Tesbihler Zikirler ve Her an DUA'ya sarılmak 🤲

Kızlar 3 duamız var yeni dua grubumuz da dualarımız söyle olucak

7 defa okunucak

La ilahe illallahül’azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il’azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerim.

70 defa okunucak

Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavîyy ,Yâ Kâdir”

100 defa okunucak

«Lâ ilâhe illâ ente yâ hannân, yâ mennân, yâ bedîas-semâvâti vel ardi yâ zel celâli vel ikrâm.»

Duaların ayrıntılı ve uzunca açıklması altta okuyunuz lütfen

Yeni dualara katılmak isteyen arkadaşlar niyetlerini özelden yazınız sizden ricam Özele Başlık Esma Grubu yazın ve niyetim aynı diyen arkadaşlar rica ediyorum niyetlerinizi tekrar yazın başlığa Esma Grubu diye yazın karışıklık oluyor teşekkür ederim

Düzenli okuyacaksanız günlük okuyacaksanız listenin yarısında çıkmayacaksanız bildirim ve etiketlere dönecekseniz katılım yapmayin

Dualarda çokça Esma-i HÜSNA olduğu için her zaman kendimizin seçtiği Esma olmayacaktır sadece niyetler yazilicak

DUALARIN AÇIKLAMASI

Peygamber efendimiz de sıkıntılı hissedilen zamanlarda okuması gereken bir duayı söylemiş. O dua da şöyledir:

7 defa okunucak

La ilahe illallahül’azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il’azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerim.

Anlamı: Allah'ım beni tüm sıkıntılarımdan kurtar. Şüphesiz sen her şeye gücü yetensin. Beni de en hayırlara vesile olacak şekilde arındır.

70 defa okunucak

Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir”

YA ALLAH cc....Allah; gördüğümüz görmediğimiz, bildiğimiz bilmediğimiz bütün âlemlerin sâhibi ve mâliki, kâinatın yegâne yaratıcısı, her türlü övgüye ve ibâdete lâyık olan yüceler yücesi Rabbimizin doksan dokuz isminin bütün hususiyetlerini kendinde toplayan en kapsamlı özel adıdır.[1] Allah Teâlâ; varlığı zorunlu olandır, bütün övgülere lâyık olandır; birdir, tektir, eşsizdir, doğmamıştır, doğurmamıştır. Varlığının başlangıcı ve sonu yoktur. Hiçbir şeye muhtaç değildir. Hiç bir şeye benzemez; hiç bir şey de O’na benzemez. Her türlü kemâl sıfatlarla muttasıftır, her türlü eksikliklerden yücedir.

Allah ism-i celâli, bütün Esmâ-i Hüsnâ’nın anlamlarını ve husûsiyetlerini kendisinde toplayan, sadece Allah’ın zâtına mahsus bir özel isimdir. Hiçbir varlığa isim olarak verilemez. Arapça da dahil hiç bir dilde herhangi bir kelime “Allah” isminin yerini tutamaz. Bu sebeple hiç bir dile çevrilmez.

YA RAHMAN cc...Rahmet ve merhamet; acıma, bağışlama, kalp yufkalığı, şefkat ve ihsân anlamlarına gelir. “Rahmân” ve “Rahîm” isimleri, “çok şefkat ve merhamet eden” anlamındadır. Kur’ân’da “Rahmân” ismi elli yedi, “Rahîm” ismi yüz on beş defa Allah’a nisbet edilmektedir.
“Rahmân”, Allah’ın zâtî ismi, “Rahîm” ise fiilî isimlerindendir. “Rahmân”, zâtî ismi olduğundan Allah’tan başkasına isim olarak verilemez. Fiilî isimlerinden olan “Rahîm” ise başkasına isim olarak verilebilir. Allah’ın bu ismi bir kulda tecelli ederse, o kul merhamet kanatlarını bütün yaratıklara açar. Allah’ın rahmeti bütün yaratılmışları kapsar. Rahmetiyle, inanan inanmayan bütün insanlara rızıklarını ve nimetlerini bol bol vermektedir.

Hz. Peygamber Allah’ın rahmetini şöyle anlatır: “Şüphesiz Allah’ın yüz rahmeti vardır. Bunlardan bir tanesini yaratıklarına vermiştir. Yaratıkların birbirlerine acımaları bu rahmet sebebiyledir. Allah’ın rahmetinin doksan dokuzu kıyâmet günü içindir.”

YA RAHIM cc...Rahîm
; pek çok merhamet edici, verdiği nimetleri iyi kullananları daha büyük nimetler vermek suretiyle mükâfâtlandırıcı anlamındadır.
Rahmân ve rahîm, rahmet kökünden türemiştir. İkisi de Allah’ın engin merhamet ve şefkatini bildirir. Ancak aralarında şöyle bir fark vardır: Rahmân ismi dünyada mü’min kâfir herkesi kuşatmışken, rahîm, sadece inananlara mahsustur. Bu bakımdan Allah, âhirette sadece mü’minlere rahmet ederek, onları cennetine koyacaktır. Rahmân ve rahîm isimleri iki türlü rahmet ifâde eder. Rahmân isminin ifâde ettiği rahmet, hiç bir şarta, kesbe ve irâdeye bağlı olmayarak bahşolunan rahmettir. Bu bütün yaratıkları kapsayan bir rahmettir. Bunda çalışan çalışmayan, itaatli suçlu, inançlı inançsız ayırımı yoktur. Rahîm isminin ifâde ettiği rahmet ise, Rahmân’ın lütfu olan rahmeti iyiye kullanarak çalışanlara bir mükâfât olmak üzere verilen rahmettir. Bu, en az bire ondur. Çalışanın samimiyetine göre yedi yüz katına ve hatta daha fazla katlara çıkabilir. Elbette çalışanla çalışmayan bir olmaz.

YA KÂVIYY cc...Kaviyy; pek güçlü; gücü her şeye yeten demektir. Allah Teâlâ, tam bir kudret sahibidir. Gücü, kuvveti sonsuzdur; bitmez, tükenmez. Bir sınıra sığmaz, ölçüye gelmez. Nicelik ve nitelik bakımından üstün kudrete sahiptir. Gücünün yetmeyeceği bir şey düşünülemez. O, her şeyi etkiler, ama hiç bir şey O’nu etkileyemez

YA KADIR cc...Kâdir; her şeye gücü yeten; kudret sahibi demektir. Allah Teâlâ, istediğini, istediği gibi yapmaya gücü yetendir. Her şeyi takdir eden, planlı ve ölçülü yapandır. Hiçbir şey O’nu âciz bırakamaz. Âlem, mutlak irâde ve kudrete sahip olan Allah tarafından yaratılmıştır.

Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz:

“Şu duâ ile cuma günü herhangi bir saatte duâ edilirse sahibine muhakkak icabet olunur.”

Cuma Günü Okunacak Dua Türkçe Okunuşu:

100 defa okunucak

«Lâ ilâhe illâ ente yâ hannân, yâ mennân, yâ bedîas-semâvâti vel ardi yâ zel celâli vel ikrâm.»

Cuma Günü Okunacak Dua Anlamı:

“Sen’den başka hiçbir ilâh yoktur. Ey Hannân, ey Mennân, ey gökleri ve yeri en güzel şekilde yaratan, ey Celâl ve ikrâm sâhibi!” (Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 7450)

penyez83

Peeves

Iron Butterfly

A Ada-Anne

Aktif Lora

Nevreste

zeyno genc

Life light

G Gunduzguzell1

PiXiEE

@Gülçin

Freddy

Hayalkuran

RedGirl

C Cittaslow

HejaR12

@selin18

YagmurSendeanlarsn

-kuzeyildizi-

MoonfacedMom

esoss88

MMorsalkimm

Tiniminimavihanim

mucizemm27

Lidlaylim

coconatt

Minnosprenses

paeneperfectus

N Neselikalpler

Cookiie

Efnanl

RedGirl

zeyno genc

labellevie

Life light

Catlak-kurabiye

B begonviil

A Ada-Anne

bir civciv annesi

nursevdi

mutlulukbenihicbirakma

sweetgirlcandy

Migrenben

iyilik_guzellik

dreamy07
H Himal_
paeneperfectus
Butimar-
B bilgiperi
Berrfeelinda
N Nickonemli
goah
Gelincik78
G gulectosba
gecenin_resmi
geceyagmuru
HALLEYS
H M
HepmigencizHepmiguzel
Papatyali_anne
sunpineapple
Sehrazat6
Sevgicik
sepulik
slnn12345
S smelllikeheaven
Safransari
S sempatikmaria
Teach_Mavi
ohbb
begonvil1985
madamseker
Levaiz
Ssevincli
Sadelikherseydir
K Kitapkontesi
mesirmacunu
Nillatte
ohbb
ordinary
Nur61_
safi.naz
Teach_Mavi
glutensiz hemsire
MMorsalkimm
Tubismavis
@gloryde
C Capanin Gururu Teyom
The
Istenmeyentuyy
NaMIDiGeRBuzDoLaBI
Tablodakideli
kayra1209
M Morlale8
Blue_Black
mesirmacunu
marmeladova
Papatyamveben-Mavi
C Cittaslow
Breave Heart
ilimtalepedenanne
K KurkmantoluS
HALLEYS

Paremm ben varım niyetim ayni

Katılıcam canım. Özele attım niyetimi

Burayı düzleyim kendi kendime güldüm ve kızdım bu nasıl bir açıklamaysa hey Allahım

Düzenli okuyacaksanız günlük okuyacaksanız listenin yarısında çıkmayacaksanız bildirim ve etiketlere dönecekseniz katılım yapın kızlar

doğruydu ve böyle yazilmisti sonra ne akla hizmetse düzenlemek adına yanlışlık yapmışım

Kafamda milyon şey var düzgün olsun derken düzgün olanı bozmak benim eserim galiba

Canım, emeğin inkar edilmez.Allah gönlünden geçenlerin oldu sevincini yaşatsın

Ben katılırım niyetim aynı canım

Uzun uzun yazıyorsun kolay değil canım emeğine sağlık

Kafam
karıştı kafam kaç dua grubu var

Bende varım, şimdi anladım eski duaya bakmışım :))

Katılıyorum canım. Niyetim aynı

Canım ben ve kardeşimde katılmak istiyoruz bugün hastane işimiz var niyeti yarın yollasak olur mu nezaman başlanacak birde adetliyken okunuyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…