Gebeliğe Hazırlık Temmuz Ayı Hamilelik Planlayanlar 🥰🤰🤲🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ceket atsa hamile kalma hikayesi onlar oluyor herhalde... :):):):):):):):)

Kızlaaaaarrrrrrrr,

Progesteron (21.gün) testi için ben bugün sabah kan vermiştim biliyorsunuz, öğleden sonrada 14:00'da randevum vardı doktorla.

12. gün yumurtlama görmeme rağmen 14. gün çatlayan birşey yok sadece 14 cm lik bir yumurta var demişti, başka başka seylerde söyleyip aklımı karıştırmıştı. Başta ben olmak üzere hepimiz sinirlenmiştik hatta doktora...

İşte bende tam bu gaz ile gittim yanına doktorun bir görseniz sanki arkadaşıma tripliyim hee :)

Testin sonucu 15.5 çıktı. Doktor bu yumurtlama lehine çok güzel bir sonuç yumurtlamanda herhangi bir sorun yok dedi. (çok şükür)
Değerlere bakacak olursak 1 haftaya regli olursun dedi. (ama hala hamile olasılığın var regliyi bekleyelim dedi)
Bende biraz doktora öfkeli olduğum için bozmak istedim nedense onu ve "değerlere bakacak olurdak 1 haftaya regli olursunuz diyorsunuz ama bunun için değerlere bakmaya gerek yok, ben zaten düzenli olarak regli gördüğümü söyledim kayıtlarınızda da var. Testde sadece 21. gün yapılan bir test olduğuna göre bunu sokaktan geçen insan dahi söyler dedim. Sonradan pişman oldum söylediğime ama 1 haftadır yaşadığım akıl karışıklığını bir ben bir allah bilir.

Bu arada polikistik over olan kişilerin hali hazırda zaten LH hormanları yüksektir. Ovülasyon testide LH hormonuna bakar. Bu nedenle yumurtlama dönemi dışında da pik seviyeye yakın seviyeler görmen normal dedi.

Haftaya regli olursam (ki umarım olmam) önümüzdeki ay yumurta takibi yapılacak. Eşiminde sperm kalite testini istedi

Son durum bu kızçelerim :):)

hadi inşallah güzel haberler alırsın canım en azından içimiz rahatlamış oldu doktora da gıcıklığım geçti

Kızlar aranızda inofolic combi kullanan var mı pko hastalığı olmadan kullanan var mı yumurta kalitesi için vs.

Oldu mu oluyor, kızıma 8 yil once ne gun saat saydim ne birsey.. bir an çocugumuz olsun dedik, tek seferde hamileydim. 3.haftamda hicbir belirti yokken ben hamileyim dedim kan testi yaptim ve ogrendim. Ikinci olsun dedik bak 7 aydır yok... ayni kadin, ayni adam, fizyolojik sorun yok, gun say, ovu bak, hap ic ,igne yap vb.. hepsi boş, kunfeyekun.

Al işte bende ondan bahsediyorum. Aynı bedenler ama sonuç ilki gibi değil. O nedenle pekde inanasım gelmiyor o bin bir tane yapılan test degerlerine filan.
Rabbim istedi mi oluyor. İstemedi mi olmuyor çok da şey yapmamak lazım. Kaderimizde hamile kalmak varsa muhakkak kalırız zaten.

Oyle, mesela simdi ikili test yapsam down sendromlu olabilir sonucu alirim (malum yasim istatistiksel riskleri artiriyor) ancak ilginc bir sekilde olasiliklar sonucu etkilemiyor... Degisik bir bilim bu tıp.
Bir dahaki ay hicbirsey icmeyecegim, bu ay ilk ve sondu...

tabi canım, o ikili veya üçlü test sonuçları tamamen bulunduğunuz bölge veya hastanenin genel ortalama sonuçlarının referans değeri üzerinden değerlendiriliyor.

Referansa göre hastanenizde çıkan değerler düşük ise sizede düşük yüksek ise sizede yüksek bilgisi veriliyor ve belkide siz ağlayarak çıkıyorsunuz ordan.... çıkan her değer başka insanlarınki ile değil sizin hikaye geçmişiniz ile değelendirilmeli

canımm çok sevindimmm. Doktorlar gerçekten bazen sinir bozucu oluyor. 1 haftaya regli olursun demesine ne gerek var ki sen bu ayı değerlendirdin neden psikolojini olumsuz etkiliyor

canımm çok sevindimmm. Doktorlar gerçekten bazen sinir bozucu oluyor. 1 haftaya regli olursun demesine ne gerek var ki sen bu ayı değerlendirdin neden psikolojini olumsuz etkiliyor
Dimi yaaa... 1 haftaya adet olursun demek yerine 1 haftaya kadar reglin gelmez ise bir gebelik testi yaparız. Aksi durumda tedavi şeklimiz yumurta takibi ve sperm kalitesine bakarak devam edecek filan desene mesela.

Dimi yaaa... 1 haftaya adet olursun demek yerine 1 haftaya kadar reglin gelmez ise bir gebelik testi yaparız. Aksi durumda tedavi şeklimiz yumurta takibi ve sperm kalitesine bakarak devam edecek filan desene mesela.
çift çizgiyi görüp havalara uçan sonrasında doktora gidip morali bozulan bir sürü insan okudum keseyi görmeden kesin hamilesin hadi gözün aydın bile demiyor çoğu doktor hevesler kursakta kalıp soru işarerteri ile çıkıyorlar hastanede. bir yandan da doktorlara da biraz hak veriyorum bazı konularda ama iş bizim psikolojimiz olunca bizi rahatlatacak şekilde konuşmaları gerektiğini düşünüyorum

Öyle bi demiş ki 'hamile kalmamışsın haftaya regli olursun' der gibi olmuş... Gerçkten nefret ediyorum böyle insanlardan. Benim bile moralim bozuldu..

Tabiki poliyannacılık oynasınlar da demiyorum ama birşeyin ihtimali %50 ise olumsuzdan örnek vermek yerine olumlu yönünden örnek verebilir.

Tüm hastalıklar önce moral ve motivasyon ile yenilir düşüncesindeyim. Hasta psikolojisi her zaman ön planda olmalı dediğin gibi.

yok canım hastanın psikolojisini düşünen dinleye doktor çok az bence robot gibi gel, git şu testleri yap, sonuçları getir, haftaya gel ilacı kullan gel vs vs vs. soru sormaya başlayıncada sanki onu aldatan kocası yada karısı gibi tribi ye çık
ama ben yer miyim yemem her böyle bir durumla karşılaştığımda güzelce bir kavgamı ederim eğer ciddi sıkıntı var ise başhekime çıkar şikayetimi ederim
kusura bakmasınlar maddi manevi insanlar yıpranıyor hastane koridorlarında oturduğun yerden maaş alacağıın bir meslek değil doktorluk

Ağzına sağlık aynen öyle, bende bugün biraz bozdum doktoru, cevap vermeye kalksaydı bizde öyle olurduk inan.
Testleri yaptırıyorlar, 1 hafta sonra test sonucunu götürdüğünde neden yaptırdığını bile hatırlamıyor nedense.

öyle sisteme kafalarına göre regli düzensizliği, yok yumurtlama sıkıntısı diye giriyorlar sonra neden yaptıklarınıda hatırlamıyorlar. ::):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…