• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tercihlerimin bedelini ödemeyi göze alamıyorum

Oncelikle basiniz sagolsun..
Evinizde rahat ettirmeyin. Dört dörtlük ağırlamayın, hizmet görmezlerse belki tekrar gelmek istemezler.
Aynı şehirde kalmayı bende eş ailesinde gördüm, sürekli kalın veya bugünde sizde kalalım dediklerinde ayol aynı şeylerdeyiz ne kalmasi dedim güldüm sonunda vazgeçtiler ama hala arada onun lafını sokarlar kalamıyoruz diye.
Seni ve aileni umursamasınlar bence buna cok fazla takılma. Hatta daha iyi bosver. Sürekli arayıp sormasi daha kötü olabilirdi.

ayrıca kadın arkadaslarım azcık akıllı olun degmeyen koca ailesi icin ugrasmayın valla senelerdir kocamın anası danası abası gelicekse evin bütün temziligi kocama aittir yapmam cagaramazda cıkarırım bi cıngar bildigi icin esssek gibi yardım edicek hemde dersin ki eve kadın cagarmısın öyle detaylı temizlik isterim :)))) degmeyen insanlara cesit cesit yemek yapmayın ısmarlayın 2 lahmacn yesin

Olay keşke hizmet olsa cnm
Sohbet edecegin medeni insanlar olsa ben hizmet de ederim
Bunlarin oturmasi kalkmasi konusmasi
Adapsizligi feci 😠
o zaman söyle ortamda ben kendimdem örnek veriyim bak babamı hic atlet le bile görmedik biz hep evde bile takım elbise giyinen sık biridir yani kesin burcu arslan da tam tarif bilinmiyor :))) neyse kaynatam yazın onlara gittik atlet le duruyo esimde pasif konusaaz dedi bu ne böyle insattcılar gibi gelinin yanında oturuyosun herkez dedim dikkat edicek biraz hatta babama bile dedin aklında olsun esim cart curt dıye söylenirse diye erkekler gercekten aptal bi cocuk gibi tamam kendini yetistirmis entellektüel kadına saygılı ince düsünceli vardır da nerdeeeeeeeeeeeeee şair burda istedigi erkek bicimini anlatmıs :)))) heheeheheeeh

Bu konuda kararlılığınızı sürdürün yoksa gerisi gelir. Herkesin evi var barkı var. Aynı şehirlerde birbirinde kalmak, komün hayatı bana saçma geliyor kendi akrabam dahi olsa.

Ben de sizin gibiyim insan ilişkilerinde. Biraz pasif-agresif bir şey bu aslında, kırılıp neye kırıldığını söylememek, ister istemez mesafe koymak ve surat yapmak... Çok da yorucu. Öte yandan söylesem de iyice yüz göz olunur gibime geliyor, içime atıyorum.

Ama kayınvalidenize "anne 2 cenazemiz oldu, görmüş geçirmiş birsisiniz bir aramanızı beklerdim" demekten bişey çıkmaz bence. Hem içiniz soğur hem karşı taraf bi durur düşünür..Öbür türlü eş ailesine sırt dönmek sizin ev içi ilişkilerinizi bozmaktan öteye gitmez. Ne siz ne eşinizin huzuru kalır.
Pasif agresif yazan ellerinizden öperim. Aradigim kelime buymuş demek. Bunun uzerine biraz çalışacağım cok teşekkür ederim

Size nasil davraniyorlarsa sizde onlara öyle davranin olsun bitsin. Saygıysa saygı sevgiyse sevgi..

Acaba "yeğenim doğdu gormek istersen su gun gidelim" demenimi bekledi. Benim kayınvalide oyle demişti cunku de şok olmuştum.
Biz kendi ailemle ayni yerde oturuyoruz.
Bizim evimize geldikleri bi gun esim demisti, bebek doğdu bi gidin yarim saat görün diye.
Amaaan oturuyoruz boşver dedi.
Dedigim gibi yuruyurek 1 dakika falan bir mesafe.
Iste ben bunu saygisizlik kabul ediyorum. Evime gelmis, oglu agziyla söylemiş, tenezzul edip gitmiyor

Ayni hafta 2 akrabamizi koronadan topraga verdik. Insan bunun uzerine gelip kalalim demeye utanır ya.

Onlar utanmıyorsa eşine derim çok net gelmesinler virüs var diye

Onu dinlemediler mi geldiklerinde ki gelemezler eşim gelme dedikten sonra da geldiler diyelim canınıza susadınız derim direkt gerekirse espriye vurarım ama o lafı sokarım

o zaman söyle ortamda ben kendimdem örnek veriyim bak babamı hic atlet le bile görmedik biz hep evde bile takım elbise giyinen sık biridir yani kesin burcu arslan da tam tarif bilinmiyor :))) neyse kaynatam yazın onlara gittik atlet le duruyo esimde pasif konusaaz dedi bu ne böyle insattcılar gibi gelinin yanında oturuyosun herkez dedim dikkat edicek biraz hatta babama bile dedin aklında olsun esim cart curt dıye söylenirse diye erkekler gercekten aptal bi cocuk gibi tamam kendini yetistirmis entellektüel kadına saygılı ince düsünceli vardır da nerdeeeeeeeeeeeeee şair burda istedigi erkek bicimini anlatmıs :)))) heheeheheeeh
Bunlar laf soylesen anlamazlar diyorumya
Evde kovarsan ancak ama yine uznsureli olmaz zannimca 😅
Ben yeni dogum yaptim kisasureli geldi bunlar
Maskeliyiz bebegi esim gosterdi
Ben diğer odada emzirdim
Yanlarinda 10dakika durdum sayilir
Neyse kaynatam kucuk eltiye çay yokmu diye bağırdı boğazıma aldi diyor
Kucuk eltim sinirlendi acelen ne vs
Ki küçük elti kackere bağırdı cagirdi bunlari reziletti toplumda
Adam yine ayni piskinlikle devam ediyor
Oyle piskinlik
Ben zaten yapmam oyle ama dediğim gibi Allah insana tartisacagi medeni insanlarla iletişim nasip etsin

Aaa bu ben... ek olarak bu kdr takıldıgım için eşim de kızıyor bana düşünüp kendini şişirme diye, ama daha yeni bugün nurtopu gibi bi karar aldım yılbaşı bayram seyran umrumda değil, kendileriyle hicbir şekilde görüşmeyeceğim... eşim oğlum görüşebilir onların ilişkisi beni bağlamaz, ben de yıllardır yok sayıldığım için çok doldum. Bi kere bana adım atmisliklari yok, sokaktaki adama iyi davransam karşılık o da verir beni ben olduğum için sayan kimse yok... o yüzden bundan böyle ben de yokum :) beni onemsemeyeni ben önemsemiyorum, bakalım önümüzdeki günler ne tarz eksinlara gebe 😂😂

neee bide ailene mi saydılar bide sen onlara hizmet edicen yemek yapıcan haaa oooo sen bu kag-fayla cok sekersin tatlım sana diyim hzmet etme yorgunum de surat as bilerek odana cekil al kahveni ama görsünler bilerek sorduklarındada dinleniyorum de ben evde kalabalıga alısık degilim de istemedigini belli et yani
Aileme saydılar demiyor.beni ve ailemi adamdan saymiyorlar yani önemsemiyorlar diyor.

Yanlış okumussun

Başlık ne kadar doğru oldu bilemiyorum

8 yıllık evliyiz, bir çocuğumuz var, eşimle iyi anlaşıyoruz hiç bir sorunumuz yok.

Kayinvalidemlerle aynı şehirdeyiz. Çok da sık görüşmeyiz aslında. Ama 8 yıldır birikmiş küçük şeyler var içimde. Üzerine her birini koyduklarinda, sıfırdan 8 seneyi yeniden yaşıyorum. Çarpıntım oluyor, boğazımı biri sıkıyor gibi, ağlıyorum vs.

Hayatim her anlamda yolunda, bu kadar küçük şeyleri mesele haline getirmemem lazım. Ama yapamıyorum, içime söz geçiremiyorum.

Ne karşı tarafla konuşabiliyorum, ne görüşmeyi kesmek içime siniyor, ne de beni bu kadar uzen insanları evime davet etmek içimden geliyor.

Ne yapacagimi bilmiyorum. Illa ki bir tercih yapıp, bunun eksi ve artı başıma getireceklerini yani sonuçlarını kabul edip, bu sorumluluğu almam lazım. Ama yapamıyorum. Nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum.

Karantinada devamli sokaga cikma yasaklarinda size gelip kalalım diyorlar. Kabul etmiyoruz. Obur hafta tekrar.. Bekar gorumcem var benimle yasit, kv ve kp de yaşlı degiller ve masallah saglik problemleri yok. Arabalari var ve ayni sehirdeyiz, evde 3 yatak yorgan açmak sinirimi bozuyor

Koronadan dolayi ayni hafta icinde 2 cenazemiz oldu, bir arayip basiniz sagolsun demediler. Sağlık problemim var ve korona sebebiyle ameliyat olamıyorum, bir kere gecmis olsun neyin var demediler. 8 senedir teşekkür ederim veya eline sağlık gibi cümleler hic duymadım. Biz eşimle tatile giderken surat asarlar. Bi pazar pikniğe ne bileyim bi muzeye gitsek, bizi neden götürmediniz diye söylenirler. Onlara gittigimizde asla doymazlar, gece 12de de dönsek biraz daha oturun öf pöf.. Bir kere de duymadim, evladim ayağınıza sağlık yine gelin gibi şeyler. Annem ameliyat olur ziyaret etmezler. Yeğenim doğar bebek gormeye gelmezler. Sorun diye bahsettiğim şeyler bunlar

Kısacası beni ve ailemi saymadiklarini düşünüyorum.

Bu arada kayinvalidem istanbulda doğup büyümüş, cok kültürlü, hanımefendi bir kadın. Aklina gelmiyor, cahil, bilemiyor gibi bir alternatif yok. Çevresine çok özenli bir insandır; ben ve ailem hariç..

Beklentini bitir artık 8 senede öğrenemedin mi huylarını diyorum, kendime söz geçiremiyorum.
Görüşme bırak torun hasreti görsünler de, benimle iyi geçinmeyi öğrensinler diyorum, içime sinmiyor.
Aman bu kadarcık şeylere takılma unut gitsin diyorum, bugun unutsam yarın yumruk gibi boğazıma oturuyor.

Ben nasıl kurtulacağım bu girdaptan?
Içinde ne varsa lafı gelince tek tek konuşarak.Ben yeri geldiğinde kvme icimde ne varsa döktüm kadın helallik isteyip kalkti.Susma kendini boğma.Saygisizca davranmadan,kelimelerini yerinde secersen kimse lafının altinda bir sey aramaz.Gecen hafta kvm neden baba demiosun o ne boyle kayinpedercigim diosun ne kadar sevio seni dedi.Ben babama da xciğım derdim onu ne kadar seviyordum biliosun bence bakış acini değiştir sen ya dedim.Sustu kaldı.Ben sussaydim suan kendi kendimi yerdim o yesin.

Başlık ne kadar doğru oldu bilemiyorum

8 yıllık evliyiz, bir çocuğumuz var, eşimle iyi anlaşıyoruz hiç bir sorunumuz yok.

Kayinvalidemlerle aynı şehirdeyiz. Çok da sık görüşmeyiz aslında. Ama 8 yıldır birikmiş küçük şeyler var içimde. Üzerine her birini koyduklarinda, sıfırdan 8 seneyi yeniden yaşıyorum. Çarpıntım oluyor, boğazımı biri sıkıyor gibi, ağlıyorum vs.

Hayatim her anlamda yolunda, bu kadar küçük şeyleri mesele haline getirmemem lazım. Ama yapamıyorum, içime söz geçiremiyorum.

Ne karşı tarafla konuşabiliyorum, ne görüşmeyi kesmek içime siniyor, ne de beni bu kadar uzen insanları evime davet etmek içimden geliyor.

Ne yapacagimi bilmiyorum. Illa ki bir tercih yapıp, bunun eksi ve artı başıma getireceklerini yani sonuçlarını kabul edip, bu sorumluluğu almam lazım. Ama yapamıyorum. Nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum.

Karantinada devamli sokaga cikma yasaklarinda size gelip kalalım diyorlar. Kabul etmiyoruz. Obur hafta tekrar.. Bekar gorumcem var benimle yasit, kv ve kp de yaşlı degiller ve masallah saglik problemleri yok. Arabalari var ve ayni sehirdeyiz, evde 3 yatak yorgan açmak sinirimi bozuyor

Koronadan dolayi ayni hafta icinde 2 cenazemiz oldu, bir arayip basiniz sagolsun demediler. Sağlık problemim var ve korona sebebiyle ameliyat olamıyorum, bir kere gecmis olsun neyin var demediler. 8 senedir teşekkür ederim veya eline sağlık gibi cümleler hic duymadım. Biz eşimle tatile giderken surat asarlar. Bi pazar pikniğe ne bileyim bi muzeye gitsek, bizi neden götürmediniz diye söylenirler. Onlara gittigimizde asla doymazlar, gece 12de de dönsek biraz daha oturun öf pöf.. Bir kere de duymadim, evladim ayağınıza sağlık yine gelin gibi şeyler. Annem ameliyat olur ziyaret etmezler. Yeğenim doğar bebek gormeye gelmezler. Sorun diye bahsettiğim şeyler bunlar

Kısacası beni ve ailemi saymadiklarini düşünüyorum.

Bu arada kayinvalidem istanbulda doğup büyümüş, cok kültürlü, hanımefendi bir kadın. Aklina gelmiyor, cahil, bilemiyor gibi bir alternatif yok. Çevresine çok özenli bir insandır; ben ve ailem hariç..

Beklentini bitir artık 8 senede öğrenemedin mi huylarını diyorum, kendime söz geçiremiyorum.
Görüşme bırak torun hasreti görsünler de, benimle iyi geçinmeyi öğrensinler diyorum, içime sinmiyor.
Aman bu kadarcık şeylere takılma unut gitsin diyorum, bugun unutsam yarın yumruk gibi boğazıma oturuyor.

Ben nasıl kurtulacağım bu girdaptan?
Kabul etme mesafe koy kısacası onların yaptığını yap işine geldiği gibi devam

Biz kendi ailemle ayni yerde oturuyoruz.
Bizim evimize geldikleri bi gun esim demisti, bebek doğdu bi gidin yarim saat görün diye.
Amaaan oturuyoruz boşver dedi.
Dedigim gibi yuruyurek 1 dakika falan bir mesafe.
Iste ben bunu saygisizlik kabul ediyorum. Evime gelmis, oglu agziyla söylemiş, tenezzul edip gitmiyor
Amaaan oturuyoruz boşver mi .

Onlar elbet birgün hastalanacak onlara da ölüm var onlarında kızı evlenecek çocuğu olacak vs ...

Bakalım o zaman beklentiye girecekler mi girmeyecekler mi

Anlat o gün burada ...çok sinirlendim şuan amaan boşver oturuyoruz ne demek

Olay keşke hizmet olsa cnm
Sohbet edecegin medeni insanlar olsa ben hizmet de ederim
Bunlarin oturmasi kalkmasi konusmasi
Adapsizligi feci 😠
Ben de ısrar ederdim pandemiden önce görümcelere, büyük görümce ile aynı şehirdeyiz. Saçma sapan garip gurip komşuları ile takılacağına beraber olalım, kafamız bir olmasa da aramız iyidir, çok severim. Ama benim ortamım ona sıkıcı galiba. Benim de onun ortamında başıma ağrılar giriyor. Yani oğulları ile evlendik diye birbirimizin burnunun dibinde olmak zorunda değiliz, ben onu da anlıyorum. Keşke seninkiler de anlasa.

Yani bence bu saatten sonra kendinizi üzmeyin.
Sonuçta değişmeyecekler.

Amaaan oturuyoruz boşver mi .

Onlar elbet birgün hastalanacak onlara da ölüm var onlarında kızı evlenecek çocuğu olacak vs ...

Bakalım o zaman beklentiye girecekler mi girmeyecekler mi

Anlat o gün burada ...çok sinirlendim şuan amaan boşver oturuyoruz ne demek
Yakin zamanda gorumcem bir psikolojik rahatsizlik geçirdi. Ben yine kosa kosa çocuğumu goturdum, aman degilim havasi değişir diye.
Benim basima ne gelse müstehak..

Ben de ısrar ederdim pandemiden önce görümcelere, büyük görümce ile aynı şehirdeyiz. Saçma sapan garip gurip komşuları ile takılacağına beraber olalım, kafamız bir olmasa da aramız iyidir, çok severim. Ama benim ortamım ona sıkıcı galiba. Benim de onun ortamında başıma ağrılar giriyor. Yani oğulları ile evlendik diye birbirimizin burnunun dibinde olmak zorunda değiliz, ben onu da anlıyorum. Keşke seninkiler de anlasa.
Keşke

Ben gelip kalmalarindan baska sorun edecek bir sey gormedim.

Yalandan gecmis olsun,hayirli olsun, basin sagolsun dileklerini de hic sevmiyorum.

Keske hic boyle adetler olmasa.insanlar acisinida sevincinide sadece en en yakiniyla yaşasa

Back