Temizlik Hastaları Fan Club

ben çaydanlıklarımın içine ara sıra cif sıkarım üstüne de bolca çamaşırsuyu döker 5-10 dk beklerim. tabi buarada mutfağım camını açın ve sakın koklamayın. sonra güzelce durularım. çaydanlığın alt kısmı hiç kireç tutmaz üst kısımda kararmaz. tavsiye ederim. ovalamaya falan gerek kalmıyor kaydirigubbakcemile5

sonra deterjandan nasıl arındırıyorsun canımm

sonra deterjandan nasıl arındırıyorsun canımm

önce içini suyla çalkalıyorum canımcım. deterjanı biraz akınca elimle ovalıyıp güzelce duruluyorum. zaten hemen gıcır gıcır oluyor. eğer vaktim olursa içini su doldurup bi kaynatıp döküyorum. ozaman daha süper oluyor :1hug:

çaydanlıkların içine kireç sökücü döküyorum zaten caydanlıklar için kullanılıyor zararı yok içindeyken bir çalkalıyorum yeni alınmış gibi oluyor
yeni duvarlarımı sildim kızlar revünün kirçözü süper birşey tavsiye ederim lekesiz temizledi halılarımı koltuklarımıda onunla siliyorum kuruduktan sonra pırıl pırıl oluyorlar

...................................................................

Son düzenleme:
sevgili temiz arkadaşlar =)
iyi güzel çok hoş temiz olmanız.ben bu kadar yapamıyorum henüz ama büyüyünce yapıcam hedefim inş =)
fakat bi mevzudan çok şikayetçiyim..deterjanla yıkanan meyve sebzeyi sonra nasıl yiyorsunuz?zaten üzerinde birsürü pestisit-tarım ilacı- kalıntısı var bi de deterjan kullanıyorsunuz..yapmayın etmeyin kendinize değilse gelecek nesle acıyın lütfen..
bir ayda 10 kg deterjan bitiren varmış :1shok: o ne yaaa..bikere evet küresel ısınma çevre kirliliği hepimizin sorunu valla hiç olmazsa çocuklarımıza acıyın..içecek su -içme suyu- bulamıcaklar valla...
birisi haftada iki kere cam siliyomuş..ya niyeki?????10 günde bi olsa nolur ??
kimseyi eleştirmek değil amacım ama herşey kararında güzel..bide kimyacı varsa aramızda yanlışsam düzeltsin: 1 damla çamaşırsuyunu arıtmak için 40 litre su gerekiyor!!!
gerisini siz anlayın artık....
walla hepinize kolay gelsin...Allah bana da güç kuvvet versin..şu sıra çalışmıyorum evimi bi güzel yalıcam yutcam inşallah...

ben bazen nefret ediyorum işten ama kendimede hakim olamıyorum bıktım aslında her gün aynı şeyleri yapmaktan bazen hiç iş yapmıcam diyip çıkıyom evden yapmıyom ama eve gelince yine elimde toz bezi baslıyom silip süpürmeye komşular kızıyo laminantlar çürüdü hergün silme diye ama elimde değil napim gece yatağa yatıyorumki yorgunluktan ölüyom ayaklarımın altı sızlıyo iki tanede çocuk iş bitiripde oh be yoruldum ama değdi diyemiyom bi yeri bitiriyom öbür taraf dağılıyo bi okullar açılsaydı biraz daha rahat ederdim diyorum kızlar allah hepimize güç kuvvet sağlık sıhhat versinde yapalım bari

iş iş iş sabah oldu yine hergün yarın şunu yapıcam diye program yapmaktan usandım aslında sabah olunca herrgün sil süpür toz al bugünde cam silicem aslında camlarımın tozunu ben hergün ilk iş olarak alırım ne toz varsa camdan giriyor komsularım dalga geciyor artık bıkmadın mı kızım diye ama elimde değil içim rahat etmiyor geçende geçsin valla artık umrumdada değil açıkcası işlerim bittikten sonra kahvemi içerken evime şöyle bakarken duydugum rahatlığı kimse bilemez..Allah hepimize kolaylık versin

ya bende de ilginç bir durum var, her yer temiz olsun, çamaşırsuyuyla sileyim her yanı bir parlasın falan istiyorum, bi gün önce plan yapıyorum ama sürekli erteliyorum ya. bak bugünde aynısı oldu..uuuıpsssssss

arkadaşlar sanırım hepiniz çok sağlıklısınız, bu sevindirici bir durum.

Sağlıklısınız çünkü, eğer eklem hastalıklarınız olsaydı ağır temizlik işlerini bu kadar sık yapamazdınız.
(benim omurgamda disk kayması var ve büyük temizlik yılda 3-4 defa yapmak zorunda kalınca, ardından bir sürü ilaç almam gerekiyor)

Allerjik hastalıklarınız da yok herhalde, yoksa çamaşır suyunu böyle kullanamazdınız. Annem ve ben çamaşır suyuyla apartman merdivenlerimiz silindiğinde bile içeri sızan kokuyla komalık oluyoruz.

Annemde öksürük- baş ağrısı ben de nefes tıkanması, baş ağrısı o gece uyumamızı bile güçleştiriyor. Kapıcımız temizliğe başladığında yangın var gibisinden hemen çantamızı alıp sokağa atardık kendimizi, şükür artık çamaşır suyu kullanmayı bıraktı da rahatladık.

Bir de temizlikle şart-şurt farklı diyorum. Mesela bizim evde ekstra tuvalet terliği yoktur, zaten klozet, alaturka değil. Ayrıca belirttiğim gibi büyük temizlik yılda 3-4 defa yapılır. Camlar da bu sıklıkla silinir dıştan. Yerler haftada bir bazen daha seyrek süpürülür. Banyo ve mutfak daha sık tabii ki.

ancak bizim evde terlik giyilir. Yere basılan ayaklarla yatağa girilmez.

Dışarıdan gelince üst baş değiştirilir. Dışarıda giydiğimiz kıyafetlerle mümkün olduğunca koltuğun örtüsü kaldırılıp oturulur.

yerden bir şey alınırsa gider eller yıkanır. Yere düşen bir şey alınıp yemek masasının üstüne konmaz. Tv kumandası- kola şişesi vb. şeyler yere asla konmaz. Yere düşerse gider yıkanır ya da silinir.

Lavabo içine düşen yiyecekler çöpe atılır.

her yerin bezi, fırçası ayrıdır.

yemek yaparken eller kırk kere yıkanır başka yerlere dokunulduğunda.

vb.

vvala ben şu klorak için söledini yeni duydum iki gün önce mutfakla bayoyu temizledim fayanslar küvet,lavabo falan filan derken 5lt klorak bitimişim-4lt.por çöz cifler,yağ sökücüler,parlatıcalarda cabası ama ben klorak kokusu duymayınca sanki temiz olmamış gibi gelio allahtan evhanımı falan diilim olunca kesin temizlikten kafayı yerimyasakkelime:roflol:

Çok aşırıya kaçanlarda var dozunda yapanlarda sanırım.Bende şu kimyasalların çevreyi nasıl kirlettiğini hatırlatmak istiyorum.madem temiziz sadece evimizi mi düşünüyoruz? Ya çocuklarımızın yaşayacağı dünyanın temizliği ?
Pis bi dünyada evimiz istediğiniz kadar temiz olsun;soluduğumuz hava,bitkilerin yetiştiği toprak,sularımız.Bunlara karıştırdığımız litrelerce deterjan ne olacak?Onları temizlemek için ne yapılıyor acaba?
Çamaşır suyunun ve diğer deterjanların nereye ne kadar dozda uygulanacağı üzerinde yazıyor,daha fazlasıyla çocuklarınızın geleceğinden çalarsınız sadece.Kansere davetiye çıkarıyoruz.
Ben çok titiz de değilim çok pasaklı da değilim.Orta şeker idare ediyorum.Evi temiz olanları da çok severim ama bu kadar kendinizi harap etmenize de üzüldüm.Oysa hep özenirdim böyle pırıl pırıl evleriniz olduğu için.Hayata zaman bırakın lütfen.Ailenizi ihmal etmeyin, gezin tozun, hayatı kucaklayın,mikropları sevin pkötükedihüso

ay bende üye olabilirmiyim??
sabak 7:30 da kalktim cam sildim ((((

bende temiz bir insanımdır.fakat yılda bir kere dip köşe temizlik yaparım.sonrada sırayla yaparım.öyle herzaman heryeri dip köşe yapmaya zaman dayanmazki.sırayla yaparım bir gün mobilyaları siler,bir gün tuvalet banyo,bir gün mutfak böyle ayarlarım.çamaşır yıkayacağım zaman sadece evi toplar süpürür silerim.zor vallahi.çünkü insan yapmayıncada rahat etmiyor.ama ben aşırı olduğunu düşünmüyorum bende.kolay gelsin.

Selam, ben de birazcık temizlik hastasıyım. Annem tutmasa her gün temizlik yaparım ama annem ben ne zaman banyoyu temizlemeye kalksam engel olup "ben daha yeni temizledim orayı" diyor. Bir evim olsa ilerde her gün temizlerim...

Evim pis olduğunu hissettiğim an uykum kaçıyor....Temizlemeden uyuyamıyorum..
Ellerimi sürekli yıkamak hissi geliyo....Dışarıda hiçbiryere silmeden oturamıyor ve dokunamıyorum.......Giydiğim herşeyi hergün yıkıyorum.......Beni en çok rahatsız eden başkalarının evinede çok dikkat ediyorum istemedende olsa toz varmı yağ varmı temiz mi diye bakınıyorum ve kimsenin yaptığı bişeyi yiyemiyorum.......Eşim işten gelince adamcağızı kapıda soyuyorum üstü pistir diye..Sinir oluyorum kendime sinir....Bende dağınık ve rahat olamk istiyorum artık.........

güzelim sende baya abartmisin yani.... bende herkesin yaptigini yiyemem ama temiz dikkatli yapildigini bildigim kisilerin elinden yerim. Esinede öyle eziyet etmene birsey demiyorsa iyi, bari birak iceri girsin sonra üstünü degisir zaten pis ise....el yikamaya gelince bende cok yaparim, hele disarda otobüs falan biryere dokunursam cok rahatsiz olurum, islak bez olur genelde ama yinede su gibisi yok gamyoncuiremsu

Alıştı artık ben demeden çıkartıyo:))
Otobüsteki demirlere asla dokunamıyorum bile pis olduğunu düşününce birden titriyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…