- Konu Sahibi melekyavrum
-
Kaç ay sonra hamile kaldınız normal doğummu sezeryanmiydıbnde 6 hazıranda bebegımı kaybettim şimdi yeniden hamileyim rabbim bi daha yasatmasın
Allah sabrını versinBende 2. Bebeğimi 3 günlük kuzumu geçen yıl dünyalar güzeli kızımı kaybettim. Pulminer hipertansiyon sebebiyle. .oğlum otopsiden pazartesi çıkacak ve defnedilecek. Peki ya benn... 7 ay arayla 2 sezeryan ve 2 melek. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Başın sağolsun canım. Allah sabrını bol versin. Kalbindeki rahatsızlığı neydi bebeğinin? Kaçıncı haftasında doğdu? Kaybettiğin başka bebeğin var mı? Ben 2 defa 6. Ve 7. Ayımdayken kalp yetmezliğinden kaybettim bebeklerimi. İlk bebekte anomaliyi tespit ettiğinde rahatsızlık çok ilerlemişti, tedavi olmaz, olsa da yaşamaz dedi dr. 24. haftamda kalbi durdu karnımda. İkinci de yine kalp rahatsızlığı çıktı ama bu defa dr daha başlangıç aşamasında tespit etti. Bebeğim henüz 22 haftalıktı karnımda. Çocuk kardiyoloğuyla görüştük. Anne karnında ameliyat ederiz ama başarı şansı çok düşük dedi. Biraz daha büyüyünce Erken doğumla alıp ameliyat edebiliriz dedi. Ama aynı rahatsızlığın ikinci kez tekrarlamadı genetik olabileceği ihtimalini gösteriyor, eğer bebeğinizde genetik bir rahatsızlık varsa bu tedavi edilemez dedi. Kalbini tedavi etsek ve bebeği sağlıklı doğursanız bile birkaç yıl somra başka bir yerinden başka bir rahatsızlık çıkabilir dedi. Zaten haftalar ilerledikçe bebeğimin kalp yetmezliği de ilerledi. Bayramın son günü artık hareketlerini de hissetmediğimi farkettim. Meğerse bebeğim melek olmuş cennete gitmiş bile...canm Allah yardımcımız olsun bende 20 gün oldu bebeğimi kaybedeli oğlum 1 hafta yaşadı kalp anamolisi vardı açık kalp ameliyatı oldu ve kaybettik acısı tarifsiz bugün yaşasaydı tam bir aylık olacaktı
bizimkinin kalbinin sol tarafı hiç gelişmemişti 40 hafta 3 günlük doğdu sezeryanla aldılar shon kompleksi yani sol kalp sendromu çok nadir görülen bir hastalık ve yüzde 90 ihtimalle genetik olabileceği söylendi 1 hafta sonra açık kalp ameliyatına aldılar ama ameliyat sırasında kaybedildi genetik testi yaptırmamız önerildi bugün tam 2 ay 11 gün oldu kaybedeli sizin içinde çok üzüldüm inşallah rabbim aynı acıyı birdaha yaşatmazBaşın sağolsun canım. Allah sabrını bol versin. Kalbindeki rahatsızlığı neydi bebeğinin? Kaçıncı haftasında doğdu? Kaybettiğin başka bebeğin var mı? Ben 2 defa 6. Ve 7. Ayımdayken kalp yetmezliğinden kaybettim bebeklerimi. İlk bebekte anomaliyi tespit ettiğinde rahatsızlık çok ilerlemişti, tedavi olmaz, olsa da yaşamaz dedi dr. 24. haftamda kalbi durdu karnımda. İkinci de yine kalp rahatsızlığı çıktı ama bu defa dr daha başlangıç aşamasında tespit etti. Bebeğim henüz 22 haftalıktı karnımda. Çocuk kardiyoloğuyla görüştük. Anne karnında ameliyat ederiz ama başarı şansı çok düşük dedi. Biraz daha büyüyünce Erken doğumla alıp ameliyat edebiliriz dedi. Ama aynı rahatsızlığın ikinci kez tekrarlamadı genetik olabileceği ihtimalini gösteriyor, eğer bebeğinizde genetik bir rahatsızlık varsa bu tedavi edilemez dedi. Kalbini tedavi etsek ve bebeği sağlıklı doğursanız bile birkaç yıl somra başka bir yerinden başka bir rahatsızlık çıkabilir dedi. Zaten haftalar ilerledikçe bebeğimin kalp yetmezliği de ilerledi. Bayramın son günü artık hareketlerini de hissetmediğimi farkettim. Meğerse bebeğim melek olmuş cennete gitmiş bile...
Biz de ikinci kayıptan sonra otopsiye başvurduk.Şükür ki sana rahatsızlığın adını söylemişler. Eğer bizim bebeklerimizin rahatsızlıklarının adı konabilirse ben de tüp bebek düşünebilirim. Yoksa bu bebek meselesini sonsuza kadar kapatmaktan başka çarem kalmayacakMelek anneleri benim de 2 bebeğim RDS bağlı pulminer hipertansiyon vardı. Oğlumu kaybedeli 60 gün oldu güzel kızım 21 mart 2014 de kaybettim.. Arkadaşlar mutlaka gen testi yaptırın otopsi yaptırın onlar zaten melek emin olun hiçbir acı çekemiyorlar.. Keşke kizima otopsi yaptirsaydim da aynı acıyı tekrar yasamasaydim. Ama kader mi cehalet mi bilemedim. El kadar bebekler yaşıyor benim 4 buçuk kilo tosunum yaşayamadı nefes alamadı. Sadece 3 gün solunuma bağlı yaşadı. Bilmediğimiz milyonda bir görülen bu lanet hastalık 2dir bizi buluyor. Bundan sonra tüp bebek yapicaz nasibse gen ayiklamasi yapılacak ve o lanet gen bulunacak ayrilicak inşallah. Allah hepimize dayanma gücü versin sağlıklı evlatlar nasib etsin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?