Temmuz Anneleri Buraya....

cres cim masasllha...benim oglus 8 civari kilosu...

amillie oyle devamli yapinca tutuyor mu hic denemedim...

maşallah kızlar bebişlerinize zeynep te 7,5 aylık nerdeyse 8100 gr 70 cm:))

crescentmoon maşallah bebişine.
Arkadaşlar ben de günlük mayalıyorum yoğurdu, mama ile. 90 ml kaynamış su ılıktan sıcak (yani nerdeyse elin yanıyor gibi, daha iyi tutuyor) 3 ölçek aptamil 2. 1 dolu çay kaşığı yoğurt. Can kpaklı kavanoza koyuyorum, akşam yatmadan yapıyorum. Sarıp kalorifer peteğinin üzerine koyuyorum (çok yanmıyor bizimki kombi, ılıkta tutuyoruz). Gece kızıma kalkınca buzdolabına koyuyorum. Ertesi gün öğlene doğru dışarı koyuyorum oda sıcaklığına geliyor öğlen yediriyorum.
Eğer ypğurt çorbası yapmışsam o gün yoğurt vermiyorum. Zaten 2 maksimum 3 öğün ek gıda ver,yorum.

bu yoğurt işini doktoruma özellikle sordum pastörize sütten 2 günde bir yap dedi . 1 litre paket sütü mayalıyorum kaloriferin üzerinde altına kalın kesme tahtamı koyuyorum çok güzel oluyor.. kalanı da biz yiyoruz.. süt mayalanınca artık yoğurt oluyo dedi artık süt özelliği olmuyor dedi.. sütü 1 yaşından önce vermiyoruz ama yoğurt verilebilir .. yanlız yoğurt vermeye başladığımdan beri sanki poposu biraz kızardı .. inş. pişik olmaz..

febi tşk tatlım. bende hep bunu merak ediyordum. yani 1 yaştan önce süt vermeyin diyolar ama yoğurt verdiriyorlar diye. açıklama için tşk.

bende biliyordum içeriği değişiyor mayadan dolayıı..oyüzden yoğurt veriliyorr..ne ilginç değilmi:)))

bende püre kavanozlarını atmadımm süt ısıtımm yoğurdu kaseede çalkalaıyıp sütü döküyorumm orda iyice karıştırıp kavanozlara döküyorum geceden havluya sarıp 4-5 dene bizde bebek çok malum...sabah dolaba atıyorum çok güzel tutuyırr...tavsiye ederimm...sevgüler:>))

bir tutam şeker bir tutam tuz atın çok az ben öyle mayalıyorum çok güzel oluyor

teknocum bende o kavanozlara yapayım dedim ama bi türlü tuutturamadım

ben tuzuda şekeride duydum ama ikisini bi arada ilk kez duyuyorum bi deneyeyim bakeemm

kızlar be asla yogurt yapamazsım
ama srose varya onun tavsiyesi üzerine sucak suya koydum mayaladıgım kabı, kaloriferin üstünde sardım sarmaladım güzelce..
ve 4-5 saat sonra kapak açık bir şekilde buzdolabında 1-2 saat beklettim taş gibi oldu taşşşş
ilgililere duyurulur..

hiden ben hep öle yapıyorum sıcak suya koyup sarıyorum hemen taş gibi oluyor tutuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…