• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terziye ne diyeceğim ???

Bu kapora olayini cozebilmis degilim.. yapmamis oldugu bir islem icin kapora almak !! ve sizin cayma hakkiniz var 14 gun icerisinde..

Dikim işlerinde kapora zarar karşılamak içindir çünkü elbise ölçüye göre dikiliyor başkasına satılma şansı yok, kumaş ve malzeme kullanılıyor dolayısıyla vazgeçilince bir zarar oluşuyor, ablamın da çeyiz atölyesi var, işe başlamadan bir miktar kapora alınır ölçülü yapılan işler için, çoğu zamanda vazgeçme halinde zararı karşılamaz o miktar

Dikim işlerinde kapora zarar karşılamak içindir çünkü elbise ölçüye göre dikiliyor başkasına satılma şansı yok, kumaş ve malzeme kullanılıyor dolayısıyla vazgeçilince bir zarar oluşuyor, ablamın da çeyiz atölyesi var, işe başlamadan bir miktar kapora alınır ölçülü yapılan işler için, çoğu zamanda vazgeçme halinde zararı karşılamaz o miktar
fakat dikime hiç başlanmadı kumaşta alınmadı

Kaporta deyince 50 lira 100 lira falan sandım. 1000 liraya bir ay geçinen var yok artık.

modelde yok zaten ortada provada karar verecektik
Modeli belli olmayan, kaç metre kumaş, aksesuar kullanılacağı bilinmeyen bir elbiseye nasıl fiyat biçildi?
Kusura bakmayın ama ya parayı çok kolay kazanıyorsunuz yada azıcık safsınız.
Ben bir elbise diktirecek olsam, ki diktirdim.
Elimde model, kafamda fikir ile giderim terziye.
Fikir alışverişinde bulunuruz, şu kadar kumaş şu aksesuarlar lazım der işçiliği de ekler pazarlığa geçeriz.

Back
X