• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terziye ne diyeceğim ???

Anlatamadım galiba Ölçü Aldı kumaş Alıp başlamamış benim ayakkabı Alıp gelmemi beklemiş
Ölçü alınırken boy ölçüsü de alınır moda evi olduğuna emin mısın sen canım ? Bu ne acemilik ? Kumaş seçildi mi modele karar verildi mı ?

defne-28 defne-28 erkek tarafı ben şahidim diye benim elbisemide alacakmış. onlar alırken bu kadar pahalı bir elbise seçemem de. sizde başlamadığınıza göre kaporamı iade edebilir misiniz de. bir de şirinlik yap bu düğüne nasip olmadı kendi düğünüme inşallah diye.

Sorun şu ki kadına ne söyleyeceğim çekiniyorum ben size kapora bırakmışken baska yerden elbise buldum demeye
bakın terzıye gıtmeyı nıye beklıyorsunuz onu anlayamıyoruz bıturlu

telefonda konusmussunuz o esnada gerı vazgecıldı zaten kumas almadınız kesım yapmadınız model bıle konusmadık o sebeple ucretı almaya gelıyorum dersınız

kapora somut olarak mevcut olan kıyafet ıcın verılır...
hayal olan bırsey dile bıle dokulmemıs ,ortada olmayan seyın ne kaporası yahu?
kadın sızde bakmıs kı keş para var 2 gun dursa cebımde kar mantıgı bıle gütmüş olabılır

hıc bır moda evı 1000 tl kapora ıstemez ne verırsen der veya 4000 tl urun ıcın 300 tl der uzerınde hıc konusulmamıs makas atmamıs kuması olmayan kaporayı ıstemez
sızın acemılıgınızı anlamıs ve kotu nıyetlı davranıyor zaten

sızdekı bu rahatlık gercekden sinir bozucu :KK70:

Düğününde Nedime'si olanlar yazsın kızlar merak ettim olan var mıydı :KK45:
Nikah şahidi ile Nedime'yi karıştırmayın ama:KK53:

Azeri arkadasim dugununde hepimizi nedime yaptı (4 kiz arkadasiz) bir moda eviyle anlasip dordumuze ayni elbise dikildi, foto cekimlerinde falan da vardik, onlarin ailede varmis bu olay.
Baska bir arkadasim da hepimize ayni renk elbise giymemizi rica edip nedime gibi bisey yapmıştı.
Bizim oralarda yok ama, dumduz evleniyoruz biz :)

Azeri arkadasim dugununde hepimizi nedime yaptı (4 kiz arkadasiz) bir moda eviyle anlasip dordumuze ayni elbise dikildi, foto cekimlerinde falan da vardik, onlarin ailede varmis bu olay.
Baska bir arkadasim da hepimize ayni renk elbise giymemizi rica edip nedime gibi bisey yapmıştı.
normalde nedimeler aynı renk gıyerler bızım burda da olsa keske bence cok eglencelı :)
olsaydı kızkardesım-kardeslerım nıyetlenırdım ördek aılesi gıbı aynı renklerde olmalarına :)

sahı konu sahıbı tek nedıme :D sızmısınız ?

Canım azeriymiş o arkadaşın da ben arkadaşımın düğününde kendi seçtiğim kıyafeti giymek isterim Nedime kıyafetleri falan çocukça gelir bana 4 5 kadın aynı tip elbiseyi giyiyor falan bizdeki teyzeler gülmeye başlar bunlar ne ki diye:KK53:
Gerçi besame mucho ile başlayıp Ankara'nın bağları ile biten düğünlerden herşey beklenir:KK45:

Aman konu sahibi ucunda ölüm yok ya iste kaporayı ha inatla vermiyor mu 1000 tllik elbise diktirirsin elbet çıkar düğün dernek birşey kullanırsın. Erteleme boş yere hem bu kadar para verip hem bu kadar çekineni de görmedim. Gerçi gelinin gelinliği senin Abiyenden ucuz olabilir:KK48:

Canım azeriymiş o arkadaşın da ben arkadaşımın düğününde kendi seçtiğim kıyafeti giymek isterim Nedime kıyafetleri falan çocukça gelir bana 4 5 kadın aynı tip elbiseyi giyiyor falan bizdeki teyzeler gülmeye başlar bunlar ne ki diye:KK53:
Gerçi besame mucho ile başlayıp Ankara'nın bağları ile biten düğünlerden herşey beklenir:KK45:

Bizim dugunlerde iki kisi ayni elbiseyle denk gelse duser bayilirlar zaten :KK70:
Bunlar baya baya nedimeli sagdicli evlenmislerdi, eglenceliydi ama ya, kiyafet secme derdi de yok :KK14:

normalde nedimeler aynı renk gıyerler bızım burda da olsa keske bence cok eglencelı :)
olsaydı kızkardesım-kardeslerım nıyetlenırdım ördek aılesi gıbı aynı renklerde olmalarına :)

sahı konu sahıbı tek nedıme :KK70: sızmısınız ?

Tek kotu tarafi ayni elbise birine yakisip digerine yakismayinca inceden bir bozulma oluyor :)

defne-28 defne-28 ne kadar alçak gönüllüsün :)

Konu açan her üye verilen yanıtlara senin gibi sakin ve sabırlı olamıyor.

Umarım dilediğin gibi sonuçlanır mesele

Bizim dugunlerde iki kisi ayni elbiseyle denk gelse duser bayilirlar zaten :KK70:
Bunlar baya baya nedimeli sagdicli evlenmislerdi, eglenceliydi ama ya, kiyafet secme derdi de yok :KK14:
Canım bizde görümce Topuz'u baldızın balık elbisesi ekolü var baya baya:KK45:
Düğünde beyaz giyilmez falan gelinle aşık atmamak için hemen söylenirler kıskandı falan diye.
Tabi pisti oluraaan ayrı fotoya bile girmek istemezsin:KK43:
Yani onlar konsept yapmışlar ama Nedime kıyafetlerini çıkarıp abiyeleri de gitmişlerdir sonra. Tüm düğün boyunca onla gezilir mi ya:KK53:

Arkadaşlar konultuk terziyle çok yoğunluk vardı dedi henüz hiç başlamamış sen ayakkabını al gel ben boy ölçümü de Alıp öyle başlarım dedi yani ortada henüz onun da emek verdiği birşey yok kumaşta almadım dedi bunları telefonda konuştuk yarın da yanına gidip yüzyüze durumu izah etmeyi düşünüyorum

Sorun şu ki kadına ne söyleyeceğim çekiniyorum ben size kapora bırakmışken baska yerden elbise buldum demeye

Arkadaşım bizle kafa mı buluyorsun? Kadınla iletişime geçip o kadar konuşuyorsun da, kadının her dediğine hı hı diyeceğine, " boşverin, ben iptal etmek istiyorum zaten" falan diyemedin mi? Ayıp yahu, kadını resmen oyalıyorsun artık. Yarın o kadına malzemeleri de aldırır, işe başlatır, akşamında yüz yüze iptal etmeye gidersin artık. Cidden bu konu inandırıcılığını yitiriyor bende, bu kadar iş bilmezlik de olmaz ki kardeşim ya. Bırak artık yarın da isteme kapora filan. Kadını oyalayıp durmuşsun, belki senin için başka iş alamadı, bilmiyoruz. Bu saatten sonra o da vermesin zaten.

Vazgeçtiğini söylemek neden bu kadar zor geliyor? İnsanlık halidir öyle abartılacak bir durum yok. Kapora konusunda ise anlaşın,kimsenin hakkı kimsede kalmasın.
parayı verdim ya bir kere işe de başlamamış vazgeçtiğimi söylemeye çekiniyorum

kumaşta seçilmedi sadece model kaba taslak belirlendi ayakkabın olmadan ölçü alamam dedi
Ne olur bir daha böyle bir şey yapma. Nasıl bir galeyana geldin ki ortada bişey yokken verdn parayı... Neyse yarın söyle vazgeçtim diye. Nasıl olsa ortada bişey yok sadece verilmiş bir para var.

Back
X