Temizlik ipucları verelim mi?

kızlar bende temızlık daha dogrusu hıjyen takıntım var evıme gelen bırısının pacaları yerlerı supuruyorsa ıcten ıce kahrolurum veya ayakkabılarını cıkarırken pis yere basıp oyle eve gırerse bıtmıstır benım ıcın =( baska benım gıbı olan var mı?

benimde takıntılarım var dışarıdan biri geldimi mutlaka ellerini yıkasın istiyorum.Oğlum okuldan, eşim işten gelince toplu taşıma aracı kullandıklarından minibüs otobüs vs.ellrini yüzlerini yıkamadan öpüşemiyorum.Kızım ufak olduğu için kayınvalidemler bu hassasiyetimi anlıyorlar sağ olsunlar hemen bana gelince ellerini yıkıyorlar.Yazında ayaklarında çorap giymeyen biri terliği ayakkabısı yoksa bende de terlik giymiyorsa çıplak ayaklarıyla evde dolaşması moralimi bozuyor ama gelen misafire de bir şey diyemiyorsun.

slm. bu topiğe çoğu zaman okuyucu olarak takılıyorum ve çok faydalanıyorum .yazan bütün arkadaşlara teşekkürler.benim de bazı takıntılarım var aklıma ilk gelen mesela komşuya yemek gönderdiğim tabakları geri aldığımda temiz olsalarda mutlaka yıkıyorum.sonrada içimden acaba komşuma ayıpmı ediyorum diyorum ama elimde değil napıyımm:26:

birde sorum var hanımlar.ben çocuklarıma genelde beyaz çorap giydiriyorum haliyle çokda çabuk kirleniyor yıkansa bile gri izler kalıyor.çorap altları tam beyaz olmuyor maalesef.sürekli çorap almak zorunda kalıyorum külotlu çorap olduğu için üstler sapasağlam ama ayak kısımları ya yıkanmaktan delinmiş yada grileşmiş oluyor sizler nasıl yıkıyorsunuz çoraplarınızı acaba :26:

bu arada çamaşırlarının mis gibi yumoş kokmasını isteyen arkadaşlara tavsiyem birbirine uyumlu deterjan ve yumuşatıcı kullanmaları.ben uzunca bir zaman çokça deterjan ve yumuşatıcıyı birbirine deneyerek buldum.tabii ki bende bu sonuca kayınvalidemin herzaman mis gibi kokan çamaşırlarından sonra ulaştım

kızlar bende temızlık daha dogrusu hıjyen takıntım var evıme gelen bırısının pacaları yerlerı supuruyorsa ıcten ıce kahrolurum veya ayakkabılarını cıkarırken pis yere basıp oyle eve gırerse bıtmıstır benım ıcın =( baska benım gıbı olan var mı?

ben de öyle çok huylanıyorum, pis yere basılması, paçaların yere değmesi... dışarda giyilen kıyafetlerle yatağın üstüne oturmak ya da o kıyafetleri yatağın üstüne koyup katlamak beni huylandırır...

bu arada çamaşırlarının mis gibi yumoş kokmasını isteyen arkadaşlara tavsiyem birbirine uyumlu deterjan ve yumuşatıcı kullanmaları.ben uzunca bir zaman çokça deterjan ve yumuşatıcıyı birbirine deneyerek buldum.tabii ki bende bu sonuca kayınvalidemin herzaman mis gibi kokan çamaşırlarından sonra ulaştım

ne öneriyorsun bu konuda. ben bir türlü sevemiyorum kullandığım hiçbirini.

ne öneriyorsun bu konuda. ben bir türlü sevemiyorum kullandığım hiçbirini.

ben uzun zaman persil kullandım ve persile sadece vernel kokuları yakışıyor,yani kalıcı oluyor. ama omo kullanıyorsan kesinlikle pembe yumoş kullan ama konsantre olanlardan değil normal olanlardan.kayınvalidem sürekli aynı deterjanları kullanır hiç değiştirmez hatta yumoşunu 5 kg lik lerden bile almaz onlar 2 lt.likler gibi etkili değil diyor.bende artık onun izindeyim daha doğrusu omo pembe yumoş ikilisinden daha etkilisini bulamadığım için pes ettim.mesela yumoşla persili denediğimde nerdeyse birbirlerinin kokusunu sıfırlamışlardı. benim çamaşır olayım çok olduğu için yinede konsantre kullanıyorum ve inan bu ikiliden dahaetkilisi yok bence. ama yıllar önce quanto marka yumuşatıcı vardı mavi rengi süper bişeydi artık yok maalesef.benim naçizane tavsiyelerim bunlar canım:KK39:

ben buharlı temizlik makinem ile temizliyorum.çok pratik ve tertemiz oluyor.

canım bende altına leğen veya büyükçe bez koyuyorum çamsil şişesine biraz çamaşor suyu karışımı hazırlayıp aralarına sıkıyorum sonrada maşrafayla azar azar su dökerek duruluyorum miiiisssssssssssssss gibi oluyor ozaman

arkadaşlar beyaz çoraplar hakkında bir fikriniz yokmu?yoksa kimse beyaz çorap kullanmıyormu artık?:KK37:

Kızlar duşakabinimin zeminindeki fayanslar öbek öbek beyaz leke içinde. Ne yaptımsa olmadı. Domestos döktüm beklettim daha sonra fırçayla ovdum. Ama kuruyunca yine aynı hale geldiler. Neler denemedim ki porçöz, deterjan fayda etmedi. En son yeni çıkan cillit marka püskürtülen spreyden aldım sıkıp bir süre beklettiklen sonra fırçaladım fayansları ama o da sonuç vermedi. Fayanslar hala beyaz leke içindeler. Nolur bi çaresini söyleyin çok kötü duruyo banyoya girmek istemiyorum o yüzden.

Kimse yok mu arkadaşlar şu fayanstaki beyaz lekelerin çözümünü söyliycek olan?

Dün sirke de denedim bana mısın demedi :KK43:

Kızlar duşakabinimin zeminindeki fayanslar öbek öbek beyaz leke içinde. Ne yaptımsa olmadı. Domestos döktüm beklettim daha sonra fırçayla ovdum. Ama kuruyunca yine aynı hale geldiler. Neler denemedim ki porçöz, deterjan fayda etmedi. En son yeni çıkan cillit marka püskürtülen spreyden aldım sıkıp bir süre beklettiklen sonra fırçaladım fayansları ama o da sonuç vermedi. Fayanslar hala beyaz leke içindeler. Nolur bi çaresini söyleyin çok kötü duruyo banyoya girmek istemiyorum o yüzden.

foto koyma imkanınız varsa çözümü daha kolay bulabiliriz kireç lekesi mi acaba? kireçse tuz ruhu iyi geliyor ama kullanırsanız dikkat edin:KK31:

Merhaba,

Ben tüller konusunda yardım istiyorum sizden. Öğrenci evinde kaldığım için tüllerim çok eski, o yüzden renkleri artık griye dönmüş durumda ve bu biraz sinir bozucu oluyor. Acaba bu tülleri beyazlatmam mümkün mü? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba,

Ben tüller konusunda yardım istiyorum sizden. Öğrenci evinde kaldığım için tüllerim çok eski, o yüzden renkleri artık griye dönmüş durumda ve bu biraz sinir bozucu oluyor. Acaba bu tülleri beyazlatmam mümkün mü? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

canım,benim de böyle eskimiş grileşmiş tüllerim vardı bir odamda.bunlar 40dereceyle falan temizlenmez dedim 50derecede yıkadım,normalden biraz daha fazla deterjan,azıcık ta domestos ekledim,makinenin kapağındaki cama dokunup kontrol ettim,iyice ısınınca durdurdum,bu şekilde beklettim birkaç saat.bir gece bile bekletebilirsin.ön yıkama da yap mutlaka.zaten çok sıktırmayacaksın,çok kırışmamışsa nemliyken hemen as,çok kırışmışsa da ütülersin.
Tabii yeni tüllerime yapamam bunları,sadece eskilere yaptım ve bembeyaz yepyeni oldular.bir dene istersen:)

canım,benim de böyle eskimiş grileşmiş tüllerim vardı bir odamda.bunlar 40dereceyle falan temizlenmez dedim 50derecede yıkadım,normalden biraz daha fazla deterjan,azıcık ta domestos ekledim,makinenin kapağındaki cama dokunup kontrol ettim,iyice ısınınca durdurdum,bu şekilde beklettim birkaç saat.bir gece bile bekletebilirsin.ön yıkama da yap mutlaka.zaten çok sıktırmayacaksın,çok kırışmamışsa nemliyken hemen as,çok kırışmışsa da ütülersin.
Tabii yeni tüllerime yapamam bunları,sadece eskilere yaptım ve bembeyaz yepyeni oldular.bir dene istersen:)

Çok teşekkür ederim canım, bunu deneyeceğim, sonucunu bildiririm :)

Kimse yok mu arkadaşlar şu fayanstaki beyaz lekelerin çözümünü söyliycek olan?

Dün sirke de denedim bana mısın demedi :KK43:

cnm yeni olduğundan olabilir mi fayansların yeni mi ?
ve porçöz demişsin çok tehlikeli bir madde fayanslar için tamamen yapısını bozuyor bu bile o beyaz lekelerin gitmeme sebebi olabilir ...
çünkü fayansın cilasını söküyor sudaki klorda olduğu gibi fayanslarda kalıyor ...
fayanslara değdirilmemesi gereken yegane şeydir porçözü çelik çaydanlıktan başka hiç bir şeye kullanmamak lazım ...
yüzeyde ne parlaklık kalıyor ne yenilik ...​

kızlar nolur bana inşaat kalıntılarını çıkaracak bi püf nokta söyleyin,inşaattan yeni çıkmış sıfır bi eve taşınıcam ve evin heryeri sıva,harç kalıntısı ,boya döküntüsü bi kısmını spatulayla kazıdım fakat hala çıkmayan yerler var ne yapabilirim???

X