuvvet ve bir üstünlük verilecektir" dedi.(2)

Kâinatın Efendisini dünyaya getiren bahtiyar annenin henüz dünyaya gelmeden görüp gördükleri çok manalıydı..

Peygamber Efendimize hamileyken rüyasında, "Sen, insanların en hayırlısına ve bu ümmetin efendisine hamile oldun. Onu dünyaya getirdiğin zaman 'Her hasetçinin şerrinden koruması için bir ve tek olana sığınırım' de, sonra ona Ahmed yahut Muhammed ismini ver."

Yine kendisinden çıkan bir nurun aydınlığında bütün doğuyu ve batiyi, Şam ve Busra saray ve çarşılarını, hattâ Busra'daki develerin uzanan boyunlarını gördüğünü Abdülmüttalib'e anlatmıştı.(3)

Aynı gece Hz. Âmine'nin yanında bulunan Osman ibn Âs'ın annesinin gördükleri de şöyle:

"O gece evin içi nurla doldu, yıldızların sanki üzerimize dökülecekmiş gibi sarktıklarını gördük."

Evet bu ulvî anı dile getiren Mevlid'in yazarı Süleyman Çelebi bütün bu hakikatleri şu beytiyle şiirleştirmiştir:

"Hem Muhammed gelmesi oldu yakin
Çok alâmetler belürdi gelmedin"

Rabiülevvel ayının 12. Pazartesi gecesi, yapılan hesaplamalara göre, Miladi takvime göre 20 Nisan'a denk gelen gece idi.

Dünyayı şereflendiren iki Cihan Serverinin üzerini o günün bir âdeti olarak bir çanakla kapattılar.

Araplara göre o zaman, gece doğan çocuğun üzerine bir çanak koymak ve gündüz olmadan ona bakmamak âdetti. Fakat bir de baktılar ki. Peygamber Efendimizin üzerine konulan çanak yarılarak ikiye ayrılmış, Efendimiz gözlerini gökyüzüne dikmiş, başparmağını emiyordu.(5)

Evet, bu işaret her türlü küfrün, zulmün, şirkin ve her türlü bâtıl inanç ve âdetlerin parçalanıp yok olması, imanın, nurun ve hidâyetin kâinatı aydınlatması için gönderilmiş bir Peygamber idi.

Aynı gece Kabe'de tapılmakta olan cansız putların çoğunun başaşağı devrildiği görüldü.

Aynı gece Kisra sarayının beşik gibi sallanıp on dört balkonunun parçalanıp yerlere düştüğü öğrenildi.

Sava'da mukaddes tanınan gölün suyunun çekilip gittiği görüldü.

Bin senedir yakılan ve söndürülmeyen mecusi ateşinin sönüverdiği müşahede edildi.

Bütün bunlar işaret ve alamettir ki, yeni dünyaya gelen zat ateşe tapmayı, puta tapmayı kaldırıp, Fars saltanatını parçalayarak Allah'ın izni olmadan kutsal tanınan şeylerin kutsallığını ortadan kaldıracaktır.(6)

ışte bu geceye Veladet-i Nebi gecesi diyor ve onun bütün kalbimizle, ruhumuzla her sene yeniden yâd edip kutluyoruz. Bütün kâinatla bu geceyi karşılayarak onun âleme teşrifine kıyam ediyoruz.
Getirdiği ebedi nura, açtığı saadet caddesine ve sünnet-i seniyyesine yeniden sımsıkı sarılmak ve Mevlid Kandilini vesile ederek ona yeniden biatimizi, bağlılığımızı tazelemek ne yüce bir şeref ve ne büyük bir saadettir.

Yüce Rabbim bizleri sevgili Resulünün şefaatine nail eylesin.

alıntı...

HERKESıN KANDıLı MÜBAREK OLSUN ..NıCE KANDıLLERE ıMAN ıLE ıNŞ.

Son düzenleme:
Back