Aynen bende sizin gibi düşünüyorum:) siz çocuk olduğu için 2 günde bir süpürge yapıyorsunuz yine mecbur bana hafta da bir bile yetiyor:)Bence temizliğiniz yeterli.
Cam ve duvar silmek her zaman olması gereken şeyler değil bana göre.
Camları geçenlerde silmiştim, yağmur yağdı sonra, mütemadiyen yağıyor zaten şu sıra.
En azından çamuru gitti. Bir daha ne zaman silerim Allah bilir
Banyo lavabosunu gece yatarken diş fırçalama esnasında temizlerim.
Duşakabini mesela, her banyomdan sonra silerim böylece uzun vadede kireçlenme baya önleniyor.
Wcleri de sabahları, hemen 2 dk da hallederim, her gün.
Ev sil süpür 2 günde bir süpürür her süpürüşümde silmem.
Çocuklarım küçük, bu kadar yapmak yetiyor. Çok titiz, temizliği çok seven biriy(d) im
Çocuklu olunca hem daha hijyenik olmak istiyorsun, hem de buna ayıracak vaktin olmuyor. Çok çelişkili
Ev işleri nankördür, ölçülü olmak lazım, yıpranmaya değmez.
Sorması ayıp ne kadar veriyorsunuz bende ayda 2 gün, yarım gün temizlikçi tutmak istiyorum 1+1 eveBen de bebisten sonra ev islerini gozumde buyutmeye basladim. Ama ayda ya da 2 ayda bir temizlige yardimci aliyorum. 2 kadin gelip tum evi bastan asagi temizliyolar, camlar banyolar mutfak dolaplari hepsi piril piril oluyo. O temizlik uzerine dokundukca batan yerleri gunluk temizliyorum 1 ay cok rahat goturuyo, isterseniz siz de yardimci alin. Ev mis gibi olunca verdigim parayi fazlasiyla haketmisler diyorum.
Bem sizde pasaklılık işareti göremedim. Senede 2 3 defa cam silerim, kışın silmem, perdeleri de senede 2 3 defa yıkarım, ağır mobilyaların altını her temizlikte silmem. Duvar fayanslarını, mutfak dolaplarını senede 2 defa silerim, normal duvarları hiç silmem. Banyo tuvalet lavabo zemin temizliklerini ve sil süpğr toz al işlerini haftada bir yaparım. Çok dobra arkadaşlarım da vardır Şimdiye kadar kimse bana daha sık temizlik yap demedi. Bence siz normalsiniz sorun etrafınızdakilerde.
Komşunuz yaşlıymış onların çoluk çocuk yoktur haliyle sizin kadar işleri de yoktur ondan fırsat bulurlar makyaja. Bende çalışıyorum mesela hiç evden makyaj yapıp çıkmam sabah kızlar boya küpüne düşmüş gibi ne uykumdan olurum makyaj yapcam diye ne de severim makyajı, sevme meselesi galiba. Her insan farklıBu durum bendede var. Yani sanki herkesin evi hep derli toplu bi benimki degil gibi geliyor cunku hic bir zaman cat kapi misafir gelmeye uygun olmuyor. Yani bir oturma odam var ne bileyim orasi toplu oluyor genelde ama mesela lavabo her gun ovalanmali cunku sivi sabun kullanmiyorum. Diger kati sabunda hemen kirletiyor. Yada illaki bir iki tabak bile olsa bulasik oluyor. Egzamam oldugu icin eldiven ile bile elimde yikayamiyorum. Makine dolu olunca mesela bir iki tabak bekliyor disarida. Aslinda benim pskolojikmen. Evime kimse gelmiyor o zaman da hayatı saliyorum ister istemez. Ama ara ara yapacagim islerin listesini yaptim gun gun. Iyi olmustu.
Birde mesela bir sey söylemek icin 2 tane yasli komsumuza farkli zamanlarda zil bastim. Evde bile bakimlilar. Kendimden utanıyorum ben evde o kadar bakimli olamam hic. Galiba hersey pskolijik. Siz yalniz degilsijiz bende biktim ev islerinden bi tam tekmil olmuyor.
Ankarada 5 arti 1 ev icin kisi basi 300 den 600 tl veriyorum. Prensip olarak iki kisi calisiyoruz dediler hep 2 kisi geliyolar.Sorması ayıp ne kadar veriyorsunuz bende ayda 2 gün, yarım gün temizlikçi tutmak istiyorum 1+1 eve
Çok uygun veriyormussunuz. Benim ev 1+1 tek kişi yarım 100-150 ye bulabilsem cagiricam. Gelince neler yapıyorlar mesela ? Peteklerin ocakların falan silinmesi lazım bendeAnkarada 5 arti 1 ev icin kisi basi 300 den 600 tl veriyorum. Prensip olarak iki kisi calisiyoruz dediler hep 2 kisi geliyolar.
Yuh ya, o ne öyle, hiçbir güç bana 2 haftada bir perde yıkatamazGeçen arkadaşım geldi temizlik konusu açıldı 2 ay önce yıkadım en son perdeleri dedim ay biz 16 günde bir yıkıyoruz dedi ben pasakliyimherhalde dedim
Ben 5 yıl urfanın çöl tozunda kullandım perdelerimi 13 yıldır aynı perdeler evin farklı camlarında kullanılıyor. Ne renkleri değişti ne yırtıldılar, çok şaşırdım buna. 4 aydan önce de neredeyse hiç yıkamadım. Yeni bir şey öğrenmiş oldum.İlk evlendiğimde perdeleri 5 ayda bir yıkıyordum. Ev sobalı değil sigara vs de içilmez . Ayrıca salon kullanilmaz pek fazla .ona rağmen salon perdemin rengi kir değil, fakat rengi değişti . Cok acik Gri gibi duruyordu üstü.
Meğer aylık en geç 2 ayda bir yıkamak gerekliymis. Annem sen nasıl bilmessin annesi de böyle derler diye kizmisti,bana tekrar perde aldi model bile sormadanannem asiri temizlik yapan bir kadin.
Bende yeni perdemi aylık yıkıyorum. Dünya para kizkardaşlar perdenize sahip çikin
Herkesin huyu farklı işte. Pis değilsen nasıl mutluysan öyle ol . Ben temizliği çok severim annem gibi çamaşır suyu elimden düşmez. Ama yemek yapmayı pek sevmem. Cocuklardan dolayi mecburen düzenli yapıyorum.
Ama yemek yaparken içim şişiyor .
Bunun için linç yiyebilme ihtimalin herkez yazdığın için linç yiyebilme ihtimalinden daha düşük.Ay bu cevaplar beni ne kadar rahatlattı şimdi linç yerim diyordum herkezden
türkiye şartlarına göre iyiymiş. amerika’da 6+1 müstakil eve temizlik şirketine bağlı bir kişi haftada iki gün geliyor ve 650$ alıyor.Ankarada 5 arti 1 ev icin kisi basi 300 den 600 tl veriyorum. Prensip olarak iki kisi calisiyoruz dediler hep 2 kisi geliyolar.
Ama büyük rahatlık, evde halılar kadar pislik çeken bir şey yok. Kaldı ki mutfak halısı hemen kirleniyor, tezgah tarafına bir şey seriyorum hep. Ben de böyle çözüm buldum. Bazen iki ay da oluyor yıkamaya vermediğim öyle kalıyor, mesela evde yoksak tatildeysek gibi.Valla helal olsun sana .
Ben 5 yıl urfanın çöl tozunda kullandım perdelerimi 13 yıldır aynı perdeler evin farklı camlarında kullanılıyor. Ne renkleri değişti ne yırtıldılar, çok şaşırdım buna. 4 aydan önce de neredeyse hiç yıkamadım. Yeni bir şey öğrenmiş oldum.
Belkide haklisiniz. Bende bir de okb var. Titizlik yapmaktan sanki o kadar ruhen yoruluyorum ki daginilikla bas edemiyorum bazen. Tezat gibi gelebilir ama oyle oluyor gerçekten. Birde tabii hersey pakolojikmen. Salmak hep vardi bende zor zamanlarimda. Degismeye çalışıyorum. Teşekkür ederim yazdiklariniz içinKomşunuz yaşlıymış onların çoluk çocuk yoktur haliyle sizin kadar işleri de yoktur ondan fırsat bulurlar makyaja. Bende çalışıyorum mesela hiç evden makyaj yapıp çıkmam sabah kızlar boya küpüne düşmüş gibi ne uykumdan olurum makyaj yapcam diye ne de severim makyajı, sevme meselesi galiba. Her insan farklı
Camlari yerleri avizeleri siliyolar, Duvarlar kagit oldugu icin toz aliyolar sadece kuru bezle koltuklari siliyolar tum objelerin tozunu aliyolar. Perdeleri uygunsa makineye atip yikayip asiyolar. mutfak dolaplari tamamen cikarip silip yerlestiriyolar. Firin ocak davlumbaz hep temizliyolar. Dusakabin kuvet aynalar hepsini temizliyolar. Balkonlari yikayip yerlestiriyolar. Giyinme odasini makyaj masasi dahil silip yerlestiriyolar. Yatak odasi yatagi ardi arkasi hep supuruyolar. Izlerken Bende ogrendim baya hizli temizlik taktikleri var. Sabah 9 aksam 6 ya kadar calisiyolar. Oglen yemegi ve saat 3 de cay kek saati yapiyolar.Çok uygun veriyormussunuz. Benim ev 1+1 tek kişi yarım 100-150 ye bulabilsem cagiricam. Gelince neler yapıyorlar mesela ? Peteklerin ocakların falan silinmesi lazım bende
OlsunAynen bende sizin gibi düşünüyorum:) siz çocuk olduğu için 2 günde bir süpürge yapıyorsunuz yine mecbur bana hafta da bir bile yetiyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?