Temizlik ipucları verelim mi?

kızlar nolur bana inşaat kalıntılarını çıkaracak bi püf nokta söyleyin,inşaattan yeni çıkmış sıfır bi eve taşınıcam ve evin heryeri sıva,harç kalıntısı ,boya döküntüsü bi kısmını spatulayla kazıdım fakat hala çıkmayan yerler var ne yapabilirim???

Boya kalıntıları için tiner kullanabilirsiniz. Harçlar için sanırım önce kazımak gerek dogrudan bir sıvı ile çıkmaz diye düşünüyorum.

mrh kızlar biz iki elti bir arada oturuyoruz evimiz çoook büyük ve çoook dağılıyoo ikimiz bile yetişemiyoruz ve 3 çocukla uğraşıyoruz haliyle 3 adamında dağınıklığı var biz genelde ev temizliğinde birimiz süpürgü birimiz silme wc ve banyoyu da bölüşüyoruz genelde sirke domestos cif kullanıyoruz evin güzel kokması içinde yumoşu kaynatıyoruz bizim dip köşe günümüz cumartesi koltukların altı halıların altı her yer siliniyoo 2 kişi olmamıza rağmen temizlik epey vaktimizi alıyo akşama kadar temizlesekte akşam yine dağınık ofoffff akşam bizim servis zamanı oluyo genelde yemek çay faslı meyve kahve derken gece 2 buluyo çok yoruluyoruz sabah kalktığımızda yine dağılıyo akşam toparlıyamıyoruz çocuklarla uğraşmaktan fikirlerinizi bekliyoruz 1 hafta sonra büyük temizliğe başlıycaz :KK52::KK34::emir_bebek

Kızlar duşakabinimin zeminindeki fayanslar öbek öbek beyaz leke içinde. Ne yaptımsa olmadı. Domestos döktüm beklettim daha sonra fırçayla ovdum. Ama kuruyunca yine aynı hale geldiler. Neler denemedim ki porçöz, deterjan fayda etmedi. En son yeni çıkan cillit marka püskürtülen spreyden aldım sıkıp bir süre beklettiklen sonra fırçaladım fayansları ama o da sonuç vermedi. Fayanslar hala beyaz leke içindeler. Nolur bi çaresini söyleyin çok kötü duruyo banyoya girmek istemiyorum o yüzden.

gecenlerde arkadasımın sattığı bi ürün ile tanıştım.şimdiye kadar kullandığım banyo vc temizleyicilerine hiç benzemiyor.ürün hem konstantre hem ekonomik..ilk kullanımda direk sulandırmadan kullanıyorsunuz sonrada 1/3 oranında sulanırarak kullanmaya devam ersağ isimli organik ürünler..çok memnum kaldım deneyebilirsiniz...:KK3:

kızlar nolur bana inşaat kalıntılarını çıkaracak bi püf nokta söyleyin,inşaattan yeni çıkmış sıfır bi eve taşınıcam ve evin heryeri sıva,harç kalıntısı ,boya döküntüsü bi kısmını spatulayla kazıdım fakat hala çıkmayan yerler var ne yapabilirim???

inşaat temizliğini bende yeni bitirdim..banyo ve tuvalette derzleri kireç kalıntılarını en kolay jiletle temizleyebilirsin yada falçata bıçağı ile..biraz ugraştırıyor fakat cıkıyor.ee biraz dikkat et çünkü cizilebiliyor.yerler içinde özel derz cıkartıcı deterjanlar kullandım onlarda ii sonuç verdi.
kolay gelsinn..

kızlarr ACİLL
yatagımı yeni aldım istikbalin orgfleks yatagını bugün temizlik yaparken cam sili yatagın üstüne koydum agzı açıkmış hiç fsrketmedim hepsi dökülmüş yatak içmiş sanki hepsini altına kadar geçmiş ben ne yapııcam çok üzüldüm halı yıkama makinasıyla yıkasam kötü olurmu bi fikir verin bana

Lavaboda biriken yiyecek artıkları, oluşan nemli ortamda bakterilerin çoğalmasına sebep olur. Bu nedenle mutfak lavabosunu periyodik olarak klorlu su yada temizlik maddeleri ile yıkayarak dezenfekte etmelisiniz.

birde sorum var hanımlar.ben çocuklarıma genelde beyaz çorap giydiriyorum haliyle çokda çabuk kirleniyor yıkansa bile gri izler kalıyor.çorap altları tam beyaz olmuyor maalesef.sürekli çorap almak zorunda kalıyorum külotlu çorap olduğu için üstler sapasağlam ama ayak kısımları ya yıkanmaktan delinmiş yada grileşmiş oluyor sizler nasıl yıkıyorsunuz çoraplarınızı acaba :26:

Beyaz çamaşırları deterjana kosla vanish kullanarak yıkayınca çok güzel oluyor. Ya da kirli kısımları vanishli suda bekletip öyle de yıkayabilirsiniz. Benim okul önlüğüm kir içinde kalıyor ancak o şekilde temizleniyor

Arkadaşlar küvet, lavabo ve kılozet temizliğini nasıl yapıyorsunuz ve ne sıklıkla ayrıca banyodaki yer fayanslarını nasıl temizliyorsunuz ben çamaşır suyu, cif ve duck kullanıyorum ama istediğim gibi olmuyor, yeteri kadar temiz ve parlak değil gibi. Önerilerinizi bekliyorum.

kesin çıkıyor mu kızlar yaa bendede var bu sorun banada kabartma tozu önerdiler bide onu deneyeceğim

gun gectıkce cıf çamaşır suyu vs ışe yaramaz oluyor..
artık ıcıne ışlemış olup dalgalı bır görüntüyle kalıyorsunuz.
en son karbonat duydum denendı..parladımı eh evet..
keşke daha once duysaymışım da..
kendıme onca ezıyetı vermeseymışım..
bır arakadaşımız ne güzel duzenlemış hayatını..
belkı o kadar olamam ama deneyebılırım..

selamlar arkadaşlar
çamaşırsuyu cif yüzey parlatıcıları kaldırın kenara

elma sirkkesi çamaşır sodası arap sabunu inanın o kadar güzel temizliyorki
ben yerleri arap sabunuyla siliyorum suyun içinede biraz lavanta yağı döküyorum
lavabolarıma arap sabunu ve çamaşır sodasıyla pırıl prııl yapıyorum
tuvalet klozette de çamaşır suyuna veda ettim elma sirkesi çamaşır sodası fayansları ışıl ışıl yapıyor
artık hayatımda daha az zehhir var
tavsiye ederim

Kizlar daha önce yapan söyleyen oldumu bilmiyorum ama gecenlerde tv de cam temizleme hakkinda program izledim. Profesyonellerin camsil kullanmadigini, bulasik deterjani kullandigini söyledi uzman olan kisi. Uzun surede toz tutmadigini. Bugun denedim gercekten camlar piril piril oldu, ama uzun sure temiz kalirmi bilmiyorum bakalim gorecegiz. Bir miktar suya (benimki bir 2 litrelik bi kova suydu))SADECE 1 damla bulasik deterjani katiyoruz, sungerle cama surup, cam cekpasi ile cekiyoruz. Ve bitti. Ama deterjan sadece 1 damla olcakmis. Belki demek isteyen olur.
Bu arada sirke kokusundan nefret ederim ama bukadar övgu aliyor, bidahakine yerleri silerken deneyeyim bakalim. Acaba koku uzun sure kalirmiki evde?:26:

Sirke ve sampuan yerleri ve kapi mobilyalari cok guzel parlatiyocok uzun surede toz tutmuyo..sirke zaten vazgecilmez bisey benim icin camda banyoda heryerde ne yaparsam yada ne kullanirsam kullanayim bir iki damla kullanirim mutlaka

Bide bulasik makinesine camasir suyu koyan arkaslar bende her seferinde az eklerdim sonra bulasiklar cok kotu cikmaya basladi.servis cagirdik ve bana sebebinin camasir suyu oldugunu soyledi.normalde nasil kopuruyo domestos makinedede oyle kopuruyomus.hatta lavabonun icini dokup kopurttu duruladi ve kopuk suzgecte kalinca iste makinedede boyle oluyo bulasiklariniz asla tam durulamiyo demisti.ben artik kullanmiyorum makinede.sirke icin olabilirligi var demisti

Birde tulleri cogumuz on yikama yapariz bende yaparim ama deterjan koymuyorum o goze.yumusaticida kullanmayin derim ben ozellikle dogalgazli evlerde daha cabuk isleniyo.on yikamayi deterjansiz yaparsaniz deterjaninizida normalinden az koyarsaniz 1 saat yikayacaksa yarim saat sonra kapatip sabah veya 1-2 saat vekletip kaldiginiz yerden calistirirsaniz hicbir camasir suyu gibi maddelere gerek duymazsiniz.hatta bazen kuculen beyaz sabunu atiyorum icine yada tullere arap sabunu suruyorum biraz(tabi deterjani biraz daha azaltacaksiniz)tulkerim mis gibi oluyo.ki oyle ayda bir yikayan biri olmadigim halde

Aslinda cok yazacak varda ben son olarak sunu soyleyim balkonlara su dokup ardindan porcoz yada tuz ruhu dokup soyle bir firca gezdirin hicbir temizlik urune degismezsiniz.oncesindende su doktugunuzden dolayida derz dahil zarar vermiyosunuz.banyolardada gecerli tabiki ama kapali alanda bana dokunuyo bu tur seyler dikkat etmek lazim
Evyeler tencereler iste bu tur maddeler sıkılmis limonun icine karbonat serpip ovun harikalar yaratirsiniz.

kıslar sirke koku yapmıyo mu ya nasıl bi karışım yapıyosunus da kokmuyo, ne kadar suya ne kadar sirke, yada direk sirkeyi mi kullanıyosunus ;S

kıslar sirke koku yapmıyo mu ya nasıl bi karışım yapıyosunus da kokmuyo, ne kadar suya ne kadar sirke, yada direk sirkeyi mi kullanıyosunus ;S

Yerleri sildigimde bikac damla. banyo icin biraz daha fazlasi camlar icinde soyle deyim2-3 kasigi fisfisa koyup uzerini suyla dolduruyorum.yerlerde arapsabunuyla kullaniyorum.daha dogrusu kapi mobilya ve yerler icin.bazende guzel koksun istedigimde kullandigim sampuandan biraz katiyorum bunu daha cok seviyorum cunku cok gec tozlaniyo ustelik cilali gibi duruyo laminantlar.
Elma sirkesi kullaniyorum ve sirke kokusu cok cabuk cikar nazar icinde iyidir.her zaman olmasada arada bir yapin ferahlarsiniz.
Benim oglumda allerji var.anway ersag neler kullanmadim simdi yaniyorum verdigim paraya.
Armaturler tencereler icin bitmis limona karbonat dokup siliyorum(bu ikisi dis beyazlatmada super)
Ankastreler(ilk cikanlara)herhangi bir yag doktugum pamukla homojen olarak temizleyerek parlatiyorum

Bide bulasik makinesine camasir suyu koyan arkaslar bende her seferinde az eklerdim sonra bulasiklar cok kotu cikmaya basladi.servis cagirdik ve bana sebebinin camasir suyu oldugunu soyledi.normalde nasil kopuruyo domestos makinedede oyle kopuruyomus.hatta lavabonun icini dokup kopurttu duruladi ve kopuk suzgecte kalinca iste makinedede boyle oluyo bulasiklariniz asla tam durulamiyo demisti.ben artik kullanmiyorum makinede.sirke icin olabilirligi var demisti

evet benim kardeşim beyaz eşya servisinde çalışıyor ve bana asla çamaşır suyu ve sirke koyma dedi sirkede deterjan gözünü eritiyormuş zamanla...

Kizlar daha önce yapan söyleyen oldumu bilmiyorum ama gecenlerde tv de cam temizleme hakkinda program izledim. Profesyonellerin camsil kullanmadigini, bulasik deterjani kullandigini söyledi uzman olan kisi. Uzun surede toz tutmadigini. Bugun denedim gercekten camlar piril piril oldu, ama uzun sure temiz kalirmi bilmiyorum bakalim gorecegiz. Bir miktar suya (benimki bir 2 litrelik bi kova suydu))SADECE 1 damla bulasik deterjani katiyoruz, sungerle cama surup, cam cekpasi ile cekiyoruz. Ve bitti. Ama deterjan sadece 1 damla olcakmis. Belki demek isteyen olur.
Bu arada sirke kokusundan nefret ederim ama bukadar övgu aliyor, bidahakine yerleri silerken deneyeyim bakalim. Acaba koku uzun sure kalirmiki evde?:26:

camlarınıza deterjan kullandıktan sonra hemen kirlendi mi ? bende denemek istiyorum....

Sirke asla koku bırakmıyor merak edenlere :) muhakkak bikaç damla yer kapı cam sularına damlatın çok faydası var mikrop dışında çok hemde.Banyoda bile su dolu tası saç vücudunuza dökün az sirke koyup durulanıp çıkın.Sirkeyi parlatıcı yerinde senelerdir kullanıyorum tercihim hep elma sirkesi.Camları kesinlikle öneririm bulaşık deterjanıyla silin yıllardır bu yöntemi kullanırım eski atlet ya da penyelerle kurulayın.Toz bezlerinizi asla yumoşlamayın cam ve aynalarınız dalgalı oluyor.Düzenli olmaya çalışın pazartesileri genel temizliğinizi dip bucak yapın diğer günlerde rahat edersiniz.Toz almada arap sabunu uzun zamandır tercihim.

X