• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tercihlerimin bedelini ödemeyi göze alamıyorum

ben iyiyimdir hoşumdur ama hem yüzüm soğuktur hemde bir şey konuşacaksam sesimin tonunu ve mimiklerimi duruma göre çok iyi ayarlarım.
öyle sinir krizi falanda geçirmem.
kibar kibar da konuşmam hakaret küfürde etmem.
içimde kalıp beni yiyeceğini konuşurum onlari yesin dedim bir zaman sonra
ve en önemlisi evde kendi laflarından kaynaklı huzur kalmadığinida hissettirdim.
mesela görumcem evli şuan daha kaynanasigilin kapisini bir kez acmadi ama bize guzel guzel toparlanip geliyorlar.
her geldiklerinde bacak bacak ustune atip yediklerini bile toplamazlar bu konuya gıcıktım ben mesela. benden 7 yaş küçuk bu arada
bir gün laf açildi ay hiç gitmek istemiyorum oraya dedi (kaynanasi gilden bahsediyor),
gitmek istemezsin tabi bacak bacak ustune atip,oturup yedigin yemegin tabagini bile kaldirmamazlik edemezsin sonucta orda dedim.
cevap bile veremediler çunku yaptiklarinin terbiyesizlik oldugunun farkinda ola ola yapiyorlardi karsidakide tolerans gosteriyor saniyorlardi.
benim huzur bulmadığım yerde huzurumu bozan insanlar asla huzur bulamazlar.
önce ben demeyi ögreneceksiniz.
Inanın tam bir kriz yöneticisiyimdir. En gergin ortamlari bile parmagimda dondururum.
Bir insani nezaketimle dövebilirim.
Ama bunlara gelince elim dilim tutuluyor. Kendimi hangi kör kuyuya atsam?
Lohusalık insanin cok özel ve hassas bir donemi. Hayatta 1 2 kere yaşanacak kadar özel. Onu bile zehir ettiler, yine unuttum, yine sustum. Yani 1 2 hafta üzülüyorum ağlıyorum, sonra aman eşimin hatrı onun icin herseyi yaparim diyorum.
Herhalde gerizekaliyim

Inanın tam bir kriz yöneticisiyimdir. En gergin ortamlari bile parmagimda dondururum.
Am bunlara gelince elim dilim tutuluyor. Kendimi hangi kör kuyuya atsam?
Lohusalık insanin cok özel ve hassas bir donemi. Hayatta 1 2 kere yaşanacak kadar özel. Onu bile zehir ettiler, yine unuttum, yine sustum. Yani 1 2 hafta üzülüyorum ağlıyorum, sonra aman eşimin hatrı onun icin herseyi yaparim diyorum.
Herhalde gerizekaliyim
ne eşi ne hatırı ?
bende ilk xamanlar ay eşimin hatiri ay bilmem neyi.
annemin aman kizim bos ver konussun sussunlari, e ben ruh sagligimi kaybediyorum boylede.
annemin yanindada bir kez bozmustumda annem 1 sene suratlarina bakamamisti
😂😂😂
ben onlari bozunca cok utanmis.
kizima ne dediler ben agzimi acmadim, karima ne dediler ben agzimi acmadim demiyorlarda ben konusunca onlar utani vermiş çokta umrumdaydı.
boşver dedigim gibi susup seni yiyecegine konuş onlari yesin

Zaten sık görüşmüyormuşsunuz
Eşiniz de arıza çıkarmıyor bu konuda
Bence de salın gitsin
Tek başınıza salamıyorsanız yardım alarak salın ama salın gerçekten
Bir kere dünyaya geliyoruz niye ömrünüzü eş ailesi dertlenerek heba edesiniz?

be
Başlık ne kadar doğru oldu bilemiyorum

8 yıllık evliyiz, bir çocuğumuz var, eşimle iyi anlaşıyoruz hiç bir sorunumuz yok.

Kayinvalidemlerle aynı şehirdeyiz. Çok da sık görüşmeyiz aslında. Ama 8 yıldır birikmiş küçük şeyler var içimde. Üzerine her birini koyduklarinda, sıfırdan 8 seneyi yeniden yaşıyorum. Çarpıntım oluyor, boğazımı biri sıkıyor gibi, ağlıyorum vs.

Hayatim her anlamda yolunda, bu kadar küçük şeyleri mesele haline getirmemem lazım. Ama yapamıyorum, içime söz geçiremiyorum.

Ne karşı tarafla konuşabiliyorum, ne görüşmeyi kesmek içime siniyor, ne de beni bu kadar uzen insanları evime davet etmek içimden geliyor.

Ne yapacagimi bilmiyorum. Illa ki bir tercih yapıp, bunun eksi ve artı başıma getireceklerini yani sonuçlarını kabul edip, bu sorumluluğu almam lazım. Ama yapamıyorum. Nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum.

Karantinada devamli sokaga cikma yasaklarinda size gelip kalalım diyorlar. Kabul etmiyoruz. Obur hafta tekrar.. Bekar gorumcem var benimle yasit, kv ve kp de yaşlı degiller ve masallah saglik problemleri yok. Arabalari var ve ayni sehirdeyiz, evde 3 yatak yorgan açmak sinirimi bozuyor

Koronadan dolayi ayni hafta icinde 2 cenazemiz oldu, bir arayip basiniz sagolsun demediler. Sağlık problemim var ve korona sebebiyle ameliyat olamıyorum, bir kere gecmis olsun neyin var demediler. 8 senedir teşekkür ederim veya eline sağlık gibi cümleler hic duymadım. Biz eşimle tatile giderken surat asarlar. Bi pazar pikniğe ne bileyim bi muzeye gitsek, bizi neden götürmediniz diye söylenirler. Onlara gittigimizde asla doymazlar, gece 12de de dönsek biraz daha oturun öf pöf.. Bir kere de duymadim, evladim ayağınıza sağlık yine gelin gibi şeyler. Annem ameliyat olur ziyaret etmezler. Yeğenim doğar bebek gormeye gelmezler. Sorun diye bahsettiğim şeyler bunlar

Kısacası beni ve ailemi saymadiklarini düşünüyorum.

Bu arada kayinvalidem istanbulda doğup büyümüş, cok kültürlü, hanımefendi bir kadın. Aklina gelmiyor, cahil, bilemiyor gibi bir alternatif yok. Çevresine çok özenli bir insandır; ben ve ailem hariç..

Beklentini bitir artık 8 senede öğrenemedin mi huylarını diyorum, kendime söz geçiremiyorum.
Görüşme bırak torun hasreti görsünler de, benimle iyi geçinmeyi öğrensinler diyorum, içime sinmiyor.
Aman bu kadarcık şeylere takılma unut gitsin diyorum, bugun unutsam yarın yumruk gibi boğazıma oturuyor.

Ben nasıl kurtulacağım bu girdaptan?
ben evimde kimseyi istemiyorum demek bu kadar zor mu rahat edemem de kocan söyleyemez bikere bununkafana sok o evin hanımı sensin dümeni eline al işte kadınlar hep aman kocam la iyi geciniyim diye susup sonrada tiroit hastası oluyorlar iclerine attıkları icin valla bak kaynanan cok önemli bi ameliyat oldu ben direk kaynatama dedim ben kimseye bakamam sorumlulukta alamam cünkü kaynanamıda biliyorum kızlarıyla gecinemez ki bırak benle gecincek o yuzden böyle konularda sen konus kocalar konusamaz

Ama bunlara gelince elim dilim tutuluyor. Kendimi hangi kör kuyuya atsam?
Herhalde gerizekaliyim
Siz böyle anlatınca kendi yasadıklarım film gibi gecti gözümün önünden.... Esiniz sizin tarafınızı tutuyor ve üzülmenize dayanamıyorsa bence bir tık sanslısınız demektir.. Ve maalesef ki buna benzer sorunlar her aile de var diye düşünüyorum..

Ayni şehirde kalmak nedir ya??? Sopalarım öyle insanlari haftasonu kacamagi oteli mi benim evim. Taviz vermeyin buyur etmeyin. Hastayim ah vah de bahanesiz musait degilim demek istemiosan.
Evliligimizin ilk 5 yilinda her geldiklerinde istisnasiz kaldilar.
Kayinpederim buyuk bir kaza yapmis onun uzerine araba kullanmamis bir daha.
3 yil once gorumcem kullanmaya basladi da, her geldiklerinde kalmaktan kurtulduk

Her hafta kalmak istiyorlarsa, mesafemle bunu yilda 5e indirdim mesela.
Yoksa sınırları yok.
Evime misafir gelene surat asmayi kendime yakıştıramıyorum. Hoslanmadigimi zaten biliyorlar gayet zeki insanlar. Ama saygilari yok. Amaan oglumun evi degil mi, gelin karisamaz kafası
Ay aynısı bendede var
Bana geçende eltim diyorki
Korona olmasa daha sık gider gelirdik diyor
Cildiracaktim
Koronadan gitmiyorum sanıyor
Oysa koronadan öncede gitmedim
Bukadar saygiszlar
Aramıyorum sornuyorum
Korona telefon etmeme engel mi
Hepsi biliyor istemedigimi
Bende evime geleni dusman olsa kovamam
Surat asmaktan hoslanmam ama bunlar anlasinlar diye konusmyorum pek muhatab olmamaya çalışıyorum ama yok kendi evleri gibi
Ye iç kaç
Anlamazliktan geliyorlar

Kendi sartlariniz icinde dogru olani yapmis olabilirsiniz.
Zaten istediginiz sonuca da ulaşmışsınız.
Ama ben bunu yapamam. Evime gelene asla.. zaten sonuctan da icim rahat etmez.
Hee sizin yaptığınızı yapmiyorum da iyi mi oluyor, ona da hayir..

İşte neden asla

Aynı insanlar daha önce geldiğinde yaptığım ikramı tavrımı biliyorlar

Bunun kendilerine yönelik özel bir tutum olduğunu da anlıyorlar buna rağmen direniyor geliyorlardı

İş inada binmişti bir nevi

Sizinki de özellikle kalmaya geliyorlar sırf siz istemiyorsunuz diye

Ben istesem de rol yapamam asarım suratımı ya da ne bileyim ikinci geldiklerinde tavrım farklı olurdu ilk ağırlamamdan o da anlaşılırdı

Yani gerekçeleri ne, neden kalıyorlar eşin neden ses etmiyor

8 yıllık evliyiz, bir çocuğumuz var, eşimle iyi anlaşıyoruz hiç bir sorunumuz yok.

Kayinvalidemlerle aynı şehirdeyiz. Çok da sık görüşmeyiz aslında. Ama 8 yıldır birikmiş küçük şeyler var içimde. Üzerine her birini koyduklarinda, sıfırdan 8 seneyi yeniden yaşıyorum. Çarpıntım oluyor, boğazımı biri sıkıyor gibi, ağlıyorum vs.

Hayatim her anlamda yolunda, bu kadar küçük şeyleri mesele haline getirmemem lazım. Ama yapamıyorum, içime söz geçiremiyorum.

Ne karşı tarafla konuşabiliyorum, ne görüşmeyi kesmek içime siniyor, ne de beni bu kadar uzen insanları evime davet etmek içimden geliyor.

Ne yapacagimi bilmiyorum. Illa ki bir tercih yapıp, bunun eksi ve artı başıma getireceklerini yani sonuçlarını kabul edip, bu sorumluluğu almam lazım. Ama yapamıyorum. Nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum.

Karantinada devamli sokaga cikma yasaklarinda size gelip kalalım diyorlar. Kabul etmiyoruz. Obur hafta tekrar.. Bekar gorumcem var benimle yasit, kv ve kp de yaşlı degiller ve masallah saglik problemleri yok. Arabalari var ve ayni sehirdeyiz, evde 3 yatak yorgan açmak sinirimi bozuyor

Koronadan dolayi ayni hafta icinde 2 cenazemiz oldu, bir arayip basiniz sagolsun demediler. Sağlık problemim var ve korona sebebiyle ameliyat olamıyorum, bir kere gecmis olsun neyin var demediler. 8 senedir teşekkür ederim veya eline sağlık gibi cümleler hic duymadım. Biz eşimle tatile giderken surat asarlar. Bi pazar pikniğe ne bileyim bi muzeye gitsek, bizi neden götürmediniz diye söylenirler. Onlara gittigimizde asla doymazlar, gece 12de de dönsek biraz daha oturun öf pöf.. Bir kere de duymadim, evladim ayağınıza sağlık yine gelin gibi şeyler. Annem ameliyat olur ziyaret etmezler. Yeğenim doğar bebek gormeye gelmezler. Sorun diye bahsettiğim şeyler bunlar

Bu arada kayinvalidem istanbulda doğup büyümüş, cok kültürlü, hanımefendi bir kadın. Aklina gelmiyor, cahil, bilemiyor gibi bir alternatif yok. Çevresine çok özenli bir insandır; ben ve ailem hariç..

Beklentini bitir artık 8 senede öğrenemedin mi huylarını diyorum, kendime söz geçiremiyorum.
Görüşme bırak torun hasreti görsünler de, benimle iyi geçinmeyi öğrensinler diyorum, içime sinmiyor.
Aman bu kadarcık şeylere takılma unut gitsin diyorum, bugun unutsam yarın yumruk gibi boğazıma oturuyor.

Valla bir girdap göremedim açıkçası.
Bana daha çok karşımda kendi kendini üzen bir kadın varmış gibi geldi.
Yani teşekkür etmesinler, afiyet olsun demesinler, annenizi aramasınlar bu tür incelikler yapmasınlar.
Siz bunları neden takıyorsunuz ki?
Evliliğiniz güzel gidiyor önemli olan bu.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
"Torun hasreti görsünler " cümlesi de bana çok sağlıksız geldi.
Torunlarını belli bir ölçüde görme hakları var.
Çünkü eşinizin ailesi.

neee bide ailene mi saydılar bide sen onlara hizmet edicen yemek yapıcan haaa oooo sen bu kag-fayla cok sekersin tatlım sana diyim hzmet etme yorgunum de surat as bilerek odana cekil al kahveni ama görsünler bilerek sorduklarındada dinleniyorum de ben evde kalabalıga alısık degilim de istemedigini belli et yani

Eşinizin ailesi adab-ı muaşeret kuralları nedir bilmiyorlar zannımca. Tamam kimse dünürlerini, gelinini, torununu, oğlunu-kızını, gelinin kız-erkek kardeşini, akrabasını, ölüsünü-dirisini zormak zorunda değil ama yazılmayan aile içinde kural ve uygulamalar vardır. Liyakat gereği insanlar hısımlarıyla ilişki kurarlar. Sizi hastayken ( eşiniz sözlediği,rica ettiği, durumunuzu bildikleri halde) bile sorma zahmetini aynı evin içindeyken dahi girmiyorlarsa sizde nezaketi bırakıp gayet lafını esirgemeden konuşacaksınız. Uygun değilim rahatsızım kabul edemeyeceğim. Korona var çocuğum var kabul edemeyeceğim. Kocamla özel bir akşam planladık kusura bakmayın başbaşa olacağız. Gerekirse açma telefonlarını canım. Duymamışım, ay çocuk oynuyordu telefonla fark etmemişim. Ama öyle mi yazmışsınız okuduğumu bile yanlış anlamışım vs.

Valla bir girdap göremedim açıkçası.
Bana daha çok karşımda kendi kendini üzen bir kadın varmış gibi geldi.
Yani teşekkür etmesinler, afiyet olsun demesinler, annenizi aramasınlar bu tür incelikler yapmasınlar.
Siz bunları neden takıyorsunuz ki?
Evliliğiniz güzel gidiyor önemli olan bu.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
"Torun hasreti görsünler " cümlesi de bana çok sağlıksız geldi.
Torunlarını belli bir ölçüde görme hakları var.
Çünkü eşinizin ailesi.
Peki benim bir miktar saygi gormeye, eline saglik duymaya hakkim yok mu?
Parasını verip hizmet aldigimiz bir kuaforde, restorantta, markette bile teşekkür ederiz di mi?

neee bide ailene mi saydılar bide sen onlara hizmet edicen yemek yapıcan haaa oooo sen bu kag-fayla cok sekersin tatlım sana diyim hzmet etme yorgunum de surat as bilerek odana cekil al kahveni ama görsünler bilerek sorduklarındada dinleniyorum de ben evde kalabalıga alısık degilim de istemedigini belli et yani
Saydilar demedim. Saymiyorlar dedim. Saygi gostermiyorlar anlamında

Ya da çağırın eve eşinizin ailesini kendinizi ihbar edin. 3000₺ verirsiniz ama hızlı bir çözüm olur. ‘ Bir evde toplaşmışlar kadın kızın kvsi sürekli geliyor eve aynı evde de yaşamıyorlar. Ne zaman sorsak aile içi buluşması size ne diyorlar. Yasaklara uymuyorlar vs’ Bir polis baskını tamamdır sizin iş. Bi daha da gelelim demezler deseler de eşiniz o 3000₺ den sonra cesaret edemez 🤣🤣🤣

Saydilar demedim. Saymiyorlar dedim. Saygi gostermiyorlar anlamında
eeee sonuc sen icinden sövup hizmetini edip hayıflanmaktan baska ne yapıyosun bak burda kac kisi akıl verdi ne yapmayı düsünüyosun onların kendiliginden ay ben gelinime gitmiyim rahatszı etmiyim diyip gelmiceklerini falan mı sanıyosun

Bu konuda kararlılığınızı sürdürün yoksa gerisi gelir. Herkesin evi var barkı var. Aynı şehirlerde birbirinde kalmak, komün hayatı bana saçma geliyor kendi akrabam dahi olsa.

Ben de sizin gibiyim insan ilişkilerinde. Biraz pasif-agresif bir şey bu aslında, kırılıp neye kırıldığını söylememek, ister istemez mesafe koymak ve surat yapmak... Çok da yorucu. Öte yandan söylesem de iyice yüz göz olunur gibime geliyor, içime atıyorum.

Ama kayınvalidenize "anne 2 cenazemiz oldu, görmüş geçirmiş birsisiniz bir aramanızı beklerdim" demekten bişey çıkmaz bence. Hem içiniz soğur hem karşı taraf bi durur düşünür..Öbür türlü eş ailesine sırt dönmek sizin ev içi ilişkilerinizi bozmaktan öteye gitmez. Ne siz ne eşinizin huzuru kalır.

Parasını verip hizmet aldigimiz bir kuaforde, restorantta, markette bile teşekkür ederiz di mi?
Hanımefendi siz zaten saygıdeğer, becerikli bir kadınsınız.
Bir çocuk büyütecek beceriye sahipsiniz.
Ötesi var mı?
İnsanlar her davranışı ile kendini gösterir.
Desin demesin siz kendi canınızı neden sıkıp boğazınıza düğüm atıyorsunuz?
Hayat o kadar ağır ki bence yaşamınızda bunlara yer vermeyin.
Tabi restorantta vs teşekkür ederiz.
Ama en fazla umursayan garson "Ne nazik insan" der geçer.
Etki bu kadar.

yaaa arkadasım mendebursa kaynana hic bisey demez işte aynısı basımdaydı ilk evlendgimizde ben bide gösterisede düskünüm burda beni bilen bilir anca iyi bi resttorantta yiyecegi yemekleri cesit cesit yapıyodum azcık ucunden yiyodu 1 yaptm yemedi 2 yaptm yemedi eee dedim artık ne zaman gelse esime eee askım lahmacn ısmarla bakalım derim cayıda kocama koydururum eee öyle davransa bu terbiyesiz insana kendi gibi cevap vericeksin

Back