- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
Kulturleri böyle. Hala evli barklı kuzen, kayinvalideme kalmaya gider.benim mantigim almiyor bu ayni sehirde yasayip da yatili kalma muhabbetini. cidden ne anliyorlar? neden kalmak bu kadar cazip? madem oyle eve gelmek istiyorlar. yuz vermeyin o zaman. insanlik etmeyene karsiligini vereceksiniz. bak ben eltimden ornek vereyim; misafirden nefret eden bi insan, esimin teyzesini bebek gormeye geldiginde evinden kovmus bi insan dusunun. herkes cekinir ondan.gorumcemlerin gelmesini istemez mesela, ustelik kalmazlar gorumcemler, cok medeni insanlar ve cok nazik davranirlar hep. ama onlar geldiginde eltim ben bi cocuga bakayim altini degistireyim" deyip yatak odasindan cikmaz. boyle yapin siz de. cikmayin hizmet etmeyin. saygi karsiliklidir
onlarda oyle ise sizin bakis aciniza ters yani. kabul etmeyin gercekten zor yatili misafir. bir de size kabalik etmisler. onpar geldiginde yüzunuzu asiverin.Kulturleri böyle. Hala evli barklı kuzen, kayinvalideme kalmaya gider.
Hala kayinvalidemler cumbur cemaat abisine kalmaya gider.
Herkes ayni şehirde.. arabalarini gectim, şoförleri bile var.
Ama işte kafa kalmis milattan öncede..
Biri bu konuyu okusa benim açtığımı düşünebilir. Birkaç detay dışında inanılmaz benziyor.Başlık ne kadar doğru oldu bilemiyorum
8 yıllık evliyiz, bir çocuğumuz var, eşimle iyi anlaşıyoruz hiç bir sorunumuz yok.
Kayinvalidemlerle aynı şehirdeyiz. Çok da sık görüşmeyiz aslında. Ama 8 yıldır birikmiş küçük şeyler var içimde. Üzerine her birini koyduklarinda, sıfırdan 8 seneyi yeniden yaşıyorum. Çarpıntım oluyor, boğazımı biri sıkıyor gibi, ağlıyorum vs.
Hayatim her anlamda yolunda, bu kadar küçük şeyleri mesele haline getirmemem lazım. Ama yapamıyorum, içime söz geçiremiyorum.
Ne karşı tarafla konuşabiliyorum, ne görüşmeyi kesmek içime siniyor, ne de beni bu kadar uzen insanları evime davet etmek içimden geliyor.
Ne yapacagimi bilmiyorum. Illa ki bir tercih yapıp, bunun eksi ve artı başıma getireceklerini yani sonuçlarını kabul edip, bu sorumluluğu almam lazım. Ama yapamıyorum. Nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum.
Karantinada devamli sokaga cikma yasaklarinda size gelip kalalım diyorlar. Kabul etmiyoruz. Obur hafta tekrar.. Bekar gorumcem var benimle yasit, kv ve kp de yaşlı degiller ve masallah saglik problemleri yok. Arabalari var ve ayni sehirdeyiz, evde 3 yatak yorgan açmak sinirimi bozuyor
Koronadan dolayi ayni hafta icinde 2 cenazemiz oldu, bir arayip basiniz sagolsun demediler. Sağlık problemim var ve korona sebebiyle ameliyat olamıyorum, bir kere gecmis olsun neyin var demediler. 8 senedir teşekkür ederim veya eline sağlık gibi cümleler hic duymadım. Biz eşimle tatile giderken surat asarlar. Bi pazar pikniğe ne bileyim bi muzeye gitsek, bizi neden götürmediniz diye söylenirler. Onlara gittigimizde asla doymazlar, gece 12de de dönsek biraz daha oturun öf pöf.. Bir kere de duymadim, evladim ayağınıza sağlık yine gelin gibi şeyler. Annem ameliyat olur ziyaret etmezler. Yeğenim doğar bebek gormeye gelmezler. Sorun diye bahsettiğim şeyler bunlar
Kısacası beni ve ailemi saymadiklarini düşünüyorum.
Bu arada kayinvalidem istanbulda doğup büyümüş, cok kültürlü, hanımefendi bir kadın. Aklina gelmiyor, cahil, bilemiyor gibi bir alternatif yok. Çevresine çok özenli bir insandır; ben ve ailem hariç..
Beklentini bitir artık 8 senede öğrenemedin mi huylarını diyorum, kendime söz geçiremiyorum.
Görüşme bırak torun hasreti görsünler de, benimle iyi geçinmeyi öğrensinler diyorum, içime sinmiyor.
Aman bu kadarcık şeylere takılma unut gitsin diyorum, bugun unutsam yarın yumruk gibi boğazıma oturuyor.
Ben nasıl kurtulacağım bu girdaptan?
Farkındaysanız eşimizin ailesi bizim en en en yakinimiz oluyorBen gelip kalmalarindan baska sorun edecek bir sey gormedim.
Yalandan gecmis olsun,hayirli olsun, basin sagolsun dileklerini de hic sevmiyorum.
Keske hic boyle adetler olmasa.insanlar acisinida sevincinide sadece en en yakiniyla yaşasa
Görüntülü konusma dediniz can evimden vurdunuz jdkdkdk inanın artık olur olmadik zamanda aramasınlar diye ben arıyorum. Ve en az 40 45 dk. Telf çocuğa verip iceri gitsem hemen seslenirler, gel sen konuştur sen gidince konuşmuyor. Sanki muhabbet kuşuBiri bu konuyu okusa benim açtığımı düşünebilir. Birkaç detay dışında inanılmaz benziyor.
9 yıllık evliyim. Dünyanın en tuhaf ailesinde gelin olduğumu düşünüyorum hep.
Eşime ve diğer çocuklarına karşı soğuk bir anne baba. Manevi veya maddi hiçbir vericilikleri yok. Onlarlar her görüşeceğimde mideme kramp girer, içim bulanır, kalbim hzılanır, bu hislerden nefret ediyorum, geçmiyor zaman zaman azaldı bazen takmadım bazen ağladım ama tam bitmedi (10 yıla yakın evliyiz)
Hasta oluruz, taşınırız, hamile oluruz (diğer gelinler de dahil),annem babam ameliyat olur, kardeşim evlenir, cenazem olur,yeğenim olur,iyi günüm olur, kötü günüm olur...... İnsanın başına gelen herşey olur ama onlar yoktur. Ne bir telefon ne gelmek gitmek.
Ancak onların canı istediği zaman onlar seni arar, anne ve baba olduklarını onları daha sık aramamız gerektiğini söylerler. Asla yetmez, ne beklerler bilmem ama asla yetmez.
Ama sevgi vermezler.
Çocuklarımızı laf olsun diye severler. Hani bir yerde kafeste kuş görürsün seversin seversin sonra geçer gidersin kafesin yanından, bir daha da o kuş aklına gelmez. Böyle bir sevgi, hediye falan da almazlar.
Ama çok sever çok özlerler(!)
Şimdi pandemi sürecinde görüşmek istemiyorum ben. Ama ara sıra da olsa ısrar ediyorlar, çocuklardan uzak dururuz diyorlar.
Ve ne alakaysa görüntülü aramayı icat ettiler. Zamanlı zamansız haber vermeden görüntülü arıyorlar. O kadar saçma ki... Ne alaka... Bize, bizim dinamiklerimize göre aşırı saçma birşey ama arıyorlar. Ve habersizce dan diye görüntülü aranmaktan hoşlanmam. Evime çat diye gelinmesi gibidir dolayısıyla bazen açmam.
Bize sıkça gelmek istemezler. Bizim hiçbir şeyimize karışmazlar. Kısaca anne babalık yapmazlar ama yüzde yüz evlatlık görevi beklerler bunu da açıkca söylerler.
Etraflarında hiç insan yok, kendi aralarında da huzursuzlar, herkesle küsler, sosyal yaşantıları yok. Çok çok tuhaf...
Bize bir ara küstüler sebepsiz sonra yine kendileri normalleşti. Ne öyle oluyo ne böyle. Bu bizim hayatımızın can sıkıcı bir yönü.
Böyle böyle geçecek yıllar. İyi olmayı beklemeden ama küsmeden de...
Eşim.. Ah ne yazık ben onun çocukluğuna gençliğine üzülüyorum, o da istemezdi böyle olsun, zaten boynu hep bükük bana ve aileme karşı. Biz de onu el üstünde tutuyoruz:) çünkü bunu hak ediyor. Bu da benim şansım. Kardeşleri de öyle, iyilerdir. Hep mutlu olsunlar..
Ailelerimizi seçemiyoruz.
Sizin anne babanız da olabilirdi onlar, böyle düşünün.
Çok uzattım farkındayım ama kendim gibi birini daha gördüm yazmak istedim.
Bunun çözümü yok bence. Eğer evinizde eşle huzurluysanız, onları da nazarlık olarak görün. Onları görüp görüştükten sonra unutun. Yoksayın. Mesafenizi koruyun. Gelmelerini istemiyorsanız belli edin, hele şimdi şu dönemde ne saçma yahu.
Böyle geçer elbet ama... Yapacak birşey yok. Ben böyle idare ediyorum.
Yoklarmış gibi zaten var sayılmazlar.
siz de hizmet etmeyin geldiklerinde odaniza gecin yatin. yataklarini sermeyin. evlerine gitmeyin. aramayin sormayinMalesef onu da denedik.
Çünkü eşim üzülmeme dayanamıyor.
Annesine söylüyor, bak cenazeleri var bir kere ara kac dakika sürer ki diye.
Aramiyor
A ra mi yor
Filmgibiyi kac tane doktora goturdum, ağrısından duramıyor, doktorlar ameliyat yapamıyor, bi kere sor diyor.
Gelip 2 gun evimde kalıyor ama sormuyor
Sor mu yor
Yani bana kasıtlı yapıyor bunu
Kahkaha attım o ne öyle ya niye o ağıtlarGörüntülü konusma dediniz can evimden vurdunuz jdkdkdk inanın artık olur olmadik zamanda aramasınlar diye ben arıyorum. Ve en az 40 45 dk. Telf çocuğa verip iceri gitsem hemen seslenirler, gel sen konuştur sen gidince konuşmuyor. Sanki muhabbet kuşu
Yanlarindayken ölüp biterler cocuga. Ama nasıl. Bize kusunce cocugu da aramalar haftalarca..
Hediye falan alirlar ama cocuga haklarini yiyemem. Esime de alırlar. Bana almazlar
Eşim de bıkmış usanmış artik, birsey demeye kıyamıyorum. Ama gorumcem olagan ustu kiymetlidir. Mesela dolgusu düşmüştü bir kere, haberimiz yok, onlara gittik, kayınvalidemin aglamaktan yuzu gozu şişmiş ama nasil. Cenaze olsa bu kadar aglanmaz. Ne oldu, kızın dişi ağrıyor.
Bir gun bizde kalmislardi yine, ana kiz deli gibi aglamaya başladılar ama ne aglamak, herhalde kayinpeder öldü dedim dkskdk gorumcemin regli 4 5 gun erken gelmiş.
Yani dunya onun etrafinda döner, eşimle eh işte uzaktan uzaga bi ilişki.
Kayinpeder der ki mesela, kizim cocuga pekmez aldım giderken unutma, veya buzlukta şu var anan versin vs. Kayinvalidem assssla vermez. Eşim birseyi begenir diyelim, anne bundan koy evde yarin yerim der, hi hi der asla koymaz.
Midemi bulandiriyor bunlar
Görüntülü konusma dediniz can evimden vurdunuz jdkdkdk inanın artık olur olmadik zamanda aramasınlar diye ben arıyorum. Ve en az 40 45 dk. Telf çocuğa verip iceri gitsem hemen seslenirler, gel sen konuştur sen gidince konuşmuyor. Sanki muhabbet kuşu
Yanlarindayken ölüp biterler cocuga. Ama nasıl. Bize kusunce cocugu da aramalar haftalarca..
Hediye falan alirlar ama cocuga haklarini yiyemem. Esime de alırlar. Bana almazlar
Eşim de bıkmış usanmış artik, birsey demeye kıyamıyorum. Ama gorumcem olagan ustu kiymetlidir. Mesela dolgusu düşmüştü bir kere, haberimiz yok, onlara gittik, kayınvalidemin aglamaktan yuzu gozu şişmiş ama nasil. Cenaze olsa bu kadar aglanmaz. Ne oldu, kızın dişi ağrıyor.
Bir gun bizde kalmislardi yine, ana kiz deli gibi aglamaya başladılar ama ne aglamak, herhalde kayinpeder öldü dedim dkskdk gorumcemin regli 4 5 gun erken gelmiş.
Kayinpeder der ki mesela, kizim cocuga pekmez aldım giderken unutma, veya buzlukta şu var anan versin vs. Kayinvalidem assssla vermez. Eşim birseyi begenir diyelim, anne bundan koy evde yarin yerim der, hi hi der asla koymaz.
Dışarıdan bakabilseniz gerçekten çok komik.Görüntülü konusma dediniz can evimden vurdunuz jdkdkdk inanın artık olur olmadik zamanda aramasınlar diye ben arıyorum. Ve en az 40 45 dk. Telf çocuğa verip iceri gitsem hemen seslenirler, gel sen konuştur sen gidince konuşmuyor. Sanki muhabbet kuşu
Eşinin sana kıyamaması senin için ailesini uyarması ne güzel..Bende çok takıyorum ama eşimden bir destekte görmüyorum kendi kendimi yeyip bitiriyorum işte..Malesef onu da denedik.
Çünkü eşim üzülmeme dayanamıyor.
Annesine söylüyor, bak cenazeleri var bir kere ara kac dakika sürer ki diye.
Aramiyor
A ra mi yor
Filmgibiyi kac tane doktora goturdum, ağrısından duramıyor, doktorlar ameliyat yapamıyor, bi kere sor diyor.
Gelip 2 gun evimde kalıyor ama sormuyor
Sor mu yor
Yani bana kasıtlı yapıyor bunu
Ben oyle dusunmuyorum.once kan bagi olmali en yakinim olmasi icin.benim acimi da sevincimi de hissedebilmesi icin.Farkındaysanız eşimizin ailesi bizim en en en yakinimiz oluyor
Oğlunun söylemesine rağmen kv'nin size ve ailenize bir kastı yada hıncı var sanki. En başından beri İstenmeyen gelin miydiniz ? Kendince böyle tavır yapıyor sanki.Biz kendi ailemle ayni yerde oturuyoruz.
Bizim evimize geldikleri bi gun esim demisti, bebek doğdu bi gidin yarim saat görün diye.
Amaaan oturuyoruz boşver dedi.
Dedigim gibi yuruyurek 1 dakika falan bir mesafe.
Iste ben bunu saygisizlik kabul ediyorum. Evime gelmis, oglu agziyla söylemiş, tenezzul edip gitmiyor
Yaşamadan anlasilabilecek birşey değil. Ben yaşamama rağmen anlayamıyorumKahkaha attım o ne öyle ya niye o ağıtlar
Feryat figanlar
Kapimda yattılar, bayıldılar bana. Kac defa gitti geldi.Oğlunun söylemesine rağmen kv'nin size ve ailenize bir kastı yada hıncı var sanki. En başından beri İstenmeyen gelin miydiniz ? Kendince böyle tavır yapıyor sanki.
Hahahsjahsjsh Allah akıl fikir versinMesela dolgusu düşmüştü bir kere, haberimiz yok, onlara gittik, kayınvalidemin aglamaktan yuzu gozu şişmiş ama nasil. Cenaze olsa bu kadar aglanmaz. Ne oldu, kızın dişi ağrıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?