Temizlik yapmaktan nefret ediyorum

Bu durum bendede var. Yani sanki herkesin evi hep derli toplu bi benimki degil gibi geliyor cunku hic bir zaman cat kapi misafir gelmeye uygun olmuyor. Yani bir oturma odam var ne bileyim orasi toplu oluyor genelde ama mesela lavabo her gun ovalanmali cunku sivi sabun kullanmiyorum. Diger kati sabunda hemen kirletiyor. Yada illaki bir iki tabak bile olsa bulasik oluyor. Egzamam oldugu icin eldiven ile bile elimde yikayamiyorum. Makine dolu olunca mesela bir iki tabak bekliyor disarida. Aslinda benim pskolojikmen. Evime kimse gelmiyor o zaman da hayatı saliyorum ister istemez. Ama ara ara yapacagim islerin listesini yaptim gun gun. Iyi olmustu.
Birde mesela bir sey söylemek icin 2 tane yasli komsumuza farkli zamanlarda zil bastim. Evde bile bakimlilar. Kendimden utanıyorum ben evde o kadar bakimli olamam hic. Galiba hersey pskolijik. Siz yalniz degilsijiz bende biktim ev islerinden bi tam tekmil olmuyor.

Aynen bende sizin gibi düşünüyorum:) siz çocuk olduğu için 2 günde bir süpürge yapıyorsunuz yine mecbur bana hafta da bir bile yetiyor:)

Ben evi en son ne zaman süpürdüğümü bile hatırlamıyorum. Robotu salıyorum sadece. Temizlik hiç sevmem. Daha hiç cam silmedim, bayramdan sonra birini alırım cam vs icin. Perdeleri de 1 seneden önce yıkamam heralde tertemiz zaten

Ben de bebisten sonra ev islerini gozumde buyutmeye basladim. Ama ayda ya da 2 ayda bir temizlige yardimci aliyorum. 2 kadin gelip tum evi bastan asagi temizliyolar, camlar banyolar mutfak dolaplari hepsi piril piril oluyo. O temizlik uzerine dokundukca batan yerleri gunluk temizliyorum 1 ay cok rahat goturuyo, isterseniz siz de yardimci alin. Ev mis gibi olunca verdigim parayi fazlasiyla haketmisler diyorum.

Sorması ayıp ne kadar veriyorsunuz bende ayda 2 gün, yarım gün temizlikçi tutmak istiyorum 1+1 eve

Komşunuz yaşlıymış onların çoluk çocuk yoktur haliyle sizin kadar işleri de yoktur ondan fırsat bulurlar makyaja. Bende çalışıyorum mesela hiç evden makyaj yapıp çıkmam sabah kızlar boya küpüne düşmüş gibi ne uykumdan olurum makyaj yapcam diye ne de severim makyajı, sevme meselesi galiba. Her insan farklı

temizlik yapmaktan benim kadar nefret eden biri olamaz herhalde, tamamen temizlik delisi annemden kaynaklı. devamlı titiz biriyle büyüyünce insan ister istemez soğuyor açıkçası.
hani temizlik yapacağıma kendimi aşşaa doğru atarım daha iyi bile derim bazen temizlik yapma özelliği bende hiç yok, bana yüklenmemiş.
kirlilikten tozdan inanılmaz rahatsız olurum bu arada ama kendim yapamam. zorla mı yani? der geçerim. yardımcı ablamız ve robot süpürge sağolsun. pandemide bir kaç kez ev süpürdüm hem alerji oldum hem de sinirlerim bozuldu. istemiyorum kardeşim. yardımcı alacak durumum olmasın yemem içmem yine de o yardımcıyı alırdım net.

Ankarada 5 arti 1 ev icin kisi basi 300 den 600 tl veriyorum. Prensip olarak iki kisi calisiyoruz dediler hep 2 kisi geliyolar.
Çok uygun veriyormussunuz. Benim ev 1+1 tek kişi yarım 100-150 ye bulabilsem cagiricam. Gelince neler yapıyorlar mesela ? Peteklerin ocakların falan silinmesi lazım bende

ben çok üşengecim ve çabuk yoruluyorum. eşimin ailesi şehir dışında, bana gelip giden pek olmuyor rahatım o yüzden. belim ağrımasın diye evi her gün süpürmüyorum. mutfağı zar zor toplarım bari bulaşık kalmasın diye. yatak odası kıyafetler, çamaşırlar falan dışarda kalıyor. temizlik için birini çağırsam diyorum ama o da bunları yapmaz benim dağınıklığı toplayacak değil. yavaş yavaş her gün bir oda yapsam diyorum bir oda saatlerimi alıyor süpürme, silme, toz alma, ortada kalan eşyaları toplama, koltukların üzerlerini de süpürüyorum falan, off çok yorucu.

Geçen arkadaşım geldi temizlik konusu açıldı 2 ay önce yıkadım en son perdeleri dedim ay biz 16 günde bir yıkıyoruz dedi ben pasakliyimherhalde dedim
Yuh ya, o ne öyle, hiçbir güç bana 2 haftada bir perde yıkatamaz
Ben 5 yıl urfanın çöl tozunda kullandım perdelerimi 13 yıldır aynı perdeler evin farklı camlarında kullanılıyor. Ne renkleri değişti ne yırtıldılar, çok şaşırdım buna. 4 aydan önce de neredeyse hiç yıkamadım. Yeni bir şey öğrenmiş oldum.

Ankarada 5 arti 1 ev icin kisi basi 300 den 600 tl veriyorum. Prensip olarak iki kisi calisiyoruz dediler hep 2 kisi geliyolar.
türkiye şartlarına göre iyiymiş. amerika’da 6+1 müstakil eve temizlik şirketine bağlı bir kişi haftada iki gün geliyor ve 650$ alıyor.
muhtemelen şirket de kesinti yapıyor bu paradan. aylık 2.600$ pasaklılığımın bedeli kısaca.diyeceklerim bu kadar

Valla helal olsun sana .
Ama büyük rahatlık, evde halılar kadar pislik çeken bir şey yok. Kaldı ki mutfak halısı hemen kirleniyor, tezgah tarafına bir şey seriyorum hep. Ben de böyle çözüm buldum. Bazen iki ay da oluyor yıkamaya vermediğim öyle kalıyor, mesela evde yoksak tatildeysek gibi.

Aslında ekipmanlar iyi, eşya az, halılar da hafifse temizlik yapmak terapi oluyor. Aksi insanı üşendiriyor. Mesela güçlü bir Dyson ve Roborock ile evin pis kalma ihtimali yok. Bu arada koltuklar da maalesef çok toz tutar. Senede iki kere koltuk yatak yıkatırım. Haftalık yatak ve koltukları dysonun başlığıyla çekiyorum, ıslak bezle silmem, kiri hapsediyor. Yıkatmadan yıkatmaya su ve vakum görüyor. Zaten şirket yapıyor bunları mis

Perdeler 2 ay oldu yıkanmadı diyen biriyle temizlik üzerine konuşacak bir şeyim olamaz ne yazık ki.
Tam da bir şeyler yazacaktım.
2 ay, perde, yıkamak.

Aaa çok şaşırdım. Benim camlarimda sineklik var. Ve camlarımda kirli olmaz ki tozu öyle kalksın. Perde de kaliteli bir tüldu.
Fakat çok sık pileydi . Sizin pileler nasıldı? Az önce bi yorumda sık pile de olabiliyor gibi yorum görmüştüm.

Belkide haklisiniz. Bende bir de okb var. Titizlik yapmaktan sanki o kadar ruhen yoruluyorum ki daginilikla bas edemiyorum bazen. Tezat gibi gelebilir ama oyle oluyor gerçekten. Birde tabii hersey pakolojikmen. Salmak hep vardi bende zor zamanlarimda. Degismeye çalışıyorum. Teşekkür ederim yazdiklariniz için

Çok uygun veriyormussunuz. Benim ev 1+1 tek kişi yarım 100-150 ye bulabilsem cagiricam. Gelince neler yapıyorlar mesela ? Peteklerin ocakların falan silinmesi lazım bende
Camlari yerleri avizeleri siliyolar, Duvarlar kagit oldugu icin toz aliyolar sadece kuru bezle koltuklari siliyolar tum objelerin tozunu aliyolar. Perdeleri uygunsa makineye atip yikayip asiyolar. mutfak dolaplari tamamen cikarip silip yerlestiriyolar. Firin ocak davlumbaz hep temizliyolar. Dusakabin kuvet aynalar hepsini temizliyolar. Balkonlari yikayip yerlestiriyolar. Giyinme odasini makyaj masasi dahil silip yerlestiriyolar. Yatak odasi yatagi ardi arkasi hep supuruyolar. Izlerken Bende ogrendim baya hizli temizlik taktikleri var. Sabah 9 aksam 6 ya kadar calisiyolar. Oglen yemegi ve saat 3 de cay kek saati yapiyolar.

Aynen bende sizin gibi düşünüyorum:) siz çocuk olduğu için 2 günde bir süpürge yapıyorsunuz yine mecbur bana hafta da bir bile yetiyor:)
Olsun
Herkesin kendi düzeni var.
Bazen günde 3 kez mutfağı süpürdüğüm oluyor mesela.
Bazen de 2 gün süpürmediğim...
Ortalama düzenim az önce yazdığım gibi ama bu değişir, hastalık olur, halsizlik olur misafir gider gelir falan.
Dünyaya temizlik yapmaya gelmedik, abartmamak lazım.
Devam edin böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…