Temmuz Anneleri Buraya....

Bana da doktorum mama ile yap demişti. Koca bir paket aptamil2 almıştım, az kaldı bitireyim ziyan olmasın, sonra ben de sütten mayalayacağım artık. Bu arada tavsiyeleriniz için teşekkürler, sıcak suya koyma işini ben de deneyeyim. Mamadan zaten bi tuhaf oluyor hem çok katı olmuyor, hem de tadı değişik. Çocuk onun tadına alışırsa normal yoğurt yemez ileride.

benide su yogurt isi iyice slktl ya...normalde kendimiz icin mayaliyabiliyordum...yusufa kendi sutunden hic tutturamadim.kac gundur denemedeyim...sabahta yaptim sulu oldu..5 ssaat koliferin uzerinde durdu..buzdolabina koydum belki koyuulasir diye...kapagini aciyim bare,bir daha bende normal sutten yapicam...

birde kizlar, tuz ve seker ikilisinden bahsetmisiniz...bende bir bilgimi sunayim size...ben yemek yaparkende her yemeghe tuz koyarken bir cimcik seker...tatli birsey yaparken de sekerin yanin da bir cimcik tuz koyarim..lezzetli olmasi icin bir puf nokta..bilenler vardir....

teşekkürler kreeft. özellikle taze fasulyede bir tane küp şeker iyi oluyor.

bende yoğurt yapma özürlülerindenim ne yaptıysam tutturamadım vazgeçtim denemekten
burda köy tipi yoğurt satılıyo onlardan veriyorum hem öyle bazı hazır yoğurtlar gibi çok katı ve tatlı değil elde yapılmış gibi
barışda çokk seviyo yoğurdu maşallah

nerdesin sen kız ghaneli hiç girmiyon
canım yogurdu mayaladıktan sonra altına sıcak su kabı koy kapat 3 saat sonra aç taş gibi olur dene

kızlarr kızım ishal oldu galiba. 4 kere kakasını yapıyo ve sulu. yemesi normal allaha şükür. doktora gidemiyorum hava soğuk eşim şehir dışında. illa götürmem gerekirmi doktora sizce? meyve suyunu kestim,peynir filan veriyodum onuda vermiyorum başka neler yapmam gerekir bilgisi olan varmı???

kızlarr kızım ishal oldu galiba. 4 kere kakasını yapıyo ve sulu. yemesi normal allaha şükür. doktora gidemiyorum hava soğuk eşim şehir dışında. illa götürmem gerekirmi doktora sizce? meyve suyunu kestim,peynir filan veriyodum onuda vermiyorum başka neler yapmam gerekir bilgisi olan varmı???

canım doktora telefon açma şansın yok mu? en iyisini o bilir.. Telefon açamıyacaksan azcık muz yedir. Ama egede bu aralar öyle dişte yapabiliyormuş... en iyisi doktor sormak bence..

saolun kızlar. doktorun özel muayenehanesine değil polikilinikte olduğu zamanlar oraya gidiyorum. o yüzden telefon açtığım zaman yarım ağız cevap veriyo aradığıma pişman oluyorum... muz yedirmeyi denicem şimdi.

geçmiş olsn canım,muz ve pirinç yedirebilirsin.Su vermeyi de sakın unutma

maeves bol bol emzirmen gerekiyor birde cunku vucudu su kaybediyor,su da icirebilirsin...muz iyi gelir...benim bildiklerim bunlar....

saolun kızlar. doktorun özel muayenehanesine değil polikilinikte olduğu zamanlar oraya gidiyorum. o yüzden telefon açtığım zaman yarım ağız cevap veriyo aradığıma pişman oluyorum... muz yedirmeyi denicem şimdi.

diş olabilirrr su içiyorsa bolca ver emiyorsada sorun olmaz canımm dişlerine bak..muz ve patates iyi fikirr...sevgiler..

suyu vermeyi deniyorum ama çok içmiyo. muz verdim. muhallebiylede karıştırıp vericem yatmadan önce. dişlerinde hala bi numara yok çıkmamakta kararlı galiba. hani kabarıyo filan diyolarya o nasıl oluyo. yani baktığımda bariz görebileceğim beyazlık filan gibi bişeymi??

iç kısmına bakman lazım hayatımm belli oluyorr mısır tanesi gibi kabarmış oluyorr üstten çıkışını farkedemeyebilirsin ucu çıkmak üzere olana kadarrr...geçmiş olsunn..

geçmiş olsun maeves canımmm..internettwe bulduğum bir bilgi bebğin ek gıda alıyorsas deneyebılırsınn::::

• Eğer bebek düzenli bir şekilde alıyorsa katı yiyeceklere devam edebilirsiniz. Bebek ne kadar sık beslenirse ishalin etkisi o kadar az olur. Muz püresi, pirinç, patates ve makarna gibi nişastalı gıdalar iyi seçim oluştururlar.

X