Tercihler kabusum oldu ...!

Psikologum, psikoloji bölümünü asla tavsiye etmem. Özellerde çok türedi, üniversite açan yanında psikoloji bölümünü de açıyor. Haliyle sürüyle ve işsiz bir sürü psikoloji mezunu var, lisans eğitimi yetmiyor. Yüksek lisans programları çok kısıtlı ve rekabet çok. Hukuk keza öyle, pek çok boşta mezun var, hakim savcılık kontenjanı kısıtlı. Diyetisyenlik belki olabilir ama onda da çok iyi reklam yaparak kendinizi kanıtlamanız gerekecek. Instagram'da diyetisyenlerin rekabeti içler acısı. Atama deseniz ne diyetisyenlikte doğru dürüst var ne psikolojide. Ayrıca ne psikologların ne de diyetisyenlerin bir meslek yasası var, kafasına göre "yaşam k.çıyım" diye çıkan birisi diyet programı yazıyor, uydur kaydır sallamasyon "tavsiyeler" veriyor. Suistimale açık bölümler. Yani bilemiyorum yazdıklarınızın hiçbiri önü açık bölümler değil.

Başka bölüm yok hayattan soğudum gelenler bunlar
Teşekkür ederim açıklamanız için de bunları bilmiyor dum.

Başka bölüm yok hayattan soğudum gelenler bunlar
Teşekkür ederim açıklamanız için de bunları bilmiyor dum.

Rica ederim. Hemşirelik gibi iş bulması kolay bölümler var onları düşünebilirsiniz, sağlık alanında bazı 2 yıllık bölümler var ataması çok rahat olan, iyi maaş aldığınız. Onları araştırabilirsiniz.

Aslında okuyunca bir yıl daha düzenli çalışmayla tıp gelir mi uzak dediğiniz gibi ya olmazsa boşa mı çabalarım diye de korkuyorum açıkçası .
Siz ilk senenizde mı kazandınız??

Eşim ve ailem hemşireliği kesinlikle istemediklerini söylüyorlar , oda öyle rafa kalktı.

Eşim ve ailem hemşireliği kesinlikle istemediklerini söylüyorlar , oda öyle rafa kalktı.

Ay niye istemiyorlar ki bence çok iyi bölüm. Adı duyulmuş özel bir hastaneye başvurmuştum iş için, oranın yetkilisi biriyle görüşmüştüm. Beni hemşire zannetmiş, hemen başlayın demişti. Psikologum deyince "Psikolog için kadromuz yok" deyip kapatmıştı. O gün keşke hemşire olsaydım demiştim ehehe. Hemşirelik nispeten iş olanağı daha yüksek bir alan.

Şuan sağlık lisesi mezunları özel hastanelerde hemşirelik yapıyorlar .
Ama eşim kesinlikle karşı çıkıyor .
bence günümüzün şartlarına en uygun mesleği yapıyorsunuz.
Şuan psikolojik olarak çöktüm .
Çalış , çalış boşa oku durumundayım .
Yapıcak birşey yok .

Diş ve eczacılık gelmez bu siralamaya

Dogrudur, hic bilmiyorum yeni sistemi de siralamalari da, ama ozeller ve bazi illerde puanlar oyle dusukmus ki, x fakultedeki tipla, iyi bir universitedeki eczacilik arasinda gidip gelenleri bile duydum...

Genelde hepsi kpssye bakıyor mezun çok olduğu için çoğunluğu iş bulamıyor ayrıca nişantasını da bitiren kpssye giriyor İTÜ yü de .

Devlete atanırım diyorsan nişantasında da okusa başkasında da okusan farketmiyor önemli olan KPSS

Aynı kararsızlık bende de var bende hemşirelik ile ftr arasında hala düşğnüypruö

Bir mühendislik öğrencisi olarak inşaat mühendisliği konusunda iyi düşünmenizi tavsiye ederim. Hayatımın en büyük pişmanlığı mühendislik okumak. Psikoloji vs güzel bölümler. Ekonometri filan da bakabilirsiniz önü açık. Öğretmenlikler olabilir. Bir bayan için en ideal meslek öğretmenlik.

Hemşirelik mesleğinde 15.yılım ilk 3 yıl özel, diğerleri devlet hastanesi ve berbat şartlar altında çalışıyoruz ,iş sektörü geniş gibi olsada adam gibi hastaneler iyi bir bilgi birikimi istiyor,nöbeti acili polikliniği derken gecen gündüzün yok çok yıprandığımi düşünüyorum ve şu an belki ileride bir şeyler yapabilirim diye sosyal hizmetler okuyorum bir yandan ,yani zor dönemler bunlar iyi düşünüp taşın ,sosyal hizmet güzel bir bölüm mesela aklında dursun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…