Terk edildim :(

Kusura bakma ama o yeni gelin olayı bana da çok saçma geldi hakkında kötü görüş edindim ister istemez. Biri yardım ederim diyince hayir ben evime dokunmam millet temizlemeli demek bu. Diger olayla ilgili para cok geldiyse müsait bi gununuzde temizleyebilirdiniz illa temizlikci mi yapsın. Eve gectikten sinra evi sevmedigini soylemen de cok yersiz. Nisanlin seni tanımıyo mu yeterince seni en iyi o bilirdi.

Herkes yeni gelin ev mi temizlermişe takılmış ama o yengesi ile olan bi şakalaşma olabilir yani.. adetleri olabilir.. bizde adet yeni gelin evini erkek tarafı temizletir ne var bunda..

Üstelim eve boda bayana yapmışlar abisiyle masraf olmasın diye..

O günde illa gel evi temizleyelim demiş adam kız babası ile hastaneden gelmiş hali yok.. hali olsa da morali bozuk.. yine de gitmiş oraya..

Ama ne?? Beyefendi süpürgelik siliyormuş da eline yapışmamışta.. valla yapışmış ki işi bırakıp yana yakıla nikahı iptal etmiş.

Haa.. ayrılmak mı istiyordu?? Olabilir.. ama bu mu şekli,yöntemi?? Ararsın kızı biz anlaşamıcaz nikahı iptal edelim deseydi.. kb telini engellemek ne demek?? Burdan bile ne kadar kişiliksiz olduğu belli.. insan gibi ayrılsaydı..

Konu sahibi kalk şükür namazı kıl şu mübarek günde.. kurtuldun.. sende hemen onu engelle..

yeni gelin daha evlenmeden once oturacagi evi bizde de gelip temizlemez. kiz tarafiyla konusulur ya onlardan birileriyle ortak yapilir ya kadin tutulur. bunun prenseslik sendromuyla alakasi yok. adetlerle alakasi var.
kaldi ki adam nisanlisinin sukursuz ve kotu bi insan oldugunu anlasamayacagini mi dusunuyor alir karsisina adam gibi mertce senin du yonlerin bana uymuyor der karsisindakine savunma hakki verir. bitirecekse korkak tavuk gibi kiyidan koseden mesajla laf atip engelleyerek tamam ben konustum sen sus diyerek yapmaz.
once bi bunu gorun

Konu sahibinin gelenek ve adetlerinde boyle bir sey varsa neden herkes birden prenses sendromu teshisi koyuyor. Yengesine demis yengesi de kabul etmis onaylamis demek ki var boyle durum. Ayrica oyle sendromda olsn badanayapmaya gitmez. Kiz demis yorgunum belim agriyor adam adam degilmis ki anlayis gostersin. Bence kurtuldugunuza sukredin en ufak bir durumda adam tuyuyor.

Babanı engellemesi çok büyük saygısızlık bence.adamcağız hastalığım yüzünden oldu diye üzülüyordur bence babanızı rahatlatın.hastabadam daha fazla üzülmesin.o kişiye gelince sizinle yapamayacağını anlamış bitirmiş.siz fedakarlıklarınızdan bahsediyorsunız hep.bir ilişkide fedakarlık varsa bence bitmeli.
Birbirinize uygun değilsiniz belli ki idare ediyorsunuz sadece.o sizi siz onu idare etmişsiniz ama böle yürümez.

burada ki tüm yorumları okudum ve iyi kötü herkese sonsuz teşekkürler. bizim adetlerde kız tarafı temizlik yapmaz bizde gelinimize yaptırmadık. yapılmaz yani. ama beni üzen şey aslında o kadar zaman geçiriyorsunuz bir insanla ki çok zor zamanları da oldu ben onun hep yanındaydım. benim kendisinden hiç bir şey beklemediğimi de çok iyi biliyordu. yani aslında sadece bir tek cümleye bakıp karar vermesi. hani bazen inatlaşmalar olur kız asla yapmam falan der ya işte bizde öyle bir şey de olmadı "tamam yapalım ama şuan değil" demek ayrılık için ne kadar etkili olur onu bilmiyorum. evi beğenmemiş olabilirim ama zaten benim bir evim var ve bitmesini bekliyorduk bitince geçecektik bu mu sorun yani? ya da o an yengeme "sen yapmadın ben neden yapayım" havasında da söylemiş olabilirm buna mı takmak lazım yani. özlemiyorum üzülmüyorum da sadece çok saçma geliyor. ben olsam böyle söyledi diye ayrılmazdım yani oturur konuşur çözüm bulurdum nihayet insanlar konuşa konuşa değil m? baktım olmuyor nuh diyor peygamber demiyor ok. sen yoluna ben yluma derdim. yahu kadın sana inat yapmıyor yapmam diye direnmiyor sen neyin kafasındasın demezler mi adama? ama yorumları okuyunca anlıyorum ki bir çok insan demiyor

Nişanlınızın bu sebeple ilişki bitirmesi tuhaf, sizin de ‘gelin ev mi temizlermiş?’ demeniz tuhaf . Gelin olunca ne oluyor yani ? Çok fazla büyütmüşsünüz . Ben, yengem ve çevremdeki herkes evlenirken evlerimizi kendimiz temizledik . Sonuçta inşaat pisliği yoktu sanırım . 400-450 lira az bir para değil bence temizlik için. Kendiniz diyorsunuz nişanlım herşeyi kendisi yapıyor diye , belki zorlandı , sizden de adım bekledi . Yine de tabi ayrılmak için saçma bir sebep duruyor . fakat biz sizden dinliyoruz , belki öncesinde de bu tarz rahatsız olduğu konular vardır . Ben açıkçası konunun bu kadarla sınırlı olduğuna inanmıyorum .

Hakkınızda hayırlısı olsun .

Nişanlın soru işaretleri vardı bence, bi bahaneyle de ayrıldı
O yüzden bana kalırsa kurtulduğun iyi bile olmuş

maddi olarak zorluk yok ama yani kendisini ödediği krediler vardı onları düşünce bile asgari ücerrin iki katı kalıyordu cebine. ben çok düşünüyorum ve yanıt çok basit aslında iki cevap var birincisi annesi ve ablasının dolduruşu ikincisi yemek içmek gezmek tozmak gibi harcamalar varken neden evlensin ki? öyla maddi olarak zorlansa arabasını satar yine kurardı yuvasını. az parada etmiyor yani arabası. gidip arabasının camına film çektirip rüzgarlık taktıracağına kadın tutup evi temizletseydi.

Okadarını bilemeyeceğim. Ama bence sizde çok fazla Üzgün durmuyorsunuz, daha çok sinirlisiniz. Belki de böylesi daha çok hayırlı olmuş.

Okadarını bilemeyeceğim. Ama bence sizde çok fazla Üzgün durmuyorsunuz, daha çok sinirlisiniz. Belki de böylesi daha çok hayırlı olmuş.
üzgün değilimde çok öfkeliyim. insanlar maddi zorluklar altında yuva kurmaya çalışırken b.k sebeplerle yuva yıkmak olacak iş değil

Bosverin evlilige hazir degilmis demekki evlenseniz de sorun olurdu aranizda mutlaka... Mesele temizlik degil ben 150metrekare 4 balkonlu evi tek basima temizledim insaat pisligi yerdeki boyalar camlar ama ne kv ne esim guzek olmua bile demedi babam memlekette benim ceyiz icin kamyon ayarliyordu annem zaten kollarinda fizik tedavi goruyordu.. Eski nisanliniz istese ses etmeden tek basina da yapabilirdi yani isine gelmemis... 50 kilo halinde antalya sicaginda agutosta ben yaptiysam o da yapardi

yaptığınız tek ve en büyük hata siz babanızın hastalığı ile uğraşırken bu şekilde anlayışsız davranan ve trip atan birinden sizin ayrilmamaniz ve alttan almanız olmuş
eğer ilk telefonu açmadığı zaman siz tepki verseydiniz o size dönecekti
lütfen daha fazla üzülmeyin
Allah sizi vicdanlı insanlarla karşılaştırsın

Toplum olarak evliliği normalleştiremiyoruz sanırım.
En cool kadınlar bile bu süreçte birer pembik geline dönüşüyor.
Sizin farkında olmadığınız tutumlarınız olabilir , yalnızca ev temizliği mevzuu olduğunu sanmıyorum.

Ne demek yeni gelin ev mi temizler ya, o senin evin sen temizleyeceksin yani. Kimse oturup da senin evini temizlemez.
Ben sadece bu konu yüzünden bittiğini düşünmüyorum. Bence bişeyler dolmuş ve taşmış artik.
Yine de hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…