arkadaşlar bravo yani, enerjinize hayran kaldım....tüm sayfaları tek tek okudum...
ve kanaat getirdimki ben nerdeyse hiç temizlik yapmıyorum :))))))))))))))))
şu saatte fayans aralarını düşünüyorum ya cidden bu temizlik takıntı. devamlı aklımda işler var. şurası şöyle burası böyle. temizlenecek tozlu yapılacak. rahatsızlık veriyor bu insana. ayrıca başak burcuyum titiz pimpirikli kuruntulu ne uyuz bi burçtur bu böyle.
canım önceki evimde porçöz kullandım ama araları delindi yaa. tamam canım karıştırmam bikere karıştırdım da ölüyodum kokudan zehir gibi.canım ben fayans araları için önce cif döküyorum fırçalıyorum bir güzel dağıtıyorum pisliklerin üzerine sonra da borçöz döküyorum cifin üstüne bir güzel köpürüyor. 5-10 sanie bekletip fırçalıyorum ve ardından duruluyorum. Çok güzel tertemiz oluyor. Aman aklında olsun sakın çamaşır suyu ve borçöz karıştırma....
kireç çözücü ne kullananyım mesela? aa sıcak suyla hiç yapmadım işte bak.Çamaşır suyu daha çok sarartıyo canım.cif ve kireç sökücü daha etkili oluyo.Aklında olsun canım sıcak suyla fırçalamayıd unutma....
evet canm ev hanımıyım. senin işin zor canım Allah yardımcın olsun. zaten evin işleri ağır. mesela mutfak dolapların boşaltılıp silinmesi yerlerine yerleştirilmesi buzdolabı aynı şekilde yerler süpürlüp siliniyor diğer odalardaki çekmeceler vs. ev işleri hiç kolay değil bence. hele çalışanların daha da zor. :a015:Ev hanımı olduğun yazıyor canım temizlik için bol vaktin oluyodur.Ben günde 10 saat çalışan biriyim ve sadece pazarları ewdeyim uykumdan çalıyorum temizlik için....
doya doya temizlik yapmak için ew hanımı olmak isterdim....
Ben de evde bulaşiklari önce yikiyorum sonra makinaya koyuyorum.herkes dalga geciyor benle.ve cay bardaklarini gece camasir suyuna koymassam ertesi gün ondan içemem.tuvalettede birgün tuz ruhundan öteki tarafa gidiyordum...bayaği kariştirmişim baska seylerle....
mts sen porçöz demişsin ben tuzruhu olarak aklıma geldi nedense. arkadaşlar baktım deterjanlarıma levent kimyanın porçözü varmış evde. nasıl unutmuşum diğer evde yapmıştım bir kere. ara dolgusu yapmıştım beyaz macun en sonunda fayansları yavruağzı renk değiştirmiştim. az önce banyoyu temizledim sulandırdım porçözü döktüm fırçalayıp yıkadım hemen. cidden temizlendi . özellikle su göllenen bi yer var mopla temizliyorum kılları filan alıyor oraya gelince takılıyordu kıllarda oraya yapışıyordu sinir oluyordum. tırtıklıydı. orasıda kaygan oldu artık. valla kızlar bu saatte demeyin evet bu saatte banyo fırçaladım. ohh be. siz porçöz kireç çözücü diyorsunuz anlamıyorum bile ya. ikibuçukta yattım dörtte kalktım. banyomu temizledim az sonra namaz kılıcam size dua edicem kızlar mts nargile insanın aklına gelmiyor bazen. Allah razı olsun
ben de alışveriş yaptığım zaman poşetleri yere koymayı sevmiyrum dışarıda. ayak basılıyo sonuçta. sonra onları eve al getir yerlere koy olmuyor. mümkün oldğunca dikkat ediyorum. tatile filan gidince de bavul aynı şekilde eve gelince kapının yanıa halıya koyulursa hiç hazetmiyorum. ya poşetlerin ve bavulların altına gazete konmalı içini boşaltana kadar. ya da balkona filan konmalı. poşetin içini dışına çıkarıyorum. kirli yeri içe gelior çöp koyuyorum. bavulun altınıda bi güzel deterjanla yıkıyorum. mesela bi misafir geldiği zaman ayakkabısını çıkardı diyelim kapı önünde yere bastı sonra içeri girdi sinir oluyorum. abim mesela aykakabısını çıkarıyor aman abi basma oraya. basmadan direk içeri atla böyleyim yani. dışarının ayak basılan yerlerin mikrobu içeri geldimi sinir oluyorum. bir keresinde de bir misafirim geldi. apartmandan. evde giydiği terliği çıkarmadan bana gelmiş. merdivenlere basmış. bana da direk girdi. o terlikle. heryere bastı girerken çıkarda diyemedim. merdivenlere dışarı ayakkabısıyla basılıyor sonuçta. o gidince bütün halıları gece yarısına kadar sildim. şimdi size soruyorum. bunlar normal şeyler mi? yoksa her bayan rahatsız olur mu böyle şeylerden. sanki halılarda milyonlarca mikrop varmış gibime gelior. yoksa bu benim ki hastalık mı?Çok üzgünüm çoookSılacım uykularında kaçıyor bakıyorum.İnsan evde oldukça daha çok temizliği takıyor kafasına ama işe giderkenev dağınık kaldıysa vallah billah günüm zehir oluyo eve gelince temizlemeden yatamıyorum.birde alışverişten gelince sanki poşetlerle toz gelmiş gibi yerleştirirken siliyorum herşeyi sonrada evi temizliyorum...
Bir hafta boyunca temizlik yapmama konusunda bir karar alıcam bakalım dayanabilecekmiyim:)