Temmuzda tüp bebek yaptıracaklar burada buluşalım.haydiiii

kızlar birde embriyo nun kaçıncı gün transfer edildiğini hesaplamak için yumurtanın toplandığı günüde sayacakmıyız ve tarnsfer in yapıldığı gün den itibarenmi 12 gün sayacağız

yasmin canım,evet şu perhiz konusu biraz karışık.c.tesi günü kontrolde dr, pazartesi beraber olun demişti,yani cuma toplanırsa tam 4 gün oluyor ama c.tesi toplanırsa 5 gün olacak.evet siz de keşke p.tesi olarak hesaplasaydınız.pazardan c.tesiye kadar 6 gün oluyor ama bu akşam olursa da ve de cuma toplanırsa da 2 gün perhiz oluyor.istersen dr ara bi sor,ben aramayı düşünüyorum.
bu arada yumoşların toplandığı gün sayılmıyor diye biliyorum.ondan sonraki gün 1. gün olarak hesaplanıyor.
senin yumoşlar kaç mm ve kaç tane olmuşlar canım?

mrb arkadaşlar.
bnazz bende şimdi doktordan geldim seninle aynı aşamadayız hep.sonkez yarın sabah 9 da gideceğim kontrole.büyük bir ihtimalle yarın çatlatma iğnesini ypacak.cumaya da toplarız dedi.hepimiz için hayırlısı olsun.çok heyecan verici bir durum.
kızlar çatlatma iğnesini doktormu yapıyor yoksa bizmi yapıyoruz.birde göbektenmi yapılıyor hiç bilgim yok bu konuda.

güzel haber, az kalmış yazmincim, son dönemeçe giriyorsun sende. Çatlatma iğnesini kendimiz yapabiliyoruz, ben koldan yaptım.

canım doktor 8-10 tane dedi yumrta için.ve sanırım şuan 14mm civarındalar ama kaç tanesi o büyüklükte bilmiyorum.çok detay sormak istemiyorum doktora çünkü kafama çok takıyorum sonra.en iyisi bilmemek.zaten doktorum net olarak yumurtaları topladıktan sonra emin olabilirz dedi.doktoruma güveniyorum.hayırlısı olsun ne diyelim.doktor bana bugün ilişki olsun cumaya dek perhiz dedi. c.tesi de toplasak cumada toplasak bu süre yeterli dedi.ama bilmiyorum canım ya dotkor yeterli dediğine göre bende çok düşünmek istemiyorum.hakkımızda hayırlısı olsun.bende bugün sonkez 150 ml gonal f kullanacağım.sabahta doktora gidince sonkez cetrotide vuracak.bu iğnede yumurtaları hizaya sokmak içinmiş.4 gündür kullanıyordum bu iğneyi.sonuncusu sabah yapılacak. .senin gelişmeleride yakından takip ediyor olacağım.düşündükçe heyecanlanıyorum.inşallah burdan hepimiz hamileliğimizide müjdeleriz bibirimize

güzel haber, az kalmış yazmincim, son dönemeçe giriyorsun sende. Çatlatma iğnesini kendimiz yapabiliyoruz, ben koldan yaptım.

evet canım hiç sorma.çok heyecanlanıyorum.senin transferin ne zaman yapılacak.en son eşin görüşmüştü sanırım doktorla.benim doktorda embriyonun durumuna göre 2yada 3.gün yapabilirz transferi dedi.inşallah kaliteli olurlarda hepimizinki 5.güne kadar dayanır.

yasmin canım,evet şu perhiz konusu biraz karışık.c.tesi günü kontrolde dr, pazartesi beraber olun demişti,yani cuma toplanırsa tam 4 gün oluyor ama c.tesi toplanırsa 5 gün olacak.evet siz de keşke p.tesi olarak hesaplasaydınız.pazardan c.tesiye kadar 6 gün oluyor ama bu akşam olursa da ve de cuma toplanırsa da 2 gün perhiz oluyor.istersen dr ara bi sor,ben aramayı düşünüyorum.
bu arada yumoşların toplandığı gün sayılmıyor diye biliyorum.ondan sonraki gün 1. gün olarak hesaplanıyor.
senin yumoşlar kaç mm ve kaç tane olmuşlar canım?

selam kızlar,
Perhiz ile ilgili benim doktorumun dediklerini aktarayım, perhize hiç gerek yokmuş, çünkü bir spermiyogram yapılmayacak. eğer sperm saydırmak gerekseydi 3 günlük perhiz yeterli olurdu. 10 tane yumurtanız varsa sadece 10 tane sperme gerek var, herhalde milyonlarca içinde 10 tane bulunur. Tabii eğer sperm morfolojisinde bir problem filan varsa, doktorunuzun dediğini dinleyin. ama 1 gün fazla 1 gün eksik bişeyi değiştireceğini sanmıyorum.
yumurta toplama günü 0 sayılıyor, ayni şekilde transfer günüde sıfır sayılıyor.
öpüldünüz

evet canım hiç sorma.çok heyecanlanıyorum.senin transferin ne zaman yapılacak.en son eşin görüşmüştü sanırım doktorla.benim doktorda embriyonun durumuna göre 2yada 3.gün yapabilirz transferi dedi.inşallah kaliteli olurlarda hepimizinki 5.güne kadar dayanır.

benim taransferim 3. gün yani yarın yapılacak. aslında keşke 5. güne kadar bekletselerdi diyorum ama hayırlısı böyle demek ki, embriyolog böyle olmasını uygun görmüş.

selam kızlar,
Perhiz ile ilgili benim doktorumun dediklerini aktarayım, perhize hiç gerek yokmuş, çünkü bir spermiyogram yapılmayacak. eğer sperm saydırmak gerekseydi 3 günlük perhiz yeterli olurdu. 10 tane yumurtanız varsa sadece 10 tane sperme gerek var, herhalde milyonlarca içinde 10 tane bulunur. Tabii eğer sperm morfolojisinde bir problem filan varsa, doktorunuzun dediğini dinleyin. ama 1 gün fazla 1 gün eksik bişeyi değiştireceğini sanmıyorum.
yumurta toplama günü 0 sayılıyor, ayni şekilde transfer günüde sıfır sayılıyor.
öpüldünüz

teşekkür ederim canım valla içim rahatladı.gerçekten mantıklı.sonuçta genelde mikroenjeksiyon yapılıyor.birebir eşleşmesi yeterli.genel kalitesi içinde en fazla 2 gün perhiz yeterlidir heralde.

selam kızlar yarın yumurtalarım toplanacak inşallah ama ben çok korkuyorum çünkü anestezi yapılmadan işlem yapılacakmış:(((

selam kızlar yarın yumurtalarım toplanacak inşallah ama ben çok korkuyorum çünkü anestezi yapılmadan işlem yapılacakmış:(((

canım allah yardımcın olsun.inşallah hayırlısıyla atlatırsın ve kaliteli yumişlerin olur.belki genel anestezi yapılmayacaktır.epidural olabilirmi acaba.hiç uyuştuamdan yapılacağını sanmam.

artrit canım.neden anestezi almıyorsun?başka bir sorun mu var?vallahi ben kalp hastasıyım,geçen hafat tüm kalp tetkikleri yenilendi ve kalp doktorum anestezi alabileceğimi söyledi ama inan ben de çok korkuyorum,kalpten dolayı.
ama emin ol ki anestezi almasan bile hafif bir uyuşturma yaparlar,çok fazla hissetmezsin,üzülme canım.

öncekinde uyumuştum ne güzel 10 gün önce bi arkadaşım yaptırdı aynı yerde uyuşturma falan yapılmadı hiç neyse kendimi telkin etmeliyim galiba iyi geçeceği konusunda inşallah sonu iyi olur..

ayy inşallah canım ama dün hemşirede uyuşturma yok falan gibi bişeyler söyledi çok korkuyorummm

aaa hiç duymadım anestezisiz yapıldığını, evet belki epidural yapılıyordur. Anesteziye karşı bir engelin mi var acaba? canım allah kolaylıklar versin. Ama doktorun dediğine göre yapılabiliyor demek ki anestezisiz.

anestezi için bir engelim yok ilkinde genel almıştım ama başka merkezdi inşallah iyi geçer sorun yaşamam çok tedirginim...

anestezi için bir engelim yok ilkinde genel almıştım ama başka merkezdi inşallah iyi geçer sorun yaşamam çok tedirginim...

canım rahatlamaya çalış.gerilme az kalmış.üstelik dayanılmayacak bir durum olsa doktorlar bu yolu seçmezdi.inşallah ağrısız sızısız atlatırsın canım

Selam arkadaşlar herkese,
İki gündür yatıyorum gaz,sancı ,şişkinlik ...Dün yumurtalar toplandı.7 olgun yumurta büyütmüşüz.Bugün de hastaneden aradıklarında 3 tanesinde bir hareketlilik başladığını söylediler.PGT yapılıp yapılmayacağına da perşembe karar verilecek sanırım.
Ben bu yumurta toplama işlemini daha basit bir iş olarak düşünmüştüm.Dünkü sancı ve ızdırabım öldürdü beni.Bugun de davul gibi bir karınla yatıyorum,kilo aldım,ödemim de var.
Toplama sonrası bazı ilaçlar verildi.Bunları her merkez veriyor mu acaba? Crinon vajinal jel,bir antibakteriyel tablet,kortizon tablet,ostrojen içeren flaster(kalçama yapıştırdım) .
Bunca hormon yüklemesi,kortizon ,ilaç ,hsg, bazen de ameliyatlar,tüm bu ilaçların vücuda etkileri,alınan kilolar,harcanan paralar,çekilen eziyetler vs..
Bu yolla bu işe kalkışmak zorunda kalan cesur her anne adayını yürekten kutluyor ,önlerinde saygıyla eğiliyorum.Bu şekilde anne olanların annelik hakkınınsa hiç ödenemeyeceğini, onların daha kıymetli anneler olduğunu düşünüyorum.Benim doğal yolla sorunsuz dünyaya getirdiğim bir çocuğum da var ,şimdi anladım ki meğer ne kadar değerli bir hazineye kolayca sahip olmuşum.Evlat sahibi olmak için yanıp tutuşan insanlara Allahım büyük kolaylıklar,sabır ve güç versin.Umarım hepsi de bunca emeklerinin ve ızdıraplarının meyvesini alırlar.Tüm cesuryürek annelere sevgi ve saygılarımı yolluyorum..

kızlarrr temmuz ayı ile alakalı 3-4 tane sayfa açılmış niye böyle 1 tane olsa herkes orada buluşsa daha iyi olmaz mı :)))))

Selam arkadaşlar herkese,
İki gündür yatıyorum gaz,sancı ,şişkinlik ...Dün yumurtalar toplandı.7 olgun yumurta büyütmüşüz.Bugün de hastaneden aradıklarında 3 tanesinde bir hareketlilik başladığını söylediler.PGT yapılıp yapılmayacağına da perşembe karar verilecek sanırım.
Ben bu yumurta toplama işlemini daha basit bir iş olarak düşünmüştüm.Dünkü sancı ve ızdırabım öldürdü beni.Bugun de davul gibi bir karınla yatıyorum,kilo aldım,ödemim de var.
Toplama sonrası bazı ilaçlar verildi.Bunları her merkez veriyor mu acaba? Crinon vajinal jel,bir antibakteriyel tablet,kortizon tablet,ostrojen içeren flaster(kalçama yapıştırdım) .
Bunca hormon yüklemesi,kortizon ,ilaç ,hsg, bazen de ameliyatlar,tüm bu ilaçların vücuda etkileri,alınan kilolar,harcanan paralar,çekilen eziyetler vs..
Bu yolla bu işe kalkışmak zorunda kalan cesur her anne adayını yürekten kutluyor ,önlerinde saygıyla eğiliyorum.Bu şekilde anne olanların annelik hakkınınsa hiç ödenemeyeceğini, onların daha kıymetli anneler olduğunu düşünüyorum.Benim doğal yolla sorunsuz dünyaya getirdiğim bir çocuğum da var ,şimdi anladım ki meğer ne kadar değerli bir hazineye kolayca sahip olmuşum.Evlat sahibi olmak için yanıp tutuşan insanlara Allahım büyük kolaylıklar,sabır ve güç versin.Umarım hepsi de bunca emeklerinin ve ızdıraplarının meyvesini alırlar.Tüm cesuryürek annelere sevgi ve saygılarımı yolluyorum..

irene en zor aşamalardan birini atlatmışsın.inşallah gerisi kolaylıkla gelir.ne güzel yazmışsın.yaşadıklarımız kolay şeyler değil.ben zaten normal yolla kısa sürede hamile kalanlara büyük bir mucizeyi gerçekleştirmiş gözüyle bakıyorum.
yumurta toplama işlemini hangi doktor yaptı.aynı doktorun hastaları olduğumuz için yazdıklarını dikkatle okudum.sinan bey bana toplamadan 2 yada 3 gün sonra embriyonun durumuna göre transfer yaparız dedi.birde çatlatma iğnesini kendinmi yaptın.ben yarın sonkez kontrole gidceğim ve sanıyorum akşama çatlatma iğnesini yapacağız.
inşallah 7 yumurtanın hepside en kalitelisinden embriyocuklara dönüşürler.bi çocuğun varmış belki birde ikizlerin olur.allah hepimizin gönlüne göre versin.

Back