arkadaşlar sanırım hepiniz çok sağlıklısınız, bu sevindirici bir durum.
Sağlıklısınız çünkü, eğer eklem hastalıklarınız olsaydı ağır temizlik işlerini bu kadar sık yapamazdınız.
(benim omurgamda disk kayması var ve büyük temizlik yılda 3-4 defa yapmak zorunda kalınca, ardından bir sürü ilaç almam gerekiyor)
Allerjik hastalıklarınız da yok herhalde, yoksa çamaşır suyunu böyle kullanamazdınız. Annem ve ben çamaşır suyuyla apartman merdivenlerimiz silindiğinde bile içeri sızan kokuyla komalık oluyoruz.
Annemde öksürük- baş ağrısı ben de nefes tıkanması, baş ağrısı o gece uyumamızı bile güçleştiriyor. Kapıcımız temizliğe başladığında yangın var gibisinden hemen çantamızı alıp sokağa atardık kendimizi, şükür artık çamaşır suyu kullanmayı bıraktı da rahatladık.
Bir de temizlikle şart-şurt farklı diyorum. Mesela bizim evde ekstra tuvalet terliği yoktur, zaten klozet, alaturka değil. Ayrıca belirttiğim gibi büyük temizlik yılda 3-4 defa yapılır. Camlar da bu sıklıkla silinir dıştan. Yerler haftada bir bazen daha seyrek süpürülür. Banyo ve mutfak daha sık tabii ki.
ancak bizim evde terlik giyilir. Yere basılan ayaklarla yatağa girilmez.
Dışarıdan gelince üst baş değiştirilir. Dışarıda giydiğimiz kıyafetlerle mümkün olduğunca koltuğun örtüsü kaldırılıp oturulur.
yerden bir şey alınırsa gider eller yıkanır. Yere düşen bir şey alınıp yemek masasının üstüne konmaz. Tv kumandası- kola şişesi vb. şeyler yere asla konmaz. Yere düşerse gider yıkanır ya da silinir.
Lavabo içine düşen yiyecekler çöpe atılır.
her yerin bezi, fırçası ayrıdır.
yemek yaparken eller kırk kere yıkanır başka yerlere dokunulduğunda.
vb.