- 17 Ocak 2020
- 27.246
- 39.331
Bunları şimdiden düşünmeBen bir öleyim o zaman
Benim incelediğim kadarıyla atama puanları arasında ciddi uçurumlar olmuyor. Daha sakin olan devlet hastaneleri, araştırma hastanelerine göre daha yüksek kapatıyor. Kiraların uçuk olduğu İstanbul daha düşük kapatıyor. Döneri yüksek olan hastaneler daha yüksek kapatıyor gibi gibi... Ankara için bana kiralar çok pahalı dediler yakınlarım. O yüzden hiç düşünmedim bile.Ankarada puanlar nasıl bilginiz var mı, istanbula göre bir tık daha ucuz kiralar
Dur okula geldim, çocuklarım beni bekler. Akşama yazayımKız Kudralobar, azıcık Uşak bilgisi verseneeee, nereler gezilir, ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Bilgilendir beni gurban olam
tam memur kenti aslında. orada okudum üniversiteyi. şimdi daha da gelişmiştir, kaç sene oldu çünkü mezun olalı. çok öğrenci ve memur var. emekliler belki köylerinde yaşıyorlardır. şehir içi ulaşım çok kolay, hem özel araç hem de toplu ulaşım çok rahat, ufak bir yer çünkü. izmir'in küçüğü gibi geldi zaten bana, izmirden gelen çok öğrenci vardı. yobazlık da görmedim hiç hatta otobüste erkekler kızlara yer veriyordu falan sırf centilmenlik olsun diye. ve çok temiz bir şehir, sokaklar falan tertemizdi. ailem mezuniyetime geldiğinde dikkatlerini ilk çeken şey, sokakların sahiden temiz olmasıydı. bi düzen var açıkçası. izmirde mesela apartman dolu bir sokağın arkası gecekondu dolu olabiliyor, uşak'ta böyle bişeye rastlamamıştım. o zaman arkadaşlara da dedim, memur olsam uşak'a tayin isterdim diyeUşak geldi aklıma. İstanbul gibi değil tabi ki ama güzel şehirdir. İnsanı iyidir, şehir temizdir. Sıkıntı çekilecek bir yer değil. Kiralar ucuzdu ama şu an durum ne bilmiyorum. Emekli şehri değil hatta öğrenci şehri diyebiliriz. Çok fazla öğrenci var, buna bağlı olarak eğlence imkanları geniş. Efsane ege şivesi var yerlisinde, çok tatlı. İzmire 3 antalyaya 4 saat.
aşk olsun ne yenir diye sorulur mu, tarhana çorbası içeceksin, bir daha hiçbir yerde o tarhanayı içemezsin. inanılmaz lezzetli. tarhana baba var, oradan içKız Kudralobar, azıcık Uşak bilgisi verseneeee, nereler gezilir, ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Bilgilendir beni gurban olam
Ben eskişehirde yaşıyorum 3500 civarı 1+1 ler var. Geneli öğrencilerin yoğun olduğu yerlerde. Havasına alışmak zor gelebilir ama yaşam olarak rahat bir şehir.Eskişehir öğrenci şehri olduğundan apart ve 1+0 - 1+1 evler yönünden zengin. Fiyatları detaylı araştırmadım ancak kira fiyatlarına da bakıp uygunsa yazmayı düşünüyorum.
Evet, haklısınız.Kiralar her yerde problem. Ancak ev arkadaşı yada çalışanlara yurt hizmeti veren yerlerin olduğu şehirleri düşünebilirsiniz kirası düşük il kalmadı ki
Yada küçük ilçeler olabilir ama yine atanmış personel kurt gibi bekleniyor
Merhaba benim bir arkadaşım 75le hemşireliğe atandı. Hemde üni okurken girdiği kpss de puanım düşük diye düşünmeyin hemşireler bu puanlara atananabiliyorlar. Bir de hemşireler on binin üzerinde aliyolar diye biliyorum.Öncelikle Merhabalar,
Sağlık Bakanlığı henüz alıma çıkmadı ancak ben kafamda bir şehir tercihi sıralaması belirleyip, kılavuz yayımlandıktan sonra da hastane sıralaması yapmak istiyorum. Bu arada hemşireyim ve yetmiş beş küsür puan alabildim. Başta çok üzülüp ağladım emeğimin karşılığı olmadı, atanmam diye. Ancak - daha önceden burada da birçok konu açmıştım - sınava, aylar boyunca inanılmaz berbat olaylar yaşayıp pek de normal olmayan bir psikoloji ile girdim. Elimden bu kadarı gelebildi maalesef ki. Tercih danışmanlarına sorduğumda alım sayısına ve açıklanacak branş sıralamasına göre değişeceğini ancak ilk alımda zorlayıp olmasa bile ikinci ya da üçüncü alımda gidebileceğimi söylüyorlar. Buradan da bana bir umut doğdu.
Normalde İstanbul 'da doğdum, büyüdüm, okudum ve şehri de çok seviyordum. Ama artık o şehirde kalabileceğim bir yerim yok. İstanbul' da kiralar çok pahalı olduğu için bu saatten sonra tercih de edemem. Önceden İstanbul olmasa bile düzen olarak ona çok benzettiğim İzmir'i yazarım diyordum ama bir baktım kiralara, İstanbul 'u geçmiş durumda. Muğla, Antalya gibi şehirler çok hayran olduğum şehirlerdi eskiden. Ama sanıyorum oralara gidersem de maaşı kiraya verip duvarları kemiririm acıkınca. Dolayısıyla farklı şehirler hakkında oralarda yaşayan sizlerden fikir ve tavsiye alabilirim diye düşündüm.
Ailemden hiç destek olmayacak (Kendileri de olmasaydı keşke.) hatta bana verebilecekleri maddi manevi destek yokun da altında, eksilerde. Acaba kira fiyatları çok uçuk olmayan ama biraz da İstanbul gibi gençlere gezip tozup eğlenebilecekleri, kendini de geliştirmek adına geniş alan tanıyan yani çok da emekli şehri gibi olmayan tavsiye edebileceğiniz iller var mı? Tekrar üniversite okumak istiyorum. Bu yüzden ilde mevcut üniversiteler de benim için önemli. Ayrıca az çok öğrenci şehri olursa dara düştüğümde apart tarzı yerlere gidebilirim en azından. Çünkü örneğin Eskişehir gibi öğrenci şehirlerinde bol miktarda apart var ama bazı şehirlerde aparta hatta 1+1'lik konutlara dahi rastlamak çok zor oluyor.
İstanbul 'da sürekli denizin kenarında dolanıyordum. O kadar da çok seviyorum ki. Ama maalesef denize kıyısı olan tüm iller şimdi uçmuş durumda. Acaba Kocaeli, Bursa falan oralar nasıl?Artık kiralar her yerde sacma derecede uçuk
Size Kütahya diyebilirim fakat gezme olarak asla beklentinizi karşılamaz fakat Eskişehir yakın ve tren var gidebilirsiniz
Ben olsam deniz kenarına yakın yerler isterdim denize sıfır değil tabiio evlere gücümüz yetmez
Benim aklımda ilk kesinlikle Bursa vardı. Hem eğitim olanakları iyi, hem deniz kenarı, hem gelişmiş, hem güzel, hem İstanbul 'a çok yakın deniz ulaşımı bile var... Ama orada yaşayan uzaktan bir yakınım kiraların çok fazla olduğundan bahsetti. O yüzden elemek zorundaymışım gibi geldi.Kiralar her yerde çok uçtu artık ama Bursa, Eskişehir gibi şehirler de düşünülebilir sanki. Eskişehiri bilmiyorum pek gerçi ama Bursa’da İstanbul’a göre kiralar hayli iyi bence 2-3 bine rahatlıkla ev bulunur. Üniversite şehri de ayrıca, öğrencilere özel mekanları, semtleri var.
aslinda kayseri de iyi, evker guzel ve ortsms gore ucuz olanlar baya var.Eskişehir öğrenci şehri olduğundan apart ve 1+0 - 1+1 evler yönünden zengin. Fiyatları detaylı araştırmadım ancak kira fiyatlarına da bakıp uygunsa yazmayı düşünüyorum.
Ben öğretmenim, öğretmen atamalarında yeni atananların en büyük sorunu kalacak yerdi, kiralar aşırı yüksek. Benim anladığım tek başına aile desteği olmadan ilk atama için neredeyse imkansız(öğretmenler için konuşuyorum ama diğer bakanlıklarında maaşları çok farklı değildir). Apart tarzı kalabileceğin yerlerin olup olmadığına da bakabilirsin yer seçerken.
Bayılmışım antep 8500 müsağlık bakanlığında tercih sistemi nasıl bilmiyorum ama her şehir her tercihte açıklanıyor mu? Önce bir bekleyin tercih listeleri açıklansın. Bu sene istanbula inanılmaz yoğunluk verildi atamalarda. Haliyle insanlar istanbul olmasın diye en ücra şehirlere gitmeyi göze aldı. Ben Antep'e tayin oldum. Bizim sitede bir ev kiralık 8500 yazmışlar. Ki en lüks semtte değilim. Şuan bence Türkiyede il merkezleri hep pahalı. ucuzluk için bakıyorsanız ile yakın ilçelere bakın