Gebeliğe Hazırlık Temmuz Ayı Hamilelik Planlayanlar 🥰🤰🤲🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba kizlaaar nasılsınız??? nasıl gidiyor durumlar???
Bende ovülasyona göre pik olan, ancak doktora göre olmayan günümü değerlendirdim. Gerçi ovülasyon testim sanki yeni yapmaya başlamışım gibi yeniden koyulaşmaya başladı onu anlamış değilim. İki kere yumurtladığımı tahmin ediyorum.

Beklenen Bat 4 Temmuz bakalım neler olacak :):)

Merhaba, yumurtlama gününüz iki adet arasındaki tam orta haftaya denk gelir genelde.
Regli biter bitmez yumurtlama olmaz, tabi adet uzunluğunuz ne onuda bilemiyorum. Genelde adet tarihinizi 1.gün sayarsanız 10.günden sonra başlar yumurtlama olayı.

Kaç günde bir regli oluyorsunuz. Kaç gün sürüyor? ve düzenli midir sürekli?

kızlar merhaba günaydınlar hamile kalabilmek için ve dilek istek kabulu için iki tane dua sayfası açtım başka gruplarımda var okuma yapmak için. Katılmak isteyen olursa hep beraber birbirimiz için dua etmiş oluruz. dua sayfalarında kişisel hiçbir çıkar yoktur bunu da belirtmek isterim. Başkasına edilen duların sevabı büyüktür tanımadığımız insanl için du etmek tanımadığımız insanların bize dua etmesi manevi açıdan çok çok güzel ve huzur verici gelmek isteyenler dua sayfaları aşağıdaki gibi
1. Hamile kalmak için Hüvallahü'l-hâlikul-bâriü "O yaratandır ve yoktan var edendir"

2. 70.000 La İlahe İllallah-Kelime-i Tevhid dilek, hacet ve istekleriniz için dua

ne yapıyorsunuz kızlarrr ne alemdesiniz? bugündöngünün 8. günü. 2gün sonra ultrasona gidicem yumurta takibi için. resmen zaman geçmiyorrr

yildizsavascisi canım ben geçen ay başladım inofolic kullanmaya. 16 mayısta adetin 1. Günü günde 2 tane kullanmaya başladım 15 günden sonra günde 1 almaya başladım. 33 günde bir adet oluyordum üç dört aydır ama bu ay 24. Gün başlayıp 6 gün süren lekelenme yaşadım devamı gelmedi bişey anlamadım. Araştırdım inofolic ara kanama yapıyormuş ama benimki kanama bile değildi yerleşme kanaması sandım hatta ama hamile değilim. Kullanmaya devam ediyorum bakalım bu ay ne olacak merakla bekliyorum

15 inden sonra neden günde bir almaya başladınız bende kullanıyorum o yuzden merak ettim. Günde bir defa aldığınızda folik asit 200mg alinmis oluyor 400mg alinmasi lazım diye biliyorum

Hazirandan temmuza şutlanan ben de varim BAT 6 temmuz beni de yazin..
Bu ay ilk kez klomen kullandim, bugun dr'a gittim, sag yumurtalikta 22mm yumurta var. Yarin Otrivelle catlatma ignesi yapacagim (onu da kendi kendime ogrenecegim)
Sonrasi Allah kerim

Kizlar ben 3 hafta önce düşük yaptım 6 haftalikti düşükten sonraki HCG 1800 lerdeydi dün kan testi yaptirmistim HCG 129 çıktı . Az önce regl oldum inşaallah regliden sonra tamamen sıfırlanır değerim. Bat 21 Temmuz

geçmiş olsun canım... inşallah değerlerin hemencecik düzelirde, yeni güzel haberler alırsın

Bir kaç zamandır burdayım, aslında bir çoğunuz biliyor yaşadıklarımı ama ben ovü. testlerimi sizinle paylaşmak istedim. Acaba ben mi paronoyayım ve senaryo yazıyorum yoksa sizde aynı fikirde misiniz benle diye sormak istedim.

Öncelikle bilmeyenler için kısa özet geçeyim. Ben yaklaşık 3,5 yıldır evliyim ve temmuz ayında kısmetse 30 yaşına giricem.
6 ay önce (ocak ayının 16 sı idi) kullandığım yasmin adındaki doğum kontrol hapını bıraktım. Şubat ve Mart ayını pas geçtikten sonra Nisan ayında deneme yaptık ilk defa da (ilacı birakmama ragmen bile) 28 günde bir olan ve sekmeyen adetim gecikti. (İlaç önceside hep 28 günde bir olurdum zaten)

Doktora gittim. Kan testi verdim. Negatifdi. Doktor fiziki muaynede polikistik over gördüğünü söyledi ancak adetimin 3. günü yapılan horman testlerinde (lh, fsh vs.) ciddi bir yükseklik olmadığı için polikistik over var ancak sendromu değilsin dedi. Bu nedenle reglin pek şaşmıyor, kiloluda değilsin zaten dedi. (53 kiloyum bu arada) Bana ovülasyon testini önerdi. Mayıs ayında ovülasyon testi yaptım. Bir baktım ki benim yumurtlamam çok geç oldu buna bağlı olarak reglimde çok ama çok geç geldi. (35. günde filan).

En son reglim 6 Haziranda başladı. 9 Haziranda da sona erdi. Regli 4 gün sürdü belki ama son iki gün sadece leke. Bugnın içinde doktora gittim reglimin 3.günü doktor önemli bir durum yok şuan 5 cm lik yeni bir yumurtan var. Reglinin 10. gününden itibaren çalışmalara başla dedi.

Reglimin 7. günü yani 12 Haziran tarihinde başladım bende ovülasyon testlerine 12. gün yani 17 haziran tarihinde yumurtlamayı gördüm (sizde eklediğim resimde göreceksiniz, hatta yanlış olmasın diye 5 saat sonra filan yeniledim testi, normalde 8 saat ara olsun derler ama dayanamadım) gecede bildiğiniz yumurtlama ağrısı olurya kasıklarda hafiften inceden sızı o oldu

13. gün ikinci çizgi silikleşti "" aa çatlamış güzel" dedim. hatta ogün deli gibi yumurta kıvamında akıntım oldu. Çatladığı kesin yani bence... Yinede alışkanlık işte 14. gün bir daha yaptım test bir baktım sanki bir gün öncesinden daha koyu "alla alla çatlamadan sonra ertesi gün neden koyulaşırki" dedim gittim doktora.

Kendi doktorum izinde olduğu için başka doktora gittim maalesef. Anlattım ona hikayemi muayne etti ve senin çatlamış bir yumurtanı göremiyorum dedi. Ama nasıl olur ben pik seviyeyi gördüm dedim. valla ben içerde şuan 14 cm olmuş bir yumurta görüyorum onunda çatlaması için 20 cm'i geçmesi gerekiyor dedi. Birde içerde aslında birşeyler çatlamış gibi sıvıda var ama sıvı çok az ve yeni çatlamış bir yumurta yok dedi. Döngünün 21. günü gelde senin progestronuna bakalım dedi. Sizden önceki doktor daha adetimin 3. günü 5 cm yumurtam olduğunu söyledi ve 10. günden sonra değerlendir dedi onun söylediği gibi 12. günde pik seviyeyi gördüm filan dedim ama cevap vermedi bana. Kendi doktoruma gitmediğim için bin pişman çıktım ordan.

Sonra düşündüm, bence doktor artık nedeninş tam olarak bilmemek ile birlikte bir şekilde çatlayan yumurtayı görmedi. Doktorun içerde az bir sıvı görme nedeni de benim 13. gün çatlama günü yoğun akıntı ile o sıvıyı dışarı atmam. Çünkü sıvı var ise birsey çatlamıştır. ve ovülasyon testleri olmayanı var göstermezler. Var olanı yok gösterme ihtimalleri kimin zaman olabilir belki ama yumurtlama var ise vardır. Yok ise var göstermez yani.
Şuan doktorun gördüğü 14 cm lik yumurta ise muhtmelen ben bu ay iki kez yumurtladım. ve ikinci yumurtanın ölçüsü.

Görseldeki siyah yıldızlar o geceyi değerlendirdiğimizi, kırmızı yıldızlar ise sabah değerlendirmelerimizi gösteriyor.

Sizde bakar mısınız görsellere sizcede garip değil mi? ikinci çizgi bir anda yükselişe geçti. Eğer iki kez yumurtladıysam bir iki gün içerisinde ikinci piki görmem icab etmez mi? Bırakmadan yapmaya devam ediyorum o nedenle testleri

Canım 10 temmuz. Bitti 12 si oldu
Yumurtlama olmadan bakalm tutacak mı adet bittikten 1 gün sonra yani

Benimde agrilarim var ama anlamadim yumurtalama ne zaman oldu insallah kacirmamişizdirumudum yok aslinda bakalım...sogan kurunu yumurtaladan sonra kulanmamak lazim ben oyle biliyordum yani bebek tutarsa dusuk riski var oyle diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…