Terk edildim :(

Sadece bir temizlik olayindan dolayi sizi yargilamak yanlis diye dusunuyorum. Ama anlasilan evlenseydiniz durumunuz cok iyi olmayacağı icin sizden buyuk beklentileri olacakti her seyi biz kendimiz yapalim temizligi de boyayi da badanayi da, ama annemin de dibinde olalim vs. Sizin fedakar olmadiginizi duusnmuyorum. Fedakar olmasaydiniz cocugun durumsuz halini iplemez ister de isterdiniz. Iyi olmus bosverin. Birbirinize uygun degilmissiniz.

Bu konuşmayı Naz’ın geçen yengene yapmışsın adama ne ki?
Ablası doldurmuş bir daha altını isterse abime badana parası verdim de.
Baban ameliyat olmuş ne temizliği boşver ya her ufak sorunda bırakıp kaçacakmış .

İşte sen yapmaman gereken şeyleri yapmışsın , ne diye evini temizledin mesela nişanlının annesinin? Alıştırmışsın.Sonra da kendi evini temizlemeyince sorun olmuş.Hayatta ölçülü olmak gerek.Üzülme ama geri dönerse de asla kabul etme.O işten sana hayır geleceğini düşünmedim ben burdan.

Babam hep en ufak bir şüphem bile varsa, nikah masasında dahi olsan 'hayir' de ve git diye öğüt verir. Kendisi de birkaç ay süren bir evlilik yapmış gençken. Daha nişanliyken hal hareketlerden, içindeki sesten olayın yanlisligini farketmiş, ama kimse kırılmasın-ayip olmasın diye evlenmis.
O yüzden bize böyle bir öğüt verir.
Nişanlız da böyle düşünüyor olmalı ki yol yakınken ayrılmış.
Belki de (aile yapisini bilmiyorum, farazi konuşuyorum) annesi gibi cilekeş, tutumlu, aza kanaat eden bir kadın istiyordur. Sizi de Nisan zamanı birşey istemeyisinizle ve benzer fedakar davranışlarınızla bu katagoride gördüğü için mutludur belki ama şu son sözünüz, davranislarinizla öyle olmadığınızı görünce de 'bu ömürlük yola beraber cikilmaz' demiştir.
Ben de istemeyeceğim bir durumla karsilaşsam, adamın bir cümlesiyle nikahtan önce ayrılabilirim-hatta sonra da. Bir cümle dediğiniz insan hakkında fikir verir.
Adam bence ayrılmakta haklı, ama böyle umarsızca, bir kere bile konuşmadan hatta babanızı engelleyerek yapmakta haksız.
Nisan atıyor, sevgiliden ayrılmıyor ki. Seninle tane tane konusmaliydi.
Ayrıca ablasinin altınları istemesi tam bir olay. Utanır insan ...

Adam haklı sizin tavrınız konusunda ama bu da herşeyi bitirmek için bir neden olamaz bence bahane aramış ve bulmuş bu kadar basit

Yani sizde her konuda kocanızı örnek vermeseniz olmaz.. anladık kocanız var..

Terbiyesizce olmuş ayrılığı. Kilit değiştirme, babayı engelleme falan. Sanki sülalesine sövdünüz. Hayırlısı olsun, güvenilmez biriymiş. Ya da altında başka başka sebepler var. O kadar iyi olduğunuzu söylerken onun bu derece dönmesi... Bilemiyorum.

Adam kendisi seve seve yapacaktı ama görümce kaynana ikilisi doldurdu ve bırak sen bunu dediklerini düşündüm ben. Düğüne sayılı gün kala kolay kolay hangi görümce ya da kayınvalide bitirilmesine razı olur. Bozulması iyi olmuş. O ikisinde o fesatlık olduğu sürece mutlu olamazdınız. Düğünümden önce kendim kaba temizliğini yaptım ve düğüne bir hafta kala kv ve görümce uzak şehirden gelip temizlediler. Ben gerek yok yorulmayın dediğim halde seve seve yaptılar. Yoksa ben tek başıma yapacaktım annemle. Sana diyebilirlerdi biz yapalım diye. Tamam mecbur değiller ama gelinlerinin zor zamanında yardım teklif edemeyecek kadar vicdansızlarmış demek ki.
Demek istediğim sürekli hizmet bekleyen, gelini yok sayan, oğluşumuz kafasında takılan anne kız ikilisi ve o ikisinin ağzına bakıp o kadar emeği bir kalemde heba eden pasif bir eş adayı. Bence buna şükredilir :)

Buradaki konuları okuyunca geçmişe dönüp kendi hayatımla kıyaslıyorum sürekli. Biz evleneceğimiz zaman kiralık daire tutmuştuk. Ben ,eşim,annem ve temizlikçi kadın 2 gün deli gibi temizlik yapmıştık. Karşı taraf arayıp sormamıştı bile. O zaman bunu dert etmek hiç aklıma gelmemişti:) bu kk insanı olumsuz etkiliyor söylemedi demeyin. Meğersem yeni gelin temizlik yapmazmış ama niz bilmiyorduk :).konu Sahibi arkadaşım ;nişanlın Sırf bu sebepten bu aşamada düğünü iptal ediyorsa bence sevinmelisiniz. Yarın öbür gün kucağınızda çocukla bu kaprisli adam tarafından terkedilirdiniz valla. İyi olmuş başındayken bittiği

Yani bilmiyorum hazir kurban bayrami kapıda, bence bir kurban kesin ve Allaha şükredin. Adamin niyeti ayrilmak değilse ve hepsi sizi sindirmek için bir oyun ise cok kötü. Hepimizin kusurları, hataları var. Hicbirimiz evlenirken 4/4 degildik. Size böyle kolayca iten birinin arkasından kosmayin ve göz yaşı dökmeyin. Zaten babanizda hasta (çok geçmiş olsun) onu böyle basit insanlarla muhattab etmeyin bundan sonra

arkadasim oncelikle cok gecmis olsun. suan cok uzgunsun biliyorum. hani bazen boyle birden bisey olur. sen bi bakarsin karsindaki senin ruhun duymadan abuk sabuk bir suru sey biriktirmis sana tavir almis ama haberin yok.
burda da oyle olmus. ama bunlarin hepsi bahane ve hakli olsa seni karsisina alir yuzyuze konusurdu.
mesajla nikah iptal etmek ne demek.
ölü taklidi yap. yani hic bi tepki verme. sosyal medyadan laf sokayim tanidiklarla haber gondereyim lafini edeyim deme. mutlaka geri donecek. fakat o zamanda def et. bu kadar korkak vefasiz ustune ustluk cirkeflikle is yapan adamdan koca da olmaz baba da olmaz ailede kurulmaz. karsina emin ol seni gercekten seven kiymetini bilen biri cikar. insan birini sevdiginde onsuz duramaz ortada buyuk bi sey olmadan ayrilamaz. hayatina devam ettigini mutlu oldugunu gordukce mutsuz olan o olacak emin ol

Hayalimdeki ev bu değildi yok yeni gelin ev mi temizlermiş falan bunlar önemsiz görünsede sonra sorun çıkaracak şeyler. Anneniz akrabanız kimse mi yok babanızın yanında bir tahlil birşeyle mi ölüp bittiniz. O gün olmazdıda öbür gün olurdu temizlik ama siz yaparım dememişsiniz ki çok yorgunum belim kötü yapamam demişsiniz. Hatta gittim yerden poşetleri toplarım diye diyorsunuz ne kadar tatlı canınız var. Çoğu gelin kendi temizliyor evi ailesiyle ne var bunda orası sizin eviniz. Tek de olmayacakmışsınız yardım da edeceklermiş. İyi olmuş hakkınıda yoksa istediğiniz ev olmadı ev temizlediniz diye başına kakardınız

Gerçekten üzücü bir durum. Ne olursa olsun buraya kadar gelen bir ilişki konuşup halledilecek sebeplerden bitirilmemeli. Çok büyük sorunlar olsa neyse ama bir tarafın özür dilemesi ile halledilebilir, anlayışla karşılanabilirdi. Babanızı engellemesi de hoş olmamış. Allah hakkınızda hayırlısını versin. Bundan sonra mutlu olursunuz inşaallah.

Ilk anlattiklarina bakinca oyle bir sonuc cikardim ama hastalik sureci de tabi ki destek olunmasi gereken bir donem. O senin hic hevesin ve caban olmadigini dusunduyse hakli , sen babani dusunmekte haklisin. Karsilikli hatalar yapilmistir belki de. Sonucta vazgecilen bir durum var ve demek ki her sey goze alinamamis. Uzulme daha gercek daha buyuk mutluluklar bekliyordur umarim sizi.

Yani sizde her konuda kocanızı örnek vermeseniz olmaz.. anladık kocanız var..
Genelde yaşadığım şeylerle ilgili örnek veriyorum,ki genelde ilişki evlilik üzerine konular açılıyor,bende böyle böyle olmuştu diyorum.
Çoğu insan burada eşinden çocuğundan,kayınvalidesinden örnek veriyor,bende veriyorum. Rahatsız ediyorsa gözardı edebilirsiniz,çözüm basit. :)

Ben sizi hatalı buldum.
Adamın gözünde prenses sendromuna yakalanmış, kaprisli ve şükretmeyi bilmeyen bir kadınsınız şu an.

Yeni gelin ev mi temizler cümlesi çok yanlış. Ben olsam, sevgilim ev temizliyor olsa, hemen yanına giderim. Onu yalnız bırakmam. Yorgun da olsam en azından yiyecek içecek bişiler götürürüm. Dediğiniz gibi poşetleri toplardım. Bir güleryüz bile yeter böyle fedakar bir adama. Bir sarılıp öpmek yeter. Siz yanına gidip iyi niyet gösterince gırtlağınıza çöküp sizi zorla köle gibi çalıştıracak değil.

Kadınlarımızın en büyük hatası prenses sendromu. İşte böyle geleceğinizi kaydırıyor, "bana ne köppek gibi yapsın" modu

Ay çok saçma. Yeni gelin ev temizlemez diye bir şey bilmiyorum ama bu kadar kolay vazgeçen adamı boşver gitsin. Bu mantıkta insanın evlenince en ufak şeyden seni bırakıp gitmeyeceği ne malum. Benim de eşimin de birbirimize, ailelerimize yanlış hareketlerimiz olmuştur zaten düğün işleri çok stresli ama hiç ayrılmak lafı geçmedi aramızda.

Siz de babanız da çok alttan almışsınız. Bir daha sizi saçma bir sebeple terkeden kimseye bu kadar alttan almayın. Eski nişanlınız ya ruh hastasıymış ya da aslında ayrılmak istiyormuş da bula bula bu bahaneyi bulmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…