Diş ve eczacılık gelmez bu siralamayapuanın tutuyorsa eczacılık, diş hekimliği, diyetisyenlik.
Başka bölüm yok hayattan soğudum gelenler bunlarPsikologum, psikoloji bölümünü asla tavsiye etmem. Özellerde çok türedi, üniversite açan yanında psikoloji bölümünü de açıyor. Haliyle sürüyle ve işsiz bir sürü psikoloji mezunu var, lisans eğitimi yetmiyor. Yüksek lisans programları çok kısıtlı ve rekabet çok. Hukuk keza öyle, pek çok boşta mezun var, hakim savcılık kontenjanı kısıtlı. Diyetisyenlik belki olabilir ama onda da çok iyi reklam yaparak kendinizi kanıtlamanız gerekecek. Instagram'da diyetisyenlerin rekabeti içler acısı. Atama deseniz ne diyetisyenlikte doğru dürüst var ne psikolojide. Ayrıca ne psikologların ne de diyetisyenlerin bir meslek yasası var, kafasına göre "yaşam k.çıyım" diye çıkan birisi diyet programı yazıyor, uydur kaydır sallamasyon "tavsiyeler" veriyor. Suistimale açık bölümler. Yani bilemiyorum yazdıklarınızın hiçbiri önü açık bölümler değil.
Aynen gelmiyorDiş ve eczacılık gelmez bu siralamaya
Başka bölüm yok hayattan soğudum gelenler bunlar
Teşekkür ederim açıklamanız için de bunları bilmiyor dum.
Aslında okuyunca bir yıl daha düzenli çalışmayla tıp gelir mi uzak dediğiniz gibi ya olmazsa boşa mı çabalarım diye de korkuyorum açıkçası .Merhaba ben doktorum
Iş imkanı önceliğin ise ve garanti bir meslek istiyorsan tıp için bir sene daha bekle, fakat kendine güveniyorsan çünkü siralaman tip sıralamasına çok uzak
Bu seçenekler arasında hukuk arkadaşların dediği gibi cevren vs varsa en iyisi diye düşünüyorum fakat ciddi gayret gerektirir mezuniyet sonrası bir yerlere gelebilmek için
Diyetisyenlik burada yazilanin aksine atamaları çok az mezunları her geçen gün artıyor yani burada da sıkıntı yaşayabilirsiniz
Inşaat mühendisliği ilgin yoksa bence hiç bulaşma çünkü bu seçeneklerden çok uzak bir alan
Psikoloji vs hakkinda pek bilgim yok
Rica ederim. Hemşirelik gibi iş bulması kolay bölümler var onları düşünebilirsiniz, sağlık alanında bazı 2 yıllık bölümler var ataması çok rahat olan, iyi maaş aldığınız. Onları araştırabilirsiniz.
Eşim ve ailem hemşireliği kesinlikle istemediklerini söylüyorlar , oda öyle rafa kalktı.
Şuan sağlık lisesi mezunları özel hastanelerde hemşirelik yapıyorlar .Ay niye istemiyorlar ki bence çok iyi bölüm. Adı duyulmuş özel bir hastaneye başvurmuştum iş için, oranın yetkilisi biriyle görüşmüştüm. Beni hemşire zannetmiş, hemen başlayın demişti. Psikologum deyince "Psikolog için kadromuz yok" deyip kapatmıştı. O gün keşke hemşire olsaydım demiştim ehehe. Hemşirelik nispeten iş olanağı daha yüksek bir alan.
Konu ile alakası yok ama kaç yaşındasınız merak ettim.Eşim ve ailem hemşireliği kesinlikle istemediklerini söylüyorlar , oda öyle rafa kalktı.
Diş ve eczacılık gelmez bu siralamaya
Genelde hepsi kpssye bakıyor mezun çok olduğu için çoğunluğu iş bulamıyor ayrıca nişantasını da bitiren kpssye giriyor İTÜ yü de .Anket yapar gibi meslek secildigini de ilk kez görüyorum.
Soylediginiz bolumler birbirinden tamamen farkli alanlar nasil hepsi birden ilhtimal dahilinde anlamadim.
Ayrica Itü insaat mezunlari bile zor is bulurken nisantasi universitesinden mezun olup da is bulabileceginizi zannetmiyorum
Aynı kararsızlık bende de var bende hemşirelik ile ftr arasında hala düşğnüypruöMerhaba kızlar, ikinci kez üniversite yolu gözüktü bana fakat tercih yapmakta çok zorlanıyorum . sayisalcıyım ve sıralamada seksen bin , bir kaç bölüm geliyor mesela hukuk %50 burslu özel üniversite , diyetisyen, sosyoloji ,psikoloji ,mimarlık ve inşaat mühendisliği sizlerden ricam yardımcı olmanız.
Tıp istiyordum fakat sıralamayla maalesef olmuyor . Bir yıl daha kaybetmek istemiyorum, hala kafamda birşeyler oturtamadim. hata yapmaktan korkuyorum , mesleklerinizi kısaca artı ve eksilerinden bahseder misiniz rica etsem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?