Temizlik Hastaları Fan Club

ılk kez goruyorum bu topıgı fisfisfis
tam bana gore :icecream:

SeLam..sengözlerimebaksanab
HoŞbuldum ..
Topic hayırlı olsun
Ben de sanırım bu gruptanım;hatta sanmakla kaLmam;emin ötesiyim..
Elimden gelse şu ekrandan içeri dalıp çitiliyicem her yeri..sırnaşık şey
Ben de kendimi nadir anormallerden sanıyordum;kalabalık olmak ne güzel ..:1hug:
Evlendiğim ilk günler zirveye ulaştı bu titizlik;sabah-akşam parlatıcam heryeri;ışıl ışıl olucak diye artık neredeyse temizlik malzemeleri elimde uyuyordum..:roflol: Simetri hassasiyeti bende de var;en ufak örnek bardakların;dergi ve kitapların;elbiselerin hepsi belli bir düzen içinde olacak;kısacası herşey JİLET gibi duracak:smiley-cool: ..Temizlik imandandır;ne kadar güzel..Ruhumun yenilendiğini hissediyorum temiz olunca;biraz dağınıklık olsun;içim kararıyor;duramıyorum;sabırsızlanıyorum..Eşim de ALLAH'tan ki dağınık değil;yardım eder bana..Hatta bazı konularda benden daha dikkatli ve titizdir..Hamileliğimin son aylarında bile cam silmeye;halı çitilemeye kalktım; klava: :roflol:eşim yardımcı bir arkadaş ayarlamıştı;şirketten;Ashqabat'tayken;ismi NaziQ'ti;naziq gelene kadar evi bal dök yala kıvamına getiriyordum;o gelince çayımızı içiyor kekimizi kurabiyemizi yiyorduk;kitap okuyor;sohbet ediyorduk..(Ne yapayım;İLLA kendim yapıcam) Annem geldiğinde uslanmıştım ama;duruldum biraz coksekeriremsu
Son günlerde biraz daha zor oluyor benim için;bebeğim dolayısıyla ama olsun;zahmette rahmet vardır..Tam öğrenme;keşfetme zamanları olduğu için aşırı dağıtıyor;mamalarını eliyle sıkıp püre yapıp sağa sola sürmeken büyük zevki..Olsun;yeter ki sağlıklı ve huzurlu gelişsin;dağıtmayacak değil ama biraz idrak etmeye başladığında düzen ve tertip konusunu da eğlenceli bir hale getirip anlatmaya çalışıcam ona;zaten çocuklar model alır ebeveynlerini..
Temiz olmak güzel arkadaşlar tabi;ama hiçbir şeyi de aşırı abartmamak lazım aslında;geçen eşim söylemişti;ifrat ve tefrit meselesi..Dinimiz aşırı kaçmayın diyor ama önem vermeden de yaşamayın..Yani temizlik yapıcaz diye;ailemizi;sevdiklerimizi;ilmimizi ihmal etmemek gerekiyor..
Pırıl pırıl günler;hep birlikte.. a.s.

Temızlık hastaları degıl de Temızlık SeveRLer fan club desek daha uygun olur sanırım :icecream:

arkadaslar off be sizi okurken bile yoruldum tam kocama göre bir huyunuz var.. kocam bir numara sizden:)) temizlik hastası yani.. bense hayatı rahat yasamayı severim.. hiç sevmem iş yapmayı.. ama yaparım tabi ki.. arkadaslar gecen ay bir alt sokağımda bir kadın intihar etti.. nedeni 2 günde bir cam siliyormuş ama camlar neden tozlanıyor hep parlasın falan istiyormuş artık bu temizlik tutkusuna dayanamamış atmış kendini 5. kattan lütfen dikkat edin kendinize çok fazla abartmayın canınıza günah..

evet geldim burdayım herseyi yıkarım paklarım ovalarım siler parlatırım aman allahım bıktım artık iş yapmaktan ama vazğeçemiyorum ya ben de kafayı yiyiyorum galiba annem diyo ki sen kafayı yiceksin iş yaparken kızlar ellerim bile yara oluyor zaman zaman valla ben bir uzmana danısıcam

Canım kızartma yaparken ağzını tavanın ne ile kapatıyorsun?

tavada yaparsam normal kapağı var onu kapatıyorum ama genelde ufak bi fritözüm var onu kullanıyorum. camıda açıyorum ama yine de her yer yapış yapış oluyo :bbo:

Canım tavada kızartırken tavanın kendi kapağıyla kapatma çünkü su buharı oluşuyor kapakta ve de o yağa damlayınca sıçrıyor her yere..En iyisi tavanın ağzını gazete kağıdıyla kapa aman dikka et de kağıt ateşe değip yanmasın...

:1hug: sağol canım bunu bi deneyeyim bakalım. gazete kapatırım altını da kısarsam sanırım yanlardan gazetenin yanma ihtimali olmaz. yeterki şu dolaplardaki yağlardan kurtulayımda herşeyi yaparım :1rolleyes:

ben kendimi pazartesi , sali , carsamba , persembe ,cuma diye sartlandirmiyorum .2 haftada bir temizlikci bayan alirim o camlari siler yerleri elleriyle siler.bende 1 hafta toz alirim viledayla yer silerim wc ve banyoyu temizlerim .cok titiz degilim ama pis de degilim.duzenliyimddir aldigim seyi aldigiim yere koyarim .:)))

Arkadaşlar yok mu püf noktalarınız mesela benim koltuklarım açık renk. eli terli biri koltuğu tutsa leke oluyor koltukları ve halıları neyle temizliyosunuz. Ben koltukları az çamaşır suyu ve matik deterjan karışımı ile siliyorum.Başka bi öneriniz varmı? buz dolabımı sıvı bulaşık deterjanı ile silerdim zamanla sararma yapıyormuş şimdi karbonatlı suyla siliyorum. Temizim demekle olmuyo püf noktaları paylaşalım yerimseniben yerimseniben

canım ben kalıp sabunla siliyorum tertemiz oluyor yerimseniben sıcak su koyuyorum kovaya içine bir kalıp sabun atıyorum. bir de bu banyo lifleri var ya onlardan ördüm bitane onunla siliyorum. mis gibi oluyor

Ben de kendimi yanliz hissediyordum ben çok şikayetçiyim halimden çalişiyorum bide akşamlari eve gelip temizlik yapiyorum pazar günleri sadece tatilim onda da temizlik yapiyorum eşimde hiç hazetmiyor bu durumdan
bekarken mahallede habire silkelediğim için paspas güzeline çikmişti adim bende sikildim artik eşyalarda değişir ama bi daha bu gençlik geri gelirmi bilmiyorum ....
Yapmayacağim artik !!!

ya 2 parmağımda kloraktan dolayı tam eklem yerinde yara oldu parmaklarım davul gibi oldu biri bi çasre biliosa yazsın acısından uyuyamdım çıldırıcam

ya 2 parmağımda kloraktan dolayı tam eklem yerinde yara oldu parmaklarım davul gibi oldu biri bi çasre biliosa yazsın acısından uyuyamdım çıldırıcam

benimde ellerim olmuştu aksam yatarken bolca krem veya vazelin sür yat iş yaparkende eldiven kullan hiç değilse geçene kadar ben hiç sevmem eldivenle iş yapmayı benimde sık sık basıma gelir çok acır yanar bilirim geçmiş olsun canıma.s.

slm arkadaşlar..Bende iş güç hastasıyım artık tabanlarım agıryor evin içinde dolanmaktan..üstelik birde çalışıyorum...Yazık bana ....h20 paspas hakkında bilgi evrecek olan varmı aranızda...

Canım eline yağlı arko krem var ya ondan sür yatarken bolca...

kızlar ben öle temizlik yapmam boş vakitlarde ama dışarıda tuvalete girerken çok tiksinirim kapı tokmaklarını elimle tutamam dışarda çok lüks bi yerde yemek yesek bile çatal kaşık ve bıçağı önce ıslak sonra kuru mendille temizlerim cola fanta vs. kutulu içeceklerin üst kısmınıda peçeteyle silmeden içemema.s

:1no2: teşekkürler canım ama hala iki pamağım şiş kloraktan iltihap olmuş kremde sürdüm off hala şiş

bayanlar malesef bende sizler gibi temizlik manyağıyım. eşimde bu durumdan pek hazzetmez. aslında bende bazen kendime kızıyorum bu kadar kendimi yıpratmaya ne gerek var diyorum ama bi taraftanda düzen hastasıyım. illa herşey yerli yerinde olacak.
bi de 1,5 yaşında kızı var biraz kuduruk kendisi. .saolsun onun sayesinde yaptığım temizliği de göremiyorum!!! he birde işleri yetiştiremiyorum. mesela bigün ütü yapıyosam yemek yapmaya zaman bulamıyorum....hergün bişey yapsam bi oda temizlesem diyorum onuda rutine koyamıyorum...bu böyle uzar gider

evet nerdesiniz bayanlar bundan sonra temizlikte püf noktaları da paylasalım birlikte ne dersiniz mesela ben kızartma yaparken ocagımın yanındaki fayanslara gazete sayfalarını bantlıyorum sivri zekamıyım neyim ya ama valla acyip faydası oluyor işim bitince bantları cıkarıp atıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…