Temmuz Anneleri Buraya....

kızlar biliyorsunuz dün hıdırellezdi ben istanbulda büyüdüğüm için hiççç hıdırellezde neler yapılır bilmiyordum görmemiştim yani ama burada kapılarına yeşil yaprak takanlar,boyalı yumurta kaynatanlar,sarımsak,soğan yiyenler(tüm yıl yılan sokmazmış yenirse...) gördüm...sizlerde neler yapılıyor hıdırellezde merak ettim...jeyyar

bizde ailecek piknik yaptık dün hava da çoook güzeldi uçurtma uçurduk :sm_cool:bahar artık geldi ya süpper...:dance:

canım bızım oralarda gece ateş yakıp üstünden atlanır..bırün önce 40 çeşit kokulu kokusuz ot toplanır onları kaynatıp suyu ıle banyo yapılırmış eskılerde..herkes pıknığe felan gıderlerı..birde akşamdan gül dıbine geçmeyen bozuk paralar konulur...sabah alınır o para bütün sene cüzdanda gezdırılır cüzdanın bereketını getırımışş..hep duyardım anneannemden ama artık yılar geçtıkçe unutuluyo örf ve adetler bu sene hıdrellez bıle olduğunu unutmuşumm eşimin tarafında hiç yok böyle şeyler..saçmada olsa bazı şeylerı yapmak ınsana heyecen v eriyorr..

evet dün hıdrellezdi.. hıdrellez yazın başlaması anlamına geliyomuşş...benim hoşuma gidiyo böle şeyler....yaz herkese sağlık mutluluk ve hayırlar getirsin... :)

evet dün akşam hıdırellezdi... bende akşam geç saatte öğrendimmm...
hıdırellezde bir kağıt parçasına dileğini çizipte gül ağacının dibine gömersen dileğin gerçekleşiyomuş..,
bi arkadaşımda gece saat 11 civarı öğrenmiş hıdırellez olduğunu ve bir kağıda koca resmi çizip elinede keseri alıp kapının önüne çıkmış. gül ağacının dibini eşmiş ve kağıdı gömmüş. ayağa kalkmış ki bi adam baş ucunda şeyini çıkarmış dışarı sallıyo içkili sarhoş adam... hemn keseri adama doğru sallamış tabi adam hemen yok olmuşş...:roflol:
dileği heme:roflol:n gerçekleşiverdi koca başında bitti:roflol::roflol:

ayyy gelincik ömürsün derdimi yazmak için girmiştim sayfaya aslında çok güldüm allahda seni güldürsün:))) ya benim burnumdan dün gece acayip kan boşaldı. bardaktan boşalırcasına yani.. az önce tekrar oldu. başımda ağrıyor biraz. halsizlik var. gerçi hamileliğin başından çok az da olsa kan oluyordu burnumda ama anca temizlerken filan farkediyordum. şimdi doktoru arasam bazı hamileliklerde olur dicek eminim. ne sorsam öle cevap veriyo çünki.. önemli bir şey varmıdır kızlar napim gidimmi doktora???

maevesciğim öncelikle geçmiş olsun canım..
hamileliğimden bu yana bendede var ama senin dediğin gibi ancak burnumu silerken farkediyorum...
hiç seninki gibi olmadı... kan boşaldı dediğine göre bayaa bii kanamış anlaşılan başımda ağrıyo diyosun bence bi görüş doktorunla ara en azından ara sonuçta eminimki önemli bişey olsa gel yada en yakın hastaneye git dicekk.. bazı hamilelerde olur dersede demekki önemsenicek bişey yok demektir ne de olsa doktor bilir canımm....

aradım doktoru bazı hamilelerde olur dedi:) ama çok endişe ediyosan kulak burun boğazcıya görün hamilelikle ilgili bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum buyurdu sevgili doktorum.......

canim ilk baharda böyle kanamalar normal die biliorum.. bi cok kisi var etrafimda öyle.. vücut pis kani atarmis.. bas agrisi yapiyo ama kanayinca geciyo.. esimin cok oluyo bu aralar yine..

aradım doktoru bazı hamilelerde olur dedi:) ama çok endişe ediyosan kulak burun boğazcıya görün hamilelikle ilgili bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum buyurdu sevgili doktorum.......

canım çokkk geçmiş olsun kan hacmi arttığı için hamilelikte normal sayılıyor burun kanamaları ama benim genelde başım ağrıdığında canımı bişeye sıktığımda burnum kanar sen de stresten uzak dur...üzme kendini...bi daha olmaz inşallah

evet doğru söylüyosun sanırım fazla hassaslaştım ve görümce kaynana filan gibi şeylere sardım bu ara :)

mavaesciğim boşver be canım bazen bende bazılarına çok sinirleniyorum gebertesim geliyo hatta sonra diyorum kendi kendime onlar yüzünden kızıma zara veriyorum diyorum hiç takmıyorumm...
hepsinin canı cehenneme diyorumm

bende bugun kizimin giysilerini yikiyorum
yapdak dokumu baslayincaya kadar kurur yarisini yikiyorum diger yarisini da yarin yada birgun yikarim
utuyu de dizi varken yaparim insallah yorulmam o kadar

arzuuuuuuu kiz bugündü senin kontrol+n demi? noldu ? ne var ne yok?

günaydin canimm.. cok sükür kramp yok bugün.. kimse tutamaz beni daha :)) sen iimisin?

günaydınnn kızlarrr bende bugün iyiii kalktım yataktan inşallah akşama kadar böyle gider.... herkez iyimiii bakemm...

gunaydınlar kızlar...
çokkk uykum var, iş yerinde birazdan sandalye basında sızıp kalıcam valla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…