Temmuz Anneleri Buraya....

falla bende ütüyü bitirdim geldimm..kafa dinlliyim yorgunluk atayım diye ama kimsecikler yokk:)))

nirdesinnnizz gece kuşlarıı bak dün gece kaynatmışlar bu gece kımse yohh ortalardaaaa

geldim kısss....bebeğim daha yeni uydu....

birşey sorcam devit 3 den kaç şişe bitirdiniz şimdiye kadar öğrenebilirmiyimm...

valla benım 3 şişe bıttı anem 4 damlaverıyom hergun ama mlgramları farklıdır herkseın ondan
benımısı 15 yada 20 mg lık bir şişe3 taqne bıtıyor acık kaldı işçinde

bende unutuyorum canımö unutmasaydım 4 ncuyu yarılamış olacaktık herhalde ama kafa yokkı

aslında bişeydende korktumm...bıngıldağın çabuk kapanmasını sağlıyormuşş gerçi bizimkinde sorun yok ama...doktor hemen yasaklıyorr..ondan sonrada aslında tırstım birazz..birgün verp birgün vermemeye karar vermiştim ama şimdide içime kurt düştü...

DEVİT-3 adlı ilaç çocukların kemik gelişimi için gerekli olan D vitamini ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılıyor. Özellikle çocukların 0-2 yaş döneminde beyin gelişiminde D vitamini etkili oluyor. D vitamininin eksik alınması bebeklerde ‘bıngıldak’ olarak anılan beynin üstündeki kemik yapısının geç kapanmasına, fazla alımı ise erken kapanmasına neden olarak beyin gelişimini yakından etkiliyor. Bunun yanında bebeklerin kemiksel gelişimi açısından da etkili oluyor. Sağlık Bakanlığı, son birkaç yıldır vitamini ücretsiz olarak dağıtıyordu.

HACETTEPE Üniversitesi Çocuk Hematolojisi Bölüm Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer ise bozuk olan ilacın çok fazla miktarda alınmasının metabolizma bozukluğu ve böbrek taşı gibi sorunlara yol açabileceğini söyledi.

canım dıkkat etmek gerekıyor iştee.. inşallah bişi olmadan buyuturuzz bebişllerımızı

geldim kısss....bebeğim daha yeni uydu....

birşey sorcam devit 3 den kaç şişe bitirdiniz şimdiye kadar öğrenebilirmiyimm...

benimkide daha birinci şişe dibinde az daha var.bende bazen unutuyorum.o yüzden tv.nin üzerine koydum şişeyi.umarım daha az unuturum :1rolleyes:

benim 1 şişe bitti, 2. ye başladık ama ilkini doktorumuz reçetelemişti devit3 almıştık. bu seferki şişeyi sağlık ocağından verdiler. monovit3. dedim devit 3 yokmu diye, buda aynısı dediler, sağlık ocaklarına bu markayı gönderiyo sağlık bakanlığı dediler.
bir zamanlar kendi doktorumuzdan başka bi dr a gitmek durumunda kalmıştık oda multitabs vermişti bu devitten iyi falan demişti ama onu kullanmadım. onun içinde d vitamininden başka A ve B vitaminide var sanırım. ama benim kardeşimde doktor ve o multitabsa gerek yok dedi, sadece D vitamini yeterli dedi. anne sütünden zaten diğer vitaminleri alıyor dedi. çocuğa boşu boşuna fazla vitamin yüklemesi yapmaya gerek yok dedi. a.s anne sütünde olmayan tek vitamin D vitamini, o yüzden şimdi ek olarak sadece d vitamini ve kan şurubu veriyorum ben

genciza sende benim gibisin ...valla bazen saçımı başımı yolasım geliyorr..neler yaptım unutmuyum diyee..kafa yokkii..tüühhh bana.....allah tosunuma hastalık vermesinn...

Ben de acaba kızlar da unutuyor mu benim gibi diye düşünüyordum. Acaba kaçıncı şişedeler diyordum. Benim de birinci şişe yeni yeni bitmek üzere. Unutmamak için uğraşıyorum ama unutuyorum işte... Bi de Selin kalp ilacı da kullanıyor günde 3 kez. Ona daha çok önem veriyorum. Biraz da o yüzden unutuyorum heralde... Gerçi bazen onu bile unutuyorum. Kafa kalmadı resmen...

ohhh beeeeeee bende tek unutan benmiyim diye kızıyordum kendi kenimee.rahatladım resmen...bizimkiler gerçi yaz bebeğiydi..gayet güneş almıştı benimki 10 günlükken dışarı çıkıyordukk..2 günde bir hiç evde durmadık taki havalar soğumaya başlayınca ..ozmanda gerçi çıktık hafta sonları ama güneş yoktuu..

bende unutuyorum diyordum ama ben size göre hızlıyım benim ikinci şişe bitmek üzere.crescentmoon banada onu verdiler saglık ocagında aynıymış

afferim valla sana...kaç kilometre yapıyon bacım hız olarak:dance::sm_cool: saate 180 varmı:roflol:

X