Temizlik ipucları verelim mi?

ben almıştım ondan çıkalı baya oldu fiatı 2 tl mi neydi ama çok kötü kokuyo ya
tuvalete dökyüm bide tezgahı silmiştim ellerimi tahriş etti hemde başımı döndürdü çok keskin domestosla ace yi birşeye değişmem

gercektenmi bnm hoşuma gitmişti ya tezgah ı temizledim anında parlatıvermişti

Ya temizlik iyi hoş da biraz da evin yardımcı olması lazım bize bence. Mesela yerleri parke, duvarları alçı, kapıları camları ahşap görünümlü pima pen ne bilim fayansı kahve tonlarında desenli evlerde temizlik şöyle bi yapsanız da tertemizim diyor (benim önceki evim gibi:)) Ev genişse mesela o da temizliği gösteriyor ama dar ve sıkışık evlerde tüm gün dönüp dursanız da yaptığınız temizlik çok fazla hakkını vermiyor gibi geliyor bana...
Ben bir tek pazar günleri evdeyim pazar günü gücüm yettiğince sil süpür toz al yapıyorum. Ayda bir de kadın geliyor evi kaldırıp koyuyor e tüm gün de ev içerisinde kimse olmadığı için bu temizlik bana yetiyor.
Temizliğin bence en önemli püf noktalarından biri yapacağın işi ertelememek... Mesela yemek yendikten sonra 'sonra toplarım' değil hemen toplanıp mutfak derlenip toparlansa, çamaşır toplandıktan sonra 'sonra katlarım' değil hemen katlanıp yerleştirilse, ütü yapılacaksa biriktirilip 'sonra yaparım' değil hemen yapılsa inanın sanki sihirli bir peri size yardım etmiş gibi hissediyorsunuz. Bana öyle oluyor sanki el attığım zaman birisi benim için yapmış gibi geliyor. Bunu da bi deneyinkaydirigubbakcemile5

lavabo açıcılar var piyasada hem toz olarak hemde sıvı olarak onlar açabiliyor... sadece 2 litre kaynar su üzerine döküyosunuz hemen açıyor
sorun tıkanıklık değil onu hallettim rengini kararttı evyenin ve birde bütün lavabolardan kötü koku geliyo onu nasıl önleyecemm naftalin denedim ama mutfağa olmuyo

benide gençleştireceğin teşekkür ederimopuyorumnanaktan

bu arada geçen gün bende ilk defa attım nohutları dolaba..
fazla haşlamışım dakaydirigubbakcemile3
bakalım nasıl olacaklar.. eğer buz kokmazsa kuru fasulyede haşlayıp koyucam...

bu arada az önceki msjlarda arkadaşlardan biri kereviz yapacağını söylemiş.. kereviz çıktımı ki.. yoksam benmi göremedim pazarda:uhm:

Ben bi kaç kez kuru fasülye ve barbunyayı öyle yaptım ama yok ilk haşlandığı zamanki tadı vermiyor.

Benim yemekle ilgili pratik uğraşlarım her zaman yiyeceğimiz miktardan fazlasını hazırlayıp kalanı buzluğa atmak oluyor. Mesela kıymalı birşey yapacaksam ve 250 gr kıyma yetecekse ben 1 kilo kıymayı soğan, baharat ve tuzla kavurup kalan miktarı buzdolabı poşetleri ile buzluğa atarım. Börek yapacaksam 2 kilo yufkayı kullanır kalanı buzluğa atarım. donmuş börekleri çıkartıp üzerinden soğuk su geçirip fırınladınız mı sanki elde açmışsınız gibi süper oluyor aklınızda bulunsun.
Sonra bamya ayıklayacaksam 2 kilo bamya ayıklayıp pişirmeyeceğim kısmını kabuğu soyulmuş bol domates ve bir limonla şöyle bi kaynatıp poşetlere doldurup atıyorum. Kuru köfte yapacaksam yine aynı şekilde kalanı buzluğa atıyorum. Yani çalışan bayansanız hafta içinde pratik yemekler istiyorsanız işte bu buzluktakiler imdadınıza yetişiyor. Mesela benim kıymalı bamya yapmam yarım saatimi bile almıyor. Ya da köfte kızartmam.

sorun tıkanıklık değil onu hallettim rengini kararttı evyenin ve birde bütün lavabolardan kötü koku geliyo onu nasıl önleyecemm naftalin denedim ama mutfağa olmuyo

koku varsa çeşmenin altındaki boruyu çıkarıp yıka cnm tıkanmasa bile borudan geçen yağlar bile koku yapabilir.

Bende nohut ve kurufasülye yi düdüklüde haşlarım tüm paketi birer kullanımlık ayırıp buzluğa atarım mutlaka.ıyi süzüp soğutup sıkı sıkı kapatırsanız buz kokusu olmaz. Benim için çok pratik oluyor. Mevsiminde aldığım yeşil biberleri,dolma biberi,kırmızı biberleri de hazırlayıp buz dolabı poşetinde saklarım.Yemek yaparken doğranmış oldukları için kolay oluyor hemde hormonsuz olarak tüketmiş oluyoruz. Ha bu arada ıspanağıda yıkar süzüp doğrar poşetlere ayırırım.

Bende nohut ve kurufasülye yi düdüklüde haşlarım tüm paketi birer kullanımlık ayırıp buzluğa atarım mutlaka.İyi süzüp soğutup sıkı sıkı kapatırsanız buz kokusu olmaz. Benim için çok pratik oluyor. Mevsiminde aldığım yeşil biberleri,dolma biberi,kırmızı biberleri de hazırlayıp buz dolabı poşetinde saklarım.Yemek yaparken doğranmış oldukları için kolay oluyor hemde hormonsuz olarak tüketmiş oluyoruz. Ha bu arada ıspanağıda yıkar süzüp doğrar poşetlere ayırırım.

bende herşeyi atıyorm buzluğa ama fasulye olmadı benm küçük siyah noktacıklar oluştu fasulyelerimde, nohutu falan hep buzluğa atıyorm çok pratik oluyor kokusu tadı değişme yapmıyor bende kilitli buzdolabı poşeti kullanıyorm. ama niye fasulye olmadı acaba :uhm:

bende herşeyi atıyorm buzluğa ama fasulye olmadı benm küçük siyah noktacıklar oluştu fasulyelerimde, nohutu falan hep buzluğa atıyorm çok pratik oluyor kokusu tadı değişme yapmıyor bende kilitli buzdolabı poşeti kullanıyorm. ama niye fasulye olmadı acaba :uhm:

Canım çok haşlamış olabilirmisin yada iyi kurumadan koymuş ben çünkü bir kere öyle yaptım yemeği yaparken dahılımıştı.Nohuttan daha diri bırakıyorum fasülyeyi artık.Nohut daha dayanıklı evt. Kilitli değilde normal buzdolabı poşeti kullanıyorum ben. içinde hava kalmıycak şekilde bağlıyorum.

Enginarı nasıl atıyorsunuz arkadaşlar buzluğa. Ben yıkayıp limon suyunda bekletip 2 şer poşete koyup saklıyorum daha değişik ve iyi yöntem varsa duymak isterim.

merhaba arkadaşlar, lavabolardaki, fayanslardaki su ve sabun lekelerini nasıl çıkartıyorsunuz, iz kaldı şimdide ne yapsam çıkmıyor

merhaba arkadaşlar, lavabolardaki, fayanslardaki su ve sabun lekelerini nasıl çıkartıyorsunuz, iz kaldı şimdide ne yapsam çıkmıyor

su lekesi kireçtir cnm kireç çözücü kullanabilirsn. banyo için özel tasarlanmış banyo temizleyicilerde bu işi halledebilir belki, cif banyoyu denedinmi??

Canım çok haşlamış olabilirmisin yada iyi kurumadan koymuş ben çünkü bir kere öyle yaptım yemeği yaparken dahılımıştı.Nohuttan daha diri bırakıyorum fasülyeyi artık.Nohut daha dayanıklı evt. Kilitli değilde normal buzdolabı poşeti kullanıyorum ben. içinde hava kalmıycak şekilde bağlıyorum.

hii ıslak kalmş olablr cnm belkide tam soğumadan atmışımdr akannehir teşekkrler cnm a.s.

Fatima bende dmtdmt arkadaşım gibi cif banyoyu kullanıyorum çokda pratik kullanımımı. Su ve sabun lekesi kalmıyor gerçekten.

su lekesi kireçtir cnm kireç çözücü kullanabilirsn. banyo için özel tasarlanmış banyo temizleyicilerde bu işi halledebilir belki, cif banyoyu denedinmi??

Yakınlarda kullanmadım lekeli değilken kullanmıştım, tekrar denemekte fayda var alayım hemen yoksa görüntü canımı sıkıyor. Teşekkür ederim.

Fatima bende dmtdmt arkadaşım gibi cif banyoyu kullanıyorum çokda pratik kullanımımı. Su ve sabun lekesi kalmıyor gerçekten.

Teşekkür ederim canım tekrar deniycem.

dibi tutan tencereyi suda bekletip telle bir güzel ovuyorum mr mussle da artık nasıl yazılıyorsa o da cok iyi bir ürün anında etki yapıyor

bende atıyorum buzluğa bazen. ekmek çok olduğu zaman poşetin ağzını sıkı sıkı bağlıyorum buzlukta duruyor, akşama yiyeceksek öğlen gibi çıkarıyorum kendi kendine buzu çözülüyor, acelem varsa fırında ısıtıyorum, 1 kere kek yapmştm çok kalmıştı buzluğa koydm 3 hafta kadar orda unutmuşum arkalarda kalmş kaydirigubbakcemile3 3 hafta sonra bi çıkardm buzu çözülsnde atarm diye düşünüyodm buzu çözülünce bi baktm ilk günkü gibi taptaze kek afiyetle yedim cokacimcoook şimdide dolmalık ve normal olmak üzere biberlerimi dondurucuya attm lazım oldukça çıkarıyorm onlarda taptaze duruyor. yakında kendimide atıcam 2 yıl sonra gencecik çıkarcam kaydirigubbakcemile3:roflol:

Adamı komplekse sokarsınız yahu siz -tatlicadiarzu- Ben kuşbaşı et , kıyma ve tavuktan başka hiçbir şey atmıyorum buzluğa gamyoncuiremsu

derin dondurucu olayı nedense beni çokm sarmadı kızlar
kıyma tavuk et neysede özellikle hamur işi peynir taze fasulye kuru fasulye nohut bu tür gıdalarda bir koku hissediyorum ve ağza gelen damak tadını sevmiyorummm bee :1no2:

derin dondurucu olayı nedense beni çokm sarmadı kızlar
kıyma tavuk et neysede özellikle hamur işi peynir taze fasulye kuru fasulye nohut bu tür gıdalarda bir koku hissediyorum ve ağza gelen damak tadını sevmiyorummm bee :1no2:

ben de koayardım ama eşim de aynı dertten muzdarip olunca tadının değişmesi koku oluşması gibi artık ben de koymuyorum ama tavuk et gibi besinleri koyuyorm buzdolabı özellkile nofrost ise koku kaçınılmaz oluyor

X