Temmuz Anneleri Buraya....

ben de hala emziriyorum 4 gündüz 2 gece, 6 kere emiyor toplam. Meme sapığı oldu kucağımda açmaya çalışıyor, duştan falan çıktığımda çıplak görürse bayılıyor gülmekten çok seviyor meme. milletinkini de açmaya başladı, annemin ablamın bakıcısının. Tıka basa yese bile memeye hiç hayır demez.
kahvaltı ben de elimle veriyorum ekmek, peynir, pekmez, yumurta, helva bazen. bulamaçı çok güzel yitordu itirazsız ama bıraktık artık.
Kendi elleri ile kendilerini beslemeye çok meraklılar artık. Ben iştahı azsa elin bir şey veriyorum biraz döküyor ama iştahı açılıyor hemen. Kendi yemek istiyor.

yaa emzirme dediniz yarama tuz bastınız resmen...sütüm bitti bitiyor o kadar üzülüyorum kiii:1no2: dişlerinden ötürü iştahı olmadığı zamanlar hep emmek isterdi,iştahını keser diye düşündüğümden emzirmeyi baya azalttım,sonra gece yetmemeye başladı mama takviyesine başladım...şimdiyse halim içler acısı,30 ml süt anca çıkıyor,neler yapmıyorum ki artsın diye,kürler,çaylar,pompayla sağmak vesaire ama nafile gram artmıyor yahuuu...menepozlu kadının bile sütü gelirmiş benimki niye artmıyor çok merak ediyorum,ben daha 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordummmsenağlama bugün pes ettim artık

benim de sütüm azaldı sanki yetmiyo gece muhallebisini sulu yapıp biberonda veriyorum yoksa habire uyanıyo..

benımkı gündüz herşeyı yıyor ama gece ılla meme biberonla hayatta bişi içmiyorrrrrrrrr ve sonuç hep memede sabahları eme eme süt iyice azalıyor herkalde yarım saatte bır meme de yapışıkk saat 10 a kadar uyuyor uyansında kahvaltı ettıreyım dıyorum selenıyorum durtuyom uyanmıyorda bana kızıyorr bızde en son çaree açıyoru memelerı yatıyoruzz uyanım uyanıp çekıyorr gene uyuyorrrrrrrrrr:))))))))))))

bizimki yuruteci epeydir birakti..hic sevmiyor artik..koymaya calisinca cigligi basiyor..oyle kose bekliyor yuruutecimiz...yakinda kaldirmayi dusunuyorum...

memeyi de bu aralar istahsiz oldugu icin gunduz az vermeye calisiyorum 2 kez ..anca aksamdan sonra sabaha kadar emiyor..ama sutum azaldi artik...memeyi cok seviyor...

kahvaltimizda benle birlikte azar azar peynir,zeytin,yumurta yagli ekmek veriyorum..bir aradan sonra sutlu biskuvili bugday mamasindan veriyorum...

merhaba arkadaşlar benim kızım 11 aylık ama arsızlıkta maşallah üstüne yok yürütüçten çıkıyor, çekyata koltuga tutunarak kalkıp yürüyor arada kendini birden bırakıyor, mutfaga gidip çekmeceleri açıyor parmagını sıkıştırıyor başlıyor aglamaya, sabah 6 oldumu şaşmaz ayakta bunlar neyse bu aralar birde iştahsız çorba yemek istemiyor bırakın elimle yiyecem diyor çorbada elle yenmez ki :) kaşıgı gördügü zaman agzını kilitliyor bu problemi aranızda yaşayan varsa lütfen yardımlarını bekliyorum

aaahhh yağmurcum beni mi anlattın ne .. ayy çok beter oldu bu benim kız da yaws .. bir saniye dötü durmuyo.. istediği illaa olucak çığlığı basıyo .. yemek yemiyo .. altını aldırmak istemiyo her işimiz zorlan .. çoook yoruluyom çook.. hata bende mi iyi yetiştiremedim mi bilmiyom bazı bebişler nasıl uslular ....

hepımızın sorunu aynı canım senın yetıstırememenle alakası yok.hastalanıyorlar bız de her dedıklerını yapıyoruz.sonra da onları bu alıskanlıklarından vazgecıremıyoruz.bızımkı daha yemegı gorur gormezkusma numarası yapıyor.reklamler olmassa zaten mumkun degıl.zararlı da olsa ızleterek yedırıyorum .ne yapabılırım yoksa cocuk ac kalır.hele uzerını degıstırmek veya altını almak ıskence resmen.tekmeler atıyor.buyuyene kadar sabretmek lazım.o zaman da baska sorunlar oluyor.allah onları saglıklı etsın de her seye razıyız degıl mı.onların o gulucuklerı her seyı unutturuyor.

kesinlikle canımm Allahım onlara sağlık versin gerisine rabbim gücünü veriyo zaten...

ya bende bi tek benim oğlum yaramaz sanıyordum...aynı şeyleri bizde yaşıyoruz,bezini alırken kaçıp gidiyo,bide gittiği yerde çişini yapıyo mutlakalaelaelaelaelae anında yakalıyorum ama bi bakmışımki bizimki şırıl şırıl..
yemek yerken sürekli oyun istiyo,ne var ne yoksa önüne dökülüyo,elini tabağa sokup vıcık vıcık karıştırmak istiyo...bazen tabağı bi hamleyle çekip mama sandalyesi tepsisine döküyo,sonra şaap şaapp vura vura sıçratıp oynayıp çığlıklar atıyodelikafadulden
bi sn duru yok,parmaklar sıkışıyo,koltuk kenarlarına çarpıyo,durmadn fırın kapaklarıyla oynuyo...
su gördümü soyunup giresi geliyo,banyonun kapısının önünden geçerken bile kapıyı tekmeliyo içeri girip banyo yapcakmış:dance: akşam oldumu nası yatıyorum nası uyuyorum belli değil:a015:

haklısınız Allah bebişlerimize saglık versin onların gülüşü yeter ama başkalarının bebeklerine bakıyorum anneleri ne verse itiraz etmeden yiyor uslu uslu kendi kendine oyun oynuyor benimki imkanı yok oynamazda yemezde onları öyle görünce bir hevesle güzel bir çorba yapıyorum belki kızım yer diye ama nerde işte o an delleniyorum yaptıgım çorbada dökülüyor. Bilmem ne kadar dogru birsöz ama derlerki küçükken arsız olan bebek büyüyünce uslu olur küçükken uslu olan da büyüdügünde yaramaz olurmuş.

inşallah doğrudur canımyaaa,bizimkilerinde uslu günlerini görebilcekmiyiz acaba arkadaşımın kızı var,gün yapıyoruz,benim bebeğim olduktan sonra çeşitlerimde azalmalar oldu,yetiştiremiyorum,arkadaşım bi döktürüyo bi döktürüyo,
yapmasaydın bebeğin var yorulmuşsundur diyorum,yok o içerde yatıyo çıtı bile çıkmıyo ben mutfakta hazırlık yapıyorum diyor şok geçiriyorum resmennnnnndelikafadulden

canım azda olsa hazırlıyorsun galiba buna şükür sen beni bir görsen yemeği zor yapıyorum illa kucagına al diyor kimsede durmuyor kucagıma almazsam öyle bir ağlıyor ki zannedersin dövüyorlar üstelik ayağını yere vura vura ağlıyor ne yapacagımı bilmiyorum gün yapmak gezmeye gitmek bize bir süre hayal oldubenneyaptımki

bizde oğlumda bi bozukluk var diye düşünüyorduk.. demekki yaşıtları da benzer problemler yaşıyor..:) benim oğlum içerdeyken de çok hareketli idi. doğunca da hiç değişmedi, azalmadı hareketleri, arttı. altını değiştirmek, temizliği, bezin bağlanması ve yeniden üstünün giydirilmesi .. hepsi ayrı merasim gerektiriyor. 1 sn bile yerin durmuyor. hiç oturup bişeyle oyalanmıyor. alt komşumuzun torunu da 22 temmuz doğumlu, yaşıtlar ama o kadar farklılar ki.. o çocuğun 24 saatte yaptığı tüm hareketi benim oğlum 5 dk da yapıyor.. yemek yedirmesi çok kolay.. kucağına hafiften yatırıp veriyor , oda yiyor.. eline bi oyuncak alınca uzun zaman onunla oyalanarak yerinde oturuyor.. benim oğlum fırıldak gibi onun etrafında 100 kere tur atıyor. bi de yetmezmiş gibi gidip çocuğun üzerine oturuyor..çok sakin mizaçlı bir çocuk maşallah! onu görünce biz de bir problem var diyorum :) benim oğlum ne kendi oturur ne de beni oturtur.. hiç oturup bişeyle oyalandığı görmedim desem yalana olmaz! ta ki uyuyana kadar bi yere oturmuyorum.. gece uykularımız da bölük bölük! 2 gecedir yatağını odasına aldık! deneme yapıyoruz. bakalım başarabilecek miyiz! :)

Son düzenleme:
benim oğlum içerdeyken ve doğduğunun ilk 6 ayı o kadar sakindiki anlatamam,kendi kendinede uyumayı öğretmiştim oohhh çok rahattım çookkk...:dance: lakin saadetim kısa sürdü,6.ayından sonra deliksiz gece uykuları,kendi kendine uyumalar tamamen sona erdi...:1shok: ne kucakta durur,ne oturup oyuncak oynar,cıs desem anlamaz gün boyu kendine zarar vericek şeyler arar durur...kazasız belasız bi büyüse diyorum yani başka bişe istemiyorum artık

amilie cim ayni yusufu anlatmissin...dun kontrole gitmistik..ordaki oyuncaklari birbirine katti..ordan oraya emekliyerek ucuyor sanki..gorenler bu ne hizli cocuk diyo...

yeni alkislamayi ogrendik bu arada,aklina geldigi zaman alkisi basiyor...bir elini aciyor sabit duruyor, digerine vuruyoralkisalkisalkis

kızlar benim kızım da inanılmaz sosyal, herkes onunla ilgilensin istiyor. Herkesin kucağına atlıyor el sallıyor, alkış yapıyor, bağırıyor, göz kırpıyor yani kendini sevdirmek için ne gerekiyorsa yapıyor herkesin ilgisini çekmeyi beceriyor. Meraklı kadınlar olurya herkesi tepeden tırnağa süzerler benimki aynen öyle, insanların ayakkabılarından saçlarına kadar süzüyor, çok meraklı. Çok da hareketli, saniye durmuyor.
Çok huyuuzluğu yok ama o uyanıkken yemek iş falan çok zor çünkü hiç durmuyor bütün evi peşinden geziyorum kendine zarar verir diye. Çünkü hep zararlı şeyler ilgisini çekiyor, kablolar, prizler, klozet vs.

bu arada desteksiz ayakta durmaya başladı 15 gündür ellerini bırakıyor ama kısa süreli henüz çok pekişmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…