Temizlik ipucları verelim mi?

kızlar temizlik değil ama çok işime yarayan bir iş söylemek istedim size

mesela cumartesi günleri çamaşır yıkıyorum diyelim o gün ütü masasınıda açıyorum makineden çıkan ütülenecek çamaşırları ütüleyip öyle asıyorum hem daha çabuk kuruyo hemde topladıktan sonra ütüleme derdi çıkmıyo ortaya hemen toplayıp kaldırıyorum yerine yerimseniben

kızlar bende bi konu hakkında fikir danışmak istiyorum size,
bende de klozet var normal tuvalet yok, kiracıyım ve eve girdiğimizden beri (2 yıldır burda otruyoruz) klozetin suyunun bulunduğu yer varya orda dipte birikmiş kahverengi tortuyu bir türlü çıkartamadım ben bembeyaz olsun istiyorum. gıcık oluyorum o yerleşmiş kahverengi lekeye. ne dökeyim sizce tuz ruhu döksem geceden sabaha kadar dursa sifonu çeksem sabah sizce olurmu?
yoksa cillitbang wc falanmı almak lazım?

canım bu sorunu bende bizzat yaşadım..
bende yeni taşındım.. bu evin hem normal tuvaleti hemde klozeti var.. çıkan kişiler klozeti betbat bişekilde bırakmışlar.. derindeki o kahverengi lekeler için önce normal yıkadım sonrada tuz ruhu döktüm 2 saat kadar beklettip sifonu çekip fırçaladım.. o gece yatmadan öncede çamaşır suyu döküp (domestos kullanıyorum ben) sabah tekrar yıkadım.. eğer çıkmazsa yine 1-2 gece yatmadan önce çamaşır suyu dök..

ee bide ben arada elime eldivenleri takıp süngerin yeşil yeriyle yan ve kenar bölgelerini ovaladım
benim klozetim şimdi yeni almış gibi pırıl pırıl oldu.. seninkide olur..

önce pilanlı hareket şart
birazda el çabuklu oldumu tmm
edve isen sürekli camlarını
bir gün halılarını biı gün yap hem yorulmasın hemde elden atma etmessin
daha iyi temizlersin daha uzun temiz kalır evin
kenerlarıda temizlersen çok iyi olur haftada bir
bilig olara ben bazı elimi girmediği yerlerde diş fırcası kullanırım
banyoya ayrı mutfaya ayrı aldım

kalıp sabun koy çekmecelerine canımm
özellikle banyo sabunları harika işe yarıyorlar a.s

evet bende özellikle kocişin ve benim iç çamaşır çekmecemize mutlaka koyarım.. bide biyerde okumuştum bu sabunları sonra kullanırken.. normale göre daha uzun ömürlü oluyomuş.. oyüzden ben arada değiştiriyorum hem her yeni sabunda daha iyi kokuzemuszemus

evet bende özellikle kocişin ve benim iç çamaşır çekmecemize mutlaka koyarım.. bide biyerde okumuştum bu sabunları sonra kullanırken.. normale göre daha uzun ömürlü oluyomuş.. oyüzden ben arada değiştiriyorum hem her yeni sabunda daha iyi kokuzemuszemus

yakaladım seni... temizlik topikiğe gelmişsin hı....
bunu bende deneyeceğim.. seni hatırlayarak :)

burayı baştan okuyacağım akşama. eminim hamarat kk hanımlarından öğreneceğim çok şey var..
ben de paylaşırım sizlerle deneyimlerimi ama önce kalkıp şu yerlerdeki saçlarımı süpürmem lazım...

kahvelokumum hoşgeldinopuyorumnanaktan evet burda birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var...

bu arada benimde saçlarım çok dökülüyoooo.. çok üzülüyorum:çok üzgünüm:

Son düzenleme:

evet selectim sabn kurursa daha uzun süre kullanılır şahsen benim babam sabuna çok düşkündür ve çeşit çeşit alır önce ya camın önünde yada peteklerin üstünde kurutur öyle kullanır :lepi:

temizlik degıl de ,bugun mmısafır vrdı ,ekmegı esım cok almıs,2 tüm ekmek kaldı ,bbuzluga atınca bozulmuyormus,attım aama nasl olcak bılmıyorum ..

siz nasıl yapıyorsunuz.

temizlik degıl de ,bugun mmısafır vrdı ,ekmegı esım cok almıs,2 tüm ekmek kaldı ,bbuzluga atınca bozulmuyormus,attım aama nasl olcak bılmıyorum ..

siz nasıl yapıyorsunuz.

bozulmuyor...benmde fazla ekmeğim olunca atıyorum...poğaçaları bile atıyorum ben buzluğa

normal eskısı gıbı oluyor mu taze taze,sabahtan koyuyorsun aksama kadar kendılınden cözülüyor mu

bende hafta bir gün mutfak dolaplarını detarjanlı çamaşır sulu bezle silerim... herzaman temiz oluyor

normal eskısı gıbı oluyor mu taze taze,sabahtan koyuyorsun aksama kadar kendılınden cözülüyor mu

sabahtan çıkarıyoryorum...mikrodalgan varsa çözüldükten sonra mikrodalgayada koyarsan çok güzel oluyor

var ,onun buz codurme bolumu de var hatta orada yaparım olmazsa,sagol canım

siz nasıl yapıyorsunuz.

Buz dolabı poşetini hava almıycak şekilde koyarsam koyduğum günkü gibi çıkıyor ekmek.Vaktin varsa bekleterek çözülür. Ama ben daha çok fırına koyup ısıtıyorum fırından yeni çıkmış gibi oluyor.Arkadaşın dediği gibi bende poğaçaları, Börekleri de bu şekilde koruyorum buzlukta çokta pratik oluyor.

kızlar bende bi konu hakkında fikir danışmak istiyorum size,
bende de klozet var normal tuvalet yok, kiracıyım ve eve girdiğimizden beri (2 yıldır burda otruyoruz) klozetin suyunun bulunduğu yer varya orda dipte birikmiş kahverengi tortuyu bir türlü çıkartamadım ben bembeyaz olsun istiyorum. gıcık oluyorum o yerleşmiş kahverengi lekeye. ne dökeyim sizce tuz ruhu döksem geceden sabaha kadar dursa sifonu çeksem sabah sizce olurmu?
yoksa cillitbang wc falanmı almak lazım?

bulursan bir hal yolunu banada söyleee
ne varsa denedim yok yok yok kafamçokkarıştı
en son dedikleri o lekeyi artık taşın içine aldığı istersen elinde çiviyle çekiçle kaz çıkar aynı lekenin kazıma sonucu bile orada kalacağını bazı ürünlerde malesefki içine adar taşın renk değiştirdiğini söylüyorlar :1no2:

X