Temmuz Anneleri Buraya....

Belli başlı bazı bitkisel çayların içinde bulunan etken maddeler özellikle çocuklarda ve hamile kadınlarda sorunlara neden olabilir. Eczaneden alınan ilaçların içerdikleri etken maddelerin her biri ve miktarları net olarak bilindiği halde bitkisel çaylar birden fazla etken madde içerebiliyor ve etken madde miktarının net olarak bilinmesi imkansızdır.

Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.

Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.

Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir.

Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız: Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.

Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bazı bulgular bile mevcuttur.

Özet olarak hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle bakmak yerine günümüzde kullanılan ilaçların kökeninde bitkiler olduğu gerçeği göz önünde bulundurulmalı ve bitkisel çayları kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

yani bu bilgiye göre iki fincan icilebilir yaa ben bogazım yumuşasın hemen iyileşiyim diye içiyim diyodum iyileşiyim ıhlamur icmem zaten hasta olmadanda aklıma bile gelmez

bende dün akşam ayak topuğunu gördüm kızlar dayamış karnımaa gerçekten çok güzel bi duyguu

ya sorma hakkaten çok güzel gelincik ben bazen hadi kızım anneye göster kendini diyorum anneyi korkutma diyorum tekmeliyor allah herkese versin gerçekten şanslıyız eşimiz yanımızda bebişlerimiz olacak sağlıkla inşallah..allahtan daha ne istenir eşya ev araba para hepsi boş:)

ya sorma hakkaten çok güzel gelincik ben bazen hadi kızım anneye göster kendini diyorum anneyi korkutma diyorum tekmeliyor allah herkese versin gerçekten şanslıyız eşimiz yanımızda bebişlerimiz olacak sağlıkla inşallah..allahtan daha ne istenir eşya ev araba para hepsi boş:)

Haklısın ilkyascığım kesinlikle katılıyorumm gerçekten boş şeylermişş

gecmis olsun adasu
bende dun bahceye gittim cok guzeldi corek yedik ictik oturduk
super bi gundu bugun burda tatil heryer kapali bizde evdeyik

canım benım gecmıs olsun dılıyorum.
herkese selamlar kızlar.dıkkat edın kendınıze bu havlarda.ıyı gecelr dılıyorum.opuldunuz sekerler:))))))

gunaydın kızlar...
akşam uyuyamadıgım için sabah yine sok dakikada kalkıp işe yetiştim...
akşam yataga girince bulantı, agrı herşey artıyor...

günaydın canım aynen benimde öyle oldu hiç böyle olmazdı dün gece hiç uyuyamadım ve şu an halsizlikten ayakta duramıyorum

bende kahvaltı yapıyorum...haliyle evde vakit kalmadı gec uyanınca...

ben de yapacam ben her sabah işyerinde yapıyorum allahtan mutfağımız var yumurta bile haşlıyorum:KK70: ama uykusuzluk zor bebekler doğunca ne yapacağız bilmem

bende gec kalkıp evde yapamadıgım zaman, elime ne gecerse yanımda getiriyorum...burdada sütüm var...kahvaltımı yapıyorum...ama uykusuzluk çok zor...ruh gibiyim şimdi...

günaydın kızlarrr... akşam 10:30 olmadan yatağa girdim ama yine de uykum var çok. gece bi türlü derin uykuya dalamıyorum. habire wc'ye kalkıyorum. öyle olunca da sağlıklı uyku olmuyor haliyle.. sizlerde de durum böyle anladığım kadarıyla... kahvaltı işini ben de işyerinde hallediyorum. sabah sandwich hazırlıyorum peynirli domatesli falan. ona da vaktim yoksa işyerinde ücretli kahvaltı veriliyor, herşey var içinde ondan alıyorum...
umarım bugün hepimiz için güzel bir gün olur...

günaydın kızlaar... ben de akşam elveda rumelinin yarısında sızmışım .. bütün gün evde hiç iş yapmamıştım dün ama akşam taş taşımış gibi her yanım ağrıyordu ... doğru ya kızımı taşıyorum :asigim:

uykusuzluk,tuvalete taşınma bende de var...bi de bolca sıkıntı..doğum iznine ayrıldım,evde yapayalnız zaman geçiremiyorum..malum,günler de uzun....ve de ne komşu var,ne akraba.........

selam kizlar... uyku sorunum yok sükür..:nazar: misil misil uyuyorum .. sabaha kadar kese doluo ama kalkinca zor yetisiyorum:roflol:

X