şakkadanak nasıl evlenecek?
adamın parası yok ki
düz bir nikah kıymaya razı bir kız + kız ailesi bulup kızın da buna deli aşık olması lazım
o zaman bile düzenli geliri olmadan evlenmeye razı bir kız olması lazım, zengin aile kızı filan olmalı mesela
ha ama çocuk gerçekten çok sever, evlenmek ister. bir işe girer bu girişimi her neyse onu gece gündüz kalan zamanında yürütür evlenmek için çabalar yani en azından. hemen evlenemez de çaba olur -zengin deli bir kız bulmazsa tabi.
bence bu çocuk daha yaşım 28, ileride iyi paralar kazanacam ne de olsa (!) (acaba?hadi bakalım) bu kızı da tamam hoşlandım ettim, iyi vakit geçirdim ama ne diye koştur koştur cebimde 5 kuruş yokken evleneyim. üstelik kız evlilik, çocuk demeye başladı aman ben kaçayım. demiş, olan bu.
mesela 5-6 sene sonra ayda (bugünkü parasıyla) en kötü 90-100 bari kazanır, bunu fazla bir mesai harcamadan rutin rahat kazanıyor hale gelir, (yazılımcıysa ya da bir ürünü filan varsa onu satar düzenli bakımını yapar filan stardarda bindirir yani, uğraşmaz sürekli bir yerden sonr) bu süreçte biraz gezer tozar, eder, sonra da gider yaşı 25-26 olan yine okumuş etmiş isi gücü olan da bir kız bulur evlenir. 6 ayda düğün yapar mesela....33 yaşında ve işi gücü düzgün bir adam olarak evlenmiş olur, adam için sıkıntılı hiç bir durum yok bunda.