Terk edilmiş bir bebeği yurttan evlatlık aldık diye kayınvalidem bize küstü

Evlatlik edinme hiç bir şartta benim yapabilecegim bir şey değil. Ama insanlar kendi cocuklari olduğu halde bile evlat ediniyorlar ne güzel ve bunun niyesi nedenini sorgulamamak gerek aslinda.
Olur siz öyle uygun gördüyseniz sorgulamam bi daha ben zaten mevzu kv’nin tavrıyla ilgili olabileceği için sormuştum ama yargı makineleri hemen damladı gene. Herkes kendi cevabını alıp gitse keşke, her şeye burnunu sokmanın tadını vermez tabii ama idare edin lütfen.

Öyle güzel bir şey yapmışsınız ki, Allah sizden razı olsun. Okuyunca kalbimde çok farklı bir hissiyat oluştu. Kayınvalidenizin tepkisini garip bulduğumu belirtmek isterim, öz torun istediğini söylemiş tabii siz ne düşünüyorsunuz bilemem ama ileride bence bir kardeşi olsun istersiniz sanırım, kayınvalidenizinde böyle düşünüp bu bebişi sahiplendiğiniz için ayrıca mutlu olmasını beklerdim doğrusu, bebeğinizi ne kadar sevdiğinizi yazınızı okuyunca hissedebildim ❤ ve empati yapınca sırf başkaları memnun değil diye vazgeçemezdim. Bu sizin kendi hayatınız bence takmayın, zamana bırakın derim. Hep mutlu olun...

Bence evlatlık almak istiyorlar karı koca ama kaynana engeline takıldılar. Yani henüz bir bebek yok ortada. Kaynana şifalı otlar falan iç diyor.

5 yıl evlilik şartını tamamlamadan, 1 yil cocuga bakıcı aile olarak (tam olarak boylemi deniyordu hatirlamiyorum) şartlarıni vs tamamlamadan çocuğu sizemi verdiler yani yurttan ?
anlasmali evlatlik verilmelerde bile 1 yil bakici aile sarti sonrasinda mahkeme ile evlat edinme sartlarini tamamladiniz yani öylemi

2017 yılında 21 yaşındayım deyip, 2018 yılında 25 yaşındayım diye konu açıyor olman.. Bence yaşamadığın hayatları ve olayları yaşıyor gibi gösteriyorsun. Hep kötü insanlar, merhametsiz insanlar, okuldan çocuk kaçıran adamlar, tehlikeli insanlar senin konunda yer alıyor. Belki kötü niyetli değilsin fakat bir uzmandan yardım almalısın diye düşünüyorum.

Siz bu dünyada enguzl şeyi yapmışsınız bir meleği kendi evladınız görmekle kimin ne düşündüğü kimin ne söylediğinin hiç önemi yok siz mutluysaniz o herşeye değer sizi seven her şekilde kabullenip sever başkalarının isteği üzerine hayatınızı şekillendirecek haliniz yok RABBİM bebesinizle sağlıklı huzur dolu uzun ömürler versin k.v Allah ıslah etsin merhamet versin

kayınvalidenizi neden ikna etmek istiyorsunuz ki ne münasebet ? ister sevsin ister sevmesin o kendisinin sorunu sizin veya çocuğunuzun değil, bu sebeple mesafe koyardım kararlarınıza saygı duymayı öğrensin önce o. siz karar vermişsiniz kimseyi ilgilendirmez bence çok net olun bu konuda .

Yakın bir arkadaşım biyolojik çocuk sahibi olmayı hiç düşünmedi, yazın iki kardeşe koruyucu aile oldu . İnsanlar kendileri üremek zorunda değil ki

Yurttan denmez bence öyle bir durumda. Evlatlık aldık der.
Diyen olabilir ağız neticede ama bunun üzerine siz yurt ve prosedür konuşmaya başladığınızda "Yurttan değil, yurttan alınma filan diyor kv onu kast ettimdi" vb diye kolayca izah edilebilecek bir şeyde, "Yorumunuzdurr tenk yuu" deyip kaçar gibi gitmezdi diye düşünüyorum. Ondan, bilemiyorum Altan. :))

Tatlıdır tabii ya bebis kuzucuk ne iyi yapmissiniz.
Allah saglikli uzun, mutlu ömürler nasip etsin yavrunuza.
Kv. Ne dediginin cok onemi yok bence.
Kimseye laf dusmez.
Zamanla kabullenir.

Terkedilmiş de diyor amma...

belki evde ebesiz mebesiz yalnız doğum yaptım -ya da işbirliği yapacak bir ebenin şahitliğiyle ya da varsa doldurulması gereken bir form, tutulması gereken bir kayıt onlarla- sözlü beyanla çocuğun nüfüsa kaydı yapılabilir. bu durumu da açık etmek istemiyorsa biraz dayanaksız yazmış olabilir. neyse, konu gerçek olabilir kayınvalide de bu durumun başlarını ağrıtacağından korktuğundan muhaliftir. olamaz mı? bence mümkün.
not: kayınvalide endişelerinde haklı. oldu bittiyle yaptıysanız çocuğun peşine düşebilirler. çok düşünerek- kendinizden çok çocuğu- yol almanız lazım. yaptığınız çocuğa lütuf mu? zulum mu? vs. allah kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…