Gebeliğe Hazırlık Temmuz Ayı Hamilelik Planlayanlar 🥰🤰🤲🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Öncelikle, eğer geç yumurtlarsanız geçde regli olursunuz. Diyelimki adet döngünüzün 20. günü yumurtladınız. Gelecek olan regliniz 25. günde değilde 34. gün gelir.

Yani sizin her ay düzenli olarak 25 günde bir ve 15 gün boyunca mı kanamanız oluyor yoksa şuan olduğu gibi düzensiz mi sürekli?

Benimde reglim hiç şaşmaz 28 günde bir saat gibi gelir. Ovülasyon testi yaptığım ilk ay nedense yumurtlamamın geç olduğunu gördüm ve tahmin ettiğim gibi reglimde geç geldi. Nasıl olabilir yıllarca düzenli bir şekilde 28 günde bir regli olan, döngümün hemen hemen 13. veya 14. gün yumurtlama günüm olan ben, tamda ovülasyon testi denediğim ay yumurtlamam ve reglim gecikir diye doktora gittim. Doktor tamamen psikolojik, beynimiz tüm vücudumuza hükmeder sakın bunu unutmayalım deyip. İnsan silahla vurulduğunda bile ilk etapta acı hissetmez, ne zamanki vurulduğunu görür o zaman hisseder tamamen beynin neyi algıladığı ile ilgili dedi. Çokta mantıklı geldi bana bu açıklama. Stres önemli demelerinin nedeni de sanırım bu.

Reglisi çok ama çok düzenli olan kadınların her ay aynı zaman aralığında yumurtlama durumu var evet ancak bu kadınların bile sene de an az 1 veya 2 kez şaştığı olur.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile en son 26 Nisanda adet olmuşsunuz hala olmadınız mı? Bu 52 gündür adet olmadığınızı gösterir.

Kanama uzunluğunuzun nedenini inanın bende anlamadım kanama en fazla 7 -10 gün arası sürmeli diyebiliyorum. Adet kanamanızın uzunluğu başka bir hastalık belirtisi olabilir mi allah korusun, bir jinekolaga giderek smear ve kültür testi olmanızı tavsiye ederim.

31 mart 25 nisan 20 mayis 16 haziran haziran hariç hep 26.gun regl olmustum ben de yumurtlamayi 11.ve 12.gunler diye hesap etmistim yanlis hesap bagdattan döndü

31 mart 25 nisan 20 mayis 16 haziran haziran hariç hep 26.gun regl olmustum ben de yumurtlamayi 11.ve 12.gunler diye hesap etmistim yanlis hesap bagdattan döndü
canımm 27+26+28=81 81/3=27 gün 3 aylık döngüne göre.. Yani ;
25-26-27-28-29-30 HAZİRAN ve 1 TEMMUZ ÇOK ÖNEMLİİ
Yumurtlama günün
28-29 haziran ama sen 25 inden 1 ine kadar dewamke canım
Özellikle 28 in den 1 ine kadar aman boş geçme

Adetten ne kadar sonra başlaniyor kaçirmayalim yine

Adetten ne kadar sonra başlaniyor kaçirmayalim yine
Ben hemen başlıcam bitiminin ertesi günü geçen ay bir acayip oldu benim testler 3 ayrı marka kullanmak zorunda kaldım. testlerin içeriğinde adet döngüne göre kaçıncı gün başlayacağın da yazıyor ama ben bu ay garantiye alcam işibaşlangıcından bitimine kadar yapıcam

Bu arada kızlar dua sayfaları var ben bir kaçını takip etmeye başladım sizlerinde haberi olsun

tesekkur ederim aciklayici oldugunuz icin :) gercekten zaman vermissiniz helal edin..

simdi söyle benim kizligimdan bu yana böyledi 10 gun veya 12 gun surer adetim suan 31 yasindayim ve bu surec icinde tabiki oldukca gynekolog ziyaretinde bulundum pko disinda sadece Hipotirodi var ama oda zaten ilacla dengede kaliyor.. bunun disinda elhamdulillah baska bir problemim yok ama kiloluyum baya buda bir etken elbette yinede buna ragmen buyuk sorunlarim olmadi.. yani adetim bukadar uzun surmesi kimi dr icin normal kimisi icin pko dan dolayi hatta söyleki benim 3 sene boyunca kanamalarim dahada uzadi 2017 aylarca kanamam surdu azaldi cogaldi ama birsturlu gecmiyordu o zaman da elbette dr bas vurdum onunda pko dan olabilecegini ve baska bir problemim olmaidigni söyledi sadece zayiflamam gerektigini söyledi surekli farkli doktorlar ..ben myom filan vardir ddiye dusunmustum ama yoktu..

ama sanirim ben sebebini daha iyi biliyorum malsef son 3 hatta 4 yilim cok kötu gecti yani esimden 3 sene ayri kalmak zorunda kaldim ben bve zaten nezamanki esimden uzaklastim kanamam olmaya basladi durmayan kanamalar esimden uzak olmamin sebebi tamamen baska sebebler dis taraftan ulkeler tarafindan gelen rpblemler biz yurtdisinda yasiyorduk cunki neyse özle durumlardan ve is sebibiyle derken 3 sene esim olmadan yasadim malsef buda beni cok uzdu ve ben bundan cok etkilendigimi dusunerek kanamalarin oldugunu tahmin ediyorum zaten son senede seyreklesmeye basladi baya duruyordu artik ama ara ara geliyordu ben 4 ay önce 3 sene sonra esime kavustum ancak duzene girdim ve geldigim zaman bile esimin yanina hala kanamalarim oluyordu adet disinda ama seyrekti yinede iliskiye engeldi tabi arada firsat oldu ama asil firsati mayisda yakaladik dahda duzene girdi cunki.. ama adetim mutlaka gelir tarih belli olmasada ya erken yada zamaninda gelir ve bu 10 senedir böyle taki bu mayis ayindaki degerlendirmeler olana kadar..

piskolojik kismina katiliyorum kesinlikle haklisniz.. esimle bunca aradan sonra birlesmemin sonunucunda hamilelik beklentisine elbette girdim ama okadar yuksek bir beklenti degildi yani tam olarak piskolojiye baglayamiyorum..esimle birlikte oldugum gunler planli bile degildi kendiliginden gelisen tevafuken olan gunledir o yuzdende cok beklentim olmadi sadece dusundum benim en iyi belirtim adet gecikmesi olur diye dusundum zamana biraktim adetim olmayincada suphelendim.. bayram zamaninda suphelendigim seyler oldu ama onlar egerr hamilelik olsaydi 3 veya 4 gun önceki kan testi positif cikardi ..

ama sonrra ayni ay 25 inde hic plansiz bir birliktelik oldugunu hatirladim dedim acaba gec döllenmeyle erken oldugu icin cikmamis olabilirmi kanda dedim..benim lekenmelerim olabilir hormonel ama kirmizilari glrunce gerisi gelir bende ama birturlu gelmesi kan tahlili yaptirdigim gun geldi dedim herhalde kafam rahat oldu geldi adetm dedim hatta dedim oh iyi önume bakarim sogan kurunu dusunuyordum derken yarim pedimi bile doldurmadi ayni gece kesildi s1 gun sonra ine bir geldi yine kesildi simdi hicbirsey yok ama benim yaklasik 10 gundur hissettigim bir belirti varki oda ilk defa oluyor adet sancisi gibi geliyor ki ben hiiic adet sancisi cekmem sadece batmalar olur az belime vururdu ama ben cok baaya dgourcak gibi sanci cektim bu gunlerde ilkez hayatimda oldu.. öyleki nerdeyse uyutmuyordu özellikle geceleri oluyordu gunduzde kaislma gibi tamda tanimlayamadigim hissler yeni hissler kasiklarimda sag tarafmda sonra vajinam bile sizliyordu ilk defa böyle oldu sanci cok ilginc bacaklarimi acip dogurma hissi geliyordu ya cok tuhafima gitti bukadarda olmazki su son gunlerdede rahimtarafinda kasiklarda gerilme hissedityorum en cokta egilirken agrilarim arada geliyor gidiyor belimde komple bir agirlik var öne arkaya giderken biri dövmus gibi hissediyorum.. hatta sritma kadar cikti diyebilirim karnimda spor yapmisimda cig olmusum gibi hissler var ölzellikle kasiklarda al taraflarda..cok degiisk bana cok yeni bu durum bilemiyorum acikcasi özelliklede adet görmem gerekirken ve okadar sanciya hicbir sökulme yok ki bende olmasi gerekiyordu..

benim adetimin döngusu 25-30 a kadar degisebiliyor ama tahmin ettigim tarihler arasinda mutlaka oluyordu

dediginiz gibi gecde yumurtlamis olsaydimda mutlaka bu zamana kadar adet olmaliydim ama olmadim yumurtlama varsa ve adet gelmiyorsa bu buyuk ihtimal hamielik degilmidir .. ki bende sorun yok adet gelmesiyle alakali

kafamda deli sorularrrrr cok özur dilerim baya uzun oldu ama ne yapim icimdekiler dökuluyor iste
:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…