Burda da öyle. Dolap içi extra, çünkü detaylı temizlik yapılan günlerde dolapları boşaltıp doldurma kısmı uzun suruyor, tam günde bile yetişmiyor , bana sadece dolap içi + ütü için ayrıca yarım gün gelebilirim ama bugün yapamam diyorlardı .Dolap kapaklarını siliyorlar ama içine kesinlikle girmiyorlar. Burada da öyle. Dolap içi olursa ücret katlanıyor.
Keşke önceden söyleseydiniz yurtdışında yaşadığınızıO kadar abarttınız ki Piraye hanımcımYurtdışında yaşıyorum ben ve burada temizlik için giden kadınlar giderler, işlerini bitirirler ve paralarını alıp dönerler, arada kahve molası verirler. Isteyen yemek de ikram eder, istemeyen de etmez ve bu iş için gelen kadınlar için gayet normal bi davranış. Acıkacağını düşünenlerde çantasına bir sandviç atar öyle gider. Ben şahsen yardımcı çağırmıyorum evime, çağırsaydım ikramlık bi şeyler hazırlardım ama hazırlamayana neden hazırlamıyorsun vicdansızda demem.
Benim yaşadığım şehirde de dolap içlerine girmiyorlar ekstra ücret istiyorlar örneğin 1500 tüm gün +dolap içi ücreti alıyorlar.Nasıl dolap içine girmiyorlar,ben kimi çağırsam dolap içine girdi.2bin az para mı ? +yemek de söylüyorsunuz 2500e geliyor bir nevi.Dolap silmem derse kabul etmeyin.
evinde olsa peynir arası ekmek yiyecek mesela ama insanlar hayır diyemeyeceği için zor durumda bırakıyor inanamıyorum cidden bu ne pişkinlik ayrıca asla taksi çağırmazdım çok sabırlı buldum siziOda bir şey mibana gelen bir abla yemek olarak et istemişti (zaten ben yemeğini söylerdim ama özellikle et istemesi garibime gitmişti) evine giderken de bana gelirken de taksi istedi (toplu taşımayla geliniyor) bir dahada çağırmadım o ablayı.
Böyleyse asla almam evim.pis kalsin daha iyiMerhabalar küçük bir bebeğim var 3+1 bir evde oturuyorum evde bir kedim var.Ara ara eve büyük temizlik için yardımcı abla alıyorum.genel olarak da kendim yapmaya çalışıyorum bir şekilde idare ediyorum evde dolap içlerim düzenlidir sadece toz çok oluyor.
Gelen abla ile fiyat ne dediyse tamam dedim iki bin lira dedi tamam dedim birkaç gün sonra iki kişi gelcez biz işimiz var sonrasında yapıp gidicez paylaşcaz dedi.sabah 9 buçukta geldiler 10 buçuk gibi kahvaltıya oturdular 11 buçuk gibi kahvaltıdan kalktılar.perdeleri takmadılar koktukların kılıflarını takmadılar bütün odaları temizliyoruz diye ortadaki eşyaları birbirine katıp bıraktılar ünitedir üzerindeki süslerdir vs vs masa sandalyeler ortalıkta herseyi ben yerleştirmek zorunda kalıyorum hadi her şeyi geçtim yerler pislik içerisinde odanın birini sildim kendim sanki hiç silinmemiş gibi toz yıgınıydı sildik dediler.İşleri varmış saat 2 buçukta bitirdiler kendilerince alel acele işimiz var işimiz var deyip gittiler.
bir kişinin hakkı neyse ben tamam diyorum asla emeğin pazarlığını yapmam işi varsa işim var desin ben niye arkalarından bir temizlik yapmak zorunda kalıyorum zaten kahvaltı yemek derken bir posta mutfakta uğraşıyorum güneşlik storları düşürüyorlar iki kes düşürdüler kırıldı bebekle perdeciye gitmek zorunda kaldım takması ayrı dert.fırının kapağının aparatlarını çıkardı geçen geldiğinde geri takılmayacak halde camı oynuyor bulaşık makinamın rengi daha önceki geldiklerinde çizik ve soluk halde.böyle olunca da kimseyi almak istemiyorum bebeğim de var gücüm de yetmiyor ben mi sıkıntılı bir insanım yoksa temizlik dediğimiz şeyde gelen ablalar bu şekilde mi çalışıyor ben mi çok şey bekliyorum sizlerde bu durumlar nasıl böyle mı oluyor yoksa olana şükür mü etmeliyiz lütfen kırıcı olmayalım
Yok artık daha neler zaten geç kahvaltı yapmışlar öğlen için yemeğe gerek yokmuş hiç.size gelen kişiler kahvaltısını yapıp mı geliyor Suan çok şaşkınım çünkü bana kim gelirse gelsin hep kahvaltı bekliyordu evde kedim olmasa evden çıkcam iş bitince gelcem kediye de sahip çıkamayacaklar camlar falan açık kedinin peşinde bebeğin peşinde ben bir yandan kahvaltı bşr yandan öğle yemeği bir de en son yemeği yiyip çıktılar yol parası da istediler
MerhabaMerhabalar küçük bir bebeğim var 3+1 bir evde oturuyorum evde bir kedim var.Ara ara eve büyük temizlik için yardımcı abla alıyorum.genel olarak da kendim yapmaya çalışıyorum bir şekilde idare ediyorum evde dolap içlerim düzenlidir sadece toz çok oluyor.
Gelen abla ile fiyat ne dediyse tamam dedim iki bin lira dedi tamam dedim birkaç gün sonra iki kişi gelcez biz işimiz var sonrasında yapıp gidicez paylaşcaz dedi.sabah 9 buçukta geldiler 10 buçuk gibi kahvaltıya oturdular 11 buçuk gibi kahvaltıdan kalktılar.perdeleri takmadılar koktukların kılıflarını takmadılar bütün odaları temizliyoruz diye ortadaki eşyaları birbirine katıp bıraktılar ünitedir üzerindeki süslerdir vs vs masa sandalyeler ortalıkta herseyi ben yerleştirmek zorunda kalıyorum hadi her şeyi geçtim yerler pislik içerisinde odanın birini sildim kendim sanki hiç silinmemiş gibi toz yıgınıydı sildik dediler.İşleri varmış saat 2 buçukta bitirdiler kendilerince alel acele işimiz var işimiz var deyip gittiler.
bir kişinin hakkı neyse ben tamam diyorum asla emeğin pazarlığını yapmam işi varsa işim var desin ben niye arkalarından bir temizlik yapmak zorunda kalıyorum zaten kahvaltı yemek derken bir posta mutfakta uğraşıyorum güneşlik storları düşürüyorlar iki kes düşürdüler kırıldı bebekle perdeciye gitmek zorunda kaldım takması ayrı dert.fırının kapağının aparatlarını çıkardı geçen geldiğinde geri takılmayacak halde camı oynuyor bulaşık makinamın rengi daha önceki geldiklerinde çizik ve soluk halde.böyle olunca da kimseyi almak istemiyorum bebeğim de var gücüm de yetmiyor ben mi sıkıntılı bir insanım yoksa temizlik dediğimiz şeyde gelen ablalar bu şekilde mi çalışıyor ben mi çok şey bekliyorum sizlerde bu durumlar nasıl böyle mı oluyor yoksa olana şükür mü etmeliyiz lütfen kırıcı olmayalım
Ben de bu temizliğe gelip kahvaltı yapanları anlamıyorum. Kardeş evinden kahvaltını yapıp gelsene. Tamam öğle yemeği yedireyim ne istiyorsa arada çay da içsin de kahvaltı ne mana ?Merhabalar küçük bir bebeğim var 3+1 bir evde oturuyorum evde bir kedim var.Ara ara eve büyük temizlik için yardımcı abla alıyorum.genel olarak da kendim yapmaya çalışıyorum bir şekilde idare ediyorum evde dolap içlerim düzenlidir sadece toz çok oluyor.
Bu daha mantıklıymış.Bacım ben yeni gelene hoşgeldin ben piraye deyip temizlik malzemelerinin yerini gösteriyorum, en fazla üstümü nerde degistirebilirim diye soruyorlar, onlar giyinip gelince planı konuşup işe girisiyoruz beraber, ilk geleni asla yalnız birakmam zaten, ucundan tutarım ki kontrol edebileyim. Kahvaltı konusu asla açılmıyor, öğlen de koyarım evde ne varsa yer, içiyorsa kahve sigara molası verir, plandaki işi bitirip gider. Memnun kalırsam yeniden çağırırım, en ufak savsaklama veya kötü niyet sezersem bı daha çagirmam.
Bu daha mantıklıymış.Bacım ben yeni gelene hoşgeldin ben piraye deyip temizlik malzemelerinin yerini gösteriyorum, en fazla üstümü nerde degistirebilirim diye soruyorlar, onlar giyinip gelince planı konuşup işe girisiyoruz beraber, ilk geleni asla yalnız birakmam zaten, ucundan tutarım ki kontrol edebileyim. Kahvaltı konusu asla açılmıyor, öğlen de koyarım evde ne varsa yer, içiyorsa kahve sigara molası verir, plandaki işi bitirip gider. Memnun kalırsam yeniden çağırırım, en ufak savsaklama veya kötü niyet sezersem bı daha çagirmam.
Kişisine göre değişiyor bence. Bir tane tanıyorum , kahvaltısını yapıp gidiyor, öğlen yemek için 15 dk ayırıyor sadece kendine, uzun sürerse de o gün ona göre geç çıkıyor.Merhabalar küçük bir bebeğim var 3+1 bir evde oturuyorum evde bir kedim var.Ara ara eve büyük temizlik için yardımcı abla alıyorum.genel olarak da kendim yapmaya çalışıyorum bir şekilde idare ediyorum evde dolap içlerim düzenlidir sadece toz çok oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?