- 13 Mart 2009
- 2.114
- 14
kızlar nohutu ve kuru fasulyeyi aldığımda tüm paketi akşamdan ıslatıyorum ertesi gün iyice yıkayıp süzgeçte kurutup bir yemeklik olacak şekilde poşetleyip atıyorum dondurucuya pişireceğim zaman zaten düdüklüde pişiriyorum haşlamaya falan gerek kalmıyor yani tadında da hiç değişiklik olmuyor tavsiye ederim
patlıcanı da karnıyarıklık kızartıyorum ya da musakkalık soğutup poşetleyip atıyorum
biber kızartıp kimisine domateste kızartıp karıştırıyorum kimisini sade atıyorum dondurucuya sadeleri yoğurtlu yapıyorum domateslileri kahvaltılık sanki yeni kızartmış gibi oluyor çok da pratik
birde dolmalık biberleri yapacağım zaman çok alıyorum içini de çok yapıyorum kalanını doldurarak dondurucuya harika oluyor
sarma da sarıp atıyorum yaprak-lahana ayrı ayrıhiç koku ya da tad değişmesi olmuyor
birde nane maydanoz dereotu
yapraklarını tek tek koparıp hepsinden birer poşet koyuyorum donduğunda şöyle bir poşeti avuçlarımla eziyorum yemeklerde ve özellikle cacıkta süper oluyor
ha birde yazın salatalık doğrayıp doğrayıp atıyorum kışa cacıklık yoğurdunu yapıp içine bi poşet salatalık açıyorum koyuyorum birde o yeşilliklerden sofrayı kurana kadar eriyor harika oluyor
süpersin :lepi: benimkilerdede koku yada tat değişmesi olmuyor hepsi nefis bi şekilde duruyor. dondurucunun içinde ağzı sıkı sıkı kapatılmamış et kıyma falan varsa dolabı koku sarıyor. ben hepsini iyice kapatıyorum hiç koku gelmiyor.