Tercihlerimin bedelini ödemeyi göze alamıyorum

İnsanlar ederi kadar görmeli.
Fakat aynı zamanda kimseyi değiştirme gibi bir çaremiz de yok.
Öyleler, size vicdansızlar.
Yapılacak bir şey var mı, yok.
Görüşmeleri en aza indirgemek ve sıfır beklenti ile yaşamak gerek.
Atmayın içinize, yeri gelince tatlı tatlı lafınızı söyleyin, bitsin.

Kulturleri böyle. Hala evli barklı kuzen, kayinvalideme kalmaya gider.
Hala kayinvalidemler cumbur cemaat abisine kalmaya gider.
Herkes ayni şehirde.. arabalarini gectim, şoförleri bile var.
Ama işte kafa kalmis milattan öncede..

Yatili kalmaktaki bahane şu, cocugun ilk uyanmasını görmek, onu uyutmak falan.
Ama dedigim gibi bahane. Cocuk 3 yasinda, ben 8 senelik evliyim. Cocuktan once de bayilirlardi kalmaya.
Yeni evliligim zehir oldu. Aptal kafam o zaman sesim çıkmıyordu haftada bir gelip kalırlardı

Kulturleri böyle. Hala evli barklı kuzen, kayinvalideme kalmaya gider.
Hala kayinvalidemler cumbur cemaat abisine kalmaya gider.
Herkes ayni şehirde.. arabalarini gectim, şoförleri bile var.
Ama işte kafa kalmis milattan öncede..
onlarda oyle ise sizin bakis aciniza ters yani. kabul etmeyin gercekten zor yatili misafir. bir de size kabalik etmisler. onpar geldiginde yüzunuzu asiverin.

Biri bu konuyu okusa benim açtığımı düşünebilir. Birkaç detay dışında inanılmaz benziyor.
9 yıllık evliyim. Dünyanın en tuhaf ailesinde gelin olduğumu düşünüyorum hep.
Eşime ve diğer çocuklarına karşı soğuk bir anne baba. Manevi veya maddi hiçbir vericilikleri yok. Onlarlar her görüşeceğimde mideme kramp girer, içim bulanır, kalbim hzılanır, bu hislerden nefret ediyorum, geçmiyor zaman zaman azaldı bazen takmadım bazen ağladım ama tam bitmedi (10 yıla yakın evliyiz)
Hasta oluruz, taşınırız, hamile oluruz (diğer gelinler de dahil),annem babam ameliyat olur, kardeşim evlenir, cenazem olur,yeğenim olur,iyi günüm olur, kötü günüm olur...... İnsanın başına gelen herşey olur ama onlar yoktur. Ne bir telefon ne gelmek gitmek.
Ancak onların canı istediği zaman onlar seni arar, anne ve baba olduklarını onları daha sık aramamız gerektiğini söylerler. Asla yetmez, ne beklerler bilmem ama asla yetmez.
Ama sevgi vermezler.
Çocuklarımızı laf olsun diye severler. Hani bir yerde kafeste kuş görürsün seversin seversin sonra geçer gidersin kafesin yanından, bir daha da o kuş aklına gelmez. Böyle bir sevgi, hediye falan da almazlar.
Ama çok sever çok özlerler(!)
Şimdi pandemi sürecinde görüşmek istemiyorum ben. Ama ara sıra da olsa ısrar ediyorlar, çocuklardan uzak dururuz diyorlar.
Ve ne alakaysa görüntülü aramayı icat ettiler. Zamanlı zamansız haber vermeden görüntülü arıyorlar. O kadar saçma ki... Ne alaka... Bize, bizim dinamiklerimize göre aşırı saçma birşey ama arıyorlar. Ve habersizce dan diye görüntülü aranmaktan hoşlanmam. Evime çat diye gelinmesi gibidir dolayısıyla bazen açmam.
Bize sıkça gelmek istemezler. Bizim hiçbir şeyimize karışmazlar. Kısaca anne babalık yapmazlar ama yüzde yüz evlatlık görevi beklerler bunu da açıkca söylerler.
Etraflarında hiç insan yok, kendi aralarında da huzursuzlar, herkesle küsler, sosyal yaşantıları yok. Çok çok tuhaf...
Bize bir ara küstüler sebepsiz sonra yine kendileri normalleşti. Ne öyle oluyo ne böyle. Bu bizim hayatımızın can sıkıcı bir yönü.
Böyle böyle geçecek yıllar. İyi olmayı beklemeden ama küsmeden de...
Eşim.. Ah ne yazık ben onun çocukluğuna gençliğine üzülüyorum, o da istemezdi böyle olsun, zaten boynu hep bükük bana ve aileme karşı. Biz de onu el üstünde tutuyoruz:) çünkü bunu hak ediyor. Bu da benim şansım. Kardeşleri de öyle, iyilerdir. Hep mutlu olsunlar..
Ailelerimizi seçemiyoruz.
Sizin anne babanız da olabilirdi onlar, böyle düşünün.
Çok uzattım farkındayım ama kendim gibi birini daha gördüm yazmak istedim.
Bunun çözümü yok bence. Eğer evinizde eşle huzurluysanız, onları da nazarlık olarak görün. Onları görüp görüştükten sonra unutun. Yoksayın. Mesafenizi koruyun. Gelmelerini istemiyorsanız belli edin, hele şimdi şu dönemde ne saçma yahu.
Böyle geçer elbet ama... Yapacak birşey yok. Ben böyle idare ediyorum.
Yoklarmış gibi zaten var sayılmazlar.

Ben gelip kalmalarindan baska sorun edecek bir sey gormedim.

Yalandan gecmis olsun,hayirli olsun, basin sagolsun dileklerini de hic sevmiyorum.

Keske hic boyle adetler olmasa.insanlar acisinida sevincinide sadece en en yakiniyla yaşasa
Farkındaysanız eşimizin ailesi bizim en en en yakinimiz oluyor

Görüntülü konusma dediniz can evimden vurdunuz jdkdkdk inanın artık olur olmadik zamanda aramasınlar diye ben arıyorum. Ve en az 40 45 dk. Telf çocuğa verip iceri gitsem hemen seslenirler, gel sen konuştur sen gidince konuşmuyor. Sanki muhabbet kuşu
Yanlarindayken ölüp biterler cocuga. Ama nasıl. Bize kusunce cocugu da aramalar haftalarca..
Hediye falan alirlar ama cocuga haklarini yiyemem. Esime de alırlar. Bana almazlar
Eşim de bıkmış usanmış artik, birsey demeye kıyamıyorum. Ama gorumcem olagan ustu kiymetlidir. Mesela dolgusu düşmüştü bir kere, haberimiz yok, onlara gittik, kayınvalidemin aglamaktan yuzu gozu şişmiş ama nasil. Cenaze olsa bu kadar aglanmaz. Ne oldu, kızın dişi ağrıyor.
Bir gun bizde kalmislardi yine, ana kiz deli gibi aglamaya başladılar ama ne aglamak, herhalde kayinpeder öldü dedim dkskdk gorumcemin regli 4 5 gun erken gelmiş.
Yani dunya onun etrafinda döner, eşimle eh işte uzaktan uzaga bi ilişki.
Kayinpeder der ki mesela, kizim cocuga pekmez aldım giderken unutma, veya buzlukta şu var anan versin vs. Kayinvalidem assssla vermez. Eşim birseyi begenir diyelim, anne bundan koy evde yarin yerim der, hi hi der asla koymaz.
Midemi bulandiriyor bunlar

siz de hizmet etmeyin geldiklerinde odaniza gecin yatin. yataklarini sermeyin. evlerine gitmeyin. aramayin sormayin

Kahkaha attım o ne öyle ya niye o ağıtlar
Feryat figanlar

Son düzenleme:

Anlıyorum gerçekten
Benim de görümceler kayınvalide açısından bir tık kıymetli. Bir tık, çok değil. Sizinkiler kadar değil yani
Bunların bir ayağı köyde. Bazen bazı şeyler getirirler onu da bana vermez. Bir yere koyar.
Ya bana bir söyle de mi? Ben de bileyim de bi teşekkür falan edeyim.
Hamileyim, bize geldi kalmaya bir durum vardı 4 5 gün kaldı bizde kv, tek.
Bebeğim için çıtçıtlı badi almış. Şeffaf pakette.
Salonda sandalyede duruyor. Bekledim ki versin de teşekkür edeyim.
Vermedi.
İnat ettim ben de görmezden geldim.
Allah inandırsın 5 gün durdu o paket orda.
Böyle enteresan şeyler.. Birşey almazlar falan ama aldılar mı da vermeyi bilmezler.
Görgüsüzlük.
Siz görüntülülerde baya konuşuyormuşsunuz yav, bizim toplamda 45 dk telefonda konuşmuşluğumuz yoktur. Zerre muhabbetleri olmaz. Görüntülüde de çocuklara bakarlar bir iki soru sorarlar kapatırız

Öff gece gece kalbim ağrıdı.
Allahım nötrleşmek istiyorum, hissizleşmek........

Dışarıdan bakabilseniz gerçekten çok komik.
Ama işte yaşayınca, öyle olmuyordur.
Gerçi benim de aşağı kalır yanım yok ama dilim papuç gibi olduğundan pek sokulamıyorlar.
Elbet milyon şey yaşadım, müsade etsem 40 kat yaşarım ya da kocama yapıyorlardır benim ardımdan ama gözümle gördüğüm, beni etkileyen bir konuma geçemiyorlar.

Mesela ben aramam, sormam, ilgilenmem, bir durum olursa ya da görüşürsek ancak o zaman şek şakrak şekildeyimdir.
Varsa içime oturan mutlaka ama mutlaka söylerim üzerine de gülerim.
Ardımdan deli mi diyorlar bilmiyorum ama birkaç gündür hastayım, arayıp geçmiş olsun dileyip bir de çocukları alıp sen dinlen dediler.
Kocam çocukları alıp geldiğinde ellerinde sevdiğim yemekler de vardı.

Hayırdır inşallah altından başka bir şey çıkmasa demeden duramadım
Tavsiye ediyorum, sivri dil her sorunu çözer...

Kayinvalideniz her ne kadar gorgulu kulturlu biri olsa da size karsi saygisiz ve cok kotu kalpli birisi.
boyle bir insan esimin annesi bile olsa benden ne saygi gorur ne de hizmet.evimde kalmasi imkansiz zaten.esim de kimin tarafinda duracagina kendisi karar verir o bile umrumda olmaz.

Bu arada ben şöyleyim.
Aramıyorum. Onlar arıyor. (3 sene önce falan kestim aramayı)
Eşimle gidip geliyorum, yalnız hiç gitmedim, aynı şehirdeyiz, öyle bi ilişkimiz olmadı.
Gelirlerse gayet güzel ağırlıyorum.
Gidersek normal davranıyor hem resmi hem samimi bir dengede duruyorum.
Geçen yıl benim evimde benle ilgili olmasa da kriz yaşandı. Hamileliğimin verdiği karışık duygularla ben bir çemkirdim. Korktular benden
Sen neymişsin dedi hatta
Beni de kendinize benzettiniz dedim ben de
Böyle bir cinnet iyi oldu bence. Saygımı bozmadım ama yine de yükseldim.

Öyle işte...
Siz de düşünmemeye çalışın.
İnanın burda neler neler anlatsam yetmez içimdekileri ifade edemem. Çok şey yaşandı, çok üzüldüm çünkü böyle bir aile kavramı bana tersti
Ama alıştım.
Görmüyorum umursamıyorum.
Boşverin gerçekten böyle bazen yeri gelince dökülüyor insan ama takmamayı da öğrenmek lazım.
Ben biraz aştım. Az kaldı inşallah bitecek bu rahatsızlığım.
Yüzde yüz gamsızlaşacağım onlara karşı..
Hadi inşallah siz de

Eşinin sana kıyamaması senin için ailesini uyarması ne güzel..Bende çok takıyorum ama eşimden bir destekte görmüyorum kendi kendimi yeyip bitiriyorum işte..

Oğlunun söylemesine rağmen kv'nin size ve ailenize bir kastı yada hıncı var sanki. En başından beri İstenmeyen gelin miydiniz ? Kendince böyle tavır yapıyor sanki.

Oğlunun söylemesine rağmen kv'nin size ve ailenize bir kastı yada hıncı var sanki. En başından beri İstenmeyen gelin miydiniz ? Kendince böyle tavır yapıyor sanki.
Kapimda yattılar, bayıldılar bana. Kac defa gitti geldi.
Sonra her pazarimi onlarda gecirmeyince, evlerinde hizmetci gibi iş yapmayinca, işlerine gelmedi..
Baska birinin gelini olsam eminim bayılırdı bana.
Bir misafirlikte, bir dugunde, gelinin de cok guler yüzlü ve manken gibi(boyum uzun) vs denildiginde surat asar

Hahahsjahsjsh Allah akıl fikir versin Anlattıklarınız birçok üye gibi benim yaşadıklarımla da benzeşiyor. Özellikle onlara karşı olan duygu durumunuz. Artık ayaklarım geri gidiyor inanın. Ama en azından eşinizden destek görebiliyorsunuz. Buna da şükür.

Anlattıklarını okudum da aman niye bu kadar üzülüyorsun ki?? Belli ki değerli insanlar değil. Gülüp geçmeyi, etkileyip değiştiremeyeceğimiz şeyleri hayatımızın merkezine koymamayı artık çocuklarımız için öğrenmeliyiz.
Anne olmak beni bu konuda çok kamçılamıştı. Çocuğumun annesini mutlu görmesini ve öyle hatırlamasını istedim. Ve huzurlu olabilmeyi öğrendim.
Bi de kayınvalidenin bu davranışları sende hangi duyguları tetikliyor ve bu duyguların kökeni sende ne? Mesela yetersizlik hissi mi? Veya haksızlığa uğramışlık mı? Kişisel alanlarına saldırı mı? Bu duygular sende belki taa geçmişinden gelen bazı şeyleri hatırlattığı için bu kadar etkileniyor olabilirsin. Herkeste böyle çağrışımlar olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…