- 20 Ağustos 2015
- 6.459
- 15.545
-
- Konu Sahibi denizliligenc1995
Olur siz öyle uygun gördüyseniz sorgulamam bi dahaEvlatlik edinme hiç bir şartta benim yapabilecegim bir şey değil. Ama insanlar kendi cocuklari olduğu halde bile evlat ediniyorlar ne güzel ve bunun niyesi nedenini sorgulamamak gerek aslinda.
Aaa lütfen ama kaynanayı hemen teşhis edebildiğinize göre bu konuda sizin elinize su dökememKaynana durmuyordu. Sabah izlediği programlardan etkilenmiş bir şekilde Esra Erol a çıkacağım, Müge anlı peşime takılacak korkusundan kaçmıyordu
Öyle güzel bir şey yapmışsınız ki, Allah sizden razı olsun. Okuyunca kalbimde çok farklı bir hissiyat oluştu. Kayınvalidenizin tepkisini garip bulduğumu belirtmek isterim, öz torun istediğini söylemiş tabii siz ne düşünüyorsunuz bilemem ama ileride bence bir kardeşi olsun istersiniz sanırım, kayınvalidenizinde böyle düşünüp bu bebişi sahiplendiğiniz için ayrıca mutlu olmasını beklerdim doğrusu, bebeğinizi ne kadar sevdiğinizi yazınızı okuyunca hissedebildim ❤ ve empati yapınca sırf başkaları memnun değil diye vazgeçemezdim. Bu sizin kendi hayatınız bence takmayın, zamana bırakın derim. Hep mutlu olun...Herkese merhabalar ben devlette öğretmenim ve eşim de esnaf. Maddi olarak iyiyiz elhamdulillah. Biz evlenmeden önce hep koruyucu aile olma hayali kurduk. Hiç kendi çocuğumuzun hayalini kurmadık. Çalıştığım köyde bir bebek doğdu. Babası ölmüştü. Annesi doğumda öldü. Ben ve eşim bebeğin anneanne babaannesi 70 yaşındalar ve bakamayacaklar için hiç düşünmeden bakmaya karar verdik. Mahkemeye gittik ve evlatlık edindik. Tabi ki akrabalarıyla görüşecek ama eşimin ailesi biz öz torun istiyoruz diyip konuşmuyorlar. Bir görseniz bebek o kadar tatlı kiii. Hergün kokluyorum öpüyorum. Cennetten gelen bir melek gibi. Rabbimin bana hediyesi olarak geldi sanki. Ben anaokulu öğretmeniyim ve çocuk eğitimi aldım. Kendi annem babam yardıma geldi ben çalışıyorum. İşte bile fırsat buldukça görüntülü arıyorum o kadar tatlı kiii. Ben nasıl ikna edeceğim onları. Rabbim bu meleği bize hediye etti. Akrabaları kabul etmedi. Atanınca evlenince hayatımda bu kadar mutlu olmamıştım. Bir tombiş yanakları var. Kayınvalidemi arıyorum resim atıyorum küstü. Kayınpederim mutlu ama kayınvalidem inat etti. Lütfen bana fikir verin.şunu bilin ki kayınvalidem önemli ama onunla akrabaysam bu bebek benim can parçam oldu. Onu bırakmayacağım. Eşimle her gün onunla sarılıp uyuyoruz. Adı umut. Oğlumla yakında tatile gideceğiz inşaAllah. Kayınvalidemi de çağırdık gelin dedik. Ben başkasının bebeğiyle gitmem dedi. Gerçekten çok kötüyüm. Bir insan merhametsiz nasıl olur. Ben nasıl ikna edeceğim
Bence evlatlık almak istiyorlar karı koca ama kaynana engeline takıldılar. Yani henüz bir bebek yok ortada. Kaynana şifalı otlar falan iç diyor.Kayınvalidesinin mükemmel oğluna konu sahibini ve evlatlık alınmış bir bebeği yakıştıramadığını anlatmaya çalışıyor diye düşündüm ben. Konu sahibi eski bir üye inanmak istiyorum ama yasal yoldan bu kadar hızlı çözümlenebilmesi de pek inandırıcı değil sanki. Yine de kimsesiz bir çocuğa yuva oldularsa ne mutlu onlara.
Yakın bir arkadaşım biyolojik çocuk sahibi olmayı hiç düşünmedi, yazın iki kardeşe koruyucu aile oldu . İnsanlar kendileri üremek zorunda değil kiSizin çocuğunuz mu olmuyordu neden böyle bişi yaptınız? Bugün çocuktan vazgeçmişler de yarın bir gün kapınıza dayanmayacakları kesin mi? Bir de insan kendi çocuğu olabilecekken neden evlat edinme hayali kurar onu da anlayamadım. İşte toplum böyle bişi maalesef her ne kadar kendi kararlarımızı versek de çevre sürekli konuşur ve sorgular.
.Yorum değil, yasal prosedürü biliyorum.
Diyen olabilir ağız neticede ama bunun üzerine siz yurt ve prosedür konuşmaya başladığınızda "Yurttan değil, yurttan alınma filan diyor kv onu kast ettimdi" vb diye kolayca izah edilebilecek bir şeyde, "Yorumunuzdurr tenk yuu" deyip kaçar gibi gitmezdi diye düşünüyorum. Ondan, bilemiyorum Altan. :))Yurttan denmez bence öyle bir durumda. Evlatlık aldık der.
Terkedilmiş de diyor amma...Diyen olabilir ağız neticede ama bunun üzerine siz yurt ve prosedür konuşmaya başladığınızda "Yurttan değil, yurttan alınma filan diyor kv onu kast ettimdi" vb diye kolayca izah edilebilecek bir şeyde, "Yorumunuzdurr tenk yuu" deyip kaçar gibi gitmezdi diye düşünüyorum. Ondan, bilemiyorum Altan. :))
Terkedilmiş de diyor amma...