Terk edildim :(

Başka birilerinin tavrı var bence o adamda ailesel laflar işitmiş ve onlara hak vermiş olabilir .

Daha hayırlı olmuş evlenseydiniz de bir şekilde bitermiş bu iş.

Gerçekten sevindim adınıza hiç üzülmeyin tecrübe edindiniz .
Gidene bay bay

Niye?
Erkek kardeşim evlenince evini ben mi temizlemeliyim? Oğlumun?
Kimse birşey yapmak zorunda değil, ama genel olarak gelenek göreneklerde böyle derler. Her yer için geçerli değil.

Ayrıca konu sahibi, gelin ev mi temizler dediğin için suçluluk duyma. Dediysen yengene dedin oda ben temizlerim dedi e o zaman kime ne?
Madem birşeye yiğitlendi devamını getirseydi. Her zorlukta yarı yolda bırakacakmış demek.
Hayırlısı olsun.

Üşenmedim okudum ,
Piremses sendromu görüyorum ben şu yazıda.
Ne olur sanki gidip bi toz alsanız.
Adam haklı , hakkınızda hayırlısı olsun.

+1 kadinlar ucak ucuruyor yahu. Sonra evine gelip yemek yapıyor yiyor hazir yese bile onu isitiyor ne bileyim. Yeni gelin ev temizler ayrica daha gelin mi olmus ? Su naz olayini bitirin Allah askina ya. Adami hakli buldum

Ben ‘yeni gelin temizlik mi yaparmış, siz üçünüz yapın’ daki 3’lüyü merak ettim? Biri yenge de diğerleri? Eğer kv ve görümceyse biraz ayıp olmuş bence.

Adete göre gelin temizlemez evi ama siz belli ki adetlerin dışında yapmışsınız her şeyinizi, nişanlın keşke senin de uygun olacağın vakti sorsaymış gayette gider yapardınız temizliğinizi, tepesinden gidipte elime mi yapışacak muhabbeti de komik yani.

Herkes gelin ev mi temizler lafına takılmış ama kızcağız sadece adet demiş. İnat etmemiş ki. Belim ağrıyor sen de kendini paralama demiş.
Bu fedakarlık değil ama erkeğin nişanlısı için 3 kuruşa kıyamayıp, ona beli ağrıdığı halde iş buyurması mı fedakarlık?

Allah korumuş, o aile üzerdi sizi.

Siz çoğu şeyde fedakar olunca karşıdaki bir tık üstünü istiyor gibi geldi. Ayrıca düğün hazırlıkları süresince yorulmuş tahammülsüzleşmiş. Ama bu durumda ilk sizden vazgeçiyorsa, evlenmeden bu yönünü görmeniz iyi olmuş. Birde yüzde yüz pişman olup size dönüş yapacak, affetmeyin. Insanın hayalleriyle oynamayı çocuk oyuncağı sanıyorlar..

Bu sebeple nikah iptal edilmez.Daha once hic mi sorun yasanmadi da bu kadar gücüne gitti acaba?
Ya da soylemedigi takildigi baska noktalar oldu ailesinden de olumsuz biseyler duyunca tetikledi.
"Yeni gelin ev mi temizlermis!" demek yerine uygun zamanda yardim edebileceginizi durumunuzu biraz daha makul olabilecek sekilde soyleseydiniz keske.Tabi karsi taraf da makul olabilirdi.Bitirmek icin sebep degil bence.Ama kafaya koydu ise yapilabilecek cok bisey kalmamis..
Takildigim nokta babaniz hakaret etmemis yanlis bir cumle kurmamis engellemek nedir?
Ne istedigini bilemeyen,insanlarin lafindan sözünden etkilenen,naz yapan erkekle zor olurdu.Hayirlisi diyin gecin bence..

Aman allahım gerçek mi bu herif? hepsini okuyamadım. Cimriliğinden gitmiş temizlik yapıyor ve hala sana konuşuyor. Biz evlendiğimizde de eşim annesine ait evi tadil ettirdi kaba temizliğini yaptırdı, benim kv olacak şahıs da temizliğini de siz yaptırın dedi. Ailem hiç para konusunda muhattap olmayı sevmez, hiç yüz göz olmayıp 2 gün temizlikçi getirmiştik aynen dediğin gibi 2 günlük yemek parası yol parası şuyu buyu bize de 3-4 sene önce o kadara mal olmuştur. Ama ben kv dedi diye alttan aldım. Eşimin öyle düşünceleri yok hatta çok mahcup olmuştu aileme karşı. Benim kv nin erkek versiyonu işte senin nişanlin. Evlat olsa sevilmez. Onca mal mülküne rağmen bize yıkılmaya çalışır sürekli. Öyle bir nişanlım olsa arkama bakmadan kaçardım. Böyleleri kendi gibilerle bile geçinemiyor. Kp karısından bi tık daha fazla cimriydi, akşama kadar birbirini yiyolardı para pulun içinde. Kv hala düğünlerde nişanlarda masadaki peçeteleri avuçlayıp çantaya atar, evine peçete aldığına hiç rastlamadım. Lokantalarda verilen tuz baharat vs. doldurur eve. Komşusu taksiye biniyor diye ayıplıyor, aman prenses sanki otobüse binemez diye alay ediyor. Parası var canı kıymetli biniyor sana ne. Kendisi km lerce yürür ya para vermemek için 80 yaşında kadın. Bize de bazen size yemek ısmarlıyım der, güzel bi yere götürtür, sonra hesap gelince ya telefona dalar yada tam kasaya giderken ayağı uyuşur bi türlü yetişemez o kasaya. Muhtemelen böyle bi tiple evli olacaktın allah kurtarmış

Üşenmedim okudum ,
Piremses sendromu görüyorum ben şu yazıda.
Ne olur sanki gidip bi toz alsanız.
Adam haklı , hakkınızda hayırlısı olsun.
ben zaten asla yapmam demedim. Allah göstermesin fakat bir hastanız olduğu zaman ve ameliyat devlet hastanesinde şartlar ne kadar iyi derseniz deyin hasta yakınının canını çıkartıyolrar. hele bir de hastanızla ilgili bir sıkıntı yaşıyorsanız ve bunu amelşyat yapan doktora sorduğunuz halde olur öyle diye cevap alıp hastane hastena en dğru bilgiyi alabilmek adına koşturuyorsanız ve arada evliliğinize iki ay olmasına rağmennişanlınız tarafından temizlik diye sıkştırılıyorsanız sanırımu pek de prenses sendromu sınıfına girmezdeğil mi?

daha önce evet bir sorun yaşamadık. bende ailedn kaynaklı olduğunu düşünüyorum. çünkü biz ayrı evde oturmak istiyorduk annesi de birlikte oturmak istiyordu. hatta nişanlım uzak bir semtte oturmak dahi istiyordu bende annesine yakın olmak istedim. bana zaten demişti annem istenmediğini düşünüyor diye. sanırım gaza geldi. çünkü böyle bir sebeple bitmez ki

abim :)

Yorumları okudukça sana da hak verdim ama şunu söylemek isterim ki sen de o da bir garipsiniz.Ama o daha garip ve bencil emin ol.Bencil insanla ömür geçmez , hep kendi istediği gibi olsun isterdi o her olayda.Boşver , kurtulduğuna ve bu olaydan aldığın derslere say.Pişmandır , ama geri dönerse sakın kabul etme.Bu işten artık hayır gelmez.

Annesine yakin olmak isteyen bir gelin adayi bulmus k.v ve hala konusuyorsa bence isabet olmus baslamadan bitmesi..
Aile,anne lafiyla hareket eden adamdan zerre hayir gelmez!!
Tecrubeyle sabit..

daha önce hiç bir sorunumuz olmadı sadece annesi birlikte oturmak istiyordu ama nişanlım ve ben ayrı oturmak istiyorduk kv. istenemdiği falan düşünmüş hatta ramazan da iftara davet etmiştik ona bile gelmemişti. sanırım bu temzilik olayını da anne kız fırsat bildi ve nişanlıma çok yüklendiler oysa ki babamın durumunuda biiyorlardı hastaneye gittiğimi falan ben ablasına söylemiştim babamın hastene işleri var biliyorsunuz diye ama sonuç bu işte. a

yapısal olarak çok sessiz bir insanım konuşkanımdır aslında ama insanları eleştiren kırıcı sözler söyleyen biri değilimdir. insanları kendi hallerine bırakmayı daha çok tercih ederim. hayatına girdiğim insanın yükü değil hafifleticisi olmak isterim.belkentilerim olmaz çünkü beklenti hayal kırıklığı demektir birisi bir şey yaparsa sevinirim yapmazsa üzülmem çünkü zaten beklemiyorumdur böyle bakarım yani hayata ve bir şey istediğimde ağzından laf alır gibi isterim nabız yoklarım olamayacak gibiyse açmam ağzımı fikrimi söylerim elbet ama başa da kalkmam.

görümcem için sorun nişanlım ve benim kv ayrı evde oturmak istememizdi .

hayır benimle yaşadığı hiç bir sorun yoktu hatta eylül ayını bile sabırsızlıkla bekliyordu. burada ki tek sorun annesi ve ablası fazlaca dolduruşa geldi. çünkü biz nişanlımla arı evde oturmak istiyorduk annesi ve ablası bunu bana bildirmedi evet ama nişanlım söyledi bu yüzden sürekli üstüne gidiyorlarmış onun durum böyle olunca sanırım bende temizlik olayından dolayı fırsat verdim ellerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…