Temizlik ipucları verelim mi?

yaa okudum hayretler içerisinde kaldım ve acaba benim temizlik anlayışım mı garip dedim..kafamçokkarıştı ben haftada 1 süpürüyorum..yerleri siliyorum..mikrofiber bezleri herkese öneririm gerçekten iyi oluyorlar.
hergün tuvalet lavabo yıkanır..
en büyük pratiklik aldığını yerine koymak bence..
bir de ben kirlenmeden temizlik yapmıyorum niye kendimi boş yere yorayım..
ayda 1 koltukların altını eşyaların altını çekip temizliyorum..
cam deseniz hiç sormayın belki 2 belki 3 ayda 1
perdeleri 2 ayda 1 yıkarım..deterjan gözüne karbonat bembeyaz oluyor.
halıları da 2 ayda 1 halı yıkamayla çektiririm öyle elimle silemem çok yorucu..kosla halı kullanırım ve halı yıkama makinesini herkese tavsiye ederim..
bence gerektikçe temizlik yapmak gerek..bazı hanımlar yazmışlar bence çok titizlik oluyor..hem de bedenen yorucu..:bbo:
şahsen ben çocuğumla en az 45 dak veya 1 saat oynarım..3.5 yaşında ve ilgi istiyor
akşamları da ne kadar iş olursa olsun şööyle bacak bacak üstüne atıp eşimle çay yada kahve içerim..
halıları falan tamamen kaldırıp heryeri silmeyi hiç sormayın 5-6 ayda bir temizlikçi alırsam o yapar ben yapamam..:teytey:

vala arkadaslar ben suanda 2aylık hamıleyım korkuma ıs dahı yapamaz hale geldım:) fena halde gözumu korkuttular cunku agır kaldırma egılme falan dıe ama yuzeyselde olsa hergun sık sık yapıorum hamılelıkten dolayı cok uykucu olmaya basladım gec kalkıorum ama hmen ıse koyuluorum bazen yemek bıle yemedıgım oluo ılk olarak ortadakı kıyafet varsa alırım makınaya atarımkı bıyandan yıkansın camasır dıe en son ıs bıttıgınde asarım dıe yanı ıste da sonra supurgeyı acarım ılk sonra yerler ıcın su yaparım verner demestos bulasık deterjanı karısımı yapım vıledayla sılerım sonra toz almaya baslarım mutfagı en sona bırakırım ardından yatak carsaflarını degıstırırım wc kuvet ovalamaya baslarım hamıle oldumdan kıy köse cekıp yapamasamda öncelerı evın seklını bıle degıstırrdım temızlık bahensıyle ama sımdı da zor tabı ama bı gercek var ne yaparsam yapım evım temız gıbı görunmuo arada ablam gelıo bı yapıo parmak ısırıo ınsan ama yaptımız aynı seyler halbukı:)bıde bodrum kat toz olmaması ımkansız gına geldı toz almaktan hele o cam artık bakamaz oluom 1haftada toz kır deıl resmen kaldırımdan sıcrayan camur of moralım bozuldu:)

hanımlar şu yazı çok hoşuma gitmişti paylaşmak istedim:

HANIMLAR !!! Unutmayın... Bir toz tabakası, altındaki ahşabı korur.

'Bir ev mobilyaların üzerine 'seni seviyorum' yazabildiğinde gerçek bir ev olur .'

Yıllardır her hafta sonu, 'aman biri çıkıp geliverirse' diye en az sekiz saatimi her şeyin mükemmel görünmesine harcıyordum.
En sonunda anladım ki, hiç kimsenin çıkıp geldiği filan yok; hepsi dışarıda hayatlarını yaşayıp eğleniyorlar !

ŞİMDİ, insanlar ziyarete geldiğinde, kendimi evimin durumunu izah etmek zorunda hissetmiyorum;

İnsanlar, benim daha çok dışarda hayatımı yaşarken ve eğlenirken ne yaptığımla ilgililer.

Bunu hala keşfedemediyseniz, lütfen tavsiyelerime kulak verin.

Hayat kısa, tadını çıkarın !
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın .......
ama onun yerine bir resim yapmak, bir mektup yazmak daha iyi değil mi, kurabiye ya da bir kek pişirmek, bir tohum ekmek toprağa, istemek ve gereksinim duymak arasındaki farkı keşfetmek ?

Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın, ama bilin ki çok zamanımız yok . . . .
içilecek bir kahveyle, yüzülecek bir nehir, tırmanılacak bir dağ, dinlecenek bir müzik, okunacak bir kitap, dedikodu yapılacak arkadaşlar, sürdürülecek bir hayat .

Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın,
ama bilin ki dünya gözlerinizi kamaştıracak güneşle dışarıda, saçlarınızın arasında gezecek rüzgarla, karla, sizi ıslatacak yağmurla... Bu gün bir daha yaşanmayacak.

Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın , ama hep aklınızda bulunsun, yaşlılık bir gün gelecek ve bu çok da hoşunuza gitmeyecek . . .

Ve bir gün bu dünyadan gittiğinizde - ki hepimiz mecbur gideceğiz - geride daha çok toz bırakacağız !

Bunu hayatınızdaki kadınlarla paylaşın.
Topladıklarınız değil, nasıl bir yaşam yaşadığınıza dair dağıtabildiklerinizdir hayat...

:kahve::icecream:alkisalkisalkis

pembe yumoş kullanan varsa yazsın. merak ediyom,konsantre bembe yumoş.

bende kullanıyorum pembe yumoş kır çiçeği olan enfes bir kokusu var tabi pahalı oldugundan az kullanıyorum yedekte gene baska yumos um oluyor büyüklerden.
genelde kızımın kıyafetlerini ve bazen beyazlarda kullanıyorum gerçekten kokusu cok kalıcı hani haftalarca cıkmıyo diyolarya ötekiler hiç kalmazdı bu kalıyo.
tavsiye ederim.
ben domestos tan vazgeçemem birde çamaşır suyum birde goldensun un multiclenaer temizlik deterjanı var çok güzel çamaşır bulaşık yer silme ütü temizliği cam silme tuvalet banyoda tek onunla başa cıkıyorum.
viledaya bir kova suya 1 kapak 1 tatlıkaşığı yetiyo onla tozda alıyorum.
süper bişey tavsiye ederim.hemde ellere dokunmuyor cünkü bitkisel hindisatan cevizinden elde edilmiş.
10 tane deterjan almaya gerek kalmıyo mesela kosla vanish almıyorum artk. selamlar..opuyorumnanaktan

vala arkadaslar ben suanda 2aylık hamıleyım korkuma ıs dahı yapamaz hale geldım:) fena halde gözumu korkuttular cunku agır kaldırma egılme falan dıe ama yuzeyselde olsa hergun sık sık yapıorum hamılelıkten dolayı cok uykucu olmaya basladım gec kalkıorum ama hmen ıse koyuluorum bazen yemek bıle yemedıgım oluo ılk olarak ortadakı kıyafet varsa alırım makınaya atarımkı bıyandan yıkansın camasır dıe en son ıs bıttıgınde asarım dıe yanı ıste da sonra supurgeyı acarım ılk sonra yerler ıcın su yaparım verner demestos bulasık deterjanı karısımı yapım vıledayla sılerım sonra toz almaya baslarım mutfagı en sona bırakırım ardından yatak carsaflarını degıstırırım wc kuvet ovalamaya baslarım hamıle oldumdan kıy köse cekıp yapamasamda öncelerı evın seklını bıle degıstırrdım temızlık bahensıyle ama sımdı da zor tabı ama bı gercek var ne yaparsam yapım evım temız gıbı görunmuo arada ablam gelıo bı yapıo parmak ısırıo ınsan ama yaptımız aynı seyler halbukı:)bıde bodrum kat toz olmaması ımkansız gına geldı toz almaktan hele o cam artık bakamaz oluom 1haftada toz kır deıl resmen kaldırımdan sıcrayan camur of moralım bozuldu:)

hiç korkma korkarsan olur düşcek olduktan sonra bebek düşer zaten ufacık şeyde bende 4 aylık oldum hep işimi yaptım valla.
belini zorlama yeter:emir_bebek:

kızlar buzdolabım da bi koku var iğrenç kokuyo bişeler bozulmadı da ama bu koku nerden geldi anlamadım
sirkeyle sildim
karbonatla sildim
süt koydum dolaba
kahve ve prinç koydum
mangal kömürü koydum
ve pudraladım
amaaa koku geçmedi
sizin bi öneriniz varmıııı ???

limonu kes dolaba koy gercekten yok ediyo

geçen kardeşimin gömleğini kurutcam derken sobada yaktım kenarını alev almadı ama
tedirgin olduk evde
hemen banyoya götürdüm önce kosla vanish döktüm bi değişiklik olmadı
aldım camasır suyunuda üstüne döktüm tabi birbirlerini hiç sevemzler köpürdü neyse çitiledim baktım eski haline dönmüş hatta daha ii
makineyede aynısı yapıyom göze koyarken köpürtüyorm

birde bişey sorcam eskiden hanımlar evde hep arap sabunu kullanırlarmıs kullanan varmı ben bu aralar eski temizlik yöntemlerine taktım.
nasıl kullanılır arap sabunu bildiğim halı siliniyo

birde bişey sorcam eskiden hanımlar evde hep arap sabunu kullanırlarmıs kullanan varmı ben bu aralar eski temizlik yöntemlerine taktım.

mrb cnm ben bol bol kullanıyorum her yerde arap sabunu..
2 çorba kaşığı arap sabununu kaynar suda eritip soğuyunca fıs fıs şişesine koyuyorum..mutfakta hep elimin altında ocağı tezgahı falan hep onla siliyorum..yağları falan güzel çıkartıyor hakkaten..cif mutfak gibikaydirigubbakcemile3
yerleri silerken de yine 1 yada 2 çorba kaşığı arap sabununu eritiyorum kovaya katıp yerleri siliyorum hiç su izi falan kalmıyor yer temizleyicileri gibi..hem de kimyasal değil..
aslında domestosum bitince tuvaleti de arap sabunu ile yıkamaya başlıcağım..ama yine de haftada bir domestos yaparım herhalde hijyen için..yine bir fıs fıs şişesi daha hazırlayıp banyoya koyup lavaboları da onla temizlicem henüz denemedim..bol temiz günler...

Ben arap sabununu yerleri silmek için kullanıyorum çokta memnunum. Bu güne kadar nerde hoşuma giden kalıcı kokusu olan deterjanları seçip kullanıyordum.Gerçekten zararlı sağlığımız için.Anlıyacağınız tam bir deterjan delisiydim. En azından zorunlu olmadıkça doğala dönülmeli diye düşünüyorum. Koltuklarımı ve halımı eski usul annem gibi beyaz kalıp sabunla siliyorum artık temizliğide içime siniyor arkadaşlar. Evimiz güzel kokacak diye kimyasal maddelerle çok fazla haşır neşir olup sağlımızdan olmayalım.

ben arap sabunu hiç kullanmadım, geçen gün merak ettm alacaktım kokusuna bi baktım aklinialirimsmile berbat :) almadım ama acaba suyla karışıtırınca değişiyormu kokusu??

ben arap sabunu hiç kullanmadım, geçen gün merak ettm alacaktım kokusuna bi baktım aklinialirimsmile berbat :) almadım ama acaba suyla karışıtırınca değişiyormu kokusu??

Çok kötü değil kokusu sonuçta sabun. Benim aldığım limonlu bunu deneyebilirsin.

X