- 9 Şubat 2010
- 18.844
- En iyi cevaplar
- 1
- 42.942
- 1.123
Vallahi sık pile karamı ne bilmiyorum. Dikerken çift pile dediler. 1m perde için 2m kumaş kullanılıyor. Sudaki kireç oranı falan da etkiliyordur belki. Ben ön yıkamada narspirin ana yıkamada beyazlara uygun deterjan yumuşatıcı gözünde de beyaz sirke kullanarak yıkıyorum. Yıkama şekli farkettiriyor mudur acabaAaa çok şaşırdım. Benim camlarimda sineklik var. Ve camlarımda kirli olmaz ki tozu öyle kalksın. Perde de kaliteli bir tüldu.
Fakat çok sık pileydi . Sizin pileler nasıldı? Az önce bi yorumda sık pile de olabiliyor gibi yorum görmüştüm.
ortaliktaki camasirlari, zoraki toplanan mutfagi dusununce anksiyetem azdi.ben çok üşengecim ve çabuk yoruluyorum. eşimin ailesi şehir dışında, bana gelip giden pek olmuyor rahatım o yüzden. belim ağrımasın diye evi her gün süpürmüyorum. mutfağı zar zor toplarım bari bulaşık kalmasın diye. yatak odası kıyafetler, çamaşırlar falan dışarda kalıyor. temizlik için birini çağırsam diyorum ama o da bunları yapmaz benim dağınıklığı toplayacak değil.yavaş yavaş her gün bir oda yapsam diyorum bir oda saatlerimi alıyor süpürme, silme, toz alma, ortada kalan eşyaları toplama, koltukların üzerlerini de süpürüyorum falan, off çok yorucu.
Memleket güney doğu mu, onlar yıkar öyle hortum turupNe kadar az eşya daha doğrusu gereksiz sade şık bir ev temizlemeside kolay oluyor gercekten. Ben mesela mutfak tezgahında asla baharat takimi süs püs sevmem.
Yatak odası tuvalet aynası na makyaj malzemesi parfüm vs Diziyorlar ya hani bana fenalık gelir.
Ne kadar hergun tozda alınsa kalabalık görüntü bana kirli gibi gelir.
Ben uzun yıldır evliyim ama hiç koltuk falan yikatmadim. Senede bir silerim salonu . Oturma odamda cocuklardan dolayi örtü mutlaka kullanırım koltuklara çünkü açık renk . Örtülerim yedeklidir onlarda açık renk sık yıkanır.
Yatağımda birkere yıkandı çünkü taşınırken iğrenç birseye sarmislar toz kalkiyordu. Onun haricinde alez var diye yikatmiyorum. Ama karbonat serpip bekletip süpürürum . Oda sene de birdir. Şu dyson herkes çok övüyor fakat benimkinin miladi dolmadan alamıyorum .
Allah benimkine de uzun ömür versin şu pahalilikta
Ama hep şunu hayal etmişim dır. Evi komple bosaltip tüm evi duvarları mutfak dolapları haşır huşur yikamayi
Oturma odasında gider var ya Diyarbakır’da, Hatay’da da gördümMemleket güney doğu mu, onlar yıkar öyle hortum turupben de dekoratif obje, ayna önü parfüm sevmeyenlerdenim. Temizlik kolaylaşıyor gerçekten
Ev hanımıyım bütün gün boşum ama temizlik yapmak o kadar gözüme geliyor ki görüncem kuzenlerim hepsi temizlik hastası o kadar ki temizlik terapi gibi geliyor diyorlar. Temiz evi tezmileyip duruyorlar. Bense temizlik diyince depresyona giriyorum etrafı pis görmeye dayanamıyorum ama yapmakta istemiyorum sadece etrafı süpürgeyle alıyorum toz alıyorum tuvaletleri düzenli her girip çıkmaya yıkıyorum bu kadar duvar silme pencere silme makinaların arkasını temizleme dolap içleri vs büyük işlere giremiyorum camlarımı yazdan belli silmedim yağmur yağıyor kar yağıyor tekrar tekrar neden yorim ki kendimi diyorum perdeler desen 2 ay oldu daha yikanmadi. Nolacak benim bu halim temizlik hastaları için doktorlar var sevmeyenler içinde olsa giderim(
Perdelerin 2 aydır yıkanmamasını da dert ediyor.bu kadar temizlikten nnefret eden birinin her girip cikmaya wc yikadigina beni kimse inandiramaz
Kadın kadının düşmanı aslında sanki temizlik yapmayınca dünyanın en kötü insanıymışız gbi davranıyorlar. Ben her hafta siler süpürürm mutfağım evim topludur çamaşır yıkar katlarım tuvalet banyomda temizdir ama yinede yetersiz hissettirler her hafta cam silmeyip perde yıkamadığın için ya da çeşiy çeşit yemek yapmadığım için ben hemcinslerimi kınamak yerine aman bırak gez diyorum.boşverin bence pasaklı değiliz :) hayat temizlige cok uzun süre harcamaya degmeyecek kadar degerli. tozdan ölmüyoruz ya evimiz günü kurtarmaya yetecek kadar temiz olsa yeter :) senede 2-3 kez detaylı temizlik icin yardımcı alıyorum, robot da haftada 1-2 yerleri süpürüyor. mutfak banyo da düzenli temizlendikten sonra daha ne olsun.
Aynen oyle bosver canim ya bunları diyen insanın hayatında temizlikten baska hicbisey yok demekki.Kadın kadının düşmanı aslında sanki temizlik yapmayınca dünyanın en kötü insanıymışız gbi davranıyorlar. Ben her hafta siler süpürürm mutfağım evim topludur çamaşır yıkar katlarım tuvalet banyomda temizdir ama yinede yetersiz hissettirler her hafta cam silmeyip perde yıkamadığın için ya da çeşiy çeşit yemek yapmadığım için ben hemcinslerimi kınamak yerine aman bırak gez diyorum.
Nasil bir perde ki bu 5 ayda rengi degisiyor yikanmayincaİlk evlendiğimde perdeleri 5 ayda bir yıkıyordum. Ev sobalı değil sigara vs de içilmez . Ayrıca salon kullanilmaz pek fazla .ona rağmen salon perdemin rengi kir değil, fakat rengi değişti . Cok acik Gri gibi duruyordu üstü.
Meğer aylık en geç 2 ayda bir yıkamak gerekliymis. Annem sen nasıl bilmessin annesi de böyle derler diye kizmisti,bana tekrar perde aldi model bile sormadanannem asiri temizlik yapan bir kadin.
Bende yeni perdemi aylık yıkıyorum. Dünya para kizkardaşlar perdenize sahip çikin
Herkesin huyu farklı işte. Pis değilsen nasıl mutluysan öyle ol . Ben temizliği çok severim annem gibi çamaşır suyu elimden düşmez. Ama yemek yapmayı pek sevmem. Cocuklardan dolayi mecburen düzenli yapıyorum.
Ama yemek yaparken içim şişiyor .
Vallahi sık pile karamı ne bilmiyorum. Dikerken çift pile dediler. 1m perde için 2m kumaş kullanılıyor. Sudaki kireç oranı falan da etkiliyordur belki. Ben ön yıkamada narspirin ana yıkamada beyazlara uygun deterjan yumuşatıcı gözünde de beyaz sirke kullanarak yıkıyorum. Yıkama şekli farkettiriyor mudur acaba
Nasil bir perde ki bu 5 ayda rengi degisiyor yikanmayinca
Her ay perde mi yikanir ya.. kocaman kocaman.. hele 15 gun nedir dalga geciyo millet sanki.. cidden insanlarin yapacak hic mi isleri gucleri yok bu kadar yikama yapiyolar.
Cok fazla yikayinca daha temiz olmazsin, daha cok camasir suyu deterjan harcayincada oyle…sadece dogaya ve kesene zarar verirsin baska birsey degil..yorgunlukta cabasi..
Ha yol ustunde oturursun surekli toz kir pas olur ok anlarimda.. normal sartlarda hayatta 2 haftada tul perde yikayamam ben sahsen.
Ben bir kac gun yapamadigim olur mesela.. canim istemiyorsa, yogunluktan vs. Ama en fazla bi kac gun surer bu. Ruhum daralir icim cok sklir daginik alanda..
Buarada bence temizligin kolay bitmesi icin kirlenen yeri hemen temizlemek onemli. Boylece birikmiyor cok.. her yeri temizlediginde ise daha cabuk bitiyor boylece..
Haklisin o zaman.. yikamak degde asmak sertBen bulaşık t
Değişti rengi hemde koca salon perdesi ve naptiysak üst bölgesi kötü oldu. Yol üstünde de değildim ozamanlar. Şuan her ay yıkıyorum açıkçası perde yıkamak bana külfet gelmiyor,perdemden olursam perde de alamam şuan daha önceliklerim var. En en fazla 2 ay dolar o da nadiren. Risk alıp perdemden olmak istemiyorum .
Ama işin açığı ev eşyasının hizmetçisi olduk.
Siz normalsiniz, diğerleri anormal bence kuzenin falanEv hanımıyım bütün gün boşum ama temizlik yapmak o kadar gözüme geliyor ki görüncem kuzenlerim hepsi temizlik hastası o kadar ki temizlik terapi gibi geliyor diyorlar. Temiz evi tezmileyip duruyorlar. Bense temizlik diyince depresyona giriyorum etrafı pis görmeye dayanamıyorum ama yapmakta istemiyorum sadece etrafı süpürgeyle alıyorum toz alıyorum tuvaletleri düzenli her girip çıkmaya yıkıyorum bu kadar duvar silme pencere silme makinaların arkasını temizleme dolap içleri vs büyük işlere giremiyorum camlarımı yazdan belli silmedim yağmur yağıyor kar yağıyor tekrar tekrar neden yorim ki kendimi diyorum perdeler desen 2 ay oldu daha yikanmadi. Nolacak benim bu halim temizlik hastaları için doktorlar var sevmeyenler içinde olsa giderim(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?