Tercih Listesi Oluşturmak İçin İller Hakkında Bilgilerinize İhtiyacım Var

Ben adanaliyim, mersine gidiş gelis yaparak uni okumustum. Mersin in uni ortamjna cok aşina degilim. Ama su an mersinin bir ilcesinde yasiyorum. Cok seviyorum buralari. Ileride tayini mersin merkeze alip orda yasamak istiyoruz. Adana da ogrenci icin guzel bir il diyorlar , universie falan ortam guzel. Ama deniz yok. Geri kalan her sey var. Deniz de var da yok 😄
Pozcuda bı turla benim için

Ben adanaliyim, mersine gidiş gelis yaparak uni okumustum. Mersin in uni ortamjna cok aşina degilim. Ama su an mersinin bir ilcesinde yasiyorum. Cok seviyorum buralari. Ileride tayini mersin merkeze alip orda yasamak istiyoruz. Adana da ogrenci icin guzel bir il diyorlar , universie falan ortam guzel. Ama deniz yok. Geri kalan her sey var. Deniz de var da yok 😄
Mis gibi göl var Adnan menderes sahili var karataş yumurtalık 1 saat :)
ama kiralar her yer gibi uçtu
Konu sahibi arkadaş Adanalı olarak
Balcalı ünv hastanesi var sarıçam da orda kiralar yine iyi biraz merkeze ve bazı semtlere göre zaten genel de öğrenci ve atanan çalışan kesim var evler yeni fiyatlar da eh işte
Bulursun 1+1 oh miss

Mersine küçük izmir diyorlardı eskiden. Eşim iş sebebiyle çok gider, arada takılıyorum peşine güzel şehir. Bi 5-6 sene önce Mersine taşınma ihtimalimiz vardı, o zaman bakmıştık kiralara çok komik rakamlardı, şimdi durum ne bilmiyorum ama denize sıfır hangar gibi ev 500 liraydı o zamanlar.

Yalnız şu ara mültecilerle ilgili sıkıntılı değil mi mersin?
Aynen mersin de kiralar cok uygundu bir zamanlar. Ben silifke ilcesinde oturuyorum, burda multeci problemi yok. Yörük halk ilceye multeci kabul etmemis. Ama baska sorun var. Nukleer santralden dolayi gelrn Rus personeller cook fazla ve kiralari ucurmustu bu durum. Savastan dolayi ukraynali ve sonra rus da daha cok geldi ve kiralar cok ucuk. Merkezi yine bu kadar degil ama.

Uşak geldi aklıma. İstanbul gibi değil tabi ki ama güzel şehirdir. İnsanı iyidir, şehir temizdir. Sıkıntı çekilecek bir yer değil. Kiralar ucuzdu ama şu an durum ne bilmiyorum. Emekli şehri değil hatta öğrenci şehri diyebiliriz. Çok fazla öğrenci var, buna bağlı olarak eğlence imkanları geniş. Efsane ege şivesi var yerlisinde, çok tatlı. İzmire 3 antalyaya 4 saat.
Uşak:KK200: benim köyüme 40 dk.. benim aklıma Salihli gelirken Uşak gelmemiş
güzel şehirdir Uşak..
ben şimdi baktım fena değil fiyatları Salihli için ama
tabii çok ayrıntılı bakmadım
ama Uşak ı değerlendir sen @KudrAlobar ın dediği gibi yaşanılır

Uşak ve Denizli hiç aklımda olan iller değildi. Aklımda değil derken, hiç gitmedim veya oralı birine denk gelmedim. Mutlaka araştıracağım özellikle kira fiyatlarına bir bakacağım. Çok teşekkür ediyorum.

Çanakkale Ya da izmirin ve Muğla’nın beldeleri Tarzı bir araştırma yapabilirsin. İzmir de cidden uçtu iyice
Geçen burada bir hanımefendi bahsetmişti, eşi Çanakkale 'ye istemiş tayinini. Dokuz binden aşağı bulamıyorlarmış. O zamandan beri aklımdan geçirmiyorum. :KK43: Yine de bir araştıracağım beldelerde durum nasıl diye. Çok teşekkür ediyorum.

Mersin'in üni ortamı çok güzel
Benim pek türk arkadaşım yoktu ama
Geneli Kürt Arap Rus Azerbaycanliydi öğrencilerin
Aynen mersin de kiralar cok uygundu bir zamanlar. Ben silifke ilcesinde oturuyorum, burda multeci problemi yok. Yörük halk ilceye multeci kabul etmemis. Ama baska sorun var. Nukleer santralden dolayi gelrn Rus personeller cook fazla ve kiralari ucurmustu bu durum. Savastan dolayi ukraynali ve sonra rus da daha cok geldi ve kiralar cok ucuk. Merkezi yine bu kadar degil ama.
Mersin tavsiye eder misiniz? Hem Ukraynalı sorunu hem de denize sıfır güzel bir şehir olduğu için ben kira fiyatlarını Muğla ile yarışır durumda diye tahmin ediyordum.

Büyükşehir merkezlerinde kira sıkıntısı hep yaşanır o yüzden büyük şehirin ilçesindense büyük şehirlere yakın küçük şehir merkezlerini tercih edebilirsiniz.
Çok mantıklı bir tavsiye aslında. Çok teşekkür ediyorum.

Mersin tavsiye eder misiniz? Hem Ukraynalı sorunu hem de denize sıfır güzel bir şehir olduğu için ben kira fiyatlarını Muğla ile yarışır durumda diye tahmin ediyordum.
Mersin de kiralar pahali ancak bir Istanbul degildir , kiralik evlere bakin bir online derim. Evet Rus ve Ukraynali dolu.

Mersine küçük izmir diyorlardı eskiden. Eşim iş sebebiyle çok gider, arada takılıyorum peşine güzel şehir. Bi 5-6 sene önce Mersine taşınma ihtimalimiz vardı, o zaman bakmıştık kiralara çok komik rakamlardı, şimdi durum ne bilmiyorum ama denize sıfır hangar gibi ev 500 liraydı o zamanlar.

Yalnız şu ara mültecilerle ilgili sıkıntılı değil mi mersin?
Kiralar Mersin de de uçtu hatta uçuk kiralar yüzünden ev tutamiyor insanlar oturduğum sitede ilanda gördüm 7500 istiyorlar di ki farklı yerlerde daha yüksek kiralar da mevcut.

Salihli'de yaşıyorum 😀 bu kadar tavsiye edilmesine şaşırdım. Eğlence vs bakımından seni tatmin edeceğini düşünmüyorum. Burada yaşayanların çoğu İzmir'e kaçar. 90 km mesafe var. Kiralar 2000-2500 bandında. Ama 2+1 falan daha uygundur. Orada kalırım sık sık İzmir'e geçerim dersen olabilir. Üniversite de Manisa'da haliyle orası da 90km git gel.

Mersin'de kiralar ne durumda bilemiyorum
Ben Mersin'de okudum çok severek ama medeniyet yok
Ve çok karışık ırkları barındırıyor
Türk arkadaşım yoktu mesela benim
Bı tane denk geldim anca 😅 bı de ben

Son düzenleme:
İlk alımda atanmak için tercih edilme durumu düşük yerleri yazın sonra ileride daha güzel yerlere tayin istersiniz

İlk alımda atanmak için tercih edilme durumu düşük yerleri yazın sonra ileride daha güzel yerlere tayin istersiniz
En düşük genelde İstanbul kapatıyor. Orada da kiralar uçuk. Ev araba sahipleri zar zor geçiniyordu.

Mersini ben tavsiye ederim. Su anki kira durumunu tam net bilmiyorum ama 5-6 ya 3+1 daireye cikti cevremde arkadaslarim
Ama bizim bulundugumuz bolge merkeze gore biraz yuksek

mersin ve eskişehir diyeceğim ben birde salihli.
Eskişehir öğrenci şehri olduğundan apart ve 1+0 - 1+1 evler yönünden zengin. Fiyatları detaylı araştırmadım ancak kira fiyatlarına da bakıp uygunsa yazmayı düşünüyorum.

Uşak geldi aklıma. İstanbul gibi değil tabi ki ama güzel şehirdir. İnsanı iyidir, şehir temizdir. Sıkıntı çekilecek bir yer değil. Kiralar ucuzdu ama şu an durum ne bilmiyorum. Emekli şehri değil hatta öğrenci şehri diyebiliriz. Çok fazla öğrenci var, buna bağlı olarak eğlence imkanları geniş. Efsane ege şivesi var yerlisinde, çok tatlı. İzmire 3 antalyaya 4 saat.
Kız Kudralobar, azıcık Uşak bilgisi verseneeee, nereler gezilir, ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Bilgilendir beni gurban olam

X